Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515308#p2515308]AbortiraniTerorista napisao:[/url]
Pitanje LGBT populacije se često uzima za potkusirivanje i nalazimo se između dve vatre. Između prepucavanja levičara i desničara, EU i Srbije, aktivista za ljudska prava i huligana, a da u principu sve njih mnogo zabole za nas, već ih zanimaju samo njihovi interesi preko naših leđa!
ja razumem da nazalost ima toga, ALI, onda morate da izaberete manje zlo za saradjivanje a ne za svadjanje. a, manje zlo jeste EU i cela svetska i srpska (kolika-tolika) LJUDSKOPRAVNA (pa makar i eto samo deklarativna) zajednica. jer, ne mogu se nikako izjednachavati svi oni koji poklanjaju paznju poboljshanju gej prava u Srbiji i zemljama ex-Yu na jednoj strani, s antigej teroristima koje podrzava cela aktuelna vlast i sistem u Srbiji a koji hoce mrtve ochi da vam vide- i figurativno i bukvalno, na drugoj strani!
zar vam i ovo treba objashnjavati, jadni jadnici jadovi jedni???????? :zid:

bog te mazo, da mi je neko prichao da cu 2013-e morati ovo da objashnjavam i govorim tzv. gej aktivistima na forumu Gay-Serbia, ne bih verovao. :wow: pa, dobro su vas zdekovali devedesetashi koji zajahashe ponovo na vlast u Srbiji proshle godine, ma, fuj. :barf:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
hajde sad to prepričaj u dve rečenice... ja nemam vremena da čitam tvoju logoreju :)
Mora se insistirati na odrzavanju Prajda kao zakonskog i legitimnog prava grupe gradjana. Ne sme se pristati na ucenu, kalkulacije ili dogovor sa nasiljem i pretnjama. Mora postojati volja, spremnost i konkretni rezultati da se obracuna sa tima koji prete, a koja godinama unazad izostaje. Treba procesuirati te za koje je godinama poznato da nameravaju (masovno, pa cak i organizvano) napade koji nose teske fizicke i potencijalno smrtne ishode, pokazati i dokazati da se takvo ponasanje u ovoj zemlji kaznjava. Zbog bezbednosti i zakonskih prava, prevencije takvih buducih slucajeva, vrednosti iza kojih drzava mora cvrsto da stane; ako se vec zeli poslati poruka svetu da je Srbija iole uredjena pravna drzava, bar u ovom aspektu, a ne zemlja koja ne postuje sopstvene zakone i u kojoj su LGBT gradjani drugog reda.
Korisnikov avatar
By spliff
arisen napisao:Ja ne znam kako još mogu da ti stavim do znanja da su zakoni bullshit, da se nijedan zakon nidge ne primenjuje neselektivno (čak ni u EU) već da su zakoni formalizovana sila koju elita sprovodi nad manje privilegovanima.

necemo se valjda drzat zakona kao pijan plota

josip broz tito
Korisnikov avatar
By TauCeti
Dok država ne ućutka Mladena Obradovića i soj mu, i dok im ne oduzme palice, mogu aktivisti da primenjuju koju god hoće metodu, neće dobiti podršku od naroda. Ne kažem da mora da nas podržava 60% stanovništva da bismo održali prajd, ali ono - mogla bi malo da se prvo smanji homofobija. Nznm, tako ja mislim. Možda grešim.

I razgovarajte lepo :)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
A zašto preskačete 200 stepenika... valjda prvo treba da se nađu dovoljno sposobni organizatori koji mogu u realnosti u kojoj živimo da organizuju Paradu ponosa?!

Najveći problem LGBT populacije u Srbiji nisu ni homofobija, ni Mladen Obradović, ni zabrane gej parade... najveći problem su siromaštvo i nezaposlenost!!! I kada Jelko Kacin kaže da ulazak u EU zavisi od Parade ponosa, za koju većinu LGBT populacije zabole dupe, jedino što mu se može poručiti jeste "zbog da jedeš govna!".
Korisnikov avatar
By antibiotic
Najveci problem LGBT populacije jesu Mladen Obradovic + siromastvo i nezaposlenost + - idu u paketu.
Otkud odjednom postaje tako logicno da treba ici korak po korak (i ne preskakati stepenike) kao da tu pricu ne znamo od ranije?
Stvarno se vratile devedesete, one julovske.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Hajde malo da ubacimo jedan začarani krug...

Najveći problem što LGBT populacija neće da se autuje i što se krije, što još više jača Mladena Obradovića i njemu slične, zbog kojih ljudi imaju strah da se autuju... i tako u krug, u krug, u krug... mada se tu sve svodi na nemanje hrabrosti i puno izgovora!
Korisnikov avatar
By TauCeti
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515374#p2515374]antibiotic napisao:[/url]Najveci problem LGBT populacije jesu Mladen Obradovic + siromastvo i nezaposlenost + - idu u paketu.
Nije mi samo jasno kako neko kao što je on može da stekne toliku "moć" u našem društvu. Nije mi nešto poznato da ima takvih i drugde. Da se razumemo, njega kad gledaš na TV-u on je jako elokventan i inteligentan, i pred kamerama ume da se ponaša civilizovano, da vodi debate, ne upada drugima u reč (zbog toga mrzim Vučića od koga nikad niko nije uspeo rečenicu da završi), drži demagogiju u malom prstu, mada ume i obrnuto. A na ulici je običan divljak.
sasvim se slazem da je jedan od najvecih problema gej zajednice u vecini zemalja ex-Yu uklj. Srbiju interni- manjak autovanih, kochopernih gejeva.
medjutim, josh puno gore je kada neki navodno autovani izlaze u javnost s izjavama koje milo dodju palmi, dverima (koji su veci problem i vece zlo od mladena obradovica i obraza!), tom mladenu obradovicu, vacicu itd.....

svrha moje teme nije napadanje neautovanih/autovanih gejeva ni shirenje konflikata unutar zajednice, svrha moje teme je ukazati shta se NE SME raditi jer je urlajuce ochito kontraproduktivno, jer afirmishe teze antigeja, jer baca sav aktivizam u vodu za sekundu, jer se kaka na i ono malo postignutog.

btw., gde i kada je to Kacin rekao da je gej Prajd uslov za Srbiju u EU? ja kazem opet- kamo srece da jeste rekao, ali nije, i opet pedja laze da jeste rekao.
zato, ono shto pedja poruchuje kacinu- molim te, ali, molim te, ne pomazi mi/nam- bi trebao pedja reci sam sebi odn. gej zajednica bi trebala reci pedji- molim te, ali, molim te pedja okani se gej aktivizma, okani se vodjenja neke organizacije s prefiksom gej, okani se gej tematike!

p.s. Sve shto govorim rekao je odlichno Guion Nerville! eureka!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ja gej, tako da dokle god imam taj prefiks :D

Opet se vraćamo na ono večno pitanje, a zašto si ti tako arogantno umislio da je tvoje mišljenje važnije od nekog drugog pripadnika gej zajednice koji se slaže s mnom?

I zašto zatupate politiku ućutkivanja drugačijeg mišljenja koju zastupaju fašisti i homofobi? Ako vam se nečije mišljenje ne dopada učinite da vaše mišljenje bude glasnije i vidljivije, a ne da gušite tuđe!!!

Lepo, oglasite se... napravite konferenciju za štampu i kažite Jelko Kacin je divan, hoćemo da mu pušimo iz zahvalnosti, bla, bla, bla...
ja sam samo otvorio temu o ovoj aferi. mislim da kao korisnik ovog foruma imam pravo da otvorim temu koja je sukladna tipu i naravi foruma u odgovarajucem potforumu. toliko.
odmah sam bio napadnut od strane tog koji se slaze s tobom. odgovarao sam kako mi je bilo nametnuto da odgovaram. toliko o tome ko trchi koga da ucutkuje i kako......
sem tog jednog koji se slaze s tobom, neshto bash se ne primecuje da se iko josh slaze s tobom.

moj iz inostranstva glas o ovoj aferi se chuo npr. u komentarima na B92 o ovoj vesti.
ovo je moj komentar tamo:
Recimo da je istinita ta paranoja da odredjeni krugovi EU-a koriste i zloupotrebljavaju pitanje gej parade kako bi na taj nachin pritiskali Srbiju "i to iz svojih interesa" (koji su to u ovom kontekstu, nije jasno....) "koji nemaju veze ni sa gej pravima ni sa poboljshanjem stanja u Srbiji" i da je istinito da je iluzija da su bash svi iz EU altruisti (da ne pitam- a ko je rekao da su svi iz EU altruisti...) koji rade ono shto rade jer im je jako stalo do Srbije i do poboljshanja stanja u Srbiji i da je odlichan primer za sve to eto Kacin. 'ajde recimo da je sve to tako lukavo i neiskreno iz EU-a prema celoj Srbiji uklj. i gejeve Srbije. Onda- ZASHTO drzava Srbija iz godine u godinu, iz decenije u deceniju daje konstantno obilatog materijala da je ti evropski, zapadni neiskreni lukavi antisrpski, ovo, ono.... pametnjakovici ucenjuju i ponizavaju? A, daje im obilata materijala, iz godinu u godinu, iz decenije u deceniju! Umesto da Srbija zaista isposhtuje svoje sopstvene AD Zakone i svakako omoguci bezbedan i miroljubiv gej Prajd, Srbija konstantno udovoljava antigej terorizmu, zabranjuje gej Prajd stalno, krshi sopstvene AD Zakone i daje stalno materijala eto npr. tom Kacinu. Je li Kacin i za to kriv? Dajte, molim vas gospodo sunarodnici Srbi, ljudskopravno uozbiljite se vec jednom! Nije vam tu kriva ni EU ni Kacin vec vashi domaci antigej teroristi koji kolo vode!
(Velibor, USA, 2. mart 2013 09:41)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ne maco, ne govorimo o otvaranju teme, već o tome da treba da se okanem gej tematike... na to mislim kad kažem ućutkivanje drugačijeg mišljenja...

Drugo, tvoja tema ima lažan naslov, koji je tabloidan, smišljen da bude skandalozan i privlači pažnju... kao da je iz Kurira ispao!

Saopštenje je o izjavi Jelka Kacina, prenošenje izjave u medijima i stavljanja u kontekst (koji ne mora biti tačan), percepciji tih prenetih izjava u javnosti (koja ne mora biti tačna) i reakcija GLIC-a.
upitao si me, citiram te: "zašto si ti tako arogantno umislio da je tvoje mišljenje važnije od nekog drugog pripadnika gej zajednice koji se slaže s mnom?"
- navodeci me da mislim da se odnosish na onu polemiku izmedju arisen-a i mene. i rekoh ti shta je kako bilo, ja otvorio temu, on me napao itd.....

well, moja tema ima naslov kojeg sam dao izbezumljen idiotizmom (nishta na lichnoj osnovi tebi) poteza navodnog gej aktiviste (tebe) jer u tom potezu tj. saopshtenju chovek bi pomislio da su zaista svi krivi samo ne domaci antigej teroristi. jer nijednim slovom ni rechju a kamoli rechenicom u tom saopshtenju nisu pomenuti domaci antigej teroristi kao oni koji ugrozavaju gej zajednicu u Srbiji. pa, shta drugo chovek pogotovo gej chovek da zakljuchi nego da su eto svi krivi samo oni jok.
Pedja, ovo saopshtenje koje si dao je chak puno gore od bizarnih izjava B.M.-a proshlog oktobra (ili beshe ono septembar) kada je hetero a poshtena voditeljica intervjua zabezeknuto gledala u njega shta to govori.

no, ako vama gejevima u Srbiji je sve to okej, ja sam davno rekao, zachepicu ja moja usta, nema problema, ignorishite temu, zatvorite ju, zakljuchajte, hebe mi se......

btw. ja josh ne videh shta je to Kacin krivo rekao pa da je toliko ugrooooooozilo tvoj odnos sa shefovima ti dachicem, palmom & co.... ah, da, sama chinjenica da je Kacin rekao shto je rekao bacilo te u nezgodan polozaj jer morash polagati rachune tvojim zadriglim antigejnim shefovima.....
s tim shto je najironichnije bash to da je Kacin u celoj ovoj prichi josh i ponajmanje bitan.

p.s. odbij, pedja, pliz!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Zabavno :D

A što ti polemišeš onda s mnom, kad post završavaš sa "odbij, pedja, pliz!"?

Ako ti je želja da tvoja bude zadnja, oket... napiši nešto, obećavam da neću da ti odgovorim...
Korisnikov avatar
By svejedno
meni je zapravo ovo jedan od retkih poteza gej aktivista koji imaju smisla na ovom prostoru i u ovom vremenu.

..

'ne povezujte ucenjivanja EU sa gej ljudima'. jednostavo & efektno.

i to je sve sto sam ja izvukao iz ove price. a zanimljivo je da pricu nidje nisam video do ove teme.
a mediji obicno lgbt vesti ubace na prve strane. valjda dizu citanost & daju ljudima priliku da se svadjaju po komentarima.
al eto, nisam video ovu vest.

..

lm, vel, sta ti tacno smeta ovde?

prvi put da su se gej aktivisi ovde obratili domacem 'glasackom telu', da tako kazemo, i objasnili - alo, nit smo EU placenici niti smo ikakva politicka masinerija, samo trazimo neka svoja prava.

a to veze sa EU nema, samo po sebi.

ko sto i nema.

..

ti mislis da bi borbu za ljudska prava trebalo vezati iskljucivo za politicki 'EU pravac'?

..

srpski gej aktivisti ordiniraju, jel, u srbiji. stoga je nekako optimalno pribliziti & obrazloziti svoju poziciju ljudima koji zive ovde.

gej ljudi ostaju ovde bez obzira na EU. valjda je cilj olaksati im zivot sada i ovde.

..

ok potez. pozdravljam.
svejedno, chinjenice su ove: nigde od svih evropskih drzava koje su ili primljene u EU ili su na putu da budu primljene se domicilni gej aktivisti nisu ponashali ovako kako se ponashaju glic tj. Pedja i B.M.

Srbija je zestinom svoje sistematske i konstantne vishedecenijske i vishegodishnje homomrznje izazvala paznju EU-a glede neposhtivanja gej ljudskih prava. ako vi niste svesni da je Srbija, na veliku zalost, od svih bilo novoprimljenih u EU bilo novodolazecih u EU istochnoevrospkih zemalja -NAJGORI primer drushtvene i institucionalizovane homomrznje na evropskom tlu (izuzev mozda Rusije, Belorus. i Ukr., ali one, kao shto je poznato, ne spadaju u EU kandidate), onda ja nemam vishe shta ni da vam objashnjavam ni shta da vam govorim. od Srbije bolje nisu jedino BiH, Kosovo, Makedonija od kandidata za EU (ali ove zemlje su znatno iza Srbije u evrointegracijama).
ako vi niste svesni koliko je vec odavno jedna "ustashka" (kako je volite zvati) Hrvatska ispred Srbije u pogledu praktikovanja bazichnih gej ljudskopravnih stvari, onda ja vam nemam shta dalje vishe prichati.
zar vas sramota nije da je jedna Hrvatska koja nema nit' je ikad imala razvijenu ljudskopravnu svest ovoliko sada ispred Srbije? shta bi od Beograd je svet, Zagreb je zatvorena provincija? zar vas sramota nije da je sada in sasvim suprotna krilatica?

i, umesto da se kaze da KONACHNO I NAJZAD EU pochinje da poklanja malo vishe kritichne paznje ovom problemu tj. problemu (ne)poshtivanja Srbiji lojalnih gradjana i poreskih obveznika koji su gej, umesto konstantnog jebavanja s Kosovom i teranja Srbije da titra shiptarskim politikosima, glic i pedja totalno po diktatu i volji smrdljivog dachica, palme govori shto govori.

dalje, u tvom postu se, svejedno, izvini, pokazuje elementarno nepoznavanje evrointegracionih procesa jer bi trebao u najmanju ruku da znash da sve to koliko evro-pederi eto muche i tlache Srbiju oko gej prava- da je kroz sve to prolazila i Hrvatska i to pre vishe od 5-6 godina. stoga, Srbi, ne kukumavchite jadni ne bili vec ili saradjujte s EU-om ili - NAPUSTITE EU procese i marsh lukashenku i putinu! lepo sam vam josh sinoc rekao! :)

edit: dalje, kazesh "a zanimljivo je da pricu nidje nisam video do ove teme.
a mediji obicno lgbt vesti ubace na prve strane. valjda dizu citanost & daju ljudima priliku da se svadjaju po komentarima.
al eto, nisam video ovu vest."

- to je takodje deo problema institucionalizovane i drushtvene homofobije u Srbiji i srpskom drushtvu. da, u Srbiji mediji (izuzev tek donekle B92) rutinski i svakodnevno shkrabaju senzacionalistichki i mrzilachki prema homoseksualnim ljudima, bilo Srbije bilo sveta, kad god im se cefne da shikaniraju homoseksualce. to ti ne vidish kao problem? opet me svejedno vuchesh da ti kazem da ti kao hetero nepogodjen homomrznjom ni necesh ili ne mozesh da kopchash tachno o chem pricham.
shta imaju srpski gejevi od vishedecenijskog ponavljanja, opravdavanja, izvinjavanja, tupljenja kako nisu/mo strani placenici? pa, ko god misli i govori da srpski gejevi jesu strani placenici- taj, bre, NIJE VREDAN da mu se objashnjava ni da ga/ju se razuverava!!! shto gejevi bolje i strpljivije se unizavaju da prostachkim bahatim heteroseksistichkim antigejnim masama se pravdaju i objashnjavaju, to ce/mo gore i gore biti tretirani. gej dobrota i mekoca je uvek bila uzeta za SLABOST od strane antigeja i njima zeleno svetlo da shto silovitije udare na gej zivote, prava i interese, tu se nema shta vishe lizati heteroseksistichkih guzichetina. :zid: zar ovo treba skoro 40 godina mog zivota da stalno objashnjavam???????
takodje, shta je to srpsko (ili bilo koj drugo ex-Yu drushtvo, for that matter) drushtvo uradilo za poboljshanje polozaja gej ljudi--- a BEZ primoravanja i pritisaka iz EU-a? Nishta, nikad! to je grozna suva chinjenica i ruzna istina. pa i posrani AD Zakon (koji se opet u Srbiji najcheshce ni ne primenjuje) je donesen na silovite pritiske EU-a. a, to je jedna jedina ljudskopravna stvar shto Srbija ima.
Zato ochito jeste bilo kakav pomak u poboljshanju polozaja gej ljudi povezan s evrointegracijama. Ja bih prvi voleo da to nije tako, ali nazalost, u zemljama ex-Yu to jeste tako.

svejedno, Srbija nije nikad ni bila niti jeste niti ce ochito biti ni Shvajcarska ni Norveshka ni Island. U tim zemljama i drushtvima sasvim vazi i pika to shto govorish--- objashnjavati domacoj javnosti pa ce gejevi biti u boljem polozaju i to nema veze s EU. to jeste tako u Norveshkoj, Islandu i donekle Shvajcarskoj, ali nazalost -ne u Srbiji, ne u zemljama ex-Yu.
na veliku zalost, nesrecni narodi i drushtva zemalja ex-Yu poznaju samo jezik reinforsera i pritisaka!!!
ako ne- marsh putinu i lukashenku!

takvo je realno stanje stvari u Evropi A. D. 2013 a i bilo je josh od kraja kraja dr. svetskog rata te hladnog rata.
dzi, vishe. :zid: is that so hard to comprehend????
Korisnikov avatar
By bern
meni se ne sviđa "žrtveni" ton ovog teksta. ne sviđa mi se što, na jedan način, opravdava negativne stari prema LGTB populaciji.

kao, nisu krivi navijači što tuku pedere - krivi ste vi što ih preko naših (gay) leđa izazivate time da njihova sudbina zavisi od EU.
By Simor
Saopštenje GLIC-a je sasvim OK i ono izražava jedno malo drugačije mišljenje unutar srbijanskog civilnog sektora, mišljenje koje se razlikuje od evrofanatične neoliberalne histerije dela nevladinog sektora koji je minimalno uradio za evropeizaciju srpskog društva ali je, zbog bliskosti sa sada opozicionim političkim partijama, sveprisutan u medijima.

Pitanje je da li Srbiju treba beskonačno uslovljavati na njenom putu ka Evropskoj uniji ili neke od promena nastaju kao posledica tog približavanja. Ta dilema je svojevremeno iskrsnula dok još Ratko Mladić nije bio izručen Haškom tribunalu, kada je deo nevladinih organizacija (koje su reprezentovale Sonja Biserko i Nataša Kandić) smatrao da svaki put Srbije ka EU treba sprečiti dok Mladić ne bude izručen tribunalu, a drugi deo (Sonja Licht) da je to kontraproduktivan stav. Pokazalo se da je Licht u pravu jer su neki potezi približavanja EU olakšali Tadiću i Dačiću da uhapse i izruče Mladića Hagu. Ovde je ista dilema - da li Srbiju treba potpuno zaustaviti u procesu evrointegracija i uslovljavati je da obezbedi sva prava LGBT ljudima, ili će se ti uslovi postepeno postavljati, vodeći računa da svaki korak ka EU jeste i korak ka menjanju standarda u samoj Srbiji, posledično i prema LGBT populaciji. Meni je blisko ovo drugo stanovište.

:geisha:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ajde mi recite da li bi drzava uopste prdnula za ljudska prava da ih ne namece evropa?
Korisnikov avatar
By bern
nema potrebe uvijati uovo u intelektualne oblande, jer:

- milost srbije u eu zavisi od položaja manjinskih grupa, a lgtb je jedna od takvih grupa;
- aktivizam u srbiji je generalno malokrvan;
- ekstremne grupe u srbiji generalni se ližu sa političarima.

it is what it is.
By Guion Nerville
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515590#p2515590]Simor napisao:[/url] Ovde je ista dilema - da li Srbiju treba potpuno zaustaviti u procesu evrointegracija i uslovljavati je da obezbedi sva prava LGBT ljudima, ili će se ti uslovi postepeno postavljati, vodeći računa da svaki korak ka EU jeste i korak ka menjanju standarda u samoj Srbiji, posledično i prema LGBT populaciji. Meni je blisko ovo drugo stanovište.
Mene zanima da li je zaista u realnosti utemeljena opcija da ce se potpuno zaustaviti proces evrointegracija ako se ne obezbede sva prava LGBT ljudi u Srbiji (koja se ne odnose samo na zakonsku slobodu okupljanja, nego i legalizaciju brakova, usvajanje, suzbijanje diskriminacije u mnogim oblicima)? Je li ima neku potporu u stvarnosti, da li izjavama zvanicnika, ili je to samo neka diskusiona dilema, “lazna dihotomija”?

Drugo, cini mi se da je pravo na mirno okupljanje i protest, da ne kamenuje i izivljava se horda hiljada pomahnitalih manijaka ipak jedan minimalni korak koji je drzava duzna da obezbedi, i pitanje je koji bi to uslovi u okviru LGBT prava trebalo i mogli biti postepeno zadovoljeni (kao prioritetniji, smisleniji, korisniji) pre ovog, a posledicno sa priblizavanjem EU. Minimalno je i to da ako je poznato odavno ko stoji iza takvih napada u proslosti i planira ih neometana i dalje, da za to i odgovara.

Sta je to sto bi postepeno i posledicno po LGBT trebalo doci pre ovoga? Mozda smanjenje homofobije kroz edukaciju, promene udzbenika, medije, sprecavanje govora mrznje? Ali evidentno je takodje da i toga nedostaje godinama, i kako onda naterati drzavu, kojim instrumentima, da se time najpre pozabavi? Obzirom da se skupljaju politicki poeni od homofobnog stanovnistva, jedini ko je ka tome moze pogurati je EU kad uvidi da su i koliko prava LGBT ugrozena. A kako to da (sto realnije) uvidi ako drzava tvrdi da nama prava i nisu ugrozena (“ma kakva bre ljudska prava, molim vas!”-premijer Ivica Dacic i druge izjave iz Vlade) i stoje vajni zakoni crno belo na papiru, uz ogroman broj neprijavljenih slucajeva nasilja i diskriminacije? Jedino ako mi na to ukazemo, a Prajd u Srbiji i dalje predstavlja jedan kondenzovan prikaz stanja ne samo LGBT, nego i pravnog (ne)uredjenja i vrednosti do kojih se (ne) drzi u zemlji, i tu se opet vracamo na taj mirni protest koji treba da se omoguci.

Takodje, zanima me sta se tacno podrazumeva pod pormenom standarda: treba li cekati da se Srbija ekonomski srazmerno oporavi da ne bi finansijske frustracije bile opravdanje za decicu kojima gejevi sluze kao glineni golubovi? Ili se misli na uspostavljanje institucija, sistema koji funkcionise (sudstvo koje obavlja svoj posao, smanjenje korupcije itd), a koje bi lancano, u konacnici, trebalo da dodje i do pitanja LGBT diskriminacije? Da li je savet prosto sacekati da se taj razvoj jednom dogodi? Zanima me vise skica, zamisao konrentnih (tih postepenih) koraka koji bi trebalo da (i u neko optimisticno skorije vreme?) brze dovedu do poboljsanja LGBT prava u Srbiji, ukljucujuci ulogu aktivista u tome.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515663#p2515663]bern napisao:[/url]nema potrebe uvijati uovo u intelektualne oblande, jer:

- milost srbije u eu zavisi od položaja manjinskih grupa, a lgtb je jedna od takvih grupa;
- aktivizam u srbiji je generalno malokrvan;
- ekstremne grupe u srbiji generalni se ližu sa političarima.

it is what it is.
+ politicari kidisu na ulaganja i donacije iz EU... Mrtav cvor – iskorisiti prvo i cetvrto da bi se razbilo trece, a uz promenu drugog, poznata prica.
Apsolutno, Guion Nerville i bern!
jer ono shto je najgore u Srbiji je chak ne i zabranjivanje gej Prajda "zbog bezbednosnih razloga...." vec shto se nikad nishta ne radi na kaznjavanju antigej terorista zbog kojih se i otkazuje i zabranjuje gej Prajd iz godine u godinu. molim lepo, KOJI i KADA su oni shto prete krv ce se liti parade nece biti- bilo pronadjeni, bilo pozvani u policiju, bilo urazumljeni i neutralisani, bilo kaznjeni??????? nikad, niko! od dolaska nove vlasti svedoci smo pushtanja mladena obradovica na slobodu, svedoci smo ne samo nezabranjivanja vec legalizovanja i hvaljenja pokreta nashi1389 koji je preporuchen kao patriotska srpska organizacija, svedoci smo stalnih popularizovanja dveri po medijima i po drushtvenom zivotu Srbije, svedoci smo dachiceve dreke "ma, kakva ljudska prava, izem ti ljudska prava" gejevima, svedoci smo ohrabrenog amfilohija koji koristi svaku versku poslanicu da izvredja gej ljude i poziva na antigejni ortodoksistichki dzihad........
pa o tom govorim!
da bar nema ovih stvari, da se bar uhvate i kazne oni koji su bezbednosna pretnja i oni zbog kojih gej Prajd biva rutinski otkazivan i zabranjivan...., bila bi malo drugachija pricha. ali, u Srbiji jok ni to! gejevi se rutinski teraju u 4 zida, oni koji chine bezbednosne pretnje i antigejno terorishu su rutinski ohrabreni, popularizovani, netaknuti, preporucheni.

pa to je totalno providna sprega drzave s antigej teroristima. i takva Srbija ima nerva josh da krivi EU kad joj kaze da je neprihvatljiva za evrointegracije ovakva kakva je????
a shto se tiche edukacije shto neko govori, pa shta je uchinjeno u Srbiji i u tom polju? nishta! udzbenici su antigejni, velika vecina medija isto tako, shkole, fakulteti, univerziteti isto tako......
shta znachi postepeno, shto opet onaj neko govori? vreme nije postepeno, vreme ne cheka, ljudski zivot je vrlo ogranichenog trajanja. samo uhlebljeni i koji nisu afektirani homomrznjom u Srbiji mogu josh uvek da pametuju gejevima postepena edukacija, bla, bla.... a nishta se ni na tom ne radi.
By Simor
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515688#p2515688]Guion Nerville napisao:[/url]Mene zanima da li je zaista u realnosti utemeljena opcija da ce se potpuno zaustaviti proces evrointegracija ako se ne obezbede sva prava LGBT ljudi u Srbiji
Nije. U pitanju je reakcija GLIC-a na izjavu Jelka Kacina. Jelko Kacin voli da govori o uslovljavanjima te je i rekacija GLIC-a odgovor na tu beskrajnu politiku uslovljavanja.

Neće se zaustaviti proces evrointegracija zbog LGBT prava jer ta prava nisu prioritet u agendi EU. (Kada se govori o manjinskim pravima, uglavnom se misli na prava nacionalnih manjina i to onih čije države se nalaze u EU - tako ugrožavanje pripadnika mađarske manjine može da bude problem jer je Mađarska članica EU, dok prava Roma nikada neće imati tu vrstu prioriteta jer nema države koja bi stala iza njih, što pokazuju godine iza nas.) Dakle, ako uspeju naredni pregovori između Beograda i Prištine u Briselu, Srbija će dobiti datum za početak pregovora, bez obzira na zabranjeni Prajd. Ako ti pregovori ne uspeju, Srbija datum neće dobiti, sve i da je održan Prajd oktobra prošle godine. Mislim da je za EU važno da se uspostavi pravni okvir (koji ne znači nužno i harmonizaciju zakona i prakse; pravni okvir pre svega da bi zapadne investicije bile sigurne), da se uspostavi slobodno tržište (i to, na žalost, po neoliberalnom diktatu MMF-a) i da Srbija neformalno prizna Kosovo. Sve ostalo su manje važni aspekti i na njima se neće previše i do kraja insistirati. Jer da su ljudska prava toliko važna, puno država ne bi moglo da postane punopravni član EU (a postale su), niti bi Hrvatska ove godine bila primljena u tu zajednicu.

Da ne bude dileme: ja mislim da EU, kakva god da je, treba da bude cilj Srbije, da izvesni evropski pritisci mogu i da će dovesti do unapređenja prava gej ljudi, ali ne mislim da je politika uslovljavanja jedini način da se unaprede standardi u nekoj zemlji. Konačno, bez buđenja unutrašnjih potencijala (a to, slažem se, podrazumeva drugačiji aktivistički pristup od onoga koji smo do sada videli), nikakvi pritisci spolja neće dovesti do suštinskih promena.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!