Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Koliko vam fali zuba ?!?

1. Svi zubi su mi zdravi i na broju
9
16%
2. Imam sve zube
12
22%
3. Nemam jedan zub
11
20%
4. Nemam dva zuba
8
15%
5. Nemam tri zuba
4
7%
6. Nemam više od tri zuba
7
13%
7. "Zini da ti kažem" ...
4
7%
Korisnikov avatar
By Napaćena Žena
U našoj sredini gubitak jednog ili više zuba je veoma rasprostranjena pojava ne samo u srednjem i starijem životnom dobu, već i kod mladih između 20. i 30. godine.

Većina našeg stanovništva smatra da se starenjem neminovno gube i da je to normalna pojava.

U Švedskoj, međutim, zahvaljujući preventivnim merama i dobroj edukaciji, najveći broj osoba i u dubokoj starosti ima svoje zube.

Prema jednom istraživanju, u toj skandinavskoj zemlji jedan stomatolog protetičar godišnje uradi samo desetak totalnih proteza i to većinom kod došljaka, a kod nas stručnjak za protetiku izradi isto toliko, ali za mesec dana.

Skloni smo da zube zanemarujemo sve dok ih ne izgubimo i tek tada postajemo svesni njihove važnosti.

Ovo je uvodni deo teksta u najnovijem "Politikinom" dodatku "Magazin".

Kakvo je stanje kod vas, da li imate zdrave zube, lečite li ih, da li su svi na broju ?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam vise od 3 zuba... tacnije nemam 4 zuba...
Rastu mi tek 7ice... tako da bih rekao da mi fale umnjaci... za sada.
Korisnikov avatar
By Deksi
Ja u zivotu nisam popravio ni jedan zub,zdravi i na broju.Genetika.Svi s muske strane u familiji nikad nis u imali probleme sa zubima.
Korisnikov avatar
By KiWi
Imam sve. Popravljao sam dosta zuba.
Korisnikov avatar
By Zoe
Fale mi 2 zuba, ali tamo, daleko..........:D
Korisnikov avatar
By Rei
fali mi jedan, donja leva shestica
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Fale tri, za sada... A otisla su zdrava, zdravcata...
Kako... Lepo... Imam krupne zube, a vilicu relativno malu, pa da ne bi doslo do pogresnog rasta zuba i krivljenja, jos u nizim razredima osnovne ostah bez obe gornje cetvorke. Razmaka ni nema, a samo zubari mogu da provale da mi posle trojke odmah ide petica. Na srecu, gornje osmice su imale dovoljno mesta za normalan rast. Zato donje nisu. Jedna je nikla, druga pa nikako nije mogla zbog 'guzve'. Tu jednu koja je nikla sam vadila (uzasno iskustvo) a ova druga koja se pojavila u medjuvremenu bi isto trebala da ide...
Tako da, nije sve u broju...
Ove ostale, 'postrojene', cuvam i pazim.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Imam sve zube! Raste mi jedan skroz levo gore :) , a idem kod stomatologa s' vremena na vreme....
Korisnikov avatar
By *deni*
Imam sve zube, za sada.
Ako jednog dana krenu da mi se kvare ili ispadaju, sve cu ih povaditi i metnuti adekvatne, umetne zube.
:kosa: :ugriz:
Korisnikov avatar
By *deni*
Fuj ! To mi je uvek bilo tako odvratno. Zlatan zub.
:bljak:
Korisnikov avatar
By bothways
Nijedan mi ne fali. Dva jos tek treba da izrastu (gornji umnjaci). Savrsen raspored zuba (bar tako kazu), ali cesto sam popravljao, pa ima dosta plombi.
Korisnikov avatar
By bigirl
2. Jebena 2.
Jedan je puko na... naaaa... (oh bože, znam da prepoznam u radnji, a sad mi stade mozak kako se zove)... valjda Gricko... (ono crvenkasto, duguljasto... u crvenoj kesici...) još pre 10-ak godina. A drugi je puko na babin sendvič (!!) prošlog proleća.

Ali nije kao da fale... Nadogradnja je extra stvar! :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by bigirl
2. Jebena 2.
Jedan je puko na... naaaa... (oh bože, znam da prepoznam u radnji, a sad mi stade mozak kako se zove)... valjda Gricko... (ono crvenkasto, duguljasto... u crvenoj kesici...) još pre 10-ak godina. A drugi je puko na babin sendvič (!!) prošlog proleća.
nedokokana kokica i parčence hrskavice u pljeskavici here.
Korisnikov avatar
By Mars
Vađeni samo umnjaci (2 hirurški, 2 obično).

Ostalo je na mestu (jedna krunica, moj koren), ali zato plombi pa skoro svi od petica naviše.
By space_oddity
Zasad su tu svi, ali bih volela da umnjaci prosto nestanu.
Malo me blam da napišem, ali plašim se operisanja.
Korisnikov avatar
By Marvin
ako vam ispricham da su meni vadeci umnjak kvrcnuli vilicu i probushili sinus, hocu biti glavni u grupi?
Korisnikov avatar
By Waldorf
^Sledeći put kad Irisica bude prevrtala očima u "siso, jedna" maniru jer ja ne smem da idem da vadim umnjake, uputiću je na ovaj post.

Fali mi jedna šestica. Izvađena kad sam bila malena, pre nego je sedmica izbila, tako da nema razmaka među zubima na tom mestu. Uvek zubari krenu: "1, 2, 3, 4, 5, 6.. ček.. Gde ti je šestica?"
By space_oddity
Ja ne verujem ni da ću imati takve komplikacije, jer rastu pravo, samo nema baš mesta, ali šta znam, dočekaću da uznapreduje medicina dok ne budu mogli da prosto nestanu :smeh:
Korisnikov avatar
By IriS
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2615658#p2615658]Waldorf napisao:[/url]^Sledeći put kad Irisica bude prevrtala očima u "siso, jedna" maniru jer ja ne smem da idem da vadim umnjake, uputiću je na ovaj post.
na to ću uvek prevrtati očima. znam ja i za gore stvari od ovog što Marvin napisa :lol:

kako priroda nalaže, svi su na broju, sem umnjaka koji su blagovremeno izvadjeni jer mi naprosto nisu trebali.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Nemam 4 zuba jerbo su morali da mi izvade sve četiri četvorke zbog fiksne proteze. I onda još umnjake da povadim, pa da mi kompletan zubik sadrži svega 24 zuba :drama:

Šta ću, genetika, veliki zubi, mala vilica. :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!