Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
ukoliko nekog zanima izasla je studija statisticke procene starenja stanovnistva

http://fiskalnisavet.rs/images/izvestaj ... _penev.pdf" target="_blank

Slika

razlicite linije predstavljaju razlicite scenarije zasnovano na razlicitim pretpostavkama
-koje su pretpostavke morate da procitate u studiji

elem zuta i crvena su malo odvec optimisticne
a plava je satro najpesimisticnija - koja pretpostavlja da se nista nece promeniti na bolje

studija projektuje 30% stanovnistva preko 65% do 2060

to znaci da nas verovatno ocekuje:
1. znatno visi porezi
2. ostala javna potrošnja (osim penzija i zdravstva) ce morati da bude veoma niska (ako je nekome za utehu, broj dece ce biti mali, pa ce troskovi obrazovanja isto biti relativno niski)
3. penzije ce biti veoma niske, kao i kvalitet zdravstvene zastite

i tako

a vi kako 'te?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Pederi su za sve to krivi, jer neće da se žene i prave decu.
Korisnikov avatar
By Blady
I onako planiram da uplacujem osiguranje, a i jednom prilikom da picnem odavde.
Koga briga sto je sve manje srba.
Korisnikov avatar
By *deni*
Koliko su mi zla naneli, nije mi žao što izumiru. Prost, lenj, beskoristan,nevaspitan, bezobrazan, oduran i NEMORALAN jedan narod. Nek' ih ne bude !
:kosach:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa valjda će se do tada stabilizovati odnos sa Kosovom, pa će biti priliva mladog mesa odozdo... gde će ako neće dublje u Srbiju. Mislim da bi mogli da nam uteraju koji milion :awesome:
a jel tu uračunato kosovsko stanovništvo? :trep:
mislim, da ne bi došlo do naglog pada stanovništva a tih ljudi još ima, jelte...
isto tako, jel u projekcijama (onim negativnim) uračunato stanovništvo Vojvodine? :zoran52:
uh koliko pitanja... :cupakosu:
Korisnikov avatar
By blenta
o bogo moj...izadjem na par sati....

drugari sve zemlje mimo islamskih manje vise i latino amerike imaju ovaj problem

broj stanovnika progresivno raste
i logicno je da kako vreme prolazi zavrsavas sa vise starijih ljudi
i tada trebas jos vise mladjih da izdrzavaju sistem

samo sto zemlje taj problem resavaju kontrolisanom imigracijom

ovaj problem je na primer silno veci u skandinaviji i nekim zemljama zapadne evrope
negoli sto je u srbiji. u danskoj npr porezi su najveci na planeti a medijana godina jako visoka
ono sto njima ide na ruku je to sto iako su losi u apsolutnim brojevima nisu toliko losi u relativnim
odnosno u celoj drzavi ih ima ka' u jednom ovecem gradu
te kad uvezu 300 pakistanaca ili kojecega resili su problem mlade radne snage na keca :)

uopste nije ovo bila tema o nacionalnosti, naciji, srbovanju i ne znam sta ste jos nakarikali
vidim da promice i vel boj te verovatno nesto ex yu obama kavurma
nego o dockanoj reformi socijalnih transfera i penzijskog osiguranja i planiranju za buducnost.
problem se moze uociti manje vise u svim semirazvijenim i razvijenim zemljama
Korisnikov avatar
By antibiotic
Na planeti je i ovako previse ljudi tako da trend opadanja broja stanovnistva vidim kao pozitivnu stvar (da ne kazem ekoloski ispravniju). Problem je to sto nije svuda srazmerno i to sto u kapitalizmu opadanje broja st. ne doprinosi ekonomskom razvitku tj. porastu standarda, vec opadanju.

Kratkorocno resenje je prilicno jednostavno - uvesti stanovnistvo odande gde ga ima dovoljno/previse.
U Srbiji bi to tesko podneli, jer u Srbiji zele samo Srbe da se mnoze. Na ruku toga ide cinjenica da Srbija nije atraktivna zemlja za gastarbajtere, pa ih zbog toga gotovo nema. Ne mogu ni da zamislim kako bi se suocili sa povecanjem broja "stranaca " kao sto je to danas slucaj u zapadnoevropskim zemljama...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pa o cemu pricamo kada se veci deo Srbistana zgrozava vec godinama na to sto "crnogorcuge" i "bosansture" oduzimaju posao "nasima" simonijom i nepotizmom..
koliko se sjećam, projekcije za njemačku su da će 2050. imati oko 60 milijuna stanovnika, u odnosu na sadašnji 80 milijuna jel.

no, poznavajući srbiju i njemačku, sve mi se čini da će nijemci svoj demografski problem nekako riješiti, dok će srbi naricati još koje desetljeće nad strašnom sudbinom, te u tom procesu izvršiti još jedno samoubistvo iz zasjede.
jer, i dalje je misterij (it's a figure of speech; eksli je skroz jasno ^^) kako to da srbija nije vodeća država balkana, za što je imala sve pretpostavke, te niti jednu jedinu od njih nije iskoristila, nego se sustavno samouništava, napose proteklih 20 i nešto godina.

jebeš kosovo. npr. ne primjećujem da nijemci nešto kmeče oko koenigsberga (aka kaliningrada), koji je kao kantovo mjesto rođenja i grad u kojem je proveo cijeli život neupitna lokacije njemačke kulture, tradicije i čegaveć.
Korisnikov avatar
By blenta
ali ovo uopste nije tema o srbiji :/
Korisnikov avatar
By emo_haos_
na grafiku je napisano STANOVNIŠTVO SRBIJE. dakle, stanovnici države Srbije nisu nužno i Srbi po nacionalnosti. DAKLE, to se tiče svih ljudi nastanjenih na teritoriji države Srbije, pa i vas koji ste neke druge nacionalnosti.

a kao drugo, uzmite za primer Grčku i trenutna dešavanja u njoj. jeste li i to prokomentarisali sa "i neka im" ili "i treba"? nemam apsolutno nikakve veze sa Grcima pa opet ne priželjkujem krah njihove ekonomije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558912#p2558912]*deni* napisao:[/url]Koliko su mi zla naneli, nije mi žao što izumiru. Prost, lenj, beskoristan,nevaspitan, bezobrazan, oduran i NEMORALAN jedan narod. Nek' ih ne bude !
:kosach:
ja odbacujem ove nazovimo kritike. ja nisam prosta, nisam lenja, nisam beskorisna i nevaspitana, niti sam bezobrazna itd. šta si sve već naveo.
Korisnikov avatar
By blenta
emo
kao sto ranije rekoh
ovo je rak rana velike vecine drzava
srpska je studija jer je ona izasla skoro
i daje precizne brojke i scenarije

umesto srbija bi mogla da bude bilo koja druga drzava
shodno tome to sto je srbija uopste nije poenta teme
Korisnikov avatar
By emo_haos_
blento, kontam da nije poenta teme, ali nisam mogla da ne odreagujem na komentare tipa "e i neka" ili "tako i treba".

a na temu: jeste ozbiljan problem, i uvek me je zanimalo više o tome, na primer studije održivosti implementiranog i planiranih sistema socijalne zaštite. kao i kako se razvijenije zemlje nose sa tom "gorućom" temom. nisam čitala ozbiljnije tekstove o tome.
Korisnikov avatar
By blenta
razvijene zemlje se bave problemom posredstvom limitirane imigracije
no to je samo odlaganje problema
plus potencijalno karikanje novih izazvano tom imigracijom

a zemlje koje nisu super pozeljne za imigraciju
se ne bave nikako nazalost
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!