Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By arisen
Ali sve što su rekli je tačno. Veliki problem gej aktivizma u Srbiji, in general, je to što se vezuje za elitne strukture, vlast i evropsku uniju. Entitete u koje javno mnjenje ima malo poverenja.

Potrebno je da svi LGBT aktivisti u Srbiji dobro razmisle o tome kakvu poruku šalju kad žele da izađu da šetaju dok ih 6000 policajaca čuva. Istih policajaca koji bez pardona tuku i zlostavljaju po Srbiji. Istih policajaca koji privode studente sa protesta i blokiraju radničke proteste.

Zašto apsolutno niko ne radi na tome da stvori solidarnost između kvir osoba, studenata, radnika? Valjda zato što vam to zvuči previše komunjarski a vi hoćete imperijalnu Evropu.

E pa svako ko misli da izađe a da ga čuvaju svinje i zaslužuje da dobije batine.
tachno sam znao da ce odmah odgovoriti oni koji zastupaju takav debilizam.

dakle, mislim da se treba odbiti kompromitirati gej pokret u Srbiji (i u bilo kojim drugim od zemalja ex-Yu, for that matter) s zamkama i stranputicama tipa, ako se ne dopushta ovima, shto se dopushta pederima, pederi se moraju solidarisati sa svetinom, pederi nam moraju lizati dupeta da bi se smilovali da im odobrimo....... :nono:
takvom, u startu, debilishucom logikom nijedan gej pokret na svetu nije uspeo .

jer, kao prvo, NIJEDNOJ jedinoj drugoj grupi, manjini, udruzenju, sindikatu..... u Srbiji miroljubivo javno okupljanje nije zabranjivano zbog toga shto ta grupa, manjina, udruzenje, sindikat... jeste per se, samo i jedino se gej zajednici decenijama sistematski i planski, protivno Zakonima, rutinski zabranjuje to isto jedno jedino jebeno miroljubivo javno okupljanje a shto Prajd samo i jeste.

kao drugo, ja uopshte ne hvalim niti predstavljam EU ni Kacin stranu ove priche. iskren ili neiskren, poshten ili neposhten (ne)angazman EU i s njom Kacina u vezi tematike gej Prajd u Srbiji i kod Srba, je izuzetno vazna tema. ali, chak i to je ovde sporednije.

ono oko chega ne sme biti kompromisa je, valjda, :kuckuc: poshtivanje tj. neposhtivanje (od strane drzave Srbije) sopstvenih srpskih Zakona o svachijem miroljubivom i bezbednom javnom okupljanju u Srbiji! T A CH K A!!! End of story! Drzava Srbija ILI POSHTUJE ILI NE POSHTUJE sopstvene Zakone o neupitnom PRAVU miroljubivog i bezbednog javnog okupljanja! tu nema sivih zona, tu je ili je belo ili je crno! Poznato je da Srbija REDOVNO PADA na ispitu poshtivanja tih sopstvenih Zakona, i u takvoj situaciji, kriviti EU i Kacina, mogu samo ili porazeni debili ili placeni saboteri.

pa, zar ovo treba objashnjavati???????
Korisnikov avatar
By arisen
1. Jebe mi se za državu.
2. Jebe mi se za vaša buržoaska prava i zakone.
3. Jebe mi se za LGBT pokrete koje sve od reda vode gej muškarci iz centara nauštrb kvir populacije sa periferija i onih koji nisu muškarci.
4. Jebe mi se za gej paradu koja nije protest protiv države nego protest protiv naroda (jer kad moliš državu da te pusti i njenu policiju da te čuva, ne možeš reći da protiv države protestuješ).
5. To što za narod koristiš reč "svetina" je izraz tvoje neprosvećenosti i glupavog gej elitizma.

Ne znaš ti mnogo ni o gej pokretima u svetu. Jel su drag queene sa Stonewallskih protesta tražile dozvolu od države da bacaju kamenje ne policiju? Mislim da nisu.

Znaš šta je debilno? Debilno je misliti da će buržoaska država da ti reši bilo kakav problem ako sam nisi buržuj. I to je problem današnjeg gej aktivizma.

To što ni GSA ni GLIC ni ostale nije briga za pedere po selima i manjim gradovima. Neko samo za tu jebenu paradu. Parada dok ljude otpuštaju što su LGBT. Parada dok roditelji isteruju decu iz kuće jer su LGBT. Parada dok ljude prebijaju na ulici jer su LGBT.

Podržaću Paradu onda kad budete svi imalu muda da izađete bez policijskog kordona i bez dozvole države. Za slobodu se bori, a ne moli.

Dotad, vi organizatori gej parada u pokušaju ste samo jedna mala interesna grupa kojima publicity stuntovima opravdava svoje postojanje gazdama iz EU. Vi ne predstavljate kvir zajednicu u Srbiji, vi ne predstavljate mene. I nije me briga ako dobijete batine, jer vas nije briga ako ja dobijem batine.
i, upravo je levicharski insistirati na bezuslovnoj PRIMENI poshtenih Zakona!

reakcionarno i imperijalistichki je lizati dupeta reakcionarnim i neposhtenim vecinskim drushtvenim matricama protiv, iz predrasuda, nepopularnih i/ili omrazenih manjinskih zajednica kao shto je gej zajednica tretirana u vecinski reakcionarnom i nacionalistichki-shovinistichki nastrojenom srbo-(ili bilo koji drugi ex-Yu nacije) imperijalistichkom drushtvu.

'ajde malo da prichamo o antigejnom heteroseksistichkom srbo-imperijalizmu, isto takvom hrvato-imperijalizmu, isto takvom boshnjako-imperijalizmu, isto takvom kos.albano-imperijalizmu......

zashto se uvek kad se potegne pricha o imperijalizmu pricha o zapadnom, EU, americhkom... imperijalizmu? ovi imperijalizmi su poznati i nadugo i nashiroko i chelendzovani i nacheti, ali, sa stanovishta gej ex-Yu osobe smatram da je josh gori i direktno shtetniji za mene/tebe/vas/nas antigejni heteroseksistichki imperijalizam naroda zemalja ex-Yu!!!
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ne svidja mi se tekst. sa jedne strane se mora usloviti prajd i trpati na nos nesto sto uopste nije uvredljivo (kao sto su gej prava i prajd) a sa druge strane se mora i gradjanima objasniti da shvate da je homofobija idiotizam. ovo prvo ako je samo izaziva agresiju a ovo drugo ako je samo nema ama bas nikakvog efekta, moraju oba aspekta da postoje.

a da ima politicara kojima je jedini razlog podrzavanje gej prava EU ili neki slican politicki cilj ima. i oni rade prljav posao uslovljavanja, oni nisu ni u stanju da objasne ista jer nista ni ne razumeju.
Korisnikov avatar
By arisen
, upravo je levicharski insistirati na bezuslovnoj PRIMENI poshtenih Zakona!
Nije. Možda u nekoj najširoj definiciji levice koja uključuje reformizam. Ali ja sam kao što već znaš socijalista tako da ne. Levičarski je insistirati na svom klasnom interesu. Što je opet jer sam ja socijalista - klasni interest proletarijata. S obzirom da je većina kvir osoba pripadnik ove klase ovi interesi se poklapaju. Većim delom. Neću se pretvarati da nema homofobije među radničkom klasom, to bi bilo nepošteno.

Dakle ja ne zagovaram lizanje bilo čijeg dupeta i tu si me ne znam da li namerno veoma pogrešno shvatio. Ja zagovaram jednu koaliciju ili savez ili pokret koji bi uključivao sve ljude koje trenutno eskploatiše kapitalizam i zapadni imperijalizam (da lokalni imperijalizmi postoje ali oni nemaju tu snagu, plus imperijalizam pripada buržoaziji a ne običnom narodu iako buržoaska hegemonija stvara osećaj kod nekih da nije tako).

Ovo znači, radnici sa dovoljno uznapredovanom svešću (znači NE radnici koji su članovi Obraza ili Dveri), romi, studenti, siromašni seljaci i naravno kvir osobe. Ovo znači jedan projekat obrazovanja, agitacije, uveravanja ljudi da je kvir oslobođenje svima u interesu.

S druge strane, LGBT pravima trenutno se bavi većinom buržoazija koja gej prava predstavlja kao dar sa Zapada zaostalim glupim Srbima. Kada vi izlazite a policija vas štiti - ista ona koja tuče decu po gradu - naravno da će javno mnjenje imati negativan doživljaj. Ali opet ponavljam, klasni interes GSA i GLIC i sličnih nije stvarno oslobođenje marginalizovanih i ugnjetavanih nego dalje opravdanje njihovog postojanja jer su se ti ljudi uhlebili bavljenjem buržoaskim ljudskim pravima.

Toliko od mene. Ovo ti je nešto kao Marksizam 101 primenjen (veoma traljavo priznajem ali 3 je izjutra) na situaciju u Srbiji. Pročitaj pažljivije šta sam napisao, poslednja stvar koju zagovaram je lizanje dupeta reakcionarnim slojevima radničke ili bilo koje druge klase.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a kako mislis da drzava poput ove uopste i prihvati da ubaci LGBT populaciju u udzbenike? to jeste jedan od glavnih ciljeva, obrazovanje mladih i buducih narastaja ALI to ne mogu organizacije same, mora i drzava da ima u tome korist ili da se veliki broj gradjana slaze. pre ce biti ovo prvo, odnosno pomoc od EU i "zapadni imperijalizam".
problem s Arisen-ovim stavom je taj shto u njemu nema mesta za razumevanje evolutivne nadogradnje chovechanske drushtveno-politichke svesti. sve mu je skamenjeno u zanesenjachkom vremenu komunoboljshevizma i anarhizma s pochetka 20-og veka. ja ideje iz Marksizma 101, verovali ili ne, svim srcem podrzavam, ali sam dovoljno trezven i realan da znam da se prvo treba biti realista i praktichan, pa onda idealista.
a, realnost stanja stvari u npr. Srbiji 2013-e je da je drzava Srbija i vecina ostalih zemalja ex-Yu josh uvek u mulju plemensko-feudaloidno-despotske tiranije, shto u vecinskom drushtvu shto u drzavnom vrhu. s aspekta gej ex-Yu osobe, najdirektnije udara antigejni heteroseksizam i shovinizam.
drzava Srbija shalje iz godine u godinu svojoj sopstvenoj gej populaciji kao i gej populaciji zemalja ex-Yu poruku- Zakoni su mrtva slova na papiru, naviknite se da vas se ne poshtuje, cutite i placajte!
nijednoj drugoj manjinskoj ili nemanjinskoj zajednici, grupi, organizaciji, radnichkom sindikatu.... se ne shalje takva poruka iz godine u godinu kakva se shalje sopstvenoj gej zajednici.

ako vi u tom ne vidite problem, sigurno da ja nemam shta vishe da pricham
Korisnikov avatar
By arisen
Znaš ja sam uvek za otovernu razmenu ideja i diskusiju ali nemoj nam svima vređati inteligenciju sa time "marksizam je zastareo i ne odgovara realnosti blah blah blah". Marksizam se nije završio Kapitalom. Tu je počeo, a kada govoriš takve stvari ignorišeš celu tradiciju marksističke misli koja je aktivna već ceo vek. Marksizam je i Marksizam-Lenjinizam i neomarksizam i Luj Altiser i Horkhajmer i Erik Hobsbaum i kritička teorija i Žižek i Badiju.

I komunizam tek nije idealizam zbog cele one stvari koja se zove dijalektički materijalizam al ajde...

Složićemo se da se ne slažemo. Mene ne interesuje država. Mene ne interesuju udžbenici. Traženje zaštite od države je sađanje tikvi sa Đavolom.
Korisnikov avatar
By arisen
Dodao bih doduše ovo, što je u stvari ono što sam hteo da kažem pre nego što sam napravio off topic ovom pričom o socijalizmu.

Glupo bilo od tebe vel boy da napraviš ovakav senzacionalistički thread kada ljudi iz GLIC-a zapravo imaju pravo. Zašto bi se politička borba nekih partija vodila preko leđa LGBT osoba? Ovo je isto kao ono kad su pretili da će Ugandi ukinuti pomoć zbog anti-gej zakona. Znači ti kazniš ceo narod zbog postupaka elite koju boli kurac.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515236#p2515236]arisen napisao:[/url]1. Jebe mi se za državu.
3. Jebe mi se za LGBT pokrete koje sve od reda vode gej muškarci iz centara nauštrb kvir populacije sa periferija i onih koji nisu muškarci.
4. Jebe mi se za gej paradu koja nije protest protiv države nego protest protiv naroda (jer kad moliš državu da te pusti i njenu policiju da te čuva, ne možeš reći da protiv države protestuješ).
5. To što za narod koristiš reč "svetina" je izraz tvoje neprosvećenosti i glupavog gej elitizma.

Ne znaš ti mnogo ni o gej pokretima u svetu. Jel su drag queene sa Stonewallskih protesta tražile dozvolu od države da bacaju kamenje ne policiju? Mislim da nisu.

Znaš šta je debilno? Debilno je misliti da će buržoaska država da ti reši bilo kakav problem ako sam nisi buržuj. I to je problem današnjeg gej aktivizma.

To što ni GSA ni GLIC ni ostale nije briga za pedere po selima i manjim gradovima. Neko samo za tu jebenu paradu. Parada dok ljude otpuštaju što su LGBT. Parada dok roditelji isteruju decu iz kuće jer su LGBT. Parada dok ljude prebijaju na ulici jer su LGBT.

Podržaću Paradu onda kad budete svi imalu muda da izađete bez policijskog kordona i bez dozvole države. Za slobodu se bori, a ne moli.

Dotad, vi organizatori gej parada u pokušaju ste samo jedna mala interesna grupa kojima publicity stuntovima opravdava svoje postojanje gazdama iz EU. Vi ne predstavljate kvir zajednicu u Srbiji, vi ne predstavljate mene. I nije me briga ako dobijete batine, jer vas nije briga ako ja dobijem batine.
1. znachi, ako drzava nije iz ideala komunoboljshevizma i anarhizma, jebe ti se. pa, fino, ali realnost je takva kakva je
2. svi ljudskopravni zakoni, svi pokreti za ravnopravnost i jednakost u drushtvu.... su burzoaski? sve je to burzoasko? :wow: i prava zena su burzoaska glupost?
3. bullshit
4. protest je protiv neravnopravnosti i ugrozenosti. bilo da neravnopravnost i ugrozenosti dolaze s strane drzave ili naroda. jebi i to, zar ne?
5. ne vec kazem da se trebaju odbiti specijalno za gejeve dodatni i dodatni.... nikad dosta.... preduslovi i moranja titranja ljubljenja dupeta samo da bi se vecina umilostivila da malo poshtuje jedno osnovno jebeno bazichno pravo na jednaki tretman

pricham o Srbiji A.D. 2013-e pred ulazak u EU za koji ulazak se navodno toliko bori, ne o mccarthy-jevskom SAD-u pre vishe od shest decenija.

sigurno da parada nije i ne sme biti cilj sam za sebe, ali drzavu se mora prisiliti da kao prvo poshtuje i primenjuje sopstvene zakone. Srbija iz godine u godinu shalje poruku da su zakoni mrtva slova na papiru, da se treba naviknuti na neposhtivanje i krshenje sopstvenih zakona....... halo, kako ce se poboljshati polozaj svih gejeva ako se jedna tako bazichna stvar kao shto je primenjivanje postojecih zakona ne deshava?

ja nisam deo organizatora Prajda, mene samo sablaznjava da neka tzv. gej org. predaje trofejnu pobedu svim antigejima u Srbiji povladjivanjem njihovim tezama (jer, skoro sve shto je recheno u GLIC-ovom saopshtenju govore i palma, dveri, obraz, nashi1389....).
to mi ne ulazi u glavu kako neko sam sebi minira sve.
Korisnikov avatar
By arisen
Da koncept ljudskih prava je buržoaska bljuvotina ali ja više stvarno ne mogu da se bakćem sa okorelim liberalom poput tebe. Vaša moralna zgražavanja jesu smešna i simpatična ali posle nekog vremena jednostavno se čovek umori od toga da se njegovi argumenti namerno progrešno čitaju i reći ću još samo ovo i idem iz threada:

1. Liberalna buržoaska država nije moja država. Boli me kurac za nju.
2. Šta je jebote "ljudskopravni" zakon? Ja ga ne čuh nikad, a slušao sam tri predmeta o istoriji političke misli. I da, ljudska prava su liberalna bljuvotina, da kažem to opet. Meni ne trebaju ljudska prava, meni treba sloboda.
3. Ako ti tako kažeš. Ja bih radije pitao nekog gej roma ili trans osobu ali ako ti tako kažeš onda LGBT aktivizam nije dominiran od strane gej belih muškaraca.
4. Ne dolazi od celog naroda, zato ne možeš da koristi reči "svetina". Kakav snobizam. Protest mora biti protiv onih koji sprovode ugnjetavanje dakle protiv države i reakcionara. A ne protiv celog naroda.
5. Nikom bre ne ljubim dupe, nemoj da si bezobrazan.

Meni se jebe za EU i nadam se da nikada nećemo ući, inače ćemo završiti kao Grčka gladni i bedni i sa dokumentom kojim smo suverenost prodali bankama.

Mislim da je dalji diskurs potpuno izlišan jer si ti liberal. Ja ne znam kako još mogu da ti stavim do znanja da su zakoni bullshit, da se nijedan zakon nidge ne primenjuje neselektivno (čak ni u EU) već da su zakoni formalizovana sila koju elita sprovodi nad manje privilegovanima (eto u toj Americi Charlie Sheen javno priznaje prekršaje koje bi nekog crnca smestile u zatvor do kraja života).

Proleteri nemaju državu i tako to... imaš Wikipediju pa se informiši o osnovim stvarima. Ja sam rekao sve što sam imao da kažem na ovu temu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515244#p2515244]arisen napisao:[/url]
, upravo je levicharski insistirati na bezuslovnoj PRIMENI poshtenih Zakona!
Nije. Možda u nekoj najširoj definiciji levice koja uključuje reformizam. Ali ja sam kao što već znaš socijalista tako da ne. Levičarski je insistirati na svom klasnom interesu. Što je opet jer sam ja socijalista - klasni interest proletarijata. S obzirom da je većina kvir osoba pripadnik ove klase ovi interesi se poklapaju. Većim delom. Neću se pretvarati da nema homofobije među radničkom klasom, to bi bilo nepošteno.

Dakle ja ne zagovaram lizanje bilo čijeg dupeta i tu si me ne znam da li namerno veoma pogrešno shvatio. Ja zagovaram jednu koaliciju ili savez ili pokret koji bi uključivao sve ljude koje trenutno eskploatiše kapitalizam i zapadni imperijalizam (da lokalni imperijalizmi postoje ali oni nemaju tu snagu, plus imperijalizam pripada buržoaziji a ne običnom narodu iako buržoaska hegemonija stvara osećaj kod nekih da nije tako).

Ovo znači, radnici sa dovoljno uznapredovanom svešću (znači NE radnici koji su članovi Obraza ili Dveri), romi, studenti, siromašni seljaci i naravno kvir osobe. Ovo znači jedan projekat obrazovanja, agitacije, uveravanja ljudi da je kvir oslobođenje svima u interesu.

S druge strane, LGBT pravima trenutno se bavi većinom buržoazija koja gej prava predstavlja kao dar sa Zapada zaostalim glupim Srbima. Kada vi izlazite a policija vas štiti - ista ona koja tuče decu po gradu - naravno da će javno mnjenje imati negativan doživljaj. Ali opet ponavljam, klasni interes GSA i GLIC i sličnih nije stvarno oslobođenje marginalizovanih i ugnjetavanih nego dalje opravdanje njihovog postojanja jer su se ti ljudi uhlebili bavljenjem buržoaskim ljudskim pravima.

Toliko od mene. Ovo ti je nešto kao Marksizam 101 primenjen (veoma traljavo priznajem ali 3 je izjutra) na situaciju u Srbiji. Pročitaj pažljivije šta sam napisao, poslednja stvar koju zagovaram je lizanje dupeta reakcionarnim slojevima radničke ili bilo koje druge klase.

ti socijalista? izvini, mozda jesi neki deo trabanta birokratsko-komunoboljshevichkog staljnistichkoidnog nacionalsocijalizma kakva je i smilosheviceva sps, ali savremeni socijalista modernog sveta- nisi. zachauren si u hladnoratovskim stereotipima real-sovjetskog tipa. a, chinjenica jeste da taj tip "socijalizma" real-sovjetskog tipa je za gej populaciju kao i za sva ljudska prava bio skoro sasvim jednako poguban kao i hitlerov nacizam iliti nacisocijalizam. dakle, nishta bolje od desnicharskih nacishovinizama.
jedino praksa socijaldemokratije severne i zapadne polovine Evrope je bila i ostala povoljna klima za ljudska prava uklj. gej prava. to su chinjenice iz praktichnog zivota. ja s tih centar-levicharskih stavova polazim, ti Arisen, ne. sigurno da se necemo moci sloziti iako bi trebali.

ja se sasvim, sasvim slazem da treba biti "koalicije ili saveza ili pokreta koji bi uključivao sve ljude koje trenutno eskploatiše kapitalizam i zapadni imperijalizam (da lokalni imperijalizmi postoje ali oni nemaju tu snagu, plus imperijalizam pripada buržoaziji a ne običnom narodu iako buržoaska hegemonija stvara osećaj kod nekih da nije tako). Ovo znači, radnici sa dovoljno uznapredovanom svešću (znači NE radnici koji su članovi Obraza ili Dveri), romi, studenti, siromašni seljaci i naravno kvir osobe. Ovo znači jedan projekat obrazovanja, agitacije, uveravanja ljudi da je kvir oslobođenje svima u interesu." :yes: Apsolutno!
Ali, GDE JE to u npr. Srbiji? Ima li toga, deshava li se? Na veliku zalost, ili vrlo slabo ili nema tj. nikako.
Ja samo kazem da gej osobe ne mogu i ne smeju da svoje jedne jedine zivote predpostave ni podrede nechemu shto je ili iluzija ili isuvishe sporo ako ikako i ima izgleda da nastane. Jednostavno, nema se vremena za te eksperimente koji su slabo poznati da su uspeli igde u svetu, pa ni u najnaprednijim za ljudska prava drzavama i drushtvima. a, drushtva i vecina zemalja ex-Yu pogotovo Srbija su isuvishe, isuvishe puno vremena vec protracili i izgubili.

shto se tiche ovoga, citiram te: "S druge strane, LGBT pravima trenutno se bavi većinom buržoazija koja gej prava predstavlja kao dar sa Zapada zaostalim glupim Srbima. Kada vi izlazite a policija vas štiti - ista ona koja tuče decu po gradu - naravno da će javno mnjenje imati negativan doživljaj. Ali opet ponavljam, klasni interes GSA i GLIC i sličnih nije stvarno oslobođenje marginalizovanih i ugnjetavanih nego dalje opravdanje njihovog postojanja jer su se ti ljudi uhlebili bavljenjem buržoaskim ljudskim pravima."

- izvini, koji su to burzuji koji se bave gej pravima u Srbiji kao dar sa zapada zaostalim glupim Srbima, koji? :neznam: LDP? DS? :smeh:
Srbi, i bilo koji drugi narod ex-Yu for that matter, ako ne zele da su glupi jednostavno imaju lak izbor da suzbiju antigej terorizam i da poshtuju i primenjuju sopstvene Zakone protiv diskriminacija. simple as that! :kuckuc:
dalje, pa, eto, glic se uchlanio, indirektno, u antigej drushtvenu matricu. shto glic ubrajash u one koji se bave gej pravima kako po tebi "ne bi trebali" a ovde hvalish glic zbog necheg shto je po meni skandalozno?
Korisnikov avatar
By arisen
Ok. u win. Ja sam gori od nacista jer nisam štagod je to što ti zamišljaš moderni 21st century socijalista. Samo otkud ti ideja da je zapadna evropa bilo šta što liči na socijalizam.. .ne znam. Jel su tamo radnici počeli da budu vlasnici sredstva za proizvodnju a da to niko nije primetio?

Da te pitam. Jesu li u Kubi moderni 21st century socijalisti? Tamo ime je neka ministarka transrodna a Kastrova ćerka je LGBT rights activist is sve se čini da će skoro legalizovati gej brakove. Isto će izgleda učiniti i u Nepalu. Eto ti malo da razmišljaš o tome da će Kuba i Nepal legalizovati same sex marriage pre nešto sto Srbija to uradi. Iako su to odvratne komunjarske zemlje a Srbija je na svetom istinitom putu EU integracija.

I nemoj da ti više ikad padne napamet da mi govoriš šta jeste a šta nije socijalizam. Socijal demokratija nije socijalizam, nego kao što Lenjin lepo kaže - infantilni poremećaj.

Samo gledaj dok se kriza zahuktava kako se pod izgovorom austerity rastaču mreže socijalne sigurnosti. UK polako ali sigurno privatizuje NHS. Cela Evropa smanjuje socijalna davanja što će imati direktne posledice u vidu gladne i bose dece.

Ali sve je to okej jer su te zemlje "super za ljudska prava".

Isto bih te pitao. Da li je pristup vodi i hrani ljudsko pravo? Jer UN misli da nije, a čini mi se da čak i u tim divnim socijal demokratskim zemljama ako nemaš pare za hranu opet gladuješ. Samo pitaj Rome po zapadnoj Evropi - oni su se od tih ljudskih prava najviše ovajdili.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515265#p2515265]arisen napisao:[/url]Da koncept ljudskih prava je buržoaska bljuvotina ali ja više stvarno ne mogu da se bakćem sa okorelim liberalom poput tebe.
najironichnije je to shto ja zapravo uopshte nisam okoreli liberal. ah, da, za staljino-totalitariste koji sebe zovu "socijalistima" jesam liberal, za glenn-beck-fox-news-christian-right-dveri sam evrokoumunista...... dobro je :vruce:

ni prvi ni drugi tabor ne kopcha shta znachi biti socijalliberal, socijaldemokrata, savremeni centar-levichar. dobro je.

znachi, i rasna jednakost i civil rights black movement je burzoaska bljuvotina, takodje? eto moj pok. MLK, nauchih josh neshto danas na forumu Gay-Serbia, bravissimo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515265#p2515265]arisen napisao:[/url]
Vaša moralna zgražavanja jesu smešna i simpatična ali posle nekog vremena jednostavno se čovek umori od toga da se njegovi argumenti namerno progrešno čitaju i reći ću još samo ovo i idem iz threada:

1. Liberalna buržoaska država nije moja država. Boli me kurac za nju.
2. Šta je jebote "ljudskopravni" zakon? Ja ga ne čuh nikad, a slušao sam tri predmeta o istoriji političke misli. I da, ljudska prava su liberalna bljuvotina, da kažem to opet. Meni ne trebaju ljudska prava, meni treba sloboda.
poljubi te glenn beck

dalje,
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515265#p2515265]arisen napisao:[/url]3. Ako ti tako kažeš. Ja bih radije pitao nekog gej roma ili trans osobu ali ako ti tako kažeš onda LGBT aktivizam nije dominiran od strane gej belih muškaraca.
moj NE da stvarash i dubish razdor unutar gej zajednice izmedju, po tebi, "povlashcenih" gej mushkaraca na jednoj strani te gej Roma (koje sistematski pishesh malim slovom, go figure...), transrodnih itd...., na drugoj strani! glic je onim saopshtenjem upravo najvishe i pljunuo po najizlozenijim i najugrozenijim segmentima gej zajednice- gej Romima, transrodnim, gej siromashnim i seoskim! najvishe je pljunuo upravo po njima!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515265#p2515265]arisen napisao:[/url]
4. Ne dolazi od celog naroda, zato ne možeš da koristi reči "svetina". Kakav snobizam. Protest mora biti protiv onih koji sprovode ugnjetavanje dakle protiv države i reakcionara. A ne protiv celog naroda.
na takve sam i mislio s rechju "svetina". to je valjda i bilo jasno.
5. Nikom bre ne ljubim dupe, nemoj da si bezobrazan.
tvoj inherentni konzervativizam, bilo birokratsko-komunoboljshevichki konzervativizam bilo ekstremno-antiglobalistichki konzervativizam ide sasvim ruku pod ruku s ultradesnim nacionalistichko-shovinistichkim konzervativizmom. a taj konzervativizam = ljubljenje dupeta heteronormativnoj vecini. samo ti toga nisi svestan ili glumish da nisi svestan.
Meni se jebe za EU i nadam se da nikada nećemo ući, inače ćemo završiti kao Grčka gladni i bedni i sa dokumentom kojim smo suverenost prodali bankama.

Mislim da je dalji diskurs potpuno izlišan jer si ti liberal. Ja ne znam kako još mogu da ti stavim do znanja da su zakoni bullshit, da se nijedan zakon nidge ne primenjuje neselektivno (čak ni u EU) već da su zakoni formalizovana sila koju elita sprovodi nad manje privilegovanima (eto u toj Americi Charlie Sheen javno priznaje prekršaje koje bi nekog crnca smestile u zatvor do kraja života).

Proleteri nemaju državu i tako to... imaš Wikipediju pa se informiši o osnovim stvarima. Ja sam rekao sve što sam imao da kažem na ovu temu.
tipichan ekstremno antiglobalistichki bullshit.

josh jednom, ja sam socijalliberal, socijaldemokrata-internacionalista (savremeni proleter jesam, NE dogmatski komunoboljshevichki) , ne liberal u tipichnom znachenju.

i, da, zaista je diskusija izmedju nas dvoje teshko vishe pozeljna jer nastupamo s razlichitih ideoloshkih pozicija.
Korisnikov avatar
By arisen
ma popuši mi ga bre

šta misliš o toj ideološkoj poziciji

da mi popušiš

a?
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515269#p2515269]arisen napisao:[/url]Ok. u win. Ja sam gori od nacista jer nisam štagod je to što ti zamišljaš moderni 21st century socijalista. Samo otkud ti ideja da je zapadna evropa bilo šta što liči na socijalizam.. .ne znam. Jel su tamo radnici počeli da budu vlasnici sredstva za proizvodnju a da to niko nije primetio?
problem je shto isuvishe rigidno ovde sagledavash stvari. dakle, po tebi, ako zemlje zap. i severne Evrope nisu od rechi do rechi ideali marksistichke ideje s kraja 19-og veka, onda nisu uopshte socijalistichke, nisu uopshte humane, nisu uopshte levicharske?
choveche, jesu onoliko koliko jesu, onoliko koliko je moguce i realno, jesu vishe nego npr. SAD (pogotovo kakve su bile za vreme bush-izma), jesu vishe nego Srbija.
socijalizam, choveche, nije vishe ili revolucionaram ili nikakav. tu postoje gradacije.

ali, u pitanju primenjivanja Zakona o osnovnim ljudskim pravima na miroljubivo i bezbedno javno okupljanje- tu nema i ne moze biti sivih zona. to ili poshtujesh i primenjujesh ili ne. Srbija i vecina drugih zemalja ex-Yu (izuzev Slo i Hrv u novije vreme) je josh uvek ovo drugo nazalost. o tom pricham.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515269#p2515269]arisen napisao:[/url]Da te pitam. Jesu li u Kubi moderni 21st century socijalisti? Tamo ime je neka ministarka transrodna a Kastrova ćerka je LGBT rights activist is sve se čini da će skoro legalizovati gej brakove. Isto će izgleda učiniti i u Nepalu. Eto ti malo da razmišljaš o tome da će Kuba i Nepal legalizovati same sex marriage pre nešto sto Srbija to uradi. Iako su to odvratne komunjarske zemlje a Srbija je na svetom istinitom putu EU integracija.
zato shto se Kuba i Nepal REFORMISHU, UGLEDAJU na EU, menjaju, odbacuju, choveche, dogmatski komunoboljshevichki i/ili plemensko-nacionalistichko-shovinistichki konzervativizam! dok, zalosna Srbija, jok!
o tom i govorim!!!
napao si reformizam u levici- a upravo Kuba je u novije vreme primer pochetaka reformizma tj. odbacivanja rigidno komunoboljshevichke okamenjenosti, dok istovremeno chuva i neguje pozitivne elemente socijalizma tj. ne trchi na vrat na nos na ultraliberalno trzishna-utakmica krupnokapitalistichko birokratsko sranje.
dok zalosna Srbija sve suprotno- chuva konzervativizme bilo ultradesnog bilo komunoboljshevichkog drushtvenopolitichkog mentaliteta a trchi na vrat na nos na krupnokapitalistichko birokratsko sranje.
o tom i govorim.
Kuba se tu vishe ugleda na vecinu zemalja zapadne i severne polovine Evrope dok se Srbija sasvim ochito potpuno ugleda na putinovu Rusiju te bushizam SAD-a, samo na srpski nachin.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515269#p2515269]arisen napisao:[/url]I nemoj da ti više ikad padne napamet da mi govoriš šta jeste a šta nije socijalizam. Socijal demokratija nije socijalizam, nego kao što Lenjin lepo kaže - infantilni poremećaj.

Samo gledaj dok se kriza zahuktava kako se pod izgovorom austerity rastaču mreže socijalne sigurnosti. UK polako ali sigurno privatizuje NHS. Cela Evropa smanjuje socijalna davanja što će imati direktne posledice u vidu gladne i bose dece.

Ali sve je to okej jer su te zemlje "super za ljudska prava".

Isto bih te pitao. Da li je pristup vodi i hrani ljudsko pravo? Jer UN misli da nije, a čini mi se da čak i u tim divnim socijal demokratskim zemljama ako nemaš pare za hranu opet gladuješ. Samo pitaj Rome po zapadnoj Evropi - oni su se od tih ljudskih prava najviše ovajdili.

:zid:
Korisnikov avatar
By arisen
popuši mi ga

stoko

popuši mi ga

retardirani majmune
Korisnikov avatar
By arisen
molim nekoga bilo koga da me IP banuje sa ovog foruma zauvek.

hvala

i popusite mi kurac
Korisnikov avatar
By *deni*
Iju ! :shok:
Skandalozno !
Nemojte, zbog auditorijuma, tako nedolične izraze da upotrebljavate u međusobnoj diskusiji, molim vas.
By Sixto
Jos jedna bravura! Bravo. Bravo. :fancyklap:
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515236#p2515236]arisen napisao:[/url]1. Jebe mi se za državu.
3. Jebe mi se za LGBT pokrete ...
4. Jebe mi se za gej paradu ...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515273#p2515273]arisen napisao:[/url] stoko
popuši mi ga
retardirani majmune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515280#p2515280]zozefin st napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515274#p2515274]arisen napisao:[/url] popusite mi kurac
da te banuju zato sto se politichki ne slazes sa jednim korisnikom?
treba ga banovati zato sto direktno vredja ljude kad nema dovoljno argumenata za diskusiju koju pocinje time sto se njemu jebe, a nesposoban je da nadje jebaca, pa se ovde istresa
ma, ne treba ga banovati zato shto je mene izvredjao i shto je, u nedostatku argumenata, preshao na obsceno izrazavanje, shto je tipichno za nekog ko se nashao bez argumenata. ja sam, moze se reci, navikao na to da me se vredja kada se druga strana nadje u prilichnoj apsurdnosti a nastupa arogantno-agresivno anti ono shto ja govorim. i, zaista, ne treba ga banovati "zbog mene".

ALI, ono shto ne mogu da pojmim je da se iole savremena samorealizovana gej osoba moze slagati s onim shto glic i arisen poruchuju, a napadati ovo shto ja govorim u ovoj temi. dakle, zadrzimo se samo na to shta ko govori i konstatuje, a ne ko (omiljen, omrazen, bla, bla, bezveze...) govori.

molim lepo, ja sam samo ovom temom izrazio zgrozenost shto neki glic u konachnosti svega shto reche u onom saopshtenju zapravo povladjuje svim tezama antigeja u Srbiji i daje dachicu, palmi, dverima, vacicu, obradovicu.... odreshene ruke i jezike da nastave da obespravljuju i vredjaju svaku iole oslobodjenu i samosvesnu gej osobu u Srbiji, a kroz to i u vecini ostatka zemalja ex-Yu odakle potichem. ako je to ovdashnjem forumskom puchanstvu okej stvar, ja se potpuno povlachim iz diskusije i iz teme, temu mozete slobodno ili zakljuchati ili zajebati dodatno do te daske lichnim napadima na mene. ako vam je to izbor, fine, ja nemam vishe shta reci.
Korisnikov avatar
By zozefin st
ochu da kazem da je bzvz da se svadjate samo zato sto imate razlichite stavove ...

bolje na nesto drugo da potrosite energiju :)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Izgleda da legebeteovci zaboravljaju da su deo ovog društva? Ako Srbija ne uđe u EU to se i nas tiče, jer mi ne živimo na nekom čardaku, već baš u toj Srbiji...

Drugo, ovakve izjave izdvajaju LGBT populaciju kao krivca! Neka daje uopštene izjave o poštovanju ljudskih i manjinskih prava...

Treće, Jelko laže jer Parada ponosa nije uslov!

Pitanje LGBT populacije se često uzima za potkusirivanje i nalazimo se između dve vatre. Između prepucavanja levičara i desničara, EU i Srbije, aktivista za ljudska prava i huligana, a da u principu sve njih mnogo zabole za nas, već ih zanimaju samo njihovi interesi preko naših leđa!
Pedja, kamo puste srece da EU i Kacin zaista uslovljavaju Srbiju, ili pre toga, kamo puste srece da su zaista uslovljavali Bugarsku, Rumuniju, Letoniju, Litvu, Estoniju, Slovachku, Poljsku.... gej Prajdom i opshtim vidljivim i opipljivim poboljshanjima domicilnih gej prava pre ulaska bilo kojih, bilo Srbije bilo ovih pre shto su ushle u EU! kamo puste srece da je bash tako ili bilo tako. na veliku zalost, EU, Kacin itd... su isuvishe popustljivi prema antigejnom terorizmu istochnoevropskih zemalja i drushtava.
Kacin, ja kazem nazalost, josh uvek nigde nije uslovio Srbiju gej Prajdom a ni stvarnim poboljshanjem polozaja gej zajednice u Srbiji kao uslov Srbiji za EU. pa, opet, i pored svega ste vi u glicu kojim rukovodish napali Kacina kao da jeste, a nije. :zid: poljubi te palma, pedjice, ochito zudish da te ona kreatura ljubi nekako.... :yuck:

kakve Kacinove izjave "izdvajaju elgebeteovce kao krivca" :lood: ???? naprotiv, Kacin ukazuje na problem drzave Srbije (ako se drzavom moze zvati) koja krshi sopstvene AD Zakone iz godine u godinu iz decenije u deceniju. to shto ce ionako Srbijom raspojasani antigej teroristi da se dodatno izivljavaju nad gejevima Srbije, nije Kacinova krivica vec krivica srpskog drushtva i srpske vlasti!!! zar ovo treba objashnjavati? :zid:

trece, pa konachno priznash da su tvoja kao i dachiceva kao i palmina itd... izvrtanja Kacinovih rechi - lazi koje projektujete. poznato je dakle da gej Prajd nije uslov, ali jeste ono shto jeste- jeste pokazatelj (ne)prihvatljivosti odredjene zemlje i drushtva za EU u vec drugoj deceniji 21-og veka!!!

pa, ako vam je to gospodo Srbi neizdrzljiv teret- vi lepo recite bye bye EU i okrenite se lukashenku i putinu. ali, necete vishe veslati EU kako ste navikli! simple as that!

p.s. nikako, ali NIKAKO ne kontam voljnost dachica, palme itd... da titraju i udovoljavaju zeljama i fantazijama kos.albanskih politikosa, a svojim sopstvenim gejevima u Srbiji - nikad nishta.
ja zaista ne bih da povezujem kos. problem s gej pitanjem, ali kao gej Srbina me iritira da su dachicu i srpskoj aktuelnoj vlasti preshniji i bitniji zahtevi kos.albanskih politikosa od ochekivanja sopstvenih srpskih lojalnih Srbiji poreznih obveznika, radnika, volontera, platisha.... koji su eto gej.
pa, zar vas gejeve u Srbiji ovo ne izludjuje shta vam vlast i sistem rade?????
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!