Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512494#p2512494]AbortiraniTerorista napisao:[/url]Vidim da ovde ljudi mesecima upoznaju svoje jebače, traže izvod iz matične knjige rođenih, overenu zdravstvenu knjižicu i dokaz o služenju vojnog roka pre nego što nekog pozovu na gajbu na kres.

Toliko o solidarnosti zajednice kad se desi neko nasilje!
Solidarnost kao takva je više stvar knjiških, ideoloških načela, nego prakse. Ako je nekad i postojala, danas je skoro potpuno iščezla, pa je ne treba ni očekivati.
Ono što treba očekivati je da se ljudi uzdrže od javnih proslavljanja tuđe muke. Naročito ako sami sebe vole da nazivaju nekakvim aktivistima. Ne mislim na tebe, ti si se uzdržao, ali oni drugi nisu.
Dakle, ne treba očekivati ni toliko da ne proslavljaju tuđu muku, jedino da se javno ne brukaju i izazivaju gađenje igrajući svadbeni pir na poprištu tuđeg ranjavanja, jer takav manir jeste u direktnoj koliziji sa bilo kakvom pričom o aktivizmu, ljudskim pravim i ljudskošću uopšte. :ozbiljan: Naslađivati se sasvim zadovoljavajuće možeš i u svoja 4 zida, ako već imaš taj neodoljivi poriv. Dovedeš svoje drugarice na kafu, pa se naslađujete za svoj groš. Tu je diskrecija poželjna.
Korisnikov avatar
By Laerem
Koji šljam ovaj ManToy. Ako ikada želite postati kolko-tolko zdrava gej zajednica, ima da takve poput njega ušutkate, marginalizirate i ponizite, tako da ih bude sram što uopće dišu, a kamo li da se usude izraziti svoje bolesne stavove.

Inače, to što ste neke od vas šokira da čovjek pozove dva frajera koje je prethodno upoznao u stan, samo govori u kakvoj skučenoj moralnoj bijedi živite. Strah i drhtanje, to je vaša stvarnost. Kao i savršen motiv da vas se ide opljačkati sa sigurnošću da zločin neće biti prijavljen, kao što su to mislili i ovo dvoje priglupih kriminalnih propaliteta. Srećom, mislili su krivo i zbog toga će sigurno neki koji imaju slične namjere razmisliti dva puta prije nego što se upuste u takvo nešto. Što bi pak trebala biti lekcija svima koji žive u ormaru, i naučiti ih širim posljedicama njihovog kukavičluka, poput toga da svaki agresor prvo cilja da napadne one koji sami odaberu da budu žrtve. Jer koliko ste puta pročitali da je peder imenom i prezimenom prijavio neki takav zločin policiji? Da je tražio odštetu u civilnoj parnici? Da je progovorio o tome na TV-u? Malo do nimalo, s obzirom na broj vjerojatnih kriminalnih radnji nad LGBT osobama.
Korisnikov avatar
By nsc
vise od svih komentara, kako ovde, tako i u drugim medijima, koji su za ocekivati u ovom drustvu i zajednici, mene fascinira cinjenica sa velika vecina nije procitala sta se zaista dogodilo, vec samo naslove, koji su pravljeni da privuku paznju (i citaoce) i komentare na njih, i na osnovu toga iznose svoje vidjenje dogadjaja i misljenja o psihopatologiji Borisa i dva momka, a da, sem Marsa, nisu ni primetili umesanost i 2 devojke, kao ni cinjenicu da Boris nije imao svoj laptop pri sebi, niti ih pozvao u svoj stan
Korisnikov avatar
By Laerem
Ma joj, jebes cinjenicno stanje stvari. Sve da ih je i pozvao u stan, to ne mijenja bas nista, i ne cini reakcije na pricu nimalo manje odvratnima.
Korisnikov avatar
By Stripi
@nsc
pa zašto bi opće čitali?
To više nije u trendu!
Baš ih briga to što je Boris čitavu večer bio u društvu te dvojice u nekom klubu, dogovorili se da odu kod njih u stan, Boris ošao sa njima. Pa ga premlatili. Pa ga natjerali da ih odvede kod sebe doma i tamo mu popalili sve sve te stvari.
Sve je to nebitno.
Bitno je da mu tako i treba kad poziva strance k sebi u stan.
Ja jednostavno ne mogu da verujem da neko likuje ili zeli da kaze "pa tako mu i treba kada poziva nepoznate u stan". Nije u redu da je tako prosao, ali da privodjenje nepoznatih likova u gajbu na sex potpada pod "profesionalni rizik", vala jeste. Kao sto je profesionalni rizik vojnika da eventualno nastrada u ratu ili policajca da nastrada prilikom akcije, tako i ovde. Plus da je Boris bio totalo nerealistican kada je pomislio da likovi dosta mladji od njega (26,30) stvarno zele imati sex sa njime. A njemu lepota i nije jaca strana, bolje mu je da vata na fazon "vazno je kakav si kao osoba" ali to ne ide skupa sa privodjenjem u stan nakon dva sata poznanstva.
Korisnikov avatar
By nsc
"Ali pazi kad zaista ne mogu da verujem..."

i posle svega neki i dalje pisu o privodjenju u stan ???

Stripi: MOLIM te stavi navodnike kad si ironican, neki to shvataju kao dokazanu istinu

Denni85 : da li si ti procitao sta se zaista desilo ili pises samo na osnovu poslednje recenice prethodnog posta?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512589#p2512589]Denni85 napisao:[/url]Ja jednostavno ne mogu da verujem da neko likuje ili zeli da kaze "pa tako mu i treba kada poziva nepoznate u stan". Nije u redu da je tako prosao, ali da privodjenje nepoznatih likova u gajbu na sex potpada pod "profesionalni rizik", vala jeste. Kao sto je profesionalni rizik vojnika da eventualno nastrada u ratu ili policajca da nastrada prilikom akcije, tako i ovde. Plus da je Boris bio totalo nerealistican kada je pomislio da likovi dosta mladji od njega (26,30) stvarno zele imati sex sa njime. A njemu lepota i nije jaca strana, bolje mu je da vata na fazon "vazno je kakav si kao osoba" ali to ne ide skupa sa privodjenjem u stan nakon dva sata poznanstva.
Ne znam odakle da krenem brojati greške u razmišljanju pa mi je bolje da se onda ni ne bakćem sa glupostima.
Korisnikov avatar
By Stripi
nsc napisao:
Stripi: MOLIM te stavi navodnike kad si ironican, neki to shvataju kao dokazanu istinu
Čemu?
Vidiš da izlazak u grad poistovjećuje sa odlaskom u vojnu misiju u Afganistanu.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512598#p2512598]Stripi napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512589#p2512589]Denni85 napisao:[/url]Ja jednostavno ne mogu da verujem da neko likuje ili zeli da kaze "pa tako mu i treba kada poziva nepoznate u stan". Nije u redu da je tako prosao, ali da privodjenje nepoznatih likova u gajbu na sex potpada pod "profesionalni rizik", vala jeste. Kao sto je profesionalni rizik vojnika da eventualno nastrada u ratu ili policajca da nastrada prilikom akcije, tako i ovde. Plus da je Boris bio totalo nerealistican kada je pomislio da likovi dosta mladji od njega (26,30) stvarno zele imati sex sa njime. A njemu lepota i nije jaca strana, bolje mu je da vata na fazon "vazno je kakav si kao osoba" ali to ne ide skupa sa privodjenjem u stan nakon dva sata poznanstva.
Ne znam odakle da krenem brojati greške u raztmišljanju pa mi je bolje da se onda ni ne bakćem sa glupostima.
mse.
Meni je strasno ovo,
mislim da je nebitno je li on njih poznavao 1 godinu ili 1 jedno vece, nebitno jesu li otisli u njegov stan ili u stan jednog od napadaca.
Boris je dobio batine zato sto je gej.

Podsetilo me,jel se seca ko tragedije Dejana Nebrigica?
Misljenja su tu razlicita, od suda do drustva...ubio ga decko, nije mu bio decko, Dejanu je bilo preceno od oca ubice, nije itd...moje misljenje je da je tom momku oduzet zivot samo zato sto je gej.Ubica osudjen na 4 godine.
Poruka tada poslata u drustvo je katastrofalna.

Mislim da je jako bitno da se u ovom Borisovom slucaju maksimalno kazne napadaci i utvrdi odgovornost tih devojaka i ako je ima da se kazne i one.

Ovo se moglo desiti svakome u drugacijoj situaciji, zato se treba drzati motiva napada u osudi ovoga jer samo tako zakon koji imamo moze biti sproveden u delo.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512617#p2512617]barni napisao:[/url]

Podsetilo me,jel se seca ko tragedije Dejana Nebrigica?
Misljenja su tu razlicita, od suda do drustva...ubio ga decko, nije mu bio decko, Dejanu je bilo preceno od oca ubice, nije itd...moje misljenje je da je tom momku oduzet zivot samo zato sto je gej.Ubica osudjen na 4 godine.
Poruka tada poslata u drustvo je katastrofalna.

Mislim da je jako bitno da se u ovom Borisovom slucaju maksimalno kazne napadaci i utvrdi odgovornost tih devojaka i ako je ima da se kazne i one.

Ovo se moglo desiti svakome u drugacijoj situaciji, zato se treba drzati motiva napada u osudi ovoga jer samo tako zakon koji imamo moze biti sproveden u delo.
Nije svako nasilje nad gay osobom i po sebi homofobija pa eto taj slucaj Dejana Nebrigica je najbolji dokaz za to - pa ubica je isto tako bio gay(njegov bivsi) i ubio ga je iz ljubomore.

Za slucaj lica Borisa Milicevica jos cemo videti, culi smo njegov iskaz (sa sve spinovanjem pojedinih delova price), no isto tako da je ovde pocinjeno i razbojnistvo jer su istome oteli novac i laptop.
Korisnikov avatar
By Stripi
Poginuo pri vršenju zadatka, rekao bi ti.
Opet se raspravlja o tome ko gde ide, zašto ide i opet se daju saveti gde bi ko trebalo da ide i šta da radi.
Ovde je jedino bitno ko je učinio nešto nezakonito i kažnjivo.
Nema Milićević šta da spinuje, ili ne spinuje svoju verziju događaja, jer nije učinio ništa nezakonito i kažnjivo, delovao je u domenu Ustavom zagarantovanog prava građana da se slobodno kreću.
:setnja:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512638#p2512638]*deni* napisao:[/url]Opet se raspravlja o tome ko gde ide, zašto ide i opet se daju saveti gde bi ko trebalo da ide i šta da radi.
Ovde je jedino bitno ko je učinio nešto nezakonito i kažnjivo.
Nema Milićević šta da spinuje, ili ne spinuje svoju verziju događaja, jer nije učinio ništa nezakonito i kažnjivo, delovao je u domenu Ustavom zagarantovanog prava građana da se slobodno kreću.
:setnja:
Tacno, nije Boris ucinio nista nezakonito, ali ne mora da relatvizuje stvari na nacin "krenuli smo da popijemo jos nesto i nastavimo da se druzimo"...mislim, svi znamo zasto je Boris krenuo dalje sa tom dvojicom i sa kakvim namerama mislim nista nezakonito i nista lose naravno (pa vecina nas radi to isto, ja takodje) ali ne mora da prodaje jeftine fore. Na to sam mislio.

P.S.
Da nije mozda krenuo sa tom dvojicom da bi im pozajmio knjigu iz Opstenarodne ribologije :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne, ne znamo "zašto je Boris krenuo dalje sa tom dvojicom".
Ono što sigurno znamo jest da su ta dvojica pretukla i opljačkala Borisa.
Vjerojatno po službenom zadatku, što je bio Borisov rizik.
Korisnikov avatar
By Mars
Fantastičan post scriptum.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Јако је ружно то што се десило. Похвале за полицајце који су их брзо пронашли....

Лудо је време... можемо да критикујемо Бориса ако је донео неку брзоплету одлуку...а опет са друге стране за много већу је критику то што су га опљачкали... хтео не хтео, насилници узимају шта им треба... то је могло и на улици да му се деси....

Сетите се само приче једног форумаша који је отишао на гајбу код типа којег је упознао на Ромеу... кад се скинуо а из друге собе излетела два типа са бејзбол палицама и унаказила га од батина.... ТО МОЖЕ СВАКОМЕ ДА СЕ ДЕСИ ако оде код непознате особе....

Према томе маните се критиковати Бориса... шта је урадио, шта је могао... шта није.... да је сматрао да је нешто погрешио он о томе не би обавестио јавност... али пошто и ја мислим да је то што му се десило јако ружно и болно моја пуна подршка њему и свакоме од нас ко може да буде изложен оваквој врсти опасности...
Da budem jasan i ja osudjujem ovo teško krivično delo, ali zašto Boris pošteno ne kaze da je krenuo dalje sa njima jer je mislio da bude bilo sexa. Sve ostalo je u redu plus moram pitati da li sam ja "politički nekorektan" ako kazem da je Boris bio pomalo neoprezan?
Korisnikov avatar
By blenta
zato sto je irelevantno
sve i da im je sa prozora golisav u roze bade mantilu
sa zebrinom sarom i visokim, ali mind you! klasicnim salonkama
pistaljkom privukao paznju a onda se naguzio
i viknuo "momci kopanje"
i pozvao ih u svoj stan

to ne menja cinjenicu da oni nisu smeli da zloupotrebe situaciju u kojoj su se nasli

razbojnistvo je u svakom slucaju
a sad dal su to uradili jer su mislili da je laksa meta i da ima sta da se orobi
ili zato sto su dodatno homofobi pa ima i mesta za zlocin iz mrznje je dodatna rasprava

ali ovo sto ti stalno potenciras je potpuno nebitno
i nista ne menja
sem sto tebi donosi neku satisfakciju da si ti satro za nesto u pravu
za sta se niko ne ne pita

jbt

loni
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Dakle ako je zbog sexa onda je boris "krivlji"? how yes no
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2512817#p2512817]Denni85 napisao:[/url]Da budem jasan i ja osudjujem ovo teško krivično delo, ali zašto Boris pošteno ne kaze da je krenuo dalje sa njima jer je mislio da bude bilo sexa. Sve ostalo je u redu plus moram pitati da li sam ja "politički nekorektan" ako kazem da je Boris bio pomalo neoprezan?
To je na nivou, sama je kriva što je silovana nosila je minić!
Ja i daljem ostajem misljenja da ljudi ponekad trebaju biti oprezniji, u ovom slucaju B.M. , isto kao sto kod jednog dela prevara imamo cinjenicu da je prevareni pohlepan (i naivan) pa ga prevarili. Ili kada bi neko krenuo da se u Dinamovom dresu seta po Beogradu ili neko u Zvezdinom po Zagrebu. Point je da ljudi trebaju pomalo i sami da povedu racuna o nekim stvarima, sto naravno ne umanjeje odgovornost pocinitelja, niti se relativizuje.
Korisnikov avatar
By Stripi
I opet omašio.
Nema veze, bar si u nečemu uspješan.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!