Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By MikroSvemir
Već sigurno 6 meseci bar tokom jedne noći u toku nedelje imam košmare. Ne sanjam nikakve veštice, drakule, već kako bežim od neke opasnosti koju ne vidim, ali čujem kako nailazi. Trčim nekim uskim primorskim ulicama loše osvetljenim nekim fenjerima. I onda se probudim zadihan i dezorijentisan. Treba mi skoro čitav minut da shvatim da sam u svojoj sobi, na svom krevetu i da je sve bio samo san.

Da li postoje neki čajevi, meditacije, nešto čime bih mogao da sprečim da mi se javljaju košmari? Te noći kada imam košmar posle gotovo i ne spavam i sledećeg dana sam kao pretučen.

Da li još neko ima ovaj problem?
Korisnikov avatar
By *deni*
Samo kad slistim litar votke za jedno veče, onda sam jedno 2, 3 sledeća dana dezorijentisan i zbunjen, inače ne. I imam onaj grozan osećaj u snu da propadam u provaliju, pa se budim kao bez duše, prestrašen, ali brzo shvatim da je sve to posledica one votke, smirim se i nastavim da spavam mirno.
Zloupotrebljavaš li alkoholna pića ?
:stopdrogi:
Korisnikov avatar
By hippo...
Ja bih ti prvo savetovala psihologa. Definitivno sve što nam se dešava dok spavamo potiče od našeg psihičkog stanja. Pa probaj da od njega dobiješ neki korisniji savet. :deda:
Korisnikov avatar
By bothways
Imaš demona. Veruj u boga i sve će biti u redu.
Korisnikov avatar
By 2kune
Trčim nekim uskim primorskim ulicama loše osvetljenim nekim fenjerima. I onda se probudim zadihan i dezorijentisan.
to ti je strah od 2kune :smug:
Korisnikov avatar
By Blady
Prestace.
Kako su dosli tako ce otici.
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557516#p2557516]MikroSvemir napisao:[/url]Već sigurno 6 meseci bar tokom jedne noći u toku nedelje imam košmare. Ne sanjam nikakve veštice, drakule, već kako bežim od neke opasnosti koju ne vidim, ali čujem kako nailazi. Trčim nekim uskim primorskim ulicama loše osvetljenim nekim fenjerima. I onda se probudim zadihan i dezorijentisan. Treba mi skoro čitav minut da shvatim da sam u svojoj sobi, na svom krevetu i da je sve bio samo san.

...skarlet o hara...
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557516#p2557516]MikroSvemir napisao:[/url]Već sigurno 6 meseci bar tokom jedne noći u toku nedelje imam košmare. Ne sanjam nikakve veštice, drakule, već kako bežim od neke opasnosti koju ne vidim, ali čujem kako nailazi. Trčim nekim uskim primorskim ulicama loše osvetljenim nekim fenjerima. I onda se probudim zadihan i dezorijentisan. Treba mi skoro čitav minut da shvatim da sam u svojoj sobi, na svom krevetu i da je sve bio samo san.

Da li postoje neki čajevi, meditacije, nešto čime bih mogao da sprečim da mi se javljaju košmari? Te noći kada imam košmar posle gotovo i ne spavam i sledećeg dana sam kao pretučen.

evo pokusacu ja da ti dam neki savet :)

ti kosmari koje imas nastaju u dubokom snu(rem faza)...dubok san jeste dobar ukoliko su ti snovi lepi, ukoliko imas kosmare onda je to veoma lose jer ostavlja posledice koje nisu samo vidljive sutra na javi u vidu nervoze i loseg raspolozenja...trajnije posledice su rasejanost, slabo pamcenje, nervoza...mozak ti stari brze.
Ljudi sa dugim dubokim snom bolje pamte i zapazaju na javi.
Cajevi (poput recimo maticnjaka) je dobar za ulazak u dubok san ali ako vec imas kosmare onda ga ne bi trebao piti... kao ni lekove iz grupe benzodiazepima jer ces dobiti opet isti efekat cak i gori...sa cajevima i lekovima teze izlazis iz rem faze kosmara.

Kosmari su ucestaliji u stanjima stresa, umora, preopterecenosti...gledaj da rasteretis sebe, pred spavanje fokusiraj se na sadasnjost...

Nikako pred spavanje ne razmisljaj o stvarima koja treba da se dese, poput polaganja ispita recimo,, ishoda nekog sastanka, kako nemas novca a treba ti za nesto itd.. kada razmisljas o takvim stvarima pred spavanje nabijas se strahom(on je vezan samo za buducnost).
Strah od proslosti ne postoji ako ona ne utice na buducnost, tj ako krenes da razmisljas o nekoj prosloj stvari koja ostavlja jos nerazjasnjenu posledicu razmisljaces o posledici i buducnosti i eto ti straha i potencijalnog kosmara.

Napravi neku rutinu pred spavanje, npr. lezis, tu si, sam, rasterecen od svega, slobodan i svoj.Ako imas izrazenu mastu jos je lakse.Masta pred spavanje je najbolja za dobar san.Nakaci sebi krila i leti preko planete :)

Ako si pusac, gledaj da ne palis cigaretu par sati pred spavanje.Pokusaj sa soljicom caja od nane pred spavanje.Joga je dobra u vecernjim satima.

Ako si student, ucenik (nije praznoverje, na tome treba raditi) stavi knjigu ispod jastuka iz ispita koji spremas, neka te i zulja malo :) fokusiraces se na nju a ne na ispit,..u dubokom snu slozice ti se recenice.Mozak je cudo u rem fazi ako naucis da iskoristis to.Desice ti se da na znas i ono preko cega si nekada samo preleteo pogledom skoro i ne citajuci.Cak neces ni znati nekada odakle sad to nesto znas. prosto znas.

I ja sam kao manji imao kosmare, sve ovo sto sam ti gore napisao sam krenuo samoinicijativno primenjivati pre dvadesetak godina.Pamcenje mi je jako dobro, nacin na koji funkcionises na javi se poptuno menja, sve prosto upijas i razumes i vidis stosta sto drugi ljudi ne vide i to te ne cini umornim ni konfuznim, vec zivim.

Laku noc i dobro jutro :)
Korisnikov avatar
By moonadorn
Barni ti je dao dobar savet.
Ako nista od toga ne pomogne, biljke koje bi mogao da pokusas da primenis su sledece:
vec pomenuti maticnjak, valerijana, hmelj, pasiflora ili lavanda. One bi mogle da ti pomognu u ublazavanju stresa koji osecas, a takodje olaksavaju i nastup sna. Barni ti je lepo rekao kako deluju, ali ako mislis da je to kod tebe posledica povecanog stresa, onda mozda caj od cveta lavande moze da bude dobar izbor. Srecno!
Korisnikov avatar
By Katengl
Neko spomenu da benzodiazepini pogorsavaju kosmare. Ja sam, bogami, uz lorazepam spavao kao bela lala, tako da se ne bih slozio. Al' ga ne bih uzimao opet kad bi mi se javio taj problem, i u svakom slucaju se ti lekovi ni ne smeju uzimati duze, tako da ne preporucujem.

Pitao si za meditacije. Ima ona tehnika za opustanje gde se koncentrises na deo po deo tela dok lezis (diskutabilno je doduse koliko se to moze zvati meditacijom, al' nije bitno). Meni je to pomagalo da se opustim i zaspim, ne znam da li bi ti oteralo te snove, ali nemas sta da izgubis ako probas. Evo ti link, odeljak guided meditations >> progressive relaxation.

May the Force be with you!
By barni
strelica na gore

ja sam napisao da osoba koja ima kosmare kao forumas koji pise o tome ne treba da pije tu grupu lekova(nikakav lek zapravo na svoju ruku) ...on vec ima dubok san sa lorazepamom bi samo pogorsao stvar jer bi se tesko budio iz rem faze kosmara.Njegov problem se ne resava tako.

kad si pomenuo jos lorazepam, nije od zgorega spomenuti stetnost tog leka na mladje ljude, neretko posle duzeg uzimanja moze se pojaviti i mucanje, zavisnost je prva pa tako se mlad covek dovede u stanje da ne moze uopste zaspati a kamoli imati dubok san.Posledice su prakticno trajne i manifestuje se kasnije.Obicno okolina to primeti pre tebe.

Ljudi olako gutaju benzodiazepine...u uptstvu o upotrebi leka nikada ne mogu stajati sve nus pojave jer problemi su individualni a uputstvo je opste.Ti lekovi nisu isto sto i antibiotici.Bez psihijatra takvi lekovi se ne bi trebali piti na svoju ruku.Steta je nepopravljiva.
Korisnikov avatar
By Katengl
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557943#p2557943]barni napisao:[/url]strelica na gore

ja sam napisao da osoba koja ima kosmare kao forumas koji pise o tome ne treba da pije tu grupu lekova(nikakav lek zapravo na svoju ruku) ...on vec ima dubok san sa lorazepamom bi samo pogorsao stvar jer bi se tesko budio iz rem faze kosmara.Njegov problem se ne resava tako.

kad si pomenuo jos lorazepam, nije od zgorega spomenuti stetnost tog leka na mladje ljude, neretko posle duzeg uzimanja moze se pojaviti i mucanje, zavisnost je prva pa tako se mlad covek dovede u stanje da ne moze uopste zaspati a kamoli imati dubok san.Posledice su prakticno trajne i manifestuje se kasnije.Obicno okolina to primeti pre tebe.

Ljudi olako gutaju benzodiazepine...u uptstvu o upotrebi leka nikada ne mogu stajati sve nus pojave jer problemi su individualni a uputstvo je opste.Ti lekovi nisu isto sto i antibiotici.Bez psihijatra takvi lekovi se ne bi trebali piti na svoju ruku.Steta je nepopravljiva.
Ja ni ne kazem da treba da pije tu grupu lekova, upravo sam suprotno rekao. Ali kazem da kosmare imao nisam dok sam pio lorazepam. Sad, jbg, da l' ces ti da verujes mom iskustvu ili ne, iskreno, boli me uvo.

Stetnost lorazepama sam i sam spomenuo kad sam napisao da ne sme da se uzima duze. Cela poenta tog pasusa je bila da se moje iskustvo kosi sa onim sto si ti napisao, a ne da nekom preporucujem da guta benzodiazepine na svoju ruku.
Korisnikov avatar
By moonadorn
Kamilica u ovom slucaju nece pomoci. Svakako je odlican savet da lekove ne uzimas na svoju ruku. Pokusaj sa tom meditacijom, ili sa nekim od gore pomenutih cajeva.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja sam kao jako mali imao kosmare svake noci i nisam mogao da se probudim iz njih, tek kad se desi ono najgore u njima ja se probudim (velika crna masa koja me usisava i koju ne vidim dobro i polako me vuce a noge mi sve vise i vise otkazuju, probudim se kad stignem do nje, al do tad je horor, bilo ih je vise koji su se ponavljali). Keva mi je bila preporucila da se pomolim pred spavanje, sto mi nije pomoglo, nisam cak imao ni halo efekat. Vremenom sam sebe naucio da si u snu lupim samar i da se tako probudim i spasim. Onda sam otkrio cari masturbacije i svake veceri pre spavanja sam ga sa izuzetnim uzivanjem izdrkavao i tako zaspao sa osmehom. Tu su se proredili. A nestali su kad sam promenio sobu u kojoj sam spavao koja je bila ooooogromna sa puno crnog namestaja. A ja sam spavao sam u njoj.

Dakle, ukljuci mastu i izdrkaj ga najsladje sto mozes - nema boljeg nacina za opustanje, ako umes da kroz masturbaciju izbacis nervozu, i promeni sobu/namestaj/raspored, promeni malo okruzenje, staticnost ume uzasno da deluje na podsvest.
Korisnikov avatar
By Katengl
^
Ne moz' da omane.

Sad me podseti na nesto sto sam citao ovo sto je napisao Anhedonie. Kazu da pomaze sa problemima sa spavanjem da odredis sobu u kojoj ces samo da spavas i nista drugo (ako imas mogucnosti, naravno). Dakle, bez ucenja/posla u toj sobi.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Pa ne mora feng shui, samo promena neka. Tipa raspored i boja zidova i dovoljno.

A ovo za sobu iskljucio za spavanje ima smisla, ostavis obaveze i nervozu u drugim prostorijama i u glavi stvoris tu sobu kao neki siguran kutak izolovan od stresa.
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557940#p2557940]Katengl napisao:[/url]lorazepam
:love:

Jedini od tih tableta za spavanje/smirenje koje djeluje na mene, a da se ujutro ne osjećam kao nihilistični zombie (hint: sanval). Iako, pokušavam jako umjereno s tim, samo kada mi mozak divlja i ne želi da se ugasi, jer navodno se jako lako navuces.

Ali da, lorazepam je divan, funkcionira kao mentalni poplon.
Korisnikov avatar
By Blady
bromici, rivotrilci, flormidali i lorka :yes:
mozes i da se napusis
Korisnikov avatar
By gossip
imao sam ja slican problem
definitivno stres
probaj sto vise da se opustis pred spavanje...caj od kamilice je odlican za opustanje/spavanje,tusiranje pred spavanje,slusaj muziku,gledaj neki film/seriju,citaj knjigu...na tjubu imas gomilu muzike za spavanje...ja volim da pustam sound of rain and thunder kada legnem u krevet...
hope I helped :)
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557516#p2557516]MikroSvemir napisao:[/url]
Da li postoje neki čajevi, meditacije, nešto čime bih mogao da sprečim da mi se javljaju košmari?
Od kad sam počeo da se bavim meditacijom, nit' spavam, nit' sanjam!!!
Šalu na stranu, meditacija uistinu vrlo pozitivno utiče na san, ako se pravilno usvaja i redovno praktikuje, a verovatno je vrlo efikasna i u otklanjanju takvih košmara, šta znam. Tu treba posebno istaći osnovne vežbe takozvanog autogenog treninga, kao sklopa jednostavnijih meditativnih relaksacionih vežbi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!