Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Treba li Nikolić kleknuti u Vukovaru kao Willy Brandt?

da
7
44%
ne
9
56%
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536971#p2536971]Dr_Shortbus napisao:[/url]Ako dobro shvatam neka tumačenja na ovoj temi preko pola miliona Srba od kojih je više od 350 000 protjeranih i ubijenih su bili agresori u svojoj i na svojoj zemlji?
Logika nekih ljudi je prilično prilagodljiva i rastegljiva.
Žalosna je činjenica da i danas, na ovom forumu, postoje ljudi koji zastupaju ovakva i slična mišljenja. Nije mi jasno samo zašto.
Ako dobro shvaćam popularan velikosrpski mit, hrvatska vojska bila je agresor na vlastitom teritoriju a Srbija se samo branila na obali Jadranskog mora. Ali je zato NATO čisti agresor i posve je bez razloga odradio ono što je već odavno čitav svijet zahtjevao.
Logika nekih ljudi je takva da vide samo srpske žrtve i tuđa etnička čišćenja a ne vide one zločine i ona etnička čišćenja počinjena u njihovo ime. Tako se ne spominje niti onih pola milijona etnički očišćenih nesrpskih izbjeglica sa teritorija kojekakvih fantomskih krajina u Hrvatskoj i ne spominje se temeljito etničko čišćenje od 4 pune godine četničke strahovlade. Spominju se samo ona 4 dana Oluje. Takva je, eto, logika nekih ljudi. Sačuvaj nas bože takvijeh ljudi, jel da? :trep:
Odgovor na zadnje pitanje veoma je jednostavan. Radi se samo o istorijskim faktima i ni o čemu više. :snob:
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536979#p2536979]barni napisao:[/url]

Hrvatizacija za pocetnike od XVIII do XX veka

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A5%D1%80 ... 1%98%D0%B0

Obavezno procitaj na kraju reference
Malko si polupao lončiće... Za napisanu kronologiju kriv je Ivo Goldstein. Da ga doslovno citiram: 'Čak da je na vlast došla neka stranka umjerenija od HDZ-a koja bi promicala, na primjer, program veće hrvatske samostalnosti unutar konfederalne Jugoslavije, pobuna bi se Srba dogodila.'
Što li samo Ivo Goldstein misli o Jasenovcu...
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536949#p2536949]2kune napisao:[/url]

...Tako npr. već 12. veljače 1988. „Odbor za obranu slobode misli i izražavanja“ traži „uspostavljanje stvarne ravnopravnosti naroda Jugoslavije“ odnosno „osnivanje samoupravnih oblasti za srpski narod, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini“. Članovi su Odbora, osnovanog u rujnu 1984.: akademik Matija Bećković, akademik Dimitrije Bogdanović, dr. Kosta Čavoški, Dobrica Ćosić, prof. dr. Andrija Gams, Zagorka Golubović, dr. Ivan Janković, prof. dr. Neca Jovanov, Vojislav Koštunica, akademik Mihajlo Marković, Borislav Mihajlović Mihiz, akademik Dragoslav Mihajlović, Nikola Milošević, akademik Gojko Nikoliš, Vesna Pešić, akademik Miša Popović, akademik Radovan Samardžić, akademik Mladen Srbinović, akademik Predrag Palavestra, akademik Dragoslav Srejović, Tanasije Mladenović i akademik Ljubomir Tadić (otac sadašnjeg predsjednika Republike Srbije i Crne Gore Borisa Tadića).

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2278120#p2278120]Stripi napisao:[/url]
deran napisao:ja sam negde pročitao da je ta ista vesna bila jedna od učesnika projekta velike srbije-oprostićeš što ne dam izvor-probao sam da se setim,ali ćeš ipak verovati na reč...:srbin:
Vjerojatno si nešto krivo pokopčao.
Taj odbor osnovan je 1984. i tada se bavio prvenstveno problemima građanskih sloboda. Vesna Pešić je bila član od početka. 1988. odbor je malko izmjenio fokus rada. Nije ni JNA osnovana zbog projekta velike srbije pa ipak je postala glavno oruđe agresije. I Tuđman je bio general u JNA.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537011#p2537011]Vel boy napisao:[/url]no, bar se mora priznati da sam ja kao "slabi Srbin, mlakonja, DS-ovac..." prvi josh davno znao ko je Denni85 tj. = mythe- gotta love' im :radosnice:
Kakve to veze ima sa cinjenicama koje sam ja naveo? I ne kaže nitko (barem ne ja, za druge ne znam) da si ti "mlakonja" ili "slab Srbin", ti si više netko koji ne shvata šta znaci realpolitik, nego trošiš vreme i energiju na neke nebitne stvari, stranke i organizacije. Isto tako, isuviše si "principijelan" (to i sam kažeš) i ne prihvataš da se neko promenio i da nije vise to onaj isti Toma ili Vucic ili Dacic od pre 10 i više godina, svi normalni i uspešni ljudi se menjaju, a ako se neko promeni na bolje (i to još potkrepi delima) to treba svakako pozdraviti a stalno predbacivati šta je nekada bilo i šta je neko nekada govorio.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537110#p2537110]2kune napisao:[/url]Taj odbor osnovan je 1984. i tada se bavio prvenstveno problemima građanskih sloboda. Vesna Pešić je bila član od početka. 1988. odbor je malko izmjenio fokus rada. Nije ni JNA osnovana zbog projekta velike srbije pa ipak je postala glavno oruđe agresije. I Tuđman je bio general u JNA.
Kao što je i Kosta Cavoški nekada bio visokopozicionirani clan i funkcioner DSa :sesir:
Korisnikov avatar
By Stripi
Također ispada da su se na Kosovu borile samo.refularne vojske kosovskih Albanaca koji tamo stoljećima žive i samo su branili svoj teritorij, ništa više. Legitimna vojska UČK-a je taj prostor oslobodila što je na kraju rezultiralo kosovskom državnošću.
Samo što ja nikad nisam tako mislio i govorio.
Ali ako se slijedi krajiška logika, sve je čisto kao suza.
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537037#p2537037]Stripi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536923#p2536923]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2536773#p2536773]Stripi napisao:[/url]Ili oslobođenje teritorija koji su protupravno neki okupirali. Ovisi kako tko gleda.
Ратна окупација
Из Википедије, слободне енциклопедије
Ратна окупација представља заузимање и контролу дела или целокупне територије једне земље од стране оружаних снага друге земље.
Te je tako regularna vojska SFRJ zauzimala punktove i stavljala tampon zone između zaraćenih strana u SR Hrvatskoj koji su sasvim slučajno konicidirali sa unaprijed zacrtanim planom nacionalista i nacionalističkih srpskih akademika.
Aj se ne lažemo.
Po definiciji etnicko ciscenje drzave planski smisljeno.
Zanimljivo - kad spomeneš Oluju dobiješ eho etničko čišćenje.
Kad spomeneš Srebrenicu jeka dobacuje ma nije ih tako puno pobijeno a u drugom valu jeke dobije izolirani incident
velikohrvatska propaganda, oduvek je pravdala svoje zlocine, trebalo je Hrvatsku nauciti pameti posle II svetskog rata, ne bi se ovaj rat ponovio.

Srebrenicu niko ne slavi, to je dokazan i priznat zlocin.
Oluja se slavi, zrtve i oni koji su ostali iza njih se ponizavaju.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537124#p2537124]Denni85 napisao:[/url]

Kakve to veze ima sa cinjenicama koje sam ja naveo? I ne kaže nitko (barem ne ja, za druge ne znam) da si ti "mlakonja" ili "slab Srbin", ti si više netko koji ne shvata šta znaci realpolitik, nego trošiš vreme i energiju na neke nebitne stvari, stranke i organizacije. Isto tako, isuviše si "principijelan" (to i sam kažeš) i ne prihvataš da se neko promenio i da nije vise to onaj isti Toma ili Vucic ili Dacic od pre 10 i više godina, svi normalni i uspešni ljudi se menjaju, a ako se neko promeni na bolje (i to još potkrepi delima) to treba svakako pozdraviti a stalno predbacivati šta je nekada bilo i šta je neko nekada govorio.

znachi, chinjenica je da je " tadasnja hrvatska vlast na celu sa Dr Franjom Tudjmanom je odigrala briljantno, vukla strategijski i takticki pametne poteze te na koncu i ostvarila ono sto je 1990te svojim biracima i obecala .... . ???? znachi, hvaljenje DR FRANJE TUDJMANA i svega shtto je radio njegov rezim kojeg i vecina razumnih Hrvata se stidi, na forumu Gay-Serbia je za prihvatiti, ma, aplaudirati????????? :wow:
realpolitik je najsuroviji i najsiroviji makijavelizam? i to je ok? i sramota onog koji to ne shvata, ne prihvata bezpogovorno i zdravo za gotovo? :wow:

pacifizam Druge Srbije je "nebitne stvari, stranke i organizacije"?

dalje, ja se nisam obratio tebi mita kada sam sarkastichno rekao kako me neki Srbi smatraju. to nije bilo upuceno tebi uopCe. pa, shta ti imash da komentirash to?
u vezi toga shta ja mislim ko se u srpskoj politichkoj sceni promenio/nije promenio, opet, nije tvoja briga. dapache, ja vec rekoh da prvi put mogu reci da je Vuchic rekao neke stvari koje pozdravljam, dakle, prihvatam nadu i mogucnost kad se razlog za nadu pojavi.
za razliku od Dr Franje Tudjmana i njegovog rezima gde se ni razlog za nadu nije bio pojavio, - a ochekujesh da hvaljenje njegovog rezima prodje bez reakcija na jednom ipak srpskom forumu? are u for real, mythe?

zashto nisam kritichki npr. reagovao na post jednog drugog hrvatskog forumasha gde je iznesena odredjena h/kronologija odredjenih stvari? pa, zato jer ju je slozio Dr. Ivo Goldstein, gradjanin Hrvatske na kog se nemam razloga zaliti niti antipatisati.
no, tvoj Dr. Franjo Tudjman tj. ftudjman, mita, sigurno nece blagonaklono da prodje ovde, ja ti kazem!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
kako mi je drago sto ne znam istoriju i niti me zanima :radosnice: sve sto ja vidim je dve strane koje se prepucavaju oko necega sto se desilo pre 30 godina. to sto se desilo je trenutno toliko nebitno a najgore od svega je sto su ta prepucavanja, i posledice istog, oko nebitnih stvari uzasno bitna :roll:
Korisnikov avatar
By Stripi
barni napisao: velikohrvatska propaganda, oduvek je pravdala svoje zlocine, trebalo je Hrvatsku nauciti pameti posle II svetskog rata, ne bi se ovaj rat ponovio.
Koji ne naravno izazvala Hrvatska napadajući Hrvatsku i praveći u Hrvatskoj Hrvatske autonomne oblasti i okupirajući trećinu hrvatskog teritorija i tražeći pomoć u tome od Srbije?
Srebrenicu niko ne slavi, to je dokazan i priznat zlocin.
Oluja se slavi, zrtve i oni koji su ostali iza njih se ponizavaju.
Slika
Jebaji ga, mnoge zemlje su napravile mnoge grozne stvari u svojoj povijesti pa to slave kao državni praznik.
Get use to it.
Naravno, slažeš se da je sasvim opravdano što su Albanci dobili neovisnost na Kosovu, nakon borbe protiv Srba koji su ih tlačili?
To je ta logika, pretpostavljam?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537228#p2537228]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2537124#p2537124]Denni85 napisao:[/url]

znachi, chinjenica je da je " tadasnja hrvatska vlast na celu sa Dr Franjom Tudjmanom je odigrala briljantno, vukla strategijski i takticki pametne poteze te na koncu i ostvarila ono sto je 1990te svojim biracima i obecala .... . ???? znachi, hvaljenje DR FRANJE TUDJMANA i svega shtto je radio njegov rezim kojeg i vecina razumnih Hrvata se stidi, na forumu Gay-Serbia je za prihvatiti, ma, aplaudirati????????? :wow:
realpolitik je najsuroviji i najsiroviji makijavelizam? i to je ok? i sramota onog koji to ne shvata, ne prihvata bezpogovorno i zdravo za gotovo? :wow:
Znao sam ovo bude pogresno protumaceno, zato malo obrazlozenje - u sklopu datih okolnosti i sa neutralne tacke gledista, Dr. Franjo Tudjman i HDZ su ostvarili ono sto su svojim biracima obecali - samostalnu i suverenu Hrvatsku za razliku od Milosevica koji je nakon svih ratova i sukoba izgubio i ono sto je pre toga imao. Dalje, u jesen 1991. kada je brojcano i vojno puno nadmocnija JNA napala Hrvatsku, Tudjman je sa svojom strategijom "potpisivanja primirja" malo po malo otupljivao ostricu JNA, slabio njen moral a u medjuvremenu se hrvatska vojska naoruzavala i jacala u svakom pogledu i tako dobijao na vremenu. Da je npr. Hrvatska u avgustu 1991. krenula u totalnu konfrotaciju sa srpskim snagama, vrlo verovatno da bi u tom slucaju Hrvatska za dva meseca kapitulirala.
ma, nije u tom stvar, vec u nacishovinizmu u Hrvatskoj i delovima BiH (koje (su) njegovi simpatizeri i sateliti drze/ali), u namernim zlochinima i direktnim i indirektnim nad svima koji nisu u svemu mislili kao on i njegovi, u namernom biranju shto goreg po civile (bilo koje nacije) rata zajedno s smiloshevicem, u gushenju ljudskih prava, u jugoslavo-fobiji, u skoro pa totalnoj re-ustashizaciji hrvatskog drushtva, klerikalizaciji hrvatskog drushtva, diktaturi, ksenofobiji, pljachkama, korupciji, itd..itd..... za sve ovo nije trebala ni smela da bude izlika "velikosrpska agresija je, pa, moramo ovako." tudjmanov rezim je vecinom pokazao da nije nishta bolji od velikosrpskih agresorskih.
hrvatsko drushtvo je imalo i drugih, umerenijih, razumnijih, boljih (shto znachi- oshtro prema agresoru, ali sasvim respektabilno i poshteno prema svim nehrvatskim civilima lojalnim Hrvatskoj/BiH, bez jugoslavo-fobije vec negujuci pozitivne stvari jugosla/ovenske drushtvene senzibilnosti na evropski i kozmopolitski civilizacijski nachin) politichkih lichnosti (Vlado Gotovac, Savka Dabchevic-Kuchar, Vesna Pusic, Stipe Shuvar, Ivica Rachan itd...) koji ne samo da nisu mogli do izrazaja do dodju pod tudjmanshtinom vec su bili i progonjeni.
u tom je stvar!
To za pljacku, lopovsku privatizaciju i korupciju je tacno i svakako je zalosno sto se to dogadjalo i to je za ostru kritiku. Dalje, glede diktature - ne bih to bas tako nazvao, jeste da demokratija i ljudska prava nisu bila bas na zavidnom nivou (mada niko nije bio proganjan), propaganda sa HTV je bila dosta jaka ali treba dodati i da je bilo ratno vreme za bolje razumevanje situacije.

I nikako ne bih poredio Tudjmana i njegove sa Milosevicem i njegovom klikom. Dakle, pored toga sto je Milosevic izgubio i ono sto je bilo 'njegovo'(u sastavu Srbije) - tu mislim na Kosovo, Srbija je bila skoro deceniju pod sankcijama, na kraju i bombardovana, dalje privredne aktivnosti su se mahom odvijale na ulici i buvljim pijacama (benzin i ostale zivotne namirnice), gradjanima Srbije trebale su vize za sve zemlje EU a plate su bile mnogo nize u Srbiji nego u Hrvatskoj. I stopa kriminala bila je niza u Hrvatskoj nego u Srbiji, nisu se u Zagrebu bas svakodnevno dogadjala ubistva na ulicama kao u Beogadu. A sve ono nije bas mala razlika, he.
niko nije bio proganjan za vreme tudjmana i tudjmanizma????? :wow: hellllooo, hrvatski forumashi da vas chujem o ovom, jerbo don't get me started about that one too again!

ti @mita vrednujesh makijavelizam, ja ne. ti samo sebichno sagledavash situacije, ja ne. ne mozemo dalje komunicirati! so, stop now!
Ja ne sagledavam situacije sebicno, nego realisticno i pragmaticno, nemam ja nikakve koristi da branim ovoga ili onoga, na srecu pa vec skoro 15 godina (kao i ti uostalom) zivim izvan Balkana pa me licno te stvari ne doticu ali to znaci da ne trebam i ne mogu da izrazim svoje misljenje;

I tacno je da imamo razlicite poglede na svet (cuj, ljudi se razlikuju) ali to znaci da ne treba diskutovati i razgovarati. Pa uvek je interesantnije diskutovati sa nekim koji misli drugacije nego sa istomisljenikom.
realistichno i pragmatichno je i to da, hipotetski govoreci ili ne, evropski (ultra)desnichari bi da te najradije nema ni kao imigranta ni kao geja. pa, je li to u redu? zar je sve shto je realistichno i pragmatichno --- u redu, choveche? ti mita ochito meshash pojmove- realno stanje stvari (koje moze biti pozitivno, neutralno, ali i itekako negativno, chak najcheshce je negativno) s pozitivnom sveshcu da je potrebno realno sagledavati situaciju. ali i tu je samo svest pozitivna da to shto se sagledava treba realno sagledavati da bi se tek onda presudilo (da li je pozitivno, negativno ili ovisno) o tome shto se sagledava. nishta nuzno vishe tu nije pozitivno.

fino je diskutovati dakako ali hvaliti diktatore i ratne zlochince chija ih je smrt jedina spasila i sluzbene presude da su shto su, je nedopustivo na jednom gej forumu. ftudjman da nije odapeo "na vreme", shushak i sl. bi robijali umesto gotovine i markacha, u najmanju ruku za vreme koje su ovi. i to bez preinachenja presude.
Korisnikov avatar
By blenta
ja bih vama dvojici i barniju sa vama platio da se registrujete na stormfront
PLATIO!!!!
Nisu svi evropski desnicari homofobni, vec sam ti naveo primer Wildersa koji je itekako gay friendly. Da li bi oni najradije da me nema kao imigranta - ima sigurno i takvih ultradesnicara i neonacista (koje ti mešaš sa desnicom) ali takvi su ipak u debeloj manjini. Ono što desnica trazi ili ocekuje od useljenika je da se integrišu u društvo u koje dolaze a ne da namecu njihove norme i vrednosti koje su cesto suprotne normama i vrednostima zapadne civilizacije (ravnopravnost muskarca i zene npr.).

I postoji razlika izmedju realpolitik koju ja zagovaram i makijavelizma, za vise informacija idi na Wikipediu, lepo objašnjeno. I naravno da nije svaka realna situacija i realno stanje stvari u redu ali u trazenju resenja mora se poci od toga i racunati sa time.

I da jos napomenem da sam ja uvek za dijalog uz postovanje drugacijeg stava i misljenja, uvek cu se za to zalagati, tako cu i vas braniti kada vas nekriticki napadaju i vredjaju jer je za mene to stvar principa.
@mita, ovde smo govorili o ftudjmanu kojeg si poshao opet, najnovije od juche, da otvoreno hvalish i velichash. a taj nije bio evropski desnichar ma koliko god on bio mislio da je pripadnoshcu rimokatolichanstvu/zapadnom hri/krshcanstvu automatski preplacen na pridev evropski, vec notorni 'rvacki, balkanski, dogmatskokomunistichki-preshaltovan-na-nacishovinistichki i malogradjanski.

dabome da postoji razlika izmedju realpolitik i makijavelizma, no, ti si zastupao makijavelizam a ne ono prvo. da li cesh i nastaviti, na tebi je.....
By Sixto
Blento a koliko meni platis da ja njih sludim pre nego li odu na Stormfront?! :lol:
Korisnikov avatar
By blenta
ti nisi kalibar da njih sludis
a ne moram ni da te placham milena
endogeno si motivisana :)

a oni su genijalci
ne moraju nista ni da se trude niti menjaju algoritme
samo da diskutuju, objasnjavaju, svedoce sto bi pravoslavci rekli
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ne.

Takođe, ovo poređenje je loše jer u Drugom sv. ratu imamo samo jednu zločinačku stranu - Nemačku. U ratovima na području SFRJ imamo više zločinačkih strana!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!