Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

i tak je lijepo marko perković zakazao koncert u berlinu, kad ono:
http://www.lupiga.com/vijesti/thompsonu ... ce-odrzati" target="_blank
:cheer:

„Jel' znaš ti s kim ti imaš posla? Misliš da te se ne može naći? Izbičevat ću te nasred redakcije, ispred kolega! Razbit ću te! Slobodno to napiši. Analfabetu, seljačino, komunjaro, ne daš Hrvatima koncert“, riječi su Jakova Kolaka, organizatora berlinskog koncerta Marka Perkovića Thompsona, koje nam je uputio nakon što je turneja u sklopu promocije Thompsonova albuma „Ora et labora“ („Moli i radi“) naletjela na minu. Grupa aktivista protiv nastupa je pokrenula kampanju pod nazivom „Nema trećeg puta“, a nakon što su se zaredali negativni napisi u njemačkim medijima, dvorana Columbiahalle odlučila je Thompsonu otkazati ugovor o najmu.

a evo oglasio se i thompsonov menadžment:
http://www.thompson.hr/obavijesti/163" target="_blank

Uprava dvorane, kako se bližio dan koncerta bila je izložena silnim pritiscima putem poziva, pisama, sms-ova, raznih protivnika Hrvata i hrvatstva, predvođenih jugokomunistima od kojih su se posebno isticali Jerko Bakotin, Ilija Grašić (navodno Hrvati) te Sead Husić. Zgroženi smo i začuđujuće iznenađeni lažima i mržnjom kojom su kroz svoja pisma iznosili navedeni.

hrvatska je i dalje u qrcu, ali ovakve stvari me razvesele. :crveni:
život čine male stvari...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
on je kao neka hrvatska ceca, samo pravo musko?
By Kragi
Mislim da je gora varijanta bar kada je muzika u pitanju. Nije da branim Cecu al ovaj, koliko ja znam, raspiruje nacionalnu mrznju pesmama dok Ceca obicno peva 'Ja patim za tobom dok ti karas druge' na stranu njena 'karijera' van estrade.

Ont: nice :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa ne ide zena da bude agresivna vec smerna i podana :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By bas bleu
well done!
evo i prigodne muzicke numere
By Sixto
Mala pobeda, ali pobeda svakako. Na zalost naci ce vec halu koja ce mu ukazati gostoprimstvo.
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629160#p2629160]Kragi napisao:[/url]Mislim da je gora varijanta bar kada je muzika u pitanju. Nije da branim Cecu al ovaj, koliko ja znam, raspiruje nacionalnu mrznju pesmama dok Ceca obicno peva 'Ja patim za tobom dok ti karas druge' na stranu njena 'karijera' van estrade.

NEIN! :njanjanja:

Ceca je mnogo gora kombinacija jer Ceca nije samo 'pesma i muzika' , ona je simbol zla koji je 90ih vladao Srbijom, simbol primitivizma, kica i sunda koji je pored toga je sto je to kic i sund, imala 'zadatak' da odvraca paznju gradjana Srbije sa glavnih stvari , ono svira muzika a bed i nemastina se ne primecuje! Ceca se nikada nije odrekla niti pokazala barem minimum kritike prema okorelom kriminalcu i ratnom zlocincu Arkanu , ona sama je osudjivana zbog pronevere i utaje poreza plus sto se vodi jos jedan krivicni postupak protiv nje (za iznudu).
Da li je mozda Thompson ikada osudjivan? Da li je Thompsonov bracni drug mozda kriminalac i ratni zlocinac?
Cekajte, nemojmo relativizirati i/ili pokusavati izjednaciti stvari koje nisu iste, he ;)

Thompsonu je Sud oduzeo odredjeni iznos novca zbog neplacenog poreza ali isti nije kazneno gonjen niti osudjivan za razliku od Cece koja je em bila u zatvor em sto je i na koncu i osudjenja i iz ko zna kog razloga dobila privilegiju da kaznu izdrzava u kucnom pritvoru.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Nemačka je trebala i morala učiniti no-brainer tj. zabraniti tupsonu "koncert" SAMA tj. bez i da ju je iko i pritiskao da mu zabrani. dakle, sramota je već što su se ljudi s minimumom ljudskosti - ikako i morali aktivirati da pritisnu Nemačku da konačno i napokon već jednom zabrani tupsonov "koncert".

je li može ovaj decenijski poznat naci-šovi i licemerni korisnik a.k.a. Daniel-bl a.k.a. Nederlander a.k.a. mythe a.k.a. Denni85 (tj. s masama duplih mu nikova) ispod biti već jednom smaknut s foruma?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629254#p2629254]Denni85 napisao:[/url]

Ceca je mnogo gora kombinacija jer Ceca nije samo 'pesma i muzika' , ona je simbol zla koji je 90ih vladao Srbijom, simbol primitivizma, kica i sunda koji je pored toga je sto je to kic i sund, imala 'zadatak' da odvraca paznju gradjana Srbije sa glavnih stvari , ono svira muzika a bed i nemastina se ne primecuje! Ceca se nikada nije odrekla niti pokazala barem minimum kritike prema okorelom kriminalcu i ratnom zlocincu Arkanu , ona sama je osudjivana zbog pronevere i utaje poreza plus sto se vodi jos jedan krivicni postupak protiv nje (za iznudu).
Da li je mozda Thompson ikada osudjivan? Da li je Thompsonov bracni drug mozda kriminalac i ratni zlocinac?
pa, ko se seća Denni85-ovog piskaranja ovde, po njemu, 90-e u Srbiji su bile bolje od "žutih dosmanlija", to je bilo vreme kada se znalo ko je sposoban a ko luzer, to je bilo vreme kada je njegov snalažljivi i sposobni tata (btw. Hrvat, po osobnom Denii85ovom hvalisanju tim) baš fino prolazio pod slobom miloševićem, arkan nije zločinac samo je ubijajo balije, a kurva Del Ponte i Nataša KandićI sve uništiše i laju..... pa, to je Denni85i stalno pisao.
otkud sada odjednom "....ceca je simbol zla koji je 90ih vladao Srbijom, simbol primitivizma, kica i sunda koji je pored toga je sto je to kic i sund, imala 'zadatak' da odvraca paznju gradjana Srbije sa glavnih stvari , ono svira muzika a bed i nemastina se ne primecuje! Ceca se nikada nije odrekla niti pokazala barem minimum kritike prema okorelom kriminalcu i ratnom zlocincu Arkanu , ona sama je osudjivana zbog pronevere i utaje poreza plus sto se vodi jos jedan krivicni postupak protiv nje (za iznudu)." ???????????
Korisnikov avatar
By Stripi
pa da, samo su mu promijenili lokaciju, i guess.
Korisnikov avatar
By bern
neka su ga malo spustili na zemlju. podno dinare. eeeeeee-eeee.
@srklet, well, da, i to što cdu-csu nemaju baš svu vlast u Njemačkoj posebice u Berlinu je izgleda upravo zašto su Antifa poslušani i zašto je tupson dobio odjeb od Columbiahalle.

no, my point is - nije prvi put da je Njemačka naročito otkako je cdu-csu na vlasti mlaka, skoro neodređena pa i zamalo popustljiva (da ne kažem i koketirajuća) prema nacišovinizmima, bilo čijim, a posebice onim iz istočne polovine Europe (uklj. hrvatskim, ali ne samo hrvatskim, i mađarskim, i srpskim i bošnjačkim i albanskim, ukrajinskim, slovačkim, litvanskim, letonskim, bugarskim, pa i ruskim...) s kojim je onomad hitler bio povezan. cdu-csu misle da su prefrigani i lukavi s načinom ponašanja koji im se svodi na "eto, mi se borimo protiv njemačkog nacifašizma, ali ne možemo diktirati istočnoeuropskim narodima da se bore protiv njihovih vlastitih nacišovinizama, moramo poštovati "slobodu govora i izražavanja" inozemnih istočnoeuropskih naci-šovinista"... ta šuplja gluma cdu-csu-a pod izlikom "sloboda govora" tj. k'o fol cdu-csu nije popustljiv prema njemačkim neonacistima, ali pokazuje popustljivosti prema istočnoevropskim nacišovinistima (a koji su bili mahom hitlerovi saveznici; so, full indirect circle!) nije da nije prokužena poodavno među progresivnim ljudima.
da nema reakcija socijaldemokrata i svih ostalih iskrenih antifašista i antinacista Njemačke i svijeta, to cdu-csuovo koketiranje s zlom bi se odvijalo i dalje.

anyways, hajde recimo da vlasti ili koji već organi vlasti u Njemačkoj, bilo koja partija da ju/ih predvodi a činjenica da to na prvom mjestu jeste cdu-csu, ne može ili čak i ne treba zabraniti npr. tupsonov "koncert". onda, neka ga sprtlja u untergrund tamo kamo se sastaju njemački ili već čiji neonacisti, inozemne vehabije (koji trebaju također biti maknuti s ulica) ili već koji i čiji drugi nacišovinisti, ekstremisti i religijski fundići. ja bih osobno želio da Njemačka svim takvim ekstremistima bilo čiji da su--- da nepovratnu šut kartu. i da potom Njemačka i jače suzbija svoje neonaciste. plain and simple.
u svakom slučaju, tupson bi morao biti automatski i rutinski baniran s bilo kakvih i kojih mainstream iliti i nalik na mainstream venues u Njemačkoj.
Melodija njegovog najvećeg hita se nekad davno mogla čuti na školskim priredbama povodom polaganja pionirske zakletve, godišnjice bitke na Sutjesci, Dana Republike i sličnih manifestacija. "Bojna Čavoglave" je plagijat jedne od najpoznatijih partizanskih pesama "Sivi sokole". Koreografija je naravno drugačija. Umesto Titovih slika, jugoslovenskih zastava, malenih pionira, sad su tu krezubi mladići iz Thompsonovog rodnog sela koji teško naoružani pozdravljaju ustaškim pozdravom "Za dom spremni", dok se u pozadini vide turobni pejzaži neke kamenjarske, dalmatinske pustoši. Kao u košmarnom snu.
"Dida i ja" je takođe plagijat jer je originalna melodija uzeta iz "Navigate the Seas of the sun", Brusa Dikinsona.
Verovatno su melodije svih njegovih hitova plagijati. Samo je smislio tekstove u kojima veliča hrvatstvo, hrabre bojovnike, kamenjar, Antu Gotovinu i eto najveće zvezde u Hrvatskoj koja puni stadione i obara sve rekorde.

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629674#p2629674]kartografija napisao:[/url]Melodija njegovog najvećeg hita se nekad davno mogla čuti na školskim priredbama povodom polaganja pionirske zakletve, godišnjice bitke na Sutjesci, Dana Republike i sličnih manifestacija. "Bojna Čavoglave" je plagijat jedne od najpoznatijih partizanskih pesama "Sivi sokole".
Meni ovo više liči na "Lipe cvatu" od Bijelog Dugmeta, nego na "Čavoglave od Thompsona. Mislim, ima elemenata, ali mi ne izgleda kao kompletni plagijat.
Meni je ipak veći hit bio kada je obradio Abbin "Super trooper" za svoj "Daleko, daleko".
Bregović je ponekad imao običaj da koristi delove tuđih pesama i da ih ispreplete sa onim što je on komponovao.

Što se tiče razlike između Čavoglava i Sivi sokole ritam je malo ubrzan, aranžman je drugačiji, on zavija kao kojot, tekst je idiotski. To je sve dovoljno da upropasti pesmu i malo prikrije plagijat za šta je ovaj hohštapler jedino talentovan. Međutim, radi se o istoj stvari. Ono što je vredno u pesmi je ukrao, a ono što je loše je njegovo.

Obrati pažnju:

"Na kanjonu Tito stoji, gleda ranjeneee..."

"Nećete u Čavoglave dok smo živi miiii"
By kartografija
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629254#p2629254]Denni85 napisao:[/url]

Ceca je mnogo gora kombinacija jer Ceca .....
Ne znam kako uopšte neko ima obraza porediti njih dvoje, pa još i tvrditi da je ona gora od njega.
Ono što je još užasnije od njegovog zvaničnog repertoara su ustaške poskočice koje izvodi na koncertima, a što njegovi fanovi ponekad postave na youtube.
Melodija ustaške koračnice "Evo Jure i Bobana" će mnoge zbuniti jer je u osnovi melodije narodna pesma koja je bila poznata pod raznim nazivima na Balkanu. Na tu melodiju su mnoge pesme ispevane. Tokom Drugog svetskog rata, nakon ustaških pokolja na Kordunu 1942 partizani su na nju ispevali potresnu pesmu o svojim žrtvama "Na Kordunu grob do groba". Ustaše su na istu melodiju ispevali pesmu o svojim koljačima "Evo Jure i Bobana" nakon što su na Drini poklali nekoliko hiljada srpskih izbeglica. Događaj je u istoriografiji poznat kao Pokolj u Starom brodu i Miloševićima.

Melodija je ista, ritam je u partizanskoj verziji sporiji, ali stihovi pokazuju karakter oba pokreta na najbolji način.

Na istom snimku je i famozna "Jasenovac i Gradiška stara" sa verovatno najmonstruoznijim stihovima koje je neko nekad smislio. Snimak je na youtube postavio oduševljeni proustaški Thompsonov fan sa tvrdnjom da su to Thompson i neki Tiho u duetu otpevali na koncertu u Osijeku 2002.

Ovo je partizanska "Na Kordunu grob do groba":

By Kragi
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629254#p2629254]Denni85 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629160#p2629160]Kragi napisao:[/url]Mislim da je gora varijanta bar kada je muzika u pitanju. Nije da branim Cecu al ovaj, koliko ja znam, raspiruje nacionalnu mrznju pesmama dok Ceca obicno peva 'Ja patim za tobom dok ti karas druge' na stranu njena 'karijera' van estrade.

Primitivizam, kič i šund nisu krivicna dela a i ona za koja je osudjivana nisu osnov za bilo kakvu zabranu koncerta niti mogu da budu. Za ostale stvari snosi moralnu odgovornost ne i krivicnu jer nije zabranjeno udati se za mafijasa i ratnog zlocinca.
Cinjenice to govore.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
okej, nije ceca, onda ovaj dodje kao muzikalni (?!) cecin krepali muz
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629615#p2629615]Vel boy napisao:[/url]@srklet, well, da, i to što cdu-csu nemaju baš svu vlast u Njemačkoj posebice u Berlinu je izgleda upravo zašto su Antifa poslušani i zašto je tupson dobio odjeb od Columbiahalle.

[/b].

opet ova pojava sa nickom VelBoy iznosi svoje debilne konstrukcije ispunjene licnim frustracijama i nezadovoljstvima :klap:

Mislim, zar on stvarno misli da u vrhu CDU i SPD nemaju druga posla nego da razmisljaju o zabrani Thompsonova koncerta??? Pa niko od tih glavesina obe stranke velike koalicije niti je cuo niti ih zanima Thomspon, a jos manje da stranacka pripadnost ima veze sa zabranom koncerta...no, to pojava Velboy ne razume , niti ikada bude razumeo...
kojagod da sam ja pojava, tvoj tupson je dobio odjeb od jedne od mejnstrim nemačkih hala. :jezik: :) poslušani su ljudi iz Antifa koji imaju iste eto "debilne konstrukcije ispunjene licnim frustracijama i nezadovoljstvima" kao i ja u ovim osnovnim etičkim i političkim stvarima. meni je drago i što delim to citirano s tim ljudima koje je Nemačka poslušala i bar otkazala idiotizam jednog inadžijskog manijaka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!