Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by 2kune
Originally posted by Mars
Homer Simpson je rekao:"....BUT Satrte is smarter!"
Prema egzinstecijalizmu njihova dva bitka koegzistiraju nevezano. To što si sad u?inio ?ista je postmoderna... Kako si to sebi mogao dopustiti??? :drama:
izgleda da smo ga ukebali :njami: :klap: ;)
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by bojandjo
izgleda da smo ga ukebali :njami: :klap: ;)
Ma ne još sasvim dušo... Ja sam ipak ðentlemen pa mu ostavljan umjetni?ku slobodu i put vani... Još uvijek mu ne diram status subjekta... :peca:
Korisnikov avatar
By djo
nevaljal?e jedan, kako samo znaš da golicaš trulu pos'strukturalis'kinju :merlinka:
Korisnikov avatar
By 2kune
gili gili gili... :D Neka sad malo fluktuira ozna?itelj a ozna?eno nek miruje... Vjeruj mi, tako je veselije ;)
Korisnikov avatar
By djo
:alexis: ozna?eno ne postoji... samo beskrajni :drama:lanci ozna?itelja
Korisnikov avatar
By 2kune
:alexis: ozna?eno ne postoji... samo beskrajni :drama:lanci ozna?itelja
Yes! Yes! Vidiš kako vibrira ozna?itelj :D :bj: Postoji ozna?eno. Ono je osnova ozna?itelja. Nema te teorije koja ?e dokinuti onu prije. ;) Znanost samo proširuje granice spoznaje... :deda:
Korisnikov avatar
By djo
N E

i ozna?eno je uvek-ve? ozna?itelj...
i svima su nam ruke prljave :drama: što nas vra?a na __________?
Korisnikov avatar
By 2kune
Egzistecijalizam? Pa nije ni to nemogu?e, he he he :fuck: Imaju zajedni?ke reminiscencije na uba?enost u život... ;)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by 2kune
Jebote, ovo je pederski sajt, a vi bi ovako mogli do bajrama 2064. lupat po antici jer je to nobl šik magi?no i kulturno istovremeno, po srednjovjekovnim mlatimudanima jer je simpati?no prpošno i taj izbor nije tetkast, po kojekakvim ljevi?arima zaostalim iz srednje škole, po lokalnim veli?inama koje definitivno nitko ne smije zanemariti - a da nitko ne spomene nekog kao što je npr. Michael Foucault! :drama:
Status je barem iskren: ?ita Kanta...
Ne, ti o?ito ne znaš šta je bila "godina kulture", i bolje za tebe što ne znaš.
A ja se sad sklanjam s ove teme (obit anus--abit onus, što bi se reklo).
Korisnikov avatar
By Ctatyc
Srednjevekovna filozofija mi je pravi izazov !
Svima preporucujem da obavezno procitaju delo "O drzavi bozijoj " Aurelija Augustina. To je delo - simbioza antickih doktrina i hriscanstva. Centralna tema je problem spoznaje Boga. Bog je najvise bice, izvor svih istina, nepromenljiva i vecita slika, on nije samo duh, nego je i licnost.
"Cletio in nihilo" - Bog je stvorio svet ni iz cega i to se stalno razvija.
Augustin je, na neki nacin, izvrsio simbiozu Platonove Patristike i Aristotelove Sholastike....
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by KneePlay
i ozna?eno je uvek-ve? ozna?itelj...
Isn't that a bit 1967? :smirk: :P
znam ali ja sam nostalgi?no zaglavljen u tell quellovsk raspisivanje etc etc etc.... :drama: ili ovoga što mi je u potpisu...
ali potpuno se slažem da su sve te tehni?ki-nazovimo-ih relativisti?ke teorije odavno izgubile oštricu.... a ja nadoknaðujem crnu rupu ove sredine, bar kada je moja oblast u pitanju, tako da do tog tvog lumena još nisam stigao :blush:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Ctatyc
Srednjevekovna filozofija mi je pravi izazov !
Svima preporucujem da obavezno procitaju delo "O drzavi bozijoj " Aurelija Augustina. To je delo - simbioza antickih doktrina i hriscanstva. Centralna tema je problem spoznaje Boga. Bog je najvise bice, izvor svih istina, nepromenljiva i vecita slika, on nije samo duh, nego je i licnost.
"Cletio in nihilo" - Bog je stvorio svet ni iz cega i to se stalno razvija.
Augustin je, na neki nacin, izvrsio simbiozu Platonove Patristike i Aristotelove Sholastike....

Srednjevekovna filozofija razmatra princip hriscanstva.
Povezanost Boga , prirode i coveka , ideju njihovog neposrednog jedinstva
bez duhovnog posredovanja.
Hriscanski princip je postao svetsko-istorijski princip, kao opsta svest naroda, kao prodor u duhovnu bit coveka.Covek je pre toga bio utonuo u prirodu, a sada se javlja kao slobodan duh, hriscanski princip kao istina anticke filozofija.
Pararoditeljski greh je spoznaja o postojanju dobra i zla, covek razvija svest o vlastitoj odgovornosti i gresnosti, svest o vlastitoj slobodi.
U znanju je jedinstvo dobra i zla.
Priroda je sama po sebi bezazlena.....
Korisnikov avatar
By reveal
kant je izuzetno dobro uveo neke sasvim nove misli u kompletnu filozofiju. Um, iskustvo. mislim da je on prvi koji je na najrealniji nacin uspeo da da razliku izmedju uma i iskustva.

no, ne volim ga nesto preterano... Hegel je taj koji me apsolutno fascinira. njegovi spisi su potpuno nerazumljivi common ljudima, i zato je on poprilicno nerazumljiv.
onda idu Sartr, Shopenhauer... mrzim empiriste. dovode me do ludila. pogotovo Dejvid Hjum i Bekon.
Korisnikov avatar
By Oziris
" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi;
samo onaj ko u donji svet silazi, voljenu spasava;
samo onaj ko noz vadi, Isaka dobija."

Seren Kjerkegor
:hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By *deni*
Odgovorno tvrdim, a ova tema i to dokazuje, da je Status jedinstvo lepote, pameti i obrazovanosti.
Kompletna licnost, zaista.
ljubi ga deni.
Korisnikov avatar
By gari
Jebo te, ono, znaš...Jesi video AngraMania šta je znanje. Deca doktorirala na Hegelu a ja ne umem ni da napišem onu strašnu re? "transcendentalno". Sve mislim, moram kod zubara, pominje se nešto "dentalno". Posle kažu, omladina samo "duva". Kakvi bre, ovo da padneš u nesvest. Dok sam pro?itao temu i obrazloženje, zabole me glava više nego od 2 kune. Ja sam zaprepaš?en, uvreðen i pomalo iznenaðen...
:iskusenje:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by gari
Jebo te, ono, znaš...Jesi video AngraMania šta je znanje. Deca doktorirala na Hegelu a ja ne umem ni da napišem onu strašnu re? "transcendentalno". Sve mislim, moram kod zubara, pominje se nešto "dentalno". Posle kažu, omladina samo "duva". Kakvi bre, ovo da padneš u nesvest. Dok sam pro?itao temu i obrazloženje, zabole me glava više nego od 2 kune. Ja sam zaprepaš?en, uvreðen i pomalo iznenaðen...
:iskusenje:
AngraMANIA - Cinemania, a uz primenu Kantovih transcendentalnih ( i ostalih dentalnih) principa, moze na kraju da ispadne i

AngraMania, MAHI - MAHI - MAHI - MAHI - MAHINALNO.....
:eureka:
:vatroslava:
Korisnikov avatar
By gari
Tucam AngraManija, pa kako bih te vratio na temu još od juna meseca, da nisi video da sam ja tu ne bi ovde ni svra?ao. Sve više delujem pozitivno na tebe, po?ela da ti se otvara ona prva ?akra izmeðu anusa i manusa. Ina?e, nau?io sam da pišem onu strašnu re? /ne znam zašto je nema u srpskom jeziku/ "trans-cen-den-tal-no. Alal mi vera što sam pametan /i obrazovan/.HA!!!
:kafa:
Korisnikov avatar
By tramp
meni ovih dana seo Bloch, mozda od kise i mraka oko mene ja bih malo nade
Korisnikov avatar
By gari
Nije mi nikako jasno, kako to da meðu Srbima /i ostalim bratskim narodima i narodnostima/ nema ama baš nijednog filosofa? Da li smo mi toliko glupi ili nemamo talenat za apstrakovanje? Ima li koga pametnog da mi to objasni-zašto Sloveni nemaju filosofe niti filosofske nauke?
:misli:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by *deni*
...uz primenu Kantovih transcendentalnih ( i ostalih dentalnih) principa, moze na kraju da ispadne i

AngraMania, MAHI - MAHI - MAHI - MAHI - MAHINALNO.....
:eureka:
:vatroslava:
...Ili tako, ili je posredi cletio in nihilo. :)

(Ili sam ugazio u pse?e govance.)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by gari
Tucam AngraManija, pa kako bih te vratio na temu još od juna meseca, da nisi video da sam ja tu ne bi ovde ni svra?ao. Sve više delujem pozitivno na tebe, po?ela da ti se otvara ona prva ?akra izmeðu anusa i manusa. Ina?e, nau?io sam da pišem onu strašnu re? /ne znam zašto je nema u srpskom jeziku/ "trans-cen-den-tal-no. Alal mi vera što sam pametan /i obrazovan/.HA!!!
:kafa:
Tucaj, tucaj, bolje nego da brabonjaš ovde.

Deluješ na mene pozitivno kao žablji ispljuvak.

O bože, mogu li biti jasniji?

Ili je tvoja infantilna želja za privla?enjem pažnje ve?a ?ak i od mog gnušanja tvojim postojanjem na forumu?
Korisnikov avatar
By gari
Pa o?igledno je da TVOJU pažnju privla?im ?im si se dovukao na ovu temu koja je još od juna. Moja želja za privla?enjem pažnje je minimalna, a ja ne znam ko to pokušava da se pokaže ovde najobrazovanijim, najpametnijim, najlatinskijim...Uostalo, tvoja kultura se dobro prepoznaje iz tvog re?nika, ne vredi ti ništa latinski, ne može taj jezik da sakrije smrad...govanca...u koje si ugazio...Operi noge! A šta misliš da si samo ti zaslužio ne?im da postojiš na ovom forumu ili ti samo OVDE i postojiš?
:redaljka:
Korisnikov avatar
By *deni*
Konacno !!! :cheer:
AngraMaina ( gari kaze AngraMania :lol: ) u trachersko zutom izdanju i to, kao sto dolikuje, u filozofskoj formi !

go, Angra, go !!!!!!
:cheer: :dude:
Korisnikov avatar
By 2kune
U suprotnom smeru vozim 200 na sat
Tuga brza je i peshke prestize me
Ovo na radiju, nasha je pesma, zar ne?!

Na zadnjem sedishtu sa crne haljine cvet
U mojim venama promila vishe od 5
Samo ta nasha stvar prokleto ziva je.

Ne bih stala ni da kidam zivce
Stani pesmo stani izdajice.
Korisnikov avatar
By *deni*
Oh, kako to neokantovski zvuci....
:jumphug:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by *deni*
Oh, kako to neokantovski zvuci....
:jumphug:
Ne daj me tudjim lazima,
Ne daj im da me zavedu,
Ne daj me nigde od sebe
Ne daj im da me odvedu.
:merlinka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!