Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By LeDeNa_
Ne podnosim smajlije.Dobro si me podsetio da ne stavljam ni taj.
Korisnikov avatar
By Denni85
Torry napisao:ma nisu veliki problemi ali dovoljno da zbog pritiska u glavi ne mogu da se skoncentrisem npr na posao ako sam na radnom mestu...
da, to je najgore....moras da radis ali ne dolazi koncetracija jos manje
imas volje za bilo sta...ponekad, kada bas nemam drugog izbora, "resim"
to uz pomoc Trodona :D znam da nije najpametnije, ali posao nekada ne moze da ceka
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
Meni je nizak pritisak poklon od caleta. :sniff:
Stvarao mi je probleme tokom srednje skole, kada sam prepodne bio u bolnici na praksi, a poslepodne na predavanjima u srednjoj. Kada znam da treba vise da dam od sebe, zaboli me glava u potiljacnom delu i ceo dan mi je sjeban. Trudim se i da se smejem i sve, ali mi dan sjeban, pa to ti je.
Kafa mi pomagala, ali na kratke staze, pa sam presao na nes 3 u 1 ili slicno.
Mada, nisu ni grickalice lose, a ni cokoladice...jednostavno mi zavisi od perioda. Nije losa ni cokolada za kuvanje.
Takodje, jedan savet-KOKICE. Ako imate prilike, kupite ih ili napravite kad vas ujebe pritisak. Meni tako dizu raspolozenje da nema onog tupog bola u glavi. Mozda je zbog triptofana, ko ce ga znati. Ako ste skloni varijacijama u pritisku, izbegavajte alkohol, ja sam tako zamalo izgubio svest. Uobicajeni pritisak mi je 90/60, pa i manje.
Za utehu, osobe sa hipotenzijom imaju manje rizika od kardiovaskularnih i digestivnih problema, infarkt mozga je uglavnom samo misaona imenica i metabolizam nam moze biti brzi od drugih, ali nema pravila.
Uglavnom, hipotenzija nije opasna, ali oprez je neophodan ako vam stvara vece probleme. Ja sam se sa godinama navikao i lakse mi je.
Nadam se da sam nekako nekome pomogao.
By Paris
Ne znam sta bih ti rekla. Ja imam ekstremno nizak pritisak, ali mi se organizam privikao nekako i retko kada, jednom u 3-4 meseci ili redje me zaboli glava.
Kafu sam prestala da pijem sto nije imalo nikakav pozitivan ili negativan efekat na pritisak.
Jedino sto mozda utice na povecanje pritiska je visoko kaloricna hrana koju jedem.
Na srecu ne debljam se, a mozda je to objasnjenje saveta 'udebljaj se'. Drugim recima jedi pizze, burek, cokoladu i slatkise..
Korisnikov avatar
By nsc
pritisak mi varira od 90/60 do 120/80 i retko imam problema - sem malih neprijatnosti iza usiju do vrata, kad spoljni naglo skace
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni je pomoglo 3 meseca na moru. majkemi.

pre toga sam trenirala odbojku ozbiljno godinama...tipa...6-7, gde su vrlo vodili racuna sta jedem i koliko vode pijem i to sve...i nista...trenutno je pomagalo, ali ne na duze staze...

3 meseca na moru...od tada imam 125/75 eni tajm dej or najt.
Korisnikov avatar
By Mars
Mogu da vam iznajmljujem mog oca, na sat.
Uspeh zagarantovan.
Korisnikov avatar
By sapa09
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2310199#p2310199]Torry napisao:[/url]nerado se prikljucujem fan grupi, avaj :lukavi:

pocinje sa glavoboljom i zavrsava se tako sto sam posle sposobna samo da sedim i da mi od bola glave dodje da udaram istom o zid

inace kazu da treba nesto slano jesti, ukoliko nemam nista pri ruci, kafa, ako ni to, meni bar pomaze hladna voda (da pijem) ili vazduh, imam potrebu bas tada da sam negde napolju.
Isto je i kod mene.Mada se cesto nalazim na casovima kada pocne glava da me boli.
A desavalo se i vise puta da ne mogu da mi izmere pritisak (ne cuju donji), a desilo se cak i da mi iz desetog puta izmere da je 80/60. (sto je nisko, s obzirom da godinama imam 110/90)
Par puta mi se desavalo da bukvalno ne mogu da vidim osobu s kojom razgovaram od bola u glavi i tada mi najvise odgovara umivanje hladnom vodom, hladan vazduh ili san.. :)
Korisnikov avatar
By horus.
ima dana kada bih samo spavao... tada ni reke kafe ne pomazu...

posle bas dobrog treninga sam sav skakutav, ali to kratko traje....

nizak pritisak... :drama:
Korisnikov avatar
By mikeli
meni je po porodicnoj liniji, visok ,,
osetio sam pre 1-2god da mi smeta mrsna hrana, i smanjio sam je, vise pileceg, cureceg, ovcije, pomalo svinjsko (kako god, zivotinjsko :( ),..
samo da izbegnem tablete, vise zdravog zivota (kao kad bejah mladji) !!! cak sam i davalac krvi postao (B- sam), a kad su mi slucajno otkrili oboljenje jetre (ja sumnjao zbog pica) a dr na hepatitis i to C (na koji sam hvala gospodu negativan), vodim mnogo vise racuna o zdravlju ,,,
Korisnikov avatar
By stefan19
Dosta tecnosti. Povremeno sipaj kasicicu soli u vodu i popij. Natrijum zadrzava vodu u telu i povecava nivo cirkulisuce tecnosti, therefore podizuci krvni pritisak.
Ako imas vrtoglavice kad ustanes sa kreveta ili stolice, i ako ti hypotensija na bilo koji nacin ometa funkcionisanje, obrati se lekaru.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368415#p2368415]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368389#p2368389]stefan19 napisao:[/url]Dosta tecnosti. Povremeno sipaj kasicicu soli u vodu i popij.
kašičicu? je li to stvarno moguće?
Natrijum podize pritisak da, i predstavlja osnovni razlog povisenog pritiska kod mnogih ljudi, ali tebi ne treba podizanje pritiska natrijumom niti to iko normalan radi.

Pocni da se bavis fizickom aktivnoscu, setaj umesto busa, stepenice umesto lifta.
Ako imas vrtoglavice, spava ti se non stop i sl, onda idi lekaru.

I ne brigaj za nizak pritisak preterano, kazu da je vesnik dugovecnosti.
Korisnikov avatar
By mOwbid
da. nikad nisam mogla da dam krv :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Prekjuce, juce, danas....mi je bio na istorijskom minimumu.

Kafu juce popio jedno pola litra na klo,klo,klo onako, terapeutski, nesvestan koliko mi treba.

Posle cu da izmerim da vidim brojke.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Pritisak mi je obično 90/65. Gornji u principu može da radi šta hoće, na donji sam jako osetljiv. U poslednje vreme mi se dešava da gornji pritisak skoči, a donji opadne... Tako sam jednom imao 110/50. Srećom pa do toga ne dolazi često.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369788#p2369788]Sixto napisao:[/url]

I ne brigaj za nizak pritisak preterano, kazu da je vesnik dugovecnosti.

:klap:

Pa, kafom pokusavam da "pridrzim". Mada ni s njom ne preterujem. Samo sam redovan u konzumiranju. :kafa:

Cini mi se da ishrana pomaze, tacnije, odgovarajuci rezim ishrane koji sam primenio od ovog semestra.
Drasticno smanjio upotrebu ulja, krompira i mesa u kombinaciji, a drasticno povecao kolicinu povrca, raznovrsnog, koje termicki obradim tek toliko da ne bude dibidus rovito.
Nemam vise one momente dvocasovnog kunjanja nakon rucka, kojem ni kafa ne moze da naudi. Naprotiv, kafa mi je u ovom slucaju ostala vise kao ritual.

Povrca, deco, povrca. :deda:

:smeh:
Korisnikov avatar
By stefan19
MRzi me da prevodim ali ovo mi se upravo desilo :D

So i went to see my new doc last month and he did a full sports Exam on me. I'm 80% sure he is gay or bi at least and he really turns me on. So what happened is after he looked and checked me out, he was gonna take my blood pressure. And as he put my hand right into his lower stomach area, my heart started pounding and my Bp went up. So he said your Bp is really really high have u had much coffee today? and I said yeah but I'm also nervous about the exam. So he said I won't put u on Bp meds based on one high readin but want u to come back and get rechecked when you come next week to pic up ur blood work. So next week I come and the same scenario lol. A nurse takes my Bp and is like 120/75. And I was all happy, but then he comes back in to recheck and says "oh it's really high again" so HE OUT ME ON BP MEDS!!! Hahaha. He says "these are mild come to be rechecked in a month".
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Imam vec neko vreme nizak pritisak. Uskoro ce mi i to postati nesto normalno.

Obicno u toku dana imam 80/60, eventualno 90/60.
Korisnikov avatar
By horus.
danas umirem! ceo dan mi se vrtelo u glavi i samo bih spavao...
od kafe nema neke vajde...
a valjda ce sutra biti bolje...
Korisnikov avatar
By astrochimp
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511343#p2511343]Mali-Princ19 napisao:[/url]danas sam opalio rekord u hipotenziji, posle 3 nesa jedva funkcionisem.
Uf, nije ni cudo. Kofein deluje stimulativno na centre u mozgu i pojacava rad srca,cime se podize krvni pritisak,ali istovremeno siri krvni sudove i deluje kao diuretik (pomaze izbacivanje tecnosti) na periferiji (sto dovodi do pada krvnog pritiska)......pri cemu je uticaj na periferiji izrazeniji i jaci. Na kraju kafa spusti pritisak ispod vrednosti koje su bile pre uzimanja iste.
Korisnikov avatar
By astrochimp
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369788#p2369788]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368415#p2368415]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368389#p2368389]stefan19 napisao:[/url]Dosta tecnosti. Povremeno sipaj kasicicu soli u vodu i popij.
kašičicu? je li to stvarno moguće?
Natrijum podize pritisak da, i predstavlja osnovni razlog povisenog pritiska kod mnogih ljudi, ali tebi ne treba podizanje pritiska natrijumom niti to iko normalan radi.
Dobro je. Vec sam to isto hteo da napisem.
By sweetmelon
Sto se niskog pritiska tice,slazem se sa mnogima ovde,sport pomaze,kao i povecan unos soli i ugljenih hidrata,s obzirom da vezuju vodu povecavaju i pritisak,samo ne treba preterivati:)... babe savetuju i beli luk:)
Korisnikov avatar
By Tungi
A ima li tema o visokom pritisku? Ja sinoć ni mrtav ni živ :gotika:

Tremor u rukama, aritmije, gušenje.. :drama:.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!