Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Američki špijuni prisluškuju privatne razgovore, čitaju e-mailove i nadgledaju Facebook!

AMERIČKE špijunske agencije NSA i FBI izvlačile su podatke sa servera devet vodećih američkih informatičkih firmi, među kojima su Facebook, Google, Yahoo, Microsoft, Skype i Apple.

Prema izvješću kojeg su objavili Washington Post i britanski Guardian, američki špijuni nadgledali su dobar dio prometa na world wide webu. Pristup Facebookovim serverima, primjerice, znači da su mogli imati uvid u profile korisnika najpopularnije društvene mreže, a iz Googleovih su servera mogli izvlačiti e-mail poruke korisnika Gmaila.

Između Obame i Busha nema razlike

Novi je to veliki skandal administracije američkog predsjednika Baracka Obame, nedugo nakon što se otkrilo da su špijunske agencije prisluškivale novinare agencije AP. Zbog toga je Huffington Post, najpopularniji američki internetski medij, Obamu izjednačio s njegovim prethodnikom Georgeom W. Bushem.

Na naslovnici HuffPosta osvanula je tako fotomontaža na kojoj je Obamino lice spojeno s Bushevim, ispod naslova "George W. Obama".

Slika

Ogorčenost je i više nego razumljiva; ukoliko su navodi točni, a s obzirom na kredibilitet medija koji su ih objavili nema razloga u njih sumnjati, američka vlada prisluškivala je privatne telefonske razgovore i čitala privatne poruke na internetu, a sve pod izgovorom borbe protiv terorizma.

Glavni američki špijun: To je važan i legalan program!

Podaci su se skupljali preko programa PRISM, koji je ustanovljen 2007. godine, a koji je od tada eksponencijalno rastao. Kroz godine je PRISM postao glavni izvor informacija za NSA, najveću američku špijunsku agenciju, zaduženu između ostalog za nadgledanje elektroničkih komunikacija.

"Radi se o važnom i u potpunosti legalnom programu", tvrdi James Clapper, direktor američkih špijunskih službi. Clapper kaže da se PRISM koristi za skupljanje podataka iz inozemstva, i to isključivo o osobama koje nisu državljani SAD-a. "Ovaj program nije moguće ciljano koristiti za prikupljanje podataka o američkim državljanima niti bilo koje osobe koja se nalazi unutar SAD-a", kaže Clapper, te dodaje da je program PRISM odobren od strane američkog Kongresa.

Google i Facebook ništa ne znaju

Nekoliko velikih kompanija s čijih servera su američki špijuni izvlačili podatke tvrdi da nisu bili svjesni da ih špijuniraju. Priopćenjima su na na ovu priču reagirali Google, Apple, Facebook i Yahoo. Svi tvrdi da čuvaju privatnost korisnika i posvećuju posebnu pozornost pri osiguravanju podataka koje čuvaju na svojim serverima.

"Google nema 'stražnji ulaz' za pristup vlade privatnim podacima korisnika", priopćili su iz Googlea. "Zaštita privatnosti korisnika naš je najviši prioritet. Niti jedna vladina agencija nema dopuštenje za pristup serverima Facebooka. Kada dobijemo zahtjev za podacima o nekom pojedincu, pozorno se razmatra je li taj zahtjev u skladu sa zakonom", kaže Facebookov direktor za sigurnost Joe Sullivan.

Index.hr
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obam ... 81966.aspx" target="_blank

Davno sam ja govorio, davno...
By severus
Uuuu pa šta i da mi čitaju poruke s fejsa i gledaju šta tražim na guglu?
Kao da imam šta da krijem.

Mogu slobodno da mi pošalju mail s pitanjima, biće mi drago da odgovorim na sve što ih zanima.

P.S. Google možda nema stražnji ulaz, ali ja zato imam... :djavo:
Korisnikov avatar
By blenta
poenta uopste nije da ti (mi, vi, oni) imas sta da krijes
no da se ugrazavaju tvoja prava
pod parolom nekog nebuloznog zajednickog neprijatelja :adolf:

i da se implicitno pretpostavlja da imas sta da krijes
dok te dobro ne pretresu i znaju vise o tebi nego sto sam/a znas
Korisnikov avatar
By gorilica
Stizu me godine pa je memorija slaba, ali cini mi se da se o ovome suskalo odavno, samo sto je sada izgleda raskrinkano.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
i ja sam od ranije čula za tu priču, mada se obično na to odgovaralo kao klasična paranoja i opsednutost teorijama zavere..
u SAD-u mi je uvek bio simpatičan taj njihov odnos između republikanaca i demokrata, kako se super smenjuju na vlasti da svi budu zadovoljni..
Korisnikov avatar
By Vel boy
otkrilo se..... da je sistem u Americi sličan, na svoj način, sistemima istočnoevropskih zemalja i društava naročito zemalja exYu gde su umereniji u šakama političkih devedesetaša pa moraju ili "moraju" da rade stvari koje im politički devedesetaši naređuju ili da bar održavaju recidive političkih devedesetih, i, mo'š mislit'..... tek sad se spoznaje to.... ma, baš niko to nije znao do eto sada.....

no, ja ću biti eto toliko glup i naivan pa se sasvim složiti s ovim
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548303#p2548303]severus napisao:[/url]Uuuu pa šta i da mi čitaju poruke s fejsa i gledaju šta tražim na guglu?
Kao da imam šta da krijem.

Mogu slobodno da mi pošalju mail s pitanjima, biće mi drago da odgovorim na sve što ih zanima.

P.S. Google možda nema stražnji ulaz, ali ja zato imam... :djavo:
jer, ipak smatram da postoji barem ova jedna bitna razlika između ovog što opisah u Americi i onog u zemljama exYu, a to je da je mogućnost i verovatnoća podmetanja te zanemarivanja i ili izvrtanja činjenica u tom procesu špijuniranja daleko manja u Americi s Obamom na čelu nego li što je to slučaj u zemljama exYu. kraće rečeno kome su gaće usrane pa neka se i plaši ima više rezona i temelja ovde u Americi sada nego li u zemljama exYu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sve ogromno zavisi u vezi toga. ogromno zavisi.

jedina ali najbitnija razlika između Amerike i zemalja exYu je ta što Amerika kao deo savremenog nazovi zapadnog razvijenog društva ima aktivne društvene mehanizme koji nastoje što više da se poštuju i primenjuju osnovni principi temelja ideja i filozofija koje su promenili tok čovečanske istorije još od Prosvetiteljstva 17og veka preko građanskih revolucija (srž - Sloboda se sastoji u slobodi da se čini sve što ne povređuje nikog drugog, stoga ostvarivanje prirodnih prava svakog čoveka nema ograničenja osim onih koja osiguravaju da i drugi članovi društva uživaju ista prava.) do Povelje UN-a o Ljudskim Pravima.
ovi društveni mehanizmi za vreme bushizma su bili ugroženi i progonjeni, nakon pada i odlaska bushizma činjenica jeste da su više prestajali bivati ugroženi i progonjeni. mada ne veličam Obamu, to se mora reći.
najveći problem američkog političkog sistema, za razliku od velike većine svih drugih savremenih zapadnih, je američki dvostranački, suštinski binarni politički sistem koji onemogućava stvarniju transparenciju demokratije i progresa.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja nekada ne vidim razliku između američke i ruske represije, osim što je ruska brutalnija a brutalnost američke se ogleda u licemjernijem pristupu represiji.
I to bi bilo to.
Ništa se nije promijenilo sa Obamom, iako sam osobno vjerovao da hoće, i ništa se i neće promijeniti ni nakon 100 Obama.
Jedna je amerikanka pitala Olivera Stonea na ZagrebDoxu, da li smatra neumjesnom šalu predsjednika Obame koji je poručio interesantima za njegove dvije kćeri da će poslati na njih bespilotne letjelice.
Smiješnije bi bilo da te bespilotne i naoružane letjelice nisu krive za smrt nedužnih ljudi.
Po čemu je to različito od Busha?
Po malo čemu.
Jer Obama samo nastavlja Bushevu politiku, i to baš on koji je najavio otklon od iste.
Pa kad ga ne možemo obraniti onda ćemo ga prozvati taocem prethodne političke garniture.
Kako ne.
By severus
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548307#p2548307]blenta napisao:[/url]poenta uopste nije da ti (mi, vi, oni) imas sta da krijes
no da se ugrazavaju tvoja prava
pod parolom nekog nebuloznog zajednickog neprijatelja :adolf:

i da se implicitno pretpostavlja da imas sta da krijes
dok te dobro ne pretresu i znaju vise o tebi nego sto sam/a znas
OK, aj sad ozbiljno - koja moja prava se tačno ugrožavaju??

Uopšte ne mislim da se radi o 'pretresanju', jer su to informacije koje sam ja lično odlučio da podelim na internetu.
Mislim da je jedina razlika u tome što ja nikad nisam ni pretpostavljao da su moji Facebook postovi ograničeni samo na moj krug prijatelja.

Ovo je internet, čoveče. Ovde ne postoji privatnost, niti je ikad postojala.

Što se telefona tiče, skupljaju podatke o brojevima i trajanju poziva (kao uostalom i Pošta). Ako hoće da slušaju sadržaj poziva i taj sadržaj upotrebe, moraju da nabave sudski nalog.

Izgleda da su ljudi zaboravili kakav je Buš zapravo bio.
Pre par nedelja Obama reče da moramo izaći iz 'ratnog stanja' što se tiče razmišljanja i da je potrebno uspostaviti novi balans između potrebe za sigurnosšću i privatnosti.
Buš je obrnuto koristio pretnju terora za drastično povećanje državnih ovlašćenja.
Ne vidim kako neko može da predsednika koji je kršenja ljudske slobode i sprečavanje progresa branio Biblijom i tvrdio da je na 'Božijoj misiji', premestio teret poreza na najsiromašnije dok su najbogatiji dobili olakšice, gurnuo ekonomiju s litice, vodio rat protiv abortusa i ženskog prava na izbor, i predlagao da se ustavnim amandmanom zabrane gej brakovi poredi s Obamom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Obama nastavlja bushovu politiku vrlo slično nekako kako Josipović nastavlja ftuđmanovu i kako je Đinđić nastavljao smiloševićevu. .......

dalje, sigurno da nema razlike između američke i ruske represije, sem u jednom "malom" detalju koji, tja, valjda, "nije bitan".... putinov režim i sistem u Rusiji u nedostatku ili nemogućnosti iživljavanja po makro polju svijeta koje bi pariralo eto američkom, ne oklijeva, međutim, da se iživljava po svom mikro polju ruskog društva (prema svim drugačijim i manjinskim kategorijama ruske nacije i društva) i bivših zemalja SSSR.... a ako to nije i sociopsihopatskije od američkog eto iživljavanja, ja nemam šta dalje više reći......

btw., problem dronova je vrlo aktuelan u nemalom progresivnom dijelu američke javnosti i svakodnevno se Obama kritizira zbog tog ozbiljnog problema. ja sam također nebrojeno puta potpisao peticije protiv dronova, tako da, nemoj meni pametovati o dronovima. on je i sam svjestan toga i radi se na tom da se američkoj vojnoj strukturi zvana Pentagon (koja je prva odgovorna adresa za kontaktirati zbog tog problema) naloži da eliminira taj ozbiljan problem. ali, avaj, američki binarni gridlock zvani Kongres gdje repukeblikanci imaju nažalost i dalje prevelik utjecaj biva prepreka.

podrška komentaru severus!
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548669#p2548669]Stripi napisao:[/url]Ja nekada ne vidim razliku između američke i ruske represije, osim što je ruska brutalnija a brutalnost američke se ogleda u licemjernijem pristupu represiji.
I to bi bilo to.

Bas tako...a i nekako je lakse kada ti neko otvoreno i brutalno kaze "to ima da bude tako jer ja tako kazem a ja imam silu, vojsku, gas..." nego kada ti krene da prodaje licemjerne price u koje ni on sam ne veruje...
Korisnikov avatar
By Stripi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548708#p2548708]Vel boy napisao:[/url]Obama nastavlja bushovu politiku vrlo slično nekako kako Josipović nastavlja ftuđmanovu i kako je Đinđić nastavljao smiloševićevu. .......
Pa ono, ne sjećam se da su gore pobrojani nastavili upadati u tuđe teritorije, održavali na životu logore i tako te stvari.
Ali, opet, može biti da griješim.
dalje, sigurno da nema razlike između američke i ruske represije, sem u jednom "malom" detalju koji, tja, valjda, "nije bitan".... putinov režim i sistem u Rusiji u nedostatku ili nemogućnosti iživljavanja po makro polju svijeta koje bi pariralo eto američkom, ne oklijeva, međutim, da se iživljava po svom mikro polju ruskog društva (prema svim drugačijim i manjinskim kategorijama ruske nacije i društva) i bivših zemalja SSSR.... a ako to nije i sociopsihopatskije od američkog eto iživljavanja, ja nemam šta dalje više reći......
Putin radi u Rusiji, i ako to narodu odgovara, neka mu to i radi.
Sociopatskije je pak uvoditi demokraciju bombama u nekoj tuđoj zemlji jer
a) oni nisu tražili demokraciju
b) to je njihova zemlja
c) nisu oni krivi što imaju prirodne resurse koji trebaju Americi pa im ova "uvađa demokraciju"

A kad su već tako slobodrski nastrojeni, pa što Putinu ne ućeraju demokraciju?
btw., problem dronova je vrlo aktuelan u nemalom progresivnom dijelu američke javnosti i svakodnevno se Obama kritizira zbog tog ozbiljnog problema. ja sam također nebrojeno puta potpisao peticije protiv dronova, tako da, nemoj meni pametovati o dronovima. on je i sam svjestan toga i radi se na tom da se američkoj vojnoj strukturi zvana Pentagon (koja je prva odgovorna adresa za kontaktirati zbog tog problema) naloži da eliminira taj ozbiljan problem. ali, avaj, američki binarni gridlock zvani Kongres gdje repukeblikanci imaju nažalost i dalje prevelik utjecaj biva prepreka.
Točno sam znao da nije Obama kriv već su krivi oni drugi.
Isto što je priječilo i Tadića da bude demokrackiji zbog onih drugih pa DS i danas u parlamentu , u oporbenoj ulozi radi iste gafove kao i kad su bili na vlasti.

podrška komentaru severus!
A vidim da si i ti našao sa kime ćeš se složiti :love:
Koliko je meni poznato, špijunski sustavi i služe tome da bi se pribavljali podaci u svako vrijeme i na svakom mjestu, bez sudskog naloga.
Korisnikov avatar
By Vel boy
sve na stranu, ali imam žestok problem s ovim tvojim
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548771#p2548771]Stripi napisao:[/url]

Putin radi u Rusiji, i ako to narodu odgovara, neka mu to i radi.
mene kao geja iz Evrope, slavenskog jezičkog i kulturnog kruga i bekgraunda, zanima znatno više društvena tolerancija i progres u tim bliskijim mi istočnoevropskim nacijama, odnosno, boli me više nedostatak toga u tim povezanijim mi nacijama i društvima, nego šta se dešava po brdima Pakistana i Afganistana, pa, opet, budući da sam svjestan da su ti dronovi neprecizni i odnose živote i nevinih po brdima Pakistana i Afganistana, puno puta sam izdvojio i vremena i truda da se založim za prestanak te prakse. a, činjenica je da nažalost malo ljudi to rade.
ja i pored sve moje iskrene želje da mogu da ispravljam krive drine po svakom ćošku svijeta, to ne mogu uvijek već moram neke prioritete imati. a moj prioritet je razumljivo briga za cijelu istočnu Evropu, zato smatram da, bilo uz ili bez pomoć/i zapada, ljudskopravni ljudi istočnoevropskih društava moraju biti pomognuti. tu nikako dobro ne dođe tvoja citirana izjava, Stripi

p.s. Obama je naložio povlačenje američke vojske iz Iraka, kao što je i rekao i trebao, u Afganistanu su samo ostaci zapadne koalicije, i tu se radi na povlačenju, guantanamo jeste konačno u procesu zatvaranja...... dakle, ipak bolje nego za vrijeme bushizma.
Korisnikov avatar
By Stripi
ali je činjenica da je to tako.
Zaboli me đon za politička i religijska opredjeljenja tamo neke zatucane države.
Izgleda da im tako odgovara.
Tako i Putin, očigledno odgovara Rusiji.
Međutim, ako tom narodu takvo nešto dogvara, pa dođavola, nek taj narod to i promijeni, ja ću ih svakako podržati.
Do sada se događalo da Amerika nekako uvijek podrži nekakve dikatore iz vlastitih interesa, isto kao što su u Iranu svrgnuli prvog demokratski izabranog predsjednika i doveli nekog diktatora jer je njima to odgovaralo. Razlozi za smjenu Muhameda Mosadeka su bili isključivo naftni interesi a sve što je dovelo nakon dovođenja diktatora Muhameda Reza Pahlavia jest revolucija sedamdesetih godina i danas imamo ovakvu situaciju kakvu imamo danas.
Dakle, nije u redu ako ruski narod izabere dikatora ali je sasvim ok ako Amerika izabere dikatora umjesto nekog tuđeg naroda.
I onda tu uleti Amerika da na kraju "sređuje situaciju".
Naglasimo da je Obama na vlasti već drugi mandat a Guantamo je tek "pred zatvaranjem" a zatvaranje je obećao u izbornoj utrci za prvi mandat.
Toliko o dosljednosti.

P.S. Koliko je meni poznato, on je poslao još vojske u Afganistan i to, na početku, posve tajno,
Toliko o tim "ostacima".
A u Iraku im je valjda već više dosadno, i tako nafta ide njima.
I takvu politiku i danas nastavlja Barack Obama.
Na žalost i, moram naglasiti, moje veliko razočaranje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548804#p2548804]Stripi napisao:[/url]ali je činjenica da je to tako.
Zaboli me đon za politička i religijska opredjeljenja tamo neke zatucane države.
Izgleda da im tako odgovara.
Tako i Putin, očigledno odgovara Rusiji.
putin i njegov sistem su nametnuti da vladaju Rusijom prostom bahatom većinom što se možda i naziva demokracijom (ali ponašanje tog sistema po osvajanju vlasti sigurno nije demokratsko!), ali Rusija je punopravna članica SE i skoro svih drugih evropskih asocijacija izuzev EU, a to znači da je potpisala postulate tih panevropskih asocijacija, a postulati su da se i potpišu i primjenjuju. putinov sistem u Rusiji ih ne primjenjuje dapače krši ih.
to je žestok problem i sigurno da zapad, i to više Evropa nego i Amerika, trebaju više kritički da se pozabave putinovim sistemom u Rusiji, za dobrobit ljudskopravnih Rusa i Ruskinja i svih ostalih nepravedno ugroženih u Rusiji ali i ostatku istočne Evrope i Evroazije (opet, sve su to članice SE-e i ostalih panevropskih asocijacija) koji su pod putin sistem uticajem. naročito sve evropske gej organizacije trebaju da pritiskaju da se to radi! a ne govoriti onako nesolidarno s gej Rusima i Ruskinjama što govoriš u citiranom, Stripi! također, problem s onim tvojim citiranim Stripi je što se u onom izgleda nazire neki tvoj deterministički presjek po nekakvom tipu "ključa sukoba civilizacija" a takav stav koji umalo pa viče "glupi Rusi ni ne umiju bolje pa neka im tiranija" za savremenu Evropu nije od pomoći već štete.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548804#p2548804]Stripi napisao:[/url]
Međutim, ako tom narodu takvo nešto dogvara, pa dođavola, nek taj narod to i promijeni, ja ću ih svakako podržati.
ovo je bolje. razumijevši da želiš reći da si simpatizer promjena na bolje za ljudska prava u Rusiji te da bi ih podržao kada se krene u ljudskopravnu revoluciju u Rusiji, to i ja kažem.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2548804#p2548804]Stripi napisao:[/url]
Do sada se događalo da Amerika nekako uvijek podrži nekakve dikatore iz vlastitih interesa, isto kao što su u Iranu svrgnuli prvog demokratski izabranog predsjednika i doveli nekog diktatora jer je njima to odgovaralo. Razlozi za smjenu Muhameda Mosadeka su bili isključivo naftni interesi a sve što je dovelo nakon dovođenja diktatora Muhameda Reza Pahlavia jest revolucija sedamdesetih godina i danas imamo ovakvu situaciju kakvu imamo danas.
ovo mi je sasvim poznato i sasvim se slažem da je Amerika tada tu užasno glupo igrala. itekako sam svjestan toga.
Dakle, nije u redu ako ruski narod izabere dikatora ali je sasvim ok ako Amerika izabere dikatora umjesto nekog tuđeg naroda.

I onda tu uleti Amerika da na kraju "sređuje situaciju".
nije u redu ni jedno ni drugo!
već sam objasnio zašto je Rusija s putinovim sistemom joj na vrlo klizavom terenu (mada putinisti se foliraju kao da ne mare) u svjetskom a pogotovo evropskom položaju.
Amerika, bar u Evropi, mora se priznati, ni nije, u duže novije vrijeme, ulijetala da "sređuje stvari". samo u prednjoj Aziji i tek donekle sjevernoj Africi.
Naglasimo da je Obama na vlasti već drugi mandat a Guantamo je tek "pred zatvaranjem" a zatvaranje je obećao u izbornoj utrci za prvi mandat.
Toliko o dosljednosti.

P.S. Koliko je meni poznato, on je poslao još vojske u Afganistan i to, na početku, posve tajno,
Toliko o tim "ostacima".
A u Iraku im je valjda već više dosadno, i tako nafta ide njima.
I takvu politiku i danas nastavlja Barack Obama.
Na žalost i, moram naglasiti, moje veliko razočaranje.
ovo su nažalost najvećom većinom posljedice gridlock-a u američkom olovno teškom binarnom političkom sistemu.
Korisnikov avatar
By Stripi
Netko će nešto reći Putinu?
:lol:
Sve vidim kako se trgaju da mu prigovaraju.
A glede Guantama...pa možda u Obaminom trećem mandatu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, barem mi ljudskopravni ljudi i gejevi trebamo da želimo da se režim u Rusiji ili urazumi da se prestane iživljavati nad svojim manjinama ili da se nešto učini glede toga.
a, ne poručivati gej Rusima i Ruskinjama i ostalim ugroženim "ko vam je kriv, sami ste birali".....
Korisnikov avatar
By Stripi
Nisu li?
Glasao sam ja mjesto njih?
A pomogao sam im i ja, koliko i ti - potpisujući razne peticije.
Baš im je pomoglo, da se ubiješ od radosti.
Jebe se meni i za Putina i za sve ostale, međutim, Putin ipak ugrožava ljudske slobode u svojoj zemlji, koliko go ona velika bila.
Amerika to, poradi svojih interesa radi svuda okolo.
I još pri tom ima na čelu Obamu, koji je, glede&unatoč slanju još vojnika u Afganistan, sa Guantanom za leđima, dobio Nobela za mir.
Nobel se te godine okretao u grobu brže o Hadron collidera.
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: to je taj banalizam i mora mu biti zadnja riječ koji obesmišljava daljnju diskusiju.......reći ću sljedeće i zamoliti te da prestaneš Stripi slično kao što te je i npr. Kragi u jednoj drugoj tvojoj polemici s jednim drugim forumašem tj. njime nedavno zamolio da prestaneš!

elem, nisu! u najmanju ruku sigurno nisu svi. a sve čak i da jesu, bili su prevareni misleći da je putin umjereniji i razumniji u poređenju s raznim drugim još zadrtijim totalitarcima u Rusiji.

ja se suštinski ne slažem da je imalo manje loša stvar iživljavati se u svojoj zemlji! tim više, ako je ta zemlja punopravna potpisnica i benefitarna članica panevropskih i ljudskopravnih asocijacija što Rusija i sve ostale zemlje istočne Evrope uklj. Evroaziju jeste/jesu!

u vezi američke spoljne politike i Obame, sasvim se slažem da se mora prestati miješati u svakom ćošku svijeta. ali, činjenice ipak jesu da su kršenja ljudskih prava i u tom Obaminom miješanju po svijetu (što je doktrina koja nije njegova već ju naslijedio automatizmom predsjedništva SAD-a) sporadičnija i sigurno ne sistematska. kada se identificiraju, bivaju sankcionirana, nisu premeditirana, intencionalna praksa za razliku od putinovog totalitaroidnog sistema po Rusiji i zemljama bivšeg SSSR-a.

toliko. let's not split the hairs any more in this polemics!
Korisnikov avatar
By Stripi
i dođosmo do zaključka da je Obama isti kao i Putin.
I isti kao i George Bush.
Što ja od početka i tvrdim.
Ne threada, nego od sagledavanja njegovog predsjednikovanja Amerikom.
By severus
Ma da da....
Ne zaboravite deco - Obama je uvek tu kad se najmanje nadate...
Čita vaše mejlove, proverava vaš fejs, gleda koliko minuta ste proveli uz vaš omiljeni pornić, skroluje niz vaša proseravanja na tredu... Sudi vam...
Baš kao Buš.
Ma kakav Buš, on mu nije ni do kolena - kao STALJIN! :shocked:

Evo ga, baš sad se ulogovao na vaš gmail

Slika

Ovde sluša vaš Skajp/sado-mazo cam-drk chat

Slika

"Ko je to bio zločest?"

Slika

Jer vaši onlajn životi su tako beskrajno fascinantni, i tako odudaraju od norme, baš kao i vi.
Moraju da vas drže pod okom 24/7, jer ko zna kakva bi vam sledeća opasna avantura mogla pasti na pamet...
U ovom trenutku, hiljadama kilometara iznad vaše glave, američki špijunski satelit zumira baš vaš monitor...
Svi vaši komšije su ustvari agenti američke (ŠPIJUNSKE-OMFG!) tajne službe!
Ali vi ste sve skužili. Nisu vas uspeli da nasamare, vi ćete otkriti o čemu se tu radi, evo baš ovde na forumu.
Ali ne zaboravite... ON uvek gleda...

Slika
By severus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2549043#p2549043]Stripi napisao:[/url]i dođosmo do zaključka da je Obama isti kao i Putin.
I isti kao i George Bush.
Što ja od početka i tvrdim.
Ne threada, nego od sagledavanja njegovog predsjednikovanja Amerikom.
Dođosmo li već i do tih zaključaka??
Zaista, zapanjen sam ekspertskom i sistematskom dubinom tvog sagledavanja svake njegove odluke.
Koliko li ti je samo vremena trebalo da prikupiš sve te silne podatke?!
Koliko li je samo senzacionalističkih članaka po raznim internet portalima trebalo pročitati, pa zatim pažljivo odvojiti prave činjenice od novinarskog lupetanja - propagandu i laži od prave istine...

Tačno je, davno si nam još govorio, a mi smo na sve to naivno okretali glavu. Samo si ti uložio trud da pronikneš u suštine.
Avaj, kakve smo budale bili!

Mada, mislim da si previše blag prema njemu kad kažeš da je poput Putina i Buša...
Taj okrutni, pokvareni diktator!
Evo, ja ću reći... On je isti kao HITLER!!!
Korisnikov avatar
By Stripi
zanimljivo je da se slažu borac za slobodu Veljko, kojeg boli moja nezabrinutost za Putinovo iživljavanje nad Rusima i Severina koja nema ništa protiv da netko neovlašteno prtlja po svačijim privatnim prepiskama.
Sjajna kombinacija :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
btw., ovo nije afera koju je izazvao neki tabloid, nego bivši agent CIAe, koji se danas outao.
No pretpostavljam da su ti fakti nebitni, jer jebeš ti takav inbox ako ga netko ne može neovlašteno čitati :D
Ajmo se sad ponovno zabrinut nad Putinom i njegovim kršenjem ljudskih prava :cheer:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!