Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
koliko pratite/balavite/trošite na elektro naprave?

kada neko cokće nad nečijim entuzijazmom prema, recimo, mobilnim telefonima – da li se on time opravdano zgražava nad onima koji troše svoje vreme i novac na trivijalnosti?

da li je i koliko sve to plitko?

a ukoliko nije plitko – koliko vas određuje? i koliko imaju smisla priče o uniformnosti (na primer, apple potrošača) koja se rešava time što će se kupiti – drugi proizvod? u kojem trenutku sve to prelazi iz ljubavi prema tehnologiji u konzumeristički opijum za mase?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Plitko jeste ali nije sve sto je plitko lose.

E, sad, politike kompanija su ono sto je duboko u svim tim stvarima. Npr. Apple i Microsoft ne bi bili tu gde jesu da nije bilo onog drugog. Kada postoji rivalstvo tada postoje i opsesivni fanovi, bez rivalstva fanovi nisu animirani i nemaju razlog da budu fanovi. A biti fan jedne kompanije je ta granica za "konzumeristički opijum za mase". Ljubav prema tehnologiji ne moze biti ljubav prema kompaniji i hejt rivala.

A da odgovorim na prvo pitanje: pratim - onako, balavim - dosta, trosim - malo (da imam vise trosio bih vise :sigh:).

A ukoliko obozavas kreativne gadgete prati ovo: http://www.kickstarter.com/discover/cat ... technology" target="_blank
Korisnikov avatar
By Delete
Trosim mnogo, a nisam i primetila tu svoju maniju dok nisam skapirala da ne postoji noviji tab od ovog koji imam i da sam cak u drugu drzavu zapicila da bih kupila najnoviji model fona.

Ostala sam budna do jutra kad je bilo predstavljanje S4 i nije meni takvo sta ni potrebno, ali svidja mi se, mogu sebi da priustim, pa sto da ne?!

Realno, mislim da sam samo zrtva svojih drugara koji su me nalozili na te stvarcice, pa sam postupila po principu "s kim si...". A da je plitko - plitko je da plice biti ne moze!
Imam neki stariji ipod koji sam kupio preko nekog oglasa za puno manju cijenu. Inače za gadgete me zaboli kurac. :kopanos: Novi HTC mobitel sam kupio čisto zato jer moji stariji mobitel (iz 1835. godine) se je raspao pa sam morao kupiti nešto novo. I to bi bilo to. Za ipade, ostale stvari mi je svejedno.
Korisnikov avatar
By blenta
imam gomilu gadzeta
- imam ih jer cine moj zivot laksim. bitno mi je da mogu da vidim odmah na telefonu da sam dobio mejl, od koga i o cemu se radi. bitno mi je da mogu sa telefona da pokrenem mape i navigaciju i postoje razne druge aplikacije koje mi nepodnosljivu lakocu postojanja cine malko podnosljivijom. isto vazi za ipod i tablet. jednostavno imaju UPOTREBNU vrednost koja prevazilazi trosak njihovog imanja.

- mimo toga, uniformisanost i elitizam ne smatram problemom postojanja gadzeta, no plitkih ljudi. da nema appla furali mi luj viton novcanike, ili gucci burke da je kojim slucajem to in a skupo.

- iz istog razloga smatram non gadzet hipsteranu dijabolama. shvatam i potpuno mi je u redu sto neko nece da ima smartfon nego obican fon ukoliko upotrebna vrednost koju taj gadzet za njega ima jednostavno ne opravdava cenu ili tu cenu ne zeli da plati. ako je pak izrazavanje " ironicnog stava ka modernom konzumeristickom drustvu" ili druge specijalan sam, zasto, zbog da jedes govna varijacije jednako su mi plitki kao oni kojima je to aksesoar
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2543883#p2543883]blenta napisao:[/url]imam gomilu gadzeta
- imam ih jer cine moj zivot laksim.
to je poenta (ako pitate mene).

praćenje npr. tržišta mobilnih telefona je nečiji hobi, interesuje ga to. ima vremena da po celi dan čita tech blogove. para da kupuje svaka dva meseca nove modele. šta god, tumbs up što se mene tiče, nije moje da se bavim tuđim raspolaganjem vremena i para.

a ja uglavnom kupujem spravice koje su mi neophodne. mada može da se desi da obradujem sebe nekom igračkicom kao npr. razvojnom pločom (bez koje jelte mogu da preživim :) ).

danas su sve te spravice multifunkcionalne, što itekako otežava sužavanje izbora na samo jednu prilikom kupovine. tako da sam spremna na to da će se posle kupovine pojaviti još zilion varijacija na temu, među kojima će gotovo svaka imati bar jednu prednost u odnosu na pazarenu. doživljavam to kao neminovnost pa me ne tangira mnogo. :bubbles:
Imam Samsung Galaxy S3, koji bi se pre mogao nazvati semi-gadgetom nego gadgetom itself jer je, jelte, uz to i telefon. Od 2007 sam poceo sklapati e-penpal prijatelje i volim to sto mogu da procitam i odgovorim na mail bez racunara. Nisam ljubitelj drustvenih mreza(excluding Tumblr, mada je to vise blogging sajt) pa ga za njih i ne koristim. A izmedju ostalog, lepo dodje i kao fotoaparat i mp3 player koje nemam.
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Mogu da mi uzmu gadget-e iz mojih mrtvih, hladnih ruku. :P
Korisnikov avatar
By Laerem
Imam staru Nokiju koja mi služi za sve što trebam. Ne treba mi internet u svakoj sekundi života, imam ga i previše. Ulagati riječi i misli u odnos sa svojim telefonom mi djeluje jednako patetično kao ulagati svoj penis i testise u usisivač. Nemam ništa protiv nekonvencionalnih veza, ali brate, nemoj se praviti da je tvoja strast prema gadgetima išta više od snošaja sa elektronskim uređajem.

Inače, nisam ludit, korisni su ti smartphoneovi, nekima i nužni za posao, ali činjenica da se ljudi osjećaju dužnim naglasiti kako jedan proizvod ima i svoju uporabnu vrijednost (zar doista?!) samo pokazuje koliko je ona spiritualna vrijednost veća, važnija i svima na umu. U povlačenju tradicionalnih religija, uopće ne sumnjam da će ljudski odnos s tehnologijom biti doveden do apsurda. Iskupljenje grijeha? There's an app for that.
Korisnikov avatar
By elizevin
Ne pratim narocito, samo ako mi je nesto specijalno zanimljivo. Volim zanimljive gedzete ali uvek imam u glavi ono pragmaticno: da li mi je stvarno to potrebno ili je samo hipnoticki shiny? Licno se ne odvajam od malog mp3 playera i kindle-a, ok, i telefona, ali nisam nesto luda za njima, moj ima dobrih pet godina, a nije bio najbistriji ni kada sam ga kupila. Ne mislim da je zadovoljstvo koje nalazim u muzici i knjigama nesto trivijalno, tako da ni moju ljubav prema gedzetima koji mi dopustaju da uzivam u njima svuda trivijalna i plitka stvar. Mislim da je granica trivijalnosti bas ono sto je rekao Anhedonie: kada proizvod postane trazen ne zarad samog proizvoda, vec zbog imena na kucistu. Nesto kao i firmirana garderoba, to je vec cist konzumerizam.
Iako, moram priznati da me pomalo uznemirava koliko nijedan trenutak u zivotu mnogih ljudi nije ociscen od konstantne distrakcije elektronikom - ako su na poslu/kod kuce, ispred kompjutera su, ako su napolju, tu je tablet/smartfon/mp3. Postalo je uobicajeno da dok sedis npr. u kafani i pricas sa nekim, on nonsalantno cacka s vremena na vreme svoj telefon, ili cak odgovara nekom na skajpu, kao da nije totalno prisutan u tom trenutku na tom mestu. Mozda cu da zvucim kao baba, ali ne mislim da je to dobro za ljude, mentalno i emotivno, ljudi su pod stravicnim stresom ogromne kolicine nebitnih informacija sve vreme i tesko izranjaju na povrsinu da udahnu i utisaju tu buku i pocnu da svesno razmisljaju.
Korisnikov avatar
By bern
volim spravice.

ali volim i periode kad ih se svjesno odričem. gasim moj entry level smartphone, ne nosim ipod classic.

da li su pokazatelj bezočnog konzumerizma? mogu da budu, pa tako često i jesu.
By Sixto
Tabletu drzim sutra sedmodnevni pomen. :rip:
Ne mislim da su osobe kojima je stalo do gedžeta i tehnologije spiritualni midžeti, iako meni lično do toga nije stalo (dosadno mi je to). Mislim da su oni "pošljedak", a ne uzrok.

Zanimljiv mi je fenomen trenutnog stanja tehnološkog napretka, kao produkta zloupotrebe postulata Prosvetiteljstva: tehnološki napredak isključio radi tehnološkog napretka, kome su um, prirodne i društvene nauke, dobrobit čovečanstva postali u potpunosti podređeni. Sa druge strane, neću da budem ubeđen, konzumerizmom, ili bilo čime drugim, da je meni esencijalno nešto što mi apsolutno nije.
Tu se pojavljuje i moment civilizacijske nelagode, koja proističe iz ekstremne tehniciziranosti i medijatiziranosti i dovodi do otuđenja od prirode u sebi i izvan sebe, sopstvene ploti. Nema katarze, individualizacije, sublimacije, bilo čega kreativnog u tome.

Gedžeti ne pripadaju istom ontološkom poretku kao sopstvena telesnost (jedini neksus koji nas povezuje sa svetom). Ljudi osećaju virtuelnu bestelesnost kakvu nude ti gedžeti upravo zahvaljujući sopstvenoj telesnosti, oni teže tom stanju bestelesnosti i besmrtnosti, regeneracije i savršenstva kakvu pruža virtuelna stvarnost, ali postižu sasvim suprotno - razboljevaju se i umiru od toga. Tu se upošljava samo čulo dodira i vida; sva ostala čula su potpuno suvišna, a po meni, svet ne može da se doživi potpunije bez jednako razvijenih svih čula.
Korisnikov avatar
By Katengl
Misfit napisao:koliko pratite/balavite/trošite na elektro naprave?
Ne pratim koliko bi trebalo da pratim, retko balavim, trosim minimalno.
kada neko cokće nad nečijim entuzijazmom prema, recimo, mobilnim telefonima – da li se on time opravdano zgražava nad onima koji troše svoje vreme i novac na trivijalnosti?

da li je i koliko sve to plitko?
To se razlikuje od osobe do osobe. Interesovanje za tehnologiju ne moze da bude plitko i lose samo po sebi, cini mi se da je pre svega bitno koji je uzrok tog entuzijazma. I to je valjda sustina odgovora na sva ova pitanja. Tehnologija sama po sebi ne moze da bude losa i lako je zaboraviti sve pozitivne primene tehnologije zato sto neko stalno nesto pokusava da nam proda, pa cak i primene te tehnologije koju nam prodaju.
u kojem trenutku sve to prelazi iz ljubavi prema tehnologiji u konzumeristički opijum za mase?
Meni ljubav prema tehnologiji podrazumeva tehnolosku i naucnu pismenost, svest o tome sta podrazumeva neka tehnoloska inovacija, koliki je trud ulozen u nju i sagledavanje svega toga u sirem kontekstu. Konzumerizam mi je potpuno odvojena kategorija koja podrazumeva potrebu da se poseduje najnovije, nesto sto te odvaja od mase ili pravi iluziju da si drugaciji od mase i cini mi se da je razlika izmedju ta dva prilicno jasna. Sto ne znaci da jedna osoba ne moze istovremeno da pripada i jednoj i drugoj kategoriji.
Jheronim van Aken napisao:Tu se upošljava samo čulo dodira i vida; sva ostala čula su potpuno suvišna, a po meni, svet ne može da se doživi potpunije bez jednako razvijenih svih čula.
Nisu suvisna, nego je to vec duze vreme tehnoloski neostvarljivo, iako se jako puno radi na tome. Tek kad ta prepreka bude prevazidjena (a bice pre ili kasnije) ce se do kraja desiti to o cemu si pisao.
Korisnikov avatar
By bothways
Za nekog ko se bavi, recimo, IT-jem, jako se slabo interesujem za gedžete. Štaviše, došao sam do zaključka da mi oni uglavnom ne trebaju, jer što kod kuće, što na poslu, previše vremena provodim ispred računara, pa mi još pristupa internetu i digitalnom svetu dok nisam za računarom nije potrebno. Zapravo, dođe mi olakšavajuće kad se udaljim od digitalnog sveta i na kraće vreme ne budem izložen bombardovanju informacijama.
Što znam. Volim imati nove mobilne telefone određenih proizvodjača, tu i tamo neki novi laptop. Nedavno mi se čisto vizualno dopao i kupio sam si swatki mawi Samsung Galaxy Tab 3, bez kog bih i mogao.

Zaboli me đoka da li je to plitko ili ne, sve dok si sam plaćam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!