Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Izmedju ostalog sto bezanje od istine cini svoje. Ljudi zapravo uopste nisu svesni toga da pedere svakodnevno srecu na ulici, poslu, faxu i gde sve ne a kad nekoga i okarakterisu tako to za glavni cilj ima omalovazavanje, ne i potencijalnu svest o time da ti STVARNO pusis kurac jer je to tek dno dna.
Odatle sve krece.
Kad se, pod uticajem drustva, stekne otpor prema necemu sto se karakterise kao sramota i nastranost onda je i bliskim nam ljudima tesko da primete da sa njihovim sinom/bratom/drugom nesto 'nije u redu'.
I meni je npr. moja majka rekla da je sumnjala ali da nikada nije imala muda da me direktno pita posto bi ta potencijalna 'optuzba' bila krajnje omalalovazavajuca sto za mene, sto za nju.
I na stranu sto kontam da si neke stvari rekao u saljivom tonu stavi prst na celo pa se zapitaj zasto si na jednoj drugoj temi napisao da ces na direktno pitanje svojih roditelja odgovirti sa 'To je moja privatna stvar xD'.
Ne zbog mene vec zbog slepila XD
Kao sto rece Kragi, bliskim ljudim je ocigledno tesko da prihvate nesto sto se javno karakterise kao neko prokletsvo, ili nesreca.
Ocigledno je da na taj nacin potiskuju mogucnost da je neko njima blizak gay, i pored jasnih signala.
Da bi se situacija popravila, i ljudi homoseksualnost prihvatili kao takvu, potreban je veci odziv same zajednice, a ne da se veci deo LGBT osoba krije. Sto odmah znaci da se mi kao zajednica trebamo resavati autohomofobije, jer dok god pojedinci misle da je bolje da su str8, mi necemo uraditi nista. Ne mozemo prihvatanje i postovanje dobiti od spolja, ako ono pre toga ne postoji iznutra.
Dakle veca vidljivost same populacije je kljuc, jer svako ko je out, ima neku osobu koja je ok sa nasom seksualnoscu, i podrzava nas, naravno samim outom se povecava nasa vidljivost, ali i vidljivost ljudi spremnih da nas podrze, sto opet menja misljenje javnosti.
Ako imamo javnost koja podrzava nasu borbu, onda nama bliski ljudi nece imati problema sa time da smo mi gay. :joint:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ poslednja recenica i pokazuje zasto smo tu gde jesmo. A dokaz moze da se izvede primenom jednostavne teorije igara :giggle: naime, ako uzmemo da celokupnu zajednicu cine dve osobe (koje nikako ne mogu da komuniciraju) i dodelimo odredjen broj poena koje osobe dobijaju u odredjenim slucajevima (a to su out-out out-closet closet-closet) gde out-out je pozicija u kojoj obe stranke dobijaju po 3 poena, out-closet 1-0 i closet-closet 1-1 jasno se vidi da ce u enormnoj kolicini slucajeva biti closet-closet (nash equilibrium). Ovo moze da se primeni i na populaciju jer populacija ne moze medjusobno apsolutno da komunicira (moze da se kaze da nema komunikacije izmedju pojedinaca, samo grupica koje su male).

E sad, resnje je da se closet-closet u glavama ljudi nametne da je 0-0 i closet-out 0-0, ili jos bolje, da je negativno i time ce lgbt populacija teziti autovanju.

Odnosno moramo mi sami osudjivati closet i mi sami moramo potencirati druge ljude da se autuju i time promenimo taj "broj poena" koji closet nosi.

:srba:
Korisnikov avatar
By antibiotic
u bre anhe al' ga zakomplikova :D

MIslim da je najbolje kada covek postavi sebe za primer tj. kada se autuije i na taj nacin razbije iluziju o tome ko su i gde su ti gay ljudi zapravo... Mozda vise nikada nece zeleti da komuniciraju sa tobom, ali ce barem posle perioda iscudjavanja i sukobljavanja uspeti da prosire svest o prisutnosti gay osoba pa makar zvanicno nikad ne promenili svoj homofoban stav.

Inace, ono sto me malko ohrabruje u Srbiji jeste da je zvancian homofoban stav (u medijima) postao nesto kao izuzetak, ili druagcije receno, nesto sto ipak predtsavlja ekstreman stav pojedinca - koji pored toga obicno pati i od ksenofobije + niza slicnih poremecaja. Retko koja javna licnost ce izjaviti nesto (svesno) homofobno, pogotovu ako tezi ili vec ima svetsku karijeru (sportisti, umetnici).
@Kragi U pravu si. Zanemario sam to da gledam stvari iz svog ugla. Na primer, ja pri svakom upoznavanju ostavljam mogućnost da je ta neka osoba gej, ne u smislu da aktivno razmišljam o tome, nego da ne svrstavam ljude u strejt kategoriju po default-u. Mislim da većina ljudi ne radi to. Čak i u društvu kada ljudi počnu da se šale ili pljuju po pederima, oni su sigurni da niko tu nije gej, ali eto bio je bar jedan.

Desilo mi se da me je jedna osoba preduhitrila prilikom autovanja pitanjem "Ti si gej?". Ona već zna ljude koji su gej i autovani. Kaže da se nekako ne uklapam u tu priču, ali da je ostavila mogućnost s obzirom na moj čudan način života, dok su drugi mislili da ću da im kažem da se drogiram ili ne znam šta..

Inače, vidim po svojim prijateljima kako su promenili stav i počeli da pridaju više značaja temi. Jedna drugarica treba da predaje seksualno obrazovanje po školama uskoro i kaže da će sada da posveti više prostora homoseksualizmu. :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
sve lepo, ali gde na kraju rece homoseksualizam :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!