Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Kadmiel
Pa, mislim da bi ljudi trebalo da znaju kako da se ponasaju u drugacijim situacijama. Za sve postoji i vreme i mesto, imho, i (...recimo...) zreli ljudi bi trebalo da znaju kada je bolje biti fin a kada mogu i da kazu sta hoce.

Generalno ja pokusavam da budem fin - i.e. ako mi se neko ne svidja, sa njima se ne druzim, nisu mi potrebni takvi ljudi u zivotu za neki blizi kontakt i necu ni pokusati da ih promenim. However, ako neko od blizih prijatelja pocne sa nekim glupostima, reci cu im sta mislim o svemu tome, jer sa njima znam da ne moram da budem bas tako fin i ponekad ljudima je potrebno da ih udari cigla realnosti, iz nekog vec izvora.

Bottom line, za vecinu ljudi me boli briga sta misle, on the grand scale of things, nije kao da je vazno. Za neke druge ljude, pa, veoma hladan tus je upravo ono sto im je potrebno, hteli oni to ili ne, mada opet imam prijatelje koji su mnogo bolji u tim stvarima pa uglavnom nakon savetovanja, njima prepustim ''dan d'' (sorry for off-topic).
Korisnikov avatar
By gnossienne
Pa eto, ja nešto kao gledam generalno da ne budem gruba prema ljudima jer ne znam kakve su okolnosti, kakve ih još brige more, šta ima tu da budem još i ja neprijatna. Nije što mislim da je tu ono što ću reći toliko važno da zaista pogodi tu osobu, već i razmišljam posle da li sam trebala ili nisam, grickam se, pa mi je lakše da ignorišem kad mi se nešto ne sviđa.
Nervozna sam ovih dana pa mi ovde i jeste bio brzoplet jedan post i editovala sam ga.
A i ne troši mi se energija na modifikovanje nečijeg mišljenja, baš me briga. Još pogotovo što obično za tim ide neka rasprava, pa onda treba da se objašnjavam tu i dalje trošim... Ne mogu, dovoljno mi je to što se ponekad zapitam zašto čitam uopšte to.
Ima dovoljno zanimljivih, pametnih ljudi, zadržim se na njihovim postovima, znaju da me oraspolože, navedu na razmišljanje, poslušam nekad šta oni slušaju... Napravila sam selekciju pa postove nekih forumaša jednostavno preskačem.
By alexandermagic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429151#p2429151]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429088#p2429088]alexandermagic napisao:[/url]Berne taj avatar treba promijeniti, sve je pogrešno: i Saturnova boja i dEo tela (u ovom slučaju gloova tj. obraz :awesome:) na koji je njegov simbol pozicioniran, te suštinsko ne pripadanje tog simbola tvom znaku. Plus je postavljen u nedjelju, dan Sunca, a Saturn mrzi Sunce. :D
moj avatar, moja pravila. nek mi oprosti saturn :D

Saturn bi ti možda i oprostio, no ja ne bih.

Okay, ipak si ga zamEnio. Good boy. :potapsava:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
kakve sandalice? :wtf:

edit: HAHAHAHAHA setih se :pucaodsmeha: a to je bilo nekulturno da postavljam pitanja, mnogo kulturnije je direktno :lol:
Korisnikov avatar
By mOwbid
kako god gledas :pucaodsmeha: skroz si fino momce
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429036#p2429036]Misfit napisao:[/url]ponukao me ovaj topik o piletini i autovanju da upitam:

ako se neko ponaša glupo, paranoično, blesavo, autohomofobično - da li ćete mu reći da je glup, paranoičan, blesav, autohomofobičan, ili ćete sve to da uvijete u lepo pakovanje?

šta donosi više rezultata?

da li je biti fin - vrlina ili mana?
taktičnost ili strah od konflikta?
zrelost ili slabost?

ili može biti sve to zajedno? :hamlet:
uglavnom se trudim da idem po principu - lepo upakovana istina.
jako me nervira kad se ljudi toliko uzdižu iznad nekoga. tipa kad neko nešto slučajno pogreši odmah se čuje jao kako si glup. e, a u tome što si to rekao se jako ogleda tvoja pamet. onako baš. ili reci/objasni lepo šta i kako ili jednostavno ćuti, ne pravi se pametan
ali ako je neko jednostavno debilčina (po karakteru) x puta reću ću mu konkretno da je debilčina pa makar me sastavio istog momenta

šta donosi više rezultata zavisi od osobe kojoj se obraća. npr. meni lično više gode kritike neko pohvale, štaznam, iskrenije su mi nekako, možda jer mi je više stalo da ispravim mane nego da iskazujem vrline. ali svakako argumentovane kritike SUJETA STOP

vrlina sa duhovne strane, mana sa materijalne uglavnom, a u tome se odmah ogleda i pitanje zrelosti i slabosti. kad učinim nekom dobro i sama se osećam dobro. kad učinim nekom dobro a on meni loše osećam da sam iznad idiota. dakle kod mene je rezultat pozitivan u svakom slučaju
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2568647#p2568647]EnMademoiselle napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429036#p2429036]Misfit napisao:[/url]

ako se neko ponaša glupo, paranoično, blesavo, autohomofobično - da li ćete mu reći da je glup, paranoičan, blesav, autohomofobičan, ili ćete sve to da uvijete u lepo pakovanje?

šta donosi više rezultata?
nema recepta, kao i mnoge stvari u životu, zavisi od osobe. Sa nekima pomaže vospitanije i lijepa riječ, dok sa drugima samo veslo preko glave, a besmisleno je sve tretirati isto.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Kod mene nema finoce prema skotovima,jbg ja to lepo direktno u lice slozim(ovo moje preko foruma je proseravanje),umem da budem fin ali to je retkost jer imam kratak fitilj
Korisnikov avatar
By gossip
moji me jesu ucili osnovnoj kulturi i to mi je ostalo u ponasanju i dan danas
mada sa druge strane sam inace po prirodi nice prema drugima :)

cak i kada hocu da sjebem nekog to uradim na fin nacin :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Užasno mi je teško da budem fin prema ljudima koji su mi fizički odbojni. Užasno. Najviše bih voleo da ih uopšte ne moram biti svestan, da ih ne vidim, ali pošto je to nemoguće, onda najviše što mogu da im pružim jeste korektnost, ne finoća. No, kod mene se sve emocije vide po faci, namrštim se kad mi se nešto ne sviđa, tako da potrebe za preglumljenom finoćom nešto i nema, besmisleno je da ti glumim finoću, a vidiš mi po licu da se mrštim i da mi je gadno što si uopšte tu i što moram da te gledam. :bljak:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sam odgovorila na šire pitanje, al time i na ovo uže koje je zapravo postavljeno.

Fina sam na poslu i prema prijateljima jer sto ne bi bila, u principu se ljudi fino opohode.

Fina sam i na ulici, radnji, banci. Dok neko ne postane bezobrazan. Onda moja devojka mene moli da se ne nerviram i gleda gde su vrata da pobegne pre nego sto preskocim salter i krenem da davim debila koji me nervira.

Jedino mesto gde sam fina kad inace ne bi bila je internet. Jer doista mi je nekako blah da me neko iza ekrana pomeri. Nije da se ne desi, al napisem/odgovorim ostrije mozda jednom u 2 godine.
Prodavacice i salteruse ocu da bijem bar jednom mesecno.

Lm, znači - prema zasluzi ili vrsti realnosti.
Korisnikov avatar
By RetributioN
Lepo je biti fin. Samo nije uvek praktično. A ja sam generalno fin, ali mi ponekad psovke previše vrcaju iz brnjice.
By barni
ja volim fine momke, retko psujem takav sam od malena, ne prija mi kada moram slusati psovke drugih... od onih sam ljudi koji prevode bakicu preko pesackog prelaza :)))

za mene je biti fin vrlina, tako to gledam u drugim ljudima
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2569203#p2569203]moonadorn napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2569202#p2569202]barni napisao:[/url]ja volim fine momke, retko psujem takav sam od malena, ne prija mi kada moram slusati psovke drugih... od onih sam ljudi koji prevode bakicu preko pesackog prelaza :)))

za mene je biti fin vrlina, tako to gledam u drugim ljudima
:odlican:
Takodje Odlican post
Korisnikov avatar
By Srklet
nije da cu sada otkriti ameriku, ali vecina onih koji furaju finoću furaju je jer ništa drugo i nisu u stanju. ukratko, fini ljudi su najgora govna. ^^
biti fin se suštinski ne razlikuje od onih koji su veliki patriote (dok pljačkaju i/ili ubijaju).
Korisnikov avatar
By Zvonki
Skrlet ovo mi je ograniceno objasnjenje,uopste ne mora da znaci da ako je neko fin da je po difoltu los,mene jos nisi upoznao
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ne ne zna,evo primera ja dam prosjaku 50 dinara ok meni nije bitna ni svota koju sam dao,ne razmisljam da li sam dao manje ili da li sam dao vise,ne razmisljam na sta ce on to potrositi,niti razmisljam da li je trebao da se zahvali,ali znam da sam tog dana ucinio dobro delo,pomogao sam nekome ko je u nevolji.Tog dana mi je to dovoljno.
Korisnikov avatar
By Srklet
biti fin je opravdano kao izbor, koji se nekad napravi a nekad ne, no nikako kao stanje. finoća bez samosvijesti je užasna stvar. banalnost dobra. ^^

uzmimo taj primjer s prosjacima. ja dajem samo, i sustavno, djeci.
iz jednostavnog razloga - njima je prosjačenje nametnuto. baba koja prosjači je paksvoj život odigrala tako da je došla u situacija da prosjači. sigurno joj nije lako i lijepo, ali ona je - svjesno ili ne, htjela-ne htjela - nekad napravila nekakve izbore koji su doveli do toga da prosjači. možda je, recimo, glasala za nacionaliste koji su onda ekonomski ruinirali državu u kojoj živi, pa ne može preživjeti od penzije. pa nek pase onda travu i jede svoj nacionalni ponos, kad joj je to bilo tako vazno. mozda je, recimo, bila odvratna majka koju su djeca odavno odjebala jer im je unistavala zivote. mozda je, recimo, bila nesposobna majka koja je odgojila čudovišta koja se neće brinuti o svojem roditelju kad je star i siromašan. baba (kao paradigma, obviously) koja prosjači je u određenoj mjeri sama sebe dovela u tu situaciju.
dijete pak nije imalo nikakvog izbora. jasno mi je da ce taj novac zavrsiti u tudjem dzepu i da time sustinski nisam pomogao tom djetetu, ali sam mu barem taj dan omogucio da se primakne svoti koju mora skupiti da bi se moglo vratiti i spavati pod krovom nekakve straćare.

ne kažem da ne treba dati novac i babi, ali kako su moja sredstva ograničena, uvijek će ono što dijelim na taj način dobiti dijete koje prosi.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2569355#p2569355]Srklet napisao:[/url]biti fin je opravdano kao izbor, koji se nekad napravi a nekad ne, no nikako kao stanje. finoća bez samosvijesti je užasna stvar. banalnost dobra. ^^

iz jednostavnog razloga - njima je prosjačenje nametnuto. baba koja prosjači je paksvoj život odigrala tako da je došla u situacija da prosjači. sigurno joj nije lako i lijepo, ali ona je - svjesno ili ne, htjela-ne htjela - nekad napravila nekakve izbore koji su doveli do toga da prosjači. možda je, recimo, glasala za nacionaliste koji su onda ekonomski ruinirali državu u kojoj živi, pa ne može preživjeti od penzije. pa nek pase onda travu i jede svoj nacionalni ponos, kad joj je to bilo tako vazno. mozda je, recimo, bila odvratna majka koju su djeca odavno odjebala jer im je unistavala zivote. mozda je, recimo, bila nesposobna majka koja je odgojila čudovišta koja se neće brinuti o svojem roditelju kad je star i siromašan. baba (kao paradigma, obviously) koja prosjači je u određenoj mjeri sama sebe dovela u tu situaciju.
dijete pak nije imalo nikakvog izbora. jasno mi je da ce taj novac zavrsiti u tudjem dzepu i da time sustinski nisam pomogao tom djetetu, ali sam mu barem taj dan omogucio da se primakne svoti koju mora skupiti da bi se moglo vratiti i spavati pod krovom nekakve straćare.

ne kažem da ne treba dati novac i babi, ali kako su moja sredstva ograničena, uvijek će ono što dijelim na taj način dobiti dijete koje prosi.
Jaoj, Srklete, pa tvoj primer me je jako podsetio na pripovetku od Pekića koja se zove "Čovek koji je jeo smrt" Jesi li je možda čatio?

http://www.borislavpekic.com/2009/09/co ... i-deo.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By Zvonki
Nisam ni ocekivao da ce ovo bice MDNA da razume moj post,umro bi klada bi pokrenuo svoj zakrzljali mozgic ne bi li postigao razumevanje mog posta,te eto sve sto moze da se smeje i da psuje druge,verovatno rad na baterije ili tako nesto
Korisnikov avatar
By Srklet
@JVA: nisam, ali sad hoću. ^^

od pekića sam pročitao 'besnilo', 'kako upokojiti vampira' i neku zbirku pisama (or something) kojoj se sada ne mogu sjetiti naziva. strašno ga volim, ali nikako da zaronim u 'runo' i ostatak opusa. što mi nažalost onemogućava iznošenje bilo kakvih generalnijih sudova o njemu kao piscu.
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2569355#p2569355]Srklet napisao:[/url]biti fin je opravdano kao izbor, koji se nekad napravi a nekad ne, no nikako kao stanje. finoća bez samosvijesti je užasna stvar. banalnost dobra. ^^

Ok je i to,naravno da niko na svetu nije izabrao prosjacenje kao neki svoj profi posao,i da biti fin jeste izbor ali ja ne pravim razliku izmedju babe i deteta jer ako cu sada da razmisljam kako su dosli i zasto onda mi je bolje da ni ne dam pare,dakle ili cu da delam ili ne
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!