Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

18-godišnjakinja odsjekla glavu ocu nakon što ju je više puta silovao

Ovo je pravi naslov.. a text ide sada...
Podrzavate li to sto je uradila ili bi je pak osudili?

Tinejdžerka je odrubila glavu svom ocu nožem nakon što ju je silovao u njihovoj kući u Papua Novoj Gvineji, dok su je vođe zajednice zaštitile, kazavši da je muškarac zaslužio da umre.

Novine Post-Courier pišu da je 18-godišnjakinja odsjekla glavu ocu nakon što ju je on više puta silovao prošlog utorka navečer u njihovom selu u siromašnoj pacifičkoj zemlji.

Svećenik je rekao da je otac u srednjim četrdesetim godinama i da je imao još troje djece. Svoju kćerku je silovao kada je majka s braćom i sestrama otišla u posjetu rodbini.

Svećenik Lucas Kumi rekao je da je muškarac ulazio u sobu kćerke i više puta je silovao, prenio je AFP.

- Otac je ponovo želio silovati svoju kćerku ujutro i tada je djevojka uzela nož i odrubila mu glavu – rekao je on.

Vođe zajednice odbijaju predati djevojčicu policiji i obećali su da će je zaštiti.

- Narod i vođe naše zajednice otišli su vidjeti bezglavo tijelo oca nakon što je djevojčica prijavila ovaj incident vođama i ljudima i ispričala svoju priču o tome zašto je morala ubiti svog oca – rekao je Kumi.

- Kćerka je učinila ono što je učinila zbog traume i zlih djela koje je otac učinio prema njoj zato smo se svi složili da ona mora ostati u zajednici – dodao je on.

Nasilni zločini, kao i vještičarstvo, veoma su česti u Papua Novoj Gvineji, a vlada je prošle sedmice glasala da ponovo uvede smrtnu kaznu u pokušaju da smanji broj prijestupnika.

Brutalnost nad ženama, uključujući nasilje u porodici i silovanja, također je veoma česta u zemlji.

izvor
http://www.kip.ba/?p=212988" target="_blank
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa da smo pametni, za silovanje bi to bila sasvim legitmna kazna i ovde :)
By Kragi
Podrzavam odsecanje glava i za mnogo benignije stvari od ove, tako da se uopste ne dvoumim oko ovog slucaja.
Korisnikov avatar
By gossip
to sta je on uradio je grozno i monstruozno
ali ne razumem ljude koji opravdavaju to sta je ona uradila
nije onda ona nista bolja od njega
Korisnikov avatar
By Laerem
Potpuna amnestija za sve žene žrtve nasilja koje naude svom počinitelju, u bilo kojoj mjeri.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552000#p2552000]gossipboy8989 napisao:[/url]to sta je on uradio je grozno i monstruozno

zbog cega ti i tebi slicni mislite ovako?

devojka sigurno nije to uradila nicim izazvana

slazes li se da je silovanje jedan od najnizih cinova ljudske odvratnosti

cemu onda sammoodbrana i motiv da branis sebe ili sebi bliskog? jel treba silovatelji i ubice da se tapsu po ramenu?
podržavam i osuđujem... zašto podržavam nije potrebito objašnjavati a osuđujem jer ne volim nasilje... naravno, boli me kurac za kretena, on je to zaslužio, ali ona nije... sad je dvostruka žrtva, i nasilja od svog oca i svog vlastitog... mnijem da je ovo drugo nasilje napravilo više štete...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ja nikako ne bih glavu odsekao da sam u njenoj kozi. odsekao bih ruke i noge da ne moze da se krece i to nikome ne bih rekao i stavio bih ga u podrum i hranio bih ga samo govnima dok ne umre.

but thats just me :awesome:
Korisnikov avatar
By Blady
Ni ja je ne bih osudila jer mislim da, ajd ako cemo za te strane silovanje-ubistvo..
Cenim da ce devojka nositi na bremenu i jedno i drugo.
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552003#p2552003]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552000#p2552000]gossipboy8989 napisao:[/url]to sta je on uradio je grozno i monstruozno

cemu onda sammoodbrana i motiv da branis sebe ili sebi bliskog? jel treba silovatelji i ubice da se tapsu po ramenu?
ona ce najverovatnije ostatak svog zivota da provede u zatvoru
da ne govorim sto ce imati "na dushi" to sta joj je otac uradio i sta je ona njemu uradila
ne...ne opravdavam to sta je uradila...trebala je da ga prijavi a ne da uzima pravdu u svoje ruke...
Korisnikov avatar
By *deni*
:giggle: ( Jao, ubi me ovaj 2kune svojim doskočicama )

Slažem se sa Laeremovim gledištem.
Korisnikov avatar
By No_Stress
Ali to mozes zloupotrebiti do besvesti. Osudjujem to sto ga je ubila.
Korisnikov avatar
By Torry
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552011#p2552011]gossipboy8989 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552003#p2552003]Torry napisao:[/url]

ona ce najverovatnije ostatak svog zivota da provede u zatvoru
da ne govorim sto ce imati "na dushi" to sta joj je otac uradio i sta je ona njemu uradila
ne...ne opravdavam to sta je uradila...trebala je da ga prijavi a ne da uzima pravdu u svoje ruke...

nisam nikad bila u kozi zrtve, na bilo koji nacin, ne znam kako bih reagovala da sam na njenom mestu, pretpostavljam da bih branila i sebe i ljude koje volim golim rukama i nogama sta god da se desi

prijava....sta ima od toga? mozda joj ne bi verovali, mozda bi bio pusten posle godinu-dve i nastavio po starom

i sam znas da i u ovoj zemlji, pa i svakako u drugim, silovatelji dobiju najmanje sto zasluzuju, a takodje slazem se da ce devojka imati velike traume zbog ubistva, a jos vece jer je zrtva silovanja sopstvenog oca
By Kragi
Retki su oni koji nikada nisu bili zrtve. Narocito pripadnici lgbt populacije.
Vecina nas je bila sigurno samo mozda ne fizickog nasilja :)
... Ali mi je cin nekako drustveno koristan skroz. To da.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552138#p2552138]No_Stress napisao:[/url]Ali to mozes zloupotrebiti do besvesti. Osudjujem to sto ga je ubila.
Cak i u toku zlostavljanja ili pri pokusaju?
A sta bi bila onda samoodbrana?
Na stranu njena brutalnost :love: da je kojim slucajem u petom pokusaju samo prosvirala metak u celo caletu ne bi li se spasila?
Korisnikov avatar
By bu
I ako mu je odsekla glavu!
Korisnikov avatar
By No_Stress
Cak i u toku zlostavljanja ili pri pokusaju?
A sta bi bila onda samoodbrana?
Na stranu njena brutalnost :love: da je kojim slucajem u petom pokusaju samo prosvirala metak u celo caletu ne bi li se spasila?[/quote]

Prvo, otkud mi znamo sa sigurnoscu sta se desilo? Kaze svestenik da je covek zasluzio da umre, jer je ona prijavila...i ne daju je vlastima i stite je. Znas li koliko je bilo "pokusaja" da ti nekog okrivis za silovanje?

Drugo, nicim, ali nicim nisam za smrtnu kaznu. Njoj se moze smanjiti kazna, olaksavajuca okolnost je to sto je silovana, ali ona opet treba u zatvor.
Korisnikov avatar
By Blady
^ Ne verujem da odsekla glavu ocu tek tako ;)
Korisnikov avatar
By No_Stress
Samo kazem da je sve ovo rekla kazala :) Sta cu kad studiram to sto studiram i verujem u pravdu i sistem, ma koliko on los bio.
By Kragi
ne radi se ovde o rekla kazala, jer ti svoj stav gradis na tome a zaista nema potrebe da glumis csi istrazitelja jer ovde uopsteno pricamo o zrtvi (silovanja) koja je ubila napadaca.
Ja cak ne osporavam pravo (na zivot) i sistem koji ti pominjes vec iznosim licni stav o ovome - podrska ili osuda.
I zanima me sta bi sa samoodbranom ako vas vec brutalnost zgrazava? U kojoj meri ja moram da pazim sta cu da uradim nekome ko me je silovao nekoliko puta kako bih se odbranio/la od sledeceg?
Da mu gurnem prste u oci kako bi prosao sa sto laksim povredama ... Ili treba da pazim kako da se branim i kad sam toliko ugrozen?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
po srpskim zakonima, u samoodbrani smes da primenis silu koja je malo veca od one koju koristi napadac
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2552237#p2552237]No_Stress napisao:[/url]Samo kazem da je sve ovo rekla kazala :) Sta cu kad studiram to sto studiram i verujem u pravdu i sistem, ma koliko on los bio.
Alo ljudi !
Jebao je u picku silom i ko zna gde sve jos, da li muskarci uopste mogu biti svesni sta je to za zenu i to rodjeni otac kojem se toliko osladilo da je pozeleo ponovo ujutru i tada mu je otfikarila glavu.
Te, ako si vec jednom napravio sranje i hteo opet to je znak da ti uopste nisi svestan sta cinis to zrtvi i da te zabole da li je ona imala bolove stres itd. kroz kakve traume prolazi i sta se u njenoj psihi desava.
Ovako ce bar znati da je jednog skota manje, koji bi to iznova radio, kad je vec pokusao dva puta.
Samo sto drugi put nije imao srece.
Opravdavam ukoliko je to uradila u samoodbrani. Mada, postoje mnogo lakši načini da se napadač onesposobi ako je u pitanju samoodbrana. Mogla ga je izbosti nožem, udariti nekim predmetom u glavu itd, odsecanje glave mi ne liči na metodu samoodbrane . Međutim, pošto nemamo sve činjenice, suzdržaću se od bilo kakvih zaključaka.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!