Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Darling
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2465012#p2465012]Over_the_rainbow napisao:[/url]Koje su vase omiljene salate?

Zapravo htedoh da vas pitam - znate li kako se zove salata u koju idu pecurke, paprike, paradajz, patlidzan, tikvice i pravi se sa dosta (maslinovog) ulja?
Edit to add - u salatu idu i krastavci, feta sir... :)
Pečurke, patlidžan i tikvice na jednom mestu...kuku...ne znam koja je, a i ne želim da saznam :povez:
Ne volim salate svaštare.

Generalno, salata kao salata mi ništa ne znači, bitno mi je koje je glavno jelo.

Leti mi prijaju zelena salata ili krastavci u sirćetu.
Uz neko jako mesište, salata od kupusa.
Uz pasulj isključivo salata od paprika sa belim lukom.
Salata od paradajza može uz neki doručak ili piletinu za ručak.
Krompir salatu jedem samo uz ribu, bez crnog luka, jer ga ne podnosim.

Volela bih da mi neko kaže koja je poenta stavljanja ulja u običnu salatu od paradajza i krastavaca. Stvarno ne razumem, a nije ni lepo. :shrug:
Korisnikov avatar
By Mars
Vole ljudi.

Mi smo kuci oduvek pravili zasebne salate. Moj otac najvise voli te paradajz-krastavac salate i sa uljem i sa lukom, a ja ne.

Od kad smo poceli da koristimo maslinovo ulje, pravimo i jedemo zajedno.

Sad u mesec dana jednom stavim suncokretovo, i jednom u 3 meseca crni luk, cisto da mi se vrate neki ukusi na trenutak.

Inace, slicno kao ti, dugo nisam razumeo da neko stavlja sirce u paradajz, pa sam eto i ja to poceo da radim.
Korisnikov avatar
By Pipin
Postoji li nešto za sečenje svežeg kupusa za salatu, al da je na dugme?
Probao sam sa seckom, al ne ide. Iseče samo donje komade kupusa koji su uz nožić, a ovo gore ništa. Uz to je posuda malecna, pa kupus moram napola već iseckati.
Ima li išta od aparata za to?
Korisnikov avatar
By Mars
Zavisi koji secko i gde su nozevi.

Imas secka kod koga je secivo IZNAD posude, to je za kupus, kolutove sargarepe i sl.

Tu povrce i voce prolazi jednom i samo jednom, nema da nesto bude ispasirano a nesto netaknuto.
Korisnikov avatar
By Pipin
Daj neko ime, ja već danima pretražujem ove naše net prodavnice i ništa. Imaju popriličan izbor, ali nigde nema podatak o tome.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne znam, stvarno. Moji kuci imaju Iskrin.

Edit: evo ima rucni

Slika

Za kupus, sargarepu je ovo skroz desno secivo.
Korisnikov avatar
By Pauceti
rukola + susamovo ulje
vrganj + badem + balsamico
rotkvice + bela roze i crna rotkva + keleraba
Korisnikov avatar
By acid drop
Volim krastavac sa pavlakom.

Moram da probam onu Blady salatu. :bale:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2499708#p2499708]Pipin napisao:[/url]Postoji li nešto za sečenje svežeg kupusa za salatu, al da je na dugme?
Probao sam sa seckom, al ne ide. Iseče samo donje komade kupusa koji su uz nožić, a ovo gore ništa. Uz to je posuda malecna, pa kupus moram napola već iseckati.
Ima li išta od aparata za to?
Ima, evo ovako izgleda:

Slika

i zove se verovao ili ne - salamoreznica. :facepalm:
Moj osim dugmeta za podešavanje debljine odreska ima i dugme za podešavanje brzine okretanja noža, pa tamo lepo nacrtano da li ti treba za suhomesnato, za šargarepu, sir, kupus...
Presečeš glavicu na četvrtine i naseckan kupus za 2minuta. I sve froncle iste debljine :yes:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
ma sve volim... kad me bas mrzi da se cimam onda samo zelena salata sa parmezanom,npr. bruka.
volim i onaj 'zon sa maslinama, feta sirom i zacinima, sve potopljeno u maslinovo ulje. to su mi jednom spremili pre par godina i nikako da se usudim da sama smuckam.
kad jedem rostilj, obavezno uzmem sopsku.
daaaaaaa, kupus salatu redovno imamo na gajbi, to bacham na sendvice.
Korisnikov avatar
By Mars
Ako volis masline, ulje, sir...napravi ovo. Fantazija.

Doduse ja nikad nisam pravio sa zutim tvrdim sirevima, samo sa belim i mekim...treba eksperimentisati malo.
Korisnikov avatar
By spliff
dressing za zelenu salatu:
dve kashike (supene) meda
dve kashike sirceta (ili odgovarajuca kolichina limunovog soka)
jedna kashika senfa
jedna do dve kashike maslinovog ulja
so i biber

:mljac:
Korisnikov avatar
By Mars
e, kad smo kod slatko-senfastih kombinacija - ja se navukao na ovo dole - odlicno je!

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Samo treba izdrzati i ostaviti to da dobro odstoji, da se izmesaju svi ukusi.

Pa onda na vruc hleb mazes to blago stegnuto ulje iz frizidera i jedes sir - delikates!

Ja sam od zacina stavljao ruzmarin, bosiljak i origano.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
jao, kako mi se sad to jede... sa' cu da smuckam! :D ne znam kad cu da puknem od ovolikog zdranja, ne stajem vec deset dana, samo nesto spremam i jedem, jedem, jedem. amanzaman.
Korisnikov avatar
By gnossienne
Najobičnije:
- krastavac i paradajz
- izrendani kupus
- cvekla
- zelena salata
- mladi luk...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!