Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

^ ^ a znam da bi ti, JvA :lol:

@blenta, u oktobru 2011-e dobro se secam prichali smo o ovome.
ovo sad shto govorish je neshto bitnije drugachije od onog shto si onda govorio a govorio si da si bio finansiran. mozemo procheshljati tamo ono.

ja ni nisam rekao da nemash iskustva u us drushtvu vec da je 3.5 godine (pogotovo, ako su u novije vreme, nakon pada bush-izma) znatno manje od 15 godina. to.

u vezi onog edita o being out, sve pohvale, ali evo recimo ja nit' sam posebno out, josh manje da glumim heterosa (tek to mi ne pada na pamet), pa sam iskusio shikaniranja i napade u ovom rust-belt gradu.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Bez namere da iznosim kvalifikacije na razmatranje cenjenoj komisiji, blenta jeste u pravu. Nivo ksenofobije je zaista nizak. To i ima neke logike, svi su "od nekuda", i velika vecina njih je to svesna.
S druge strane, Amerike su ogromne i verovanto postoje delovi gde to nije istina, al u tome i jeste stvar - preselis se tamo gde nije takvo stanje.
Korisnikov avatar
By blenta
ja odgovorno tvrdim:
da nije naravno cela amerika super, sjajna i tolerantna
ali cak i gudure i zabiti pokazuju nizi stepen xenofobije nego veliki EU gradovi

sto kkaze junac, svi su oni neki mesanci odnekud.

i cak i u zabitima sam bio iznenadjen koliko ljudi ne da im nije problem sto
nisam isti nego koliko imaju razumevanja za to i strpljenja za svako sranje
koje napravim jer sam tuljan a ne zato sto sam stranac

no lakse je naci si opravdanje no mrdnuti dupe
@unic0rn, sve to i jeste i nije tako. Amerika bar u ovom delu u kom sam je tako mentalno-politichki podeljena od osobe do osobe od kuce do kuce od bloka do bloka od ulice do ulice od neighborhood-a do neighborhood-a a da ne pominjem od grada do grada i od geografskog dela do geografskog dela.... da chovek koji realistichno i dubinski razmishlja ne moze ni negativan ni pozitivan zakljuchak da iznese. u tom je stvar. shto jeste u neku ruku razocharavajuce bash zato shto Amerika slovi za sve naj, naj bolje, najnaprednije na svetu.
Korisnikov avatar
By blenta
ti nam sad otkrivas da uvek ima budala i da drustva nisu homogena?
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501488#p2501488]blenta napisao:[/url]ali cak i gudure i zabiti pokazuju nizi stepen xenofobije nego veliki EU gradovi
i sam valjda znash da si preterao ovde.

zashto onda u Putovanjima se pishe o cheznji i ljubavlju za Berlinom, Parizom, Londonom, Pragom, Budimpeshtom, Barcelonom, Kopenhagenom, Stockholmom ..... a ne o americhkim gudurama i zabitima gde je "nizi stepen xenofobije, homofobije... nego u u velikim EU gradovima" koje pobrojah?

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501488#p2501488]blenta napisao:[/url]no lakse je naci si opravdanje no mrdnuti dupe
da li bi ovo trebalo kao na nekog da cilja?
imash gajbu u NYC-ju ili Boston-u? ako da, hocu! :wink:
Korisnikov avatar
By blenta
jel sad treba da ti objasnjavamo razliku izmedju berlina i lorain countija recimo?

nemoj da ti krenem o kopenhagenu gde u novinama i tv-u mrtvi ladni koriste termine
second i third generation immigrants :)
jer to biti jos jedan kolosalni oftopik

a za ostalo poenta mrdanja dupeta je da sam radis na stvaranju svoje sudbine
ne da cekas da ti neko obezbedi stan na dobroj lokaciji
gde ces ga natapati etericnim uljima :awesome:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501500#p2501500]blenta napisao:[/url]jel sad treba da ti objasnjavamo razliku izmedju berlina i lorain countija recimo?

nemoj da ti krenem o kopenhagenu gde u novinama i tv-u mrtvi ladni koriste termine
second i third generation immigrants :)
jer to biti jos jedan kolosalni oftopik
a pratish li forume kao npr. tzv. Free Republic, fox news channel tv i forume i ostale republikanske "christian-right" forume u Americi, choveche? ili zmurish na to?

tek da vidish njihov vocabulary tamo i "positive, inclusive" energy.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501500#p2501500]blenta napisao:[/url]
a za ostalo poenta mrdanja dupeta je da sam radis na stvaranju svoje sudbine
samo te zezah onim da me pozovesh, ne boj se, ne bih ti ni da me platish, imao ti gajbu ili ne.

a ovo "poenta mrdanja dupeta je da sam radis na stvaranju svoje sudbine
gde ces ga natapati etericnim uljimapa," --- bingo! to, izmedju ostalog, i rekoh kada rekoh da sam samcit krchim put boljem zivotu u Americi.
ne d'o Bog da od tebe zavisim. :)
Korisnikov avatar
By blenta
si, ne d'o ti bog
upregao bih te kao vola
a sirot imigrant karta posle tolikih godina
ti ne bi bila dostupna
:*
Korisnikov avatar
By blenta
i kratka poruka nasih sponzora sa komandnog mosta, direkcije za oftopike

Slika

:isus:
Korisnikov avatar
By 2kune
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501380#p2501380]antibiotic napisao:[/url]Ne znam francuski, ali mogu da pretpostavim da su transparenti i "argumenti" kao i svuda, identicni.
Tamo gde se spoje crkva i desnica ne moze nista dobro da proizajde.
paaa... malko nedostaju ustaška i četnička znamenja, zvjersko urlikanje krvožednih namjera i uvreda, par razbijenih pedera i potpuno rasturen glavni grad... ali u načelu da... manje više sve je isto... :potapsava:
Korisnikov avatar
By Vel boy
a nekako mi u njegovim haiku-sklepachinama od posta promache ovo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501481#p2501481]blenta napisao:[/url]....isto sam dosao, sam se snalazio, ....
isto si doshao? isto kao ko? ne zelish valjda reci da su svi ex-Yugovici doshli u Ameriku na nachin tog tvog nekog programa "natecanja" za finansiranje...? tachno koji je to program? samo pitam.
i kako nema veze s kojom vizom si doshao u Ameriku? :trep:
Korisnikov avatar
By Tungi
Vel kad ti je toliko teško i kada te jebu i spreda i otpozadi raznorazni mrzitelji što se ne vratiš da te dojebu još malo u EU?
Ne, ja uopshte ne otvaram ni teme ni off-ove o Americi ni kako je teshko/lako meni u njoj. Ja jedino reagujem kada jedna krajnost kojoj je sve bilo placeno (a nece da kaze tachno kojom vizom je doshao u Ameriku ni tachno koji je to program "natecanja" za profesiju, praksu, putovanja, rad u Americi....) sve naj, naj i ulepshava o Americi, na jednoj strani, te kad generalni amerofobi pochnu da seru njihovo poznato sve najgore o Americi, na drugoj strani.
samo to.

tachno se moze pratiti kako je blenta shirio i dubio offtopic i vukao me za jezik u ovoj temi.
ja jednu kratku rechenicu "a, i u americi, bar SAD-u....." na blentinu "ako si musliman, imigrant, peder i sa balkana mozes odmah da se
podvrgnes parcijalnoj lobotomiji jer ce ti deo mozga ionako odumreti
usled kolosalne gluposti u komentarima i glede kvaliteta i kvantiteta
u slobodarskoj egalitarnoj pretolerantnoj evropi"

-a on nastavio da shiri i dubi off. i pri tom me prvi pochinje i nastavlja da vredja na lichnom nivou i ponizava, a pojma nema! i to neko ko je proveo uglavnom kroz proputovanje, kao shto i sam reche, finansiran i placen od strane god knows who (ne ulazim da li zasluzeno ili ne) po Americi 3.5 godine krijuci tachno koji i kakav je to program "natecanja" za "finansiranje" za rad i praksu i putovanja u/po Americi te na koju i kakvu vizu.
te povrh toga josh bunca da "ali cak i gudure i zabiti pokazuju nizi stepen xenofobije nego veliki EU gradovi".

samo toliko. malo realnosti i ozbiljnosti, molim.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501517#p2501517]2kune napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501380#p2501380]antibiotic napisao:[/url]Ne znam francuski, ali mogu da pretpostavim da su transparenti i "argumenti" kao i svuda, identicni.
Tamo gde se spoje crkva i desnica ne moze nista dobro da proizajde.
paaa... malko nedostaju ustaška i četnička znamenja, zvjersko urlikanje krvožednih namjera i uvreda, par razbijenih pedera i potpuno rasturen glavni grad... ali u načelu da... manje više sve je isto... :potapsava:
Pa dobro, minus ove krvozedne zveri (nisam ih ni jednog momenta zanemario :perezube: ), vise neki pseudo- common sense koji vlada medju ljudima koji se vagaju negde u sredini i kojih, verujem, ima mnogo vise od ovih karikaturnih ekstrema.

Ciji homofobni transparent kaze nesto tipa "gay je bolest" ili "za porodicne vrednosti" ali koji se mogu jos uvek donekle ubediti zbog cega grese.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501500#p2501500]blenta napisao:[/url]
...a za ostalo poenta mrdanja dupeta je da sam radis na stvaranju svoje sudbine
:krezavi:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501503#p2501503]blenta napisao:[/url]si, ne d'o ti bog
upregao bih te kao vola
a sirot imigrant karta posle tolikih godina
ti ne bi bila dostupna
:*
Tako, tako, Veli treba malo rada i discipline, to je već nužnost postala... :bic: :tepih: :kopa:
Korisnikov avatar
By 2kune
svećenici da, ali rijetko koji biskup, mada i tu ima izuzetaka...
Losa vest definitivno ali me nije zacudila jer Pariz inace bije glas da ima najvise policajaca sa oruzjem na ulicama od svih evropskih gradova.
U tom gradu uopste ne funkcionise multietnicnost kako se to zeli prikazati, severno od grada je slika toga.

Sad skrecem sa teme ali na neki nacin i ne :)

Preduslov za neka LGBT prava je funkcionisanje multietnickih zajednica ako ih im sredini u kojoj se Gej prava traze, i tvrdim da kada bi hipoteticki Vojvodina bila nezavisna drzava pre bi donela zakone u korist LGBT populacije nego li pola clanica EU.

Uglavnom porast netrpeljivosti prema LGBT populaciji jaca tamo gde je slabi identitet "prvopostojane" etnicke grupe bilo da je razlika boja koze, religija, jezik, jedan od razloga "ugrozenosti" te prve grupe su i pojava i jacanje drugih etnickih grupa.
To recimo daje odgovor zasto u Danskoj ima gej vencanja i u crkvi jer 85% stanovnistva pripada jednoj "prvonastaloj" etnickoj grupi koja ni na koji nacin nije ugrozena.

I slozio bih se sa blentom u raspravi sa Velom.Amerika generalno nema taj problem etnickih grupa u Evropi to je dosta komplikovanije i cini mi se tek taj problem ce nastupiti i biti veliki izazvo za EU.

a mozda i gresim, daj boze
Korisnikov avatar
By blenta
gresis
ima smisla da tamo gde postoji veca multietcnost postoji veca tolerancija
ali nije uvek tako
ne umem da objasnim ali imam primer

danska, gde su prava lgbt pop na jako zavidnom nivou
a ksenofobija maltene drustvena tekovina
pa naveo sam ti primer bas iz toga razloga da prikazem koliko je funkcionisanje multietnicke zajednice gde je ima veoma bitno

samo postojanje multietnicke zajednice koja ne funkcionise(bez tolerancije) stvara problem LGBT populaciji, jer kao sto si rekao imas dokaz za to

ovo za Dance i ksenofoboji ne znam, ja sam upoznao par ljudi odande na svojim putovanjima i meni su ti ljudi bili ok.
Doduse nisam nikada bio u Danskoj pa ne mogu pricati.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!