Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=690963" target="_blank

Odluka haškog žalbenog veća je konačna u procesu protiv Perišića. On je u septembru 2011. prveostepeno osuđen na 27 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH 1993-95 i raketnih napada na civile u Zagrebu u maju 1995.

Žalbeno veće danas je poništilo tu osuđujuću prvostepenu presudu
.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
ovo mi nikad neće biti jasno. cepnu nekog u prvostepenom 30-ak godina, i posle oslobađajuća. takva razlika u sudskoj praksi ne postoji ni u Srbiji.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jos jedna politicka odluka. Nije moguce da nekog osude na decenije zatvora, pa da ga posle godinu dana oslobode svih optuzbi!
Jel' bilo oruzanih napada i ubijenih ili nije bilo?
Mene jedino zanima koji je cilj svim tim oslobadjanjima?

@dear lucy
Plasim se da ce posle ovakvih ohrabrivanja iz Haga bas postati praksa, i u Srbiji, vec su poceli.
Korisnikov avatar
By zozefin st
ono, bas su neozbiljni ovi u hagu...
nikako da se odluce sta hoce...
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Kako su krenuli sa praksom.....

... Svi huligancici iz Srbije ce d'odu u Beograd da bi docekali Mladica. :srba:
By Sixto
Kompenzacija za Gotovinu & Co. Da se Srbi malo smire, eventualno da se uspori progresija evroskepticizma i jos gore averzije prema EU...
Korisnikov avatar
By *deni*
Sličnog sam gledišta kao Sixto. Nekom negde tamo, moćnom, najmoćnijem, trenutno ne odgovara da se stvara nova zla krv između Srbije i Hrvatske po pitanju haških presuda. No, već je počelo prebrojavanje koja je strana '' bolje prošla '' u dosadašnjem haškom bilansu.
U suštini, to je jedno novo, vulgarno pljuvanje po žrtvama minulih ratova, novi vid ponižavanja ljudskih života na Balkanu i novi dokaz koliko naši životi malo vrede, odnosno - u svakom momentu mogu da postani zgodni za ovakve perverzne, bolesne političke igre. U tom saznanju, ostaje nam klasična uteha svih bespomoćnih očajnika - Vera u kosmičku, poetsku pravdu, koja ima moć da sve jednog dana dovede u stanje pravedne ravnoteže. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By 2kune
A možda zbilja nije kriv... :retard:
Korisnikov avatar
By *deni*
Možda i nije. Ali, kako je onda uopće mogao biti osuđen na tako rigoroznu kaznu od 30 godina zatvora ? Na temelju čega je osuđen tako strogo ?
A posle, na temelju čega se utvrđuje da je potpuno nedužan i odmah nalaže njegovo puštanje na slobodu ? To je kopernikanski zaokret. Mora da su ti novi dokazi bili jako značajni i čvrsti, čim se na osnovu njih utvrđuje da je čovek potpuno nevin.
I, što je također jako bitno, ko je odgovoran za ta dela koja su se Perišiću stavljala na teret ? Dobro, on nije, ali ko jeste ? Ta dela je neko učinio. Ko je taj neko ?
Korisnikov avatar
By Stripi
taj neko je i dalje potreban tom nekom ko je nekog osudio pa pustio.
I tako, idemo dalje, u novu sezonu sa starim glumcima :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa da, vodjenje rata je legitimna stvar, da nije tako svi visoki americki oficiri bi bili proglaseni zlocincima.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne, sigurno nije kriv za vođenje rata... :lol:
Korisnikov avatar
By Tungi
'Dovodi se u pitanje Perišićevo srpsko poreklo' :smeh:
Korisnikov avatar
By Denni85
Dugo sam podrzavao rad Tribunala u Hagu, ali to sto se dogadja u zadnje vreme nema nikakve veze ni sa pravdom, ni sa logikom a jos manje doprinosi ostvarenju svog glavnog cilja - suoacavanje sa zlocinima i pospesivanju procesa pomirenja u regionu i zadovoljenju pravde. Stvarno, kako objasniti sledece stvari:

1. Tragi-komedija sa procesom protiv Haradinaja, 9 svedoka optuzbe ubijeno, ostali zastraseni, toliko ozbiljno da su pojedini radije odsedeli par meseci u Hagu zbog "nepostovanja suda" nego da su svedocili.
2. Dugotrajan proces protiv Slobodana Milosevica gde su defilovali kojekakvi nekredibilni svedoci a sve zavrseno njegovom smrti, dakle bez osude.
3. Cinjenica da Vojislav Seselj vec 10 godina ceka presudu, Seselja mi je najmanje licno zao, moze da sedi do kraja zivota u zatvoru, ali da neko vise od 10 godina ceka zavrstetak sudjenja i prvostepenu presudu jednostavno nije normalno. Takvim nacinom rada Tribunal samo pravi "zrtvu" od Seselja i nanosi stetu vlastitom imidzu.
4. Cinjenica da je Naser Oric najpre osudjen na 2 godine zatvora (sramota da se uopste donese tako blaga presuda za tako ozbiljna krivicna dela za koje Tribunal sudi) pa ga posle jos potpuno oslobode.
5. I Perisic i Gotovina su prvostepenim presudama bili osudjeni na visoke zatvorske kazne (27 i 24 god.) a u drugostepenom postupku oslobodjeni??? Bez namere da ocenjujem jel su konacne presude pravedne ili ne, ali kako jedan medjunarodni sud moze donositi tako razlicite presude??? Gde su kriteriji na temelju kojih oni sude???
Korisnikov avatar
By Vel boy
poslao sam ovu poruku tj. komentar na B92 vest o ovom, 'oce l' ga objaviti, ne znam nit' me briga, al' to je sve shto kao razocharani vernik u haashki tribunal imam reci:

znachi, haashki tribunal zaista jeste lakrdija. od oslobadjanja orica, haradinaja, ostalih boshnjachkih i kos.albanskih zlochinaca preko gotovine/markacha te sada i srpskih zlochinaca, tzv. haashki tribunal je odluchio da poruchi narodima zemalja ex-Yu- koljite se slobodno, isplati se, na kraju cete ako vas i uhvatimo- biti pushteni. ma, koga briga za civilne zrtve, civilne zrtve oricevih, haradinajevih, gotovina/markachovih, perishicevih, mladicevih- askera/ushtaret/vojaka/vojnika/.... ma, to je nevazno.....

milina i divota!

Podrshka komentaru zemun, 1. mart 2013 15:54, Marina, bezimena, ali i neni.
Korisnikov avatar
By Pipin
Amerikanci oslobađaju 'svoje ljude' iz Haga, šta tu nije jasno? Štaviše, za pripadnike OVK su 'savetovali' haškom sudu da ih uopšte ne proziva optužnicama.Dok su se na Kosovu egzekutirali svedoci, u Hagu su se spaljivali dokazi. I kad su ih izveli u sudnicu... ups nema ni dokaza, ni svedoka. Amerikanci ne priznaju za svoje državljane ovaj haški sud jer je po njihovoj tvrdnji podložan političkom uticaju i oni svoje građane pred takav sud ne izručuju. Ali iako ga zbog toga ne priznaju, Amerikanci frenetično guraju svoje sudije u taj sud. Jasno je i zbog čega, a ovakve presude su rezultat toga. Perišića je oslobodio isti sudija (iz SAD) Teodor Meron kao i generala Gotovinu. A oba đenerala su šurovala sa Amerima. Gotovina sa onim pentagonskim penzosima pred napad na Knin (ili tako nešto), a Perišić je uhvaćen u špijunskom skandalu predaje naših tajnih podataka Amerikancima. Mislim da postoji i snimak VOA njihovog sastanka u nekom restoranu. Amerikanci im sada vraćaju uslugu, ionako ih ništa ne košta.
Što se tiče haškog suda, ja mislim da će prava suđenja početi tek kad taj sud prestane sa radom i zaposleni više ne budu pod tom zakonskom obavezom ćutanja il kako se to već zove. To će se videti naročito u slučaju Srebrenice.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, sve to moze bit' il' ne bit', sve je to vrlo zabrinjavajuce ako jeste, ali, nemoj se ljutiti, mene je momentalno vishe nekako zabrinuo tvoj prisvojni pridev u prvom licu mnozine ovde
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2515420#p2515420]Pipin napisao:[/url] ....... a Perišić je uhvaćen u špijunskom skandalu predaje naših tajnih podataka Amerikancima. ........
".....nashih tajnih podataka....." 'shmi :wow: pipin si bio deo smiloshevic shesheljeve vojske? :lol:
Korisnikov avatar
By Pipin
Ne, nisam bio deo ničije vojske. Stvar je u onom 'tajni', što bi značilo da ne znamo tačno o čemu se radi i dal je uopšte nešto o samim oružanim snagama ili pak šire, tipa gde je Mladić ili podaci o direktnijem povezivanju Slobe sa zločinima... ili tako šta. Znam samo da je bilo u udarnim vestima. A ono 'naše' se prosto odnosi na državu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!