Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By space_oddity
Razlog zašto pitam baš ovde jeste taj da mi iskustvo govori da je teško naći nekog lgbtq-friendly psihijatra.

Lično iskustvo, psihijatarka koja radi u studentskoj poliklinici - počela da me ubeđuje da su žene manje inteligentne, sposobne i racionalne od muškaraca, koji su pak manje emotivni, da moram da ispunim svoju "biološku funkciju" aka razmnožim se jer sam "žena" i šta sve ne.

Još gore iskustvo jednog prijatelja. Otišao kod prilično zajebanog psihijatra na dobrom glasu i lik mu je rekao da jedina stvar koju ne može da smisli jesu muški homoseksualni odnosi. Ja sam izneverovala. Kako ti ljudi uopšte mogu da rade?

Elem, da ne dužim, značilo bi mi vrlo kada biste mi preporučili (najbolje bi bilo na osnovu ličnog iskustva) dobrog psihijatra, u pitanju je Beograd. Može i na PP naravno.

I da, psihijatar, ne psiholog.

Fala.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam koji gradovi dolaze u obzir.

Kad sam ono mislio da imam probleme (stara, dobra vremena) imao sam psihijatricu koja je jako gay friendly, iz ugledne gay familije, ali takodje i vrlo nesposobnu što se struke tiče.

A naslušao sam se od raznih ljudi tako kao tih gore serbian horror story na tu temu ONOLIKO. Srećno.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2584805#p2584805]space_oddity napisao:[/url]Razlog zašto pitam baš ovde jeste taj da mi iskustvo govori da je teško naći nekog lgbtq-friendly psihijatra.

Lično iskustvo, psihijatarka koja radi u studentskoj poliklinici - počela da me ubeđuje da su žene manje inteligentne, sposobne i racionalne od muškaraca, koji su pak manje emotivni, da moram da ispunim svoju "biološku funkciju" aka razmnožim se jer sam "žena" i šta sve ne.

Još gore iskustvo jednog prijatelja. Otišao kod prilično zajebanog psihijatra na dobrom glasu i lik mu je rekao da jedina stvar koju ne može da smisli jesu muški homoseksualni odnosi. Ja sam izneverovala. Kako ti ljudi uopšte mogu da rade?

Elem, da ne dužim, značilo bi mi vrlo kada biste mi preporučili (najbolje bi bilo na osnovu ličnog iskustva) dobrog psihijatra, u pitanju je Beograd. Može i na PP naravno.

I da, psihijatar, ne psiholog.

Fala.
Hajde ona jedan lep primer.
Pre jedno 7 godina, kada su se moji još uvek borili sa time da je njihov tinejđer homosekualac, poslali su me radi izlečenja kod jednog gospodina neuropsihijatra u Klinički centar Srbije. Sasma neočekivano, na prvoj sesiji, on mi je rekao da nema šta da se izleči, jer homoseksualnost nije bolest, niti poremećaj. Kada su na sledećoj došli i roditelji, to je bio jedan malen korek ka njihovom prihvatanju, poslušali su ga i primirili se;
vrlo brzo, nisam više tamo išao da bih se lečio od homoseksualnosti, već da bih se lečio od svega što sredina poput Srbije može da ti nanese kada si gej (klinac) u njoj, kao i da me pripremi na sve probleme sa kojima bih mogao da se susretnem u Srbiji, te kako ih mudro prevazići. I pomoglo mi je, zbilja.
Zaboravio sam kako se zove, mislim da se preziva Ilić, jer je suprug moje profesorke muzičkog iz gimnazije.
By space_oddity
Mars, napisah ali ne sasvim istaknuto - Beograd.

Ok, fala vam ljudi, ako saznam nešto konkretno, podeliću svakako. :)

I ova poslednja priča definitivno zvuči ohrabrujuće. Baš mi je drago što su te baš kod takvog poslali s namerom da te izleče - what were the odds?
Korisnikov avatar
By gossip
kada su se moji razveli (imao sam 17 godina) desila se velika promena u mom zivotu (pocevsi od selidbe itd)
pa se mama zabrinula kako cu ja sve to da "svarim" :facepalm:
pa me je poslala na razgovor kod njene prijateljice koja je ujedno i psiholog koji radi na VMA
imali smo 3-4 razgovora na osnovu kojih je zakljucila da sam ja to sve popirlicno zrelo "svario"
ali nebitno to sada

zena me je totalno odusevila
vrlo brzo je shvatila da sam gay kroz pricu sa mnom
ja sam tada bio u fazi da pokusavam sa devojkama
rekla mi je da prestanem sa time jer cu nauditi i sebi i drugima
imao sam dosta frustracija povodom toga tada i pomogla mi je da izadjem na kraj sa njima
rekla je da nista nije lose sa mnom,da nisam nista drugaciji od nekog drugog zbog toga,kako bi kod nas trebalo da uvedu gay brakove i usvajanje dece...ukratko odusevila me je...cela nasa prica je ostala izmedju nas...jedino je rekla mami da sam okay povodm razvoda i da ne brine

e sad...ona je psiholog...ali verujem da su i psihijatri podjednako okay
tako da ti preporucujem da pokusas (ti ili neko drugi) tu...uvek mozes da odustanes ako vidis da je i tu leglo homofobije (u sta cisto sumnjam)
Korisnikov avatar
By gossip
^i ubrzo nakon razgovora sa njom sam imao svoje prvo gay iskustvo :)
Korisnikov avatar
By Katengl
A je l' postoji neki razlog zbog kog insistiras bas na psihijatru? Meni je recimo kod depresije mnooogo vise pomogao psiholog od psihijatra, koji mi je otprilike samo dao da pijem seroxat i rekao mi NISTA o propratnim efektima i simptomima obustave. Hocu reci, nema potrebe ogranicavati se na psihijatre osim ako je u pitanju nesto sto bas samo psihijatar moze da uradi.
Korisnikov avatar
By Mars
Stvarno bi trebalo da postoje spec. službe i direktorijum sa kontaktima ljudi koji se bave ovim stvarima.

Alijanse, glicevi?

Mozda i ima...

Takođe i spisak onih kod kojih nikako NE treba ići.

Ovako neka neinformisana jadna dušica može da ode kod Aleksandre Janković ILI Jove Toševskog ILI Jovana Marića ili tih no name gore iz uvodnog posta...

@katengl

Kako psiholog može da ti da da piješ BILO ŠTA osim eventualno kafe i soka?!
Taj lek iz nekog internog šteka ili...?
Korisnikov avatar
By Waldorf
Psihijatar mu i jeste prepisao lekove, a pritom nije obavestio o propratnim efektima.
Korisnikov avatar
By *deni*
Čini mi se da su domaći neuropsihijatOri po pravilu još luđi od pacijenata koji im dolaze, a o ovima što ordiniraju po državnim domovima zdravlja neću ni da pričam.
Svega sam nekoliko puta u životu posetio tu vrstu lekara i, čak i da sam pre ulaska u ordinaciju i razmišljao o ozbiljnom razgovoru, već posle nekoliko razmenjenih rečenica sa tim ' stručnjacima ' sam odustajao od te ideje i posvećenog razgovora, jer sam shvatio da bih pre ja trebalo da terapeutiziram njih, no oni mene. Rekao bih da se njihov rad kod nas svodi na kliše-e, koje besomučno ponavljaju u krug i da su bili dobri samo za dobijanje lažnih invalidskih penzija u vreme komunizma.
By urke145
2002 godine kada sam upisao faks otisao sam na Stud. polikliniku u Beogradu da razgovaram sa psihijatrom. To je bio period kada sam sebi priznao da sam homoseksualac i jos uvek sam se osecao dosta pogubljeno. Otisao sam samo da porazgovaram i odatle pobegao uzasnut! Psihijatar je pokusao da me ubedjuje da ja nisam gej i "da ce me to proci".. da jos uvek samo trazim sebe i ostale nebuloze.
Onda sam od moje drugarice koja je psiholog i koja saradjuje sa dosta psihijatara saznao za sav uzas te medicinske grane u nasoj zemlji. Kaze da nista nije tako zaostalo kod nas kao psihijatrija.
Potpuno pogresan pristup, nezainteresovanost i kljukanje nepotrebnim lekovima. Tako rade nasi psihijatri. Poseban problem je kada nisu u pitanju nikakvi veliki problemi i organske bolesti i kada sa osobom samo treba da se razgovara. Tada se sve svodi na recenicu ma nije ti nista i prepisivanje bensedina, ksalola i bromazepama.

Ipak da ima dobrih i kvalitetnih pokazuje primer mog brata koga je lekar opste prakse poslao iskljucivo kod neke zene u domu zdravlja i zaista mu je ta zena pomogla. O kakvom pristupu se radi najbolje govori da ona za celo radno vreme od 8 h primi 3 do 4 pacijenta, a kolega do nje za isto to vreme pregleda njih 30ak...
Korisnikov avatar
By 李香兰
Vec od 2010. g. sam poceo da idem kod psihijatra i od tada sam ih promenio troje. Manje vise iz slicnih primera koje si pomenula. Prvi je iz mog rodnog grada a drugo dvoje su iz Beograda. Da ne duzim pricu, treca, kod koje vec idem 6-7 meseci je odlicna. Bez problema mogu da razgovaram o bilo cemu, mnogo je open minded i naravno lgbtq-friendly. Trenutno radi u institutu za mentalno zdravlje dece i omladine ali takodje radi i privatno. Pouzdano znam da ima i mnogo starijih pacijenata. Ako hoces da ti posaljem broj, ime, w/e, pusti mi PM.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Ja o'sla dva puta kod psihologa.
Rekla zena da ne mogu u ovom dobu sebe da definisem i da ne mogu da znam da li iskljucivo volim zene ako nisam imala duge veze sa razlicitim muskim osobama.
Toliko o tome.

I mene zanima postoji li neki gej frendli psiholog/psihijatar.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ja sam išao par puta kod psihologa i neuropsihijatra u kliničkom centru. U principu su bile ok obe, jedino što sam stalno njihovo "opredeljenje" ispravljao sa "orijentacija" :)
By space_oddity
Evo odgovor svima. Pre svega, hvala svima što ste podelili iskustva :) ovo je i dalje prilično stigmatizovana tema i verujem da su se makar neki dvoumili pre konačnog slanja.

Što se mene tiče, pijem antidepresive, ali mi je potrebna pored toga i psihoterapija, jer lek tu služi da sredi biologiju mozga ali je potrebna pored toga i adekvatna terapija. Inače, probala s psihološkinjama, nije išlo, moja depresija nema spoljašnji uzrok uopšte, nije nikada skoro ni imala.

Inače, ni meni nije rekla psihijatarka iz poliklinike ništa o nuspojavma i sl, ali sam guglala, i odlučila da okušam sreću (aka bila dovoljno očajna da je to bila tad najbolja varijanta). Meni je isto bilo neverovatno da, jebote, o tako zajebanom leku nije rekla baš ništa ...

@Overload, interesuje me, pošalji mi na PP da bih imala for future reference, ali ne verujem da ću se sada javiti.

@Barni, hvala.

Uspela sam da dobijem kontakt jedne psihijatarke koja deluje, ako ništa drugo, vrlo profesionalno i sposobno. Ne znam *koliko* je u stvari lgbtq friendly zasad, ali na moje pominjanje veze s devojkom je reagovala potpuno ok, tj. nije je tretirala išta drugačije nego heteroseksualne veze koj pominjah. Nakon par sesija ću steći neki bolji utisak pa javljam ime ako vredi.
Korisnikov avatar
By 李香兰
budem za par dana kad dodjem ponovo do broja. nvm
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
mislim da sam pisala na slicnoj temi pre par meseci.. tada sam zelela samo da znam nesto o antidepresivima, ali bila bih zaista zahvalna da mi preporucite na PM nekog psihijatra, posto se poslednjih par meseci previse toga zbilo, a tek ce se zbivati.
Korisnikov avatar
By GuzaKoMeduza
Ljudi, treba mi psiholog/psihijatar iz Novog Sada sa kojim cu moci da popricam na LGBT temu, konkretno o problemu koji imam u vezi. Znaci, najbitnije mi je da je neko isao kod tog psihologa/psihijatra i da je reakcija na ovu temu bila normalna, zaista ne zelim da odem kod nekog homofoba. Ako neko ima nekog molim vas da mi pustite poruku u inbox, hvala :)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Dnevna klinika za psihijatriju pri Klinickom centru trebalo bi uskoro da otvori prvu ordinaciju za rad sa LGBT osobama pri drzavnoj ustanovi, dakle treba vam samo overena zdravstvena knjizica, i doktorka koja ce to voditi je prim. Dr psihijatrije Dragana Duisin, pa se raspitajte.
By space_oddity
Psihijatarka je lgbt friendly, potvrđeno. Ako nekog bude interesovalo nek se javi. No, privatna je.
Korisnikov avatar
By Hys.
Što me seti, evo rada doktorice Duišin, ako nekoga zanima, ja sam prolazila ceo splet emocija dok sam ga čitala, za svog odraslog života nikad veće đubre od "rada" videla nisam :krezavi: Imala sam momente smeha, dranja na ekran, vatanja za glavu a na kraju sam se i krstila od muke ne znah više de ću sa rukama.

http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf ... 02043D.pdf" target="_blank

transfer neprijatnosti, ali kroz celo čitanje ove baljezgarije :kesa: Mada, poslednja rečenica je onako - ipak šlag na tortu.
By space_oddity
Da li me jebeno zajebavaš?
"Homoseksualni identitet označava nesklad između erotske (polne) orijentacije (kao jedne dimenzije rodnog identiteta) i genitalnog pola, te zapravo predstavlja parcijalni poremećaj rodnog identiteta".
I ta osoba otvara ordinaciju za rad sa LGBT osobama. :(
By space_oddity
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2587118#p2587118]BellyButton napisao:[/url]Dnevna klinika za psihijatriju pri Klinickom centru trebalo bi uskoro da otvori prvu ordinaciju za rad sa LGBT osobama pri drzavnoj ustanovi, dakle treba vam samo overena zdravstvena knjizica, i doktorka koja ce to voditi je prim. Dr psihijatrije Dragana Duisin, pa se raspitajte.
Ne uspevam nigde drugde da nađem ovu informaciju, imaš li neki link?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!