Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By Marizza
ja sam agnostik. Ne mogu da tvrdim da li Bog postoji i da li se tako zove. Zašto recimo Bog nije žensko? Prosto ne mogu da verujem da nešto postoji dog to ne vidim.
Sve ono što je naučno dokazano prihvatam kao postojeće.

Što se tiče religija mislim da je to jedna opšta glupost jer su sve nastale kako bi ljudi objasnili neke prirodne pojave koje su se dešavale.

O crkvi kao ustanovi ne želim ni da komentariše. To je valjda najveće zlo koje postoji koja nema veze sa verom i Bogom (ako postoji)

Što se tiče ljudi koji veruju da Bog postoji ili kako ga god oni zamišljali poštujem jer smatram da svako od nas mora da traži nadu u nečemu.

Ja je tražim u svom radu i muzici.
Korisnikov avatar
By bern
odvajam religiju kao vid duhovnog djelovanja, potrebe (ili kako god već želite), religiju kao instituciju, kao kulturoliški/civlilizacijski pojam i mnogo mi smeta kad se lgtb osobe obruše na sve ove stavke.
Korisnikov avatar
By Alexis92
Vernik sam i ne volim raspravljati o tome, objašnjavati zašto jesam i kako jesam, jednostavno jesam :)
Korisnikov avatar
By gossip
keva mi je katolkinja
cale pravoslavac
oni su "kao" vernici
ja sam krsten ali sam se odrekao vere odavno...jednostavno nikada nisam osecao potrebu za tako necim...tako nesto me ne ispunjava
Korisnikov avatar
By 2kune
Vjerujem u Veliku Staru Hijenu koja se neprekidno smije tamo negdje gore... :molise:
By darkangel88
Pa sad ,zanimljivo pitanje :D
Vernik jesam ali u neku silu,koju ne prestavlja ni jedna religija niti njihova pravila :)
Jednom u fulmu je bio deo kada pitaju Boga :
,,Ali Boze to pise u vasoj knjizi,bibliji,,
na sta sledi odgovor :
,,Kojoj knjizi? Da je nisam poslao faxom na zemlju,,.

tako da verujem da postoji nesto :D ali ono u sta ljudi veruju mozda nije bas ono sto postoji :D da pacovi imaju boga,najverovatnije bi imali i pacova Isusa :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mislim da ce mi biti potreban ceo zivot da se izlecim od pravoslavlja, nacionalizma i svega sto religija utrapljuje u paketu jos od malena.

Najbolji nacin za to je verovatno ostati hladne glave pred izazovima koje se ticu vere, boga, nacionalnosti itd. a ne ici u drugu krajnost kao ocita "zrtva" jednog takvog sistema.

Lecenje od religije donkele ide relativno lako, jer oni cine gotovo sve da postanu odbojni jednom gradjaninu koji iole zdravo razmislja, dok sa sujeverjem ide nesto teze. Tu nas najvise drze obesene na kukama.

Ono sto ja trenutno radim je otvaranje kruga sujeverja do svojih krajnjih , bolnih i strasnih granica suocavanja. Ovo je vrlo opasno po zdravlje i racunam na svoju snagu, a 22 decembra pravim jednu tematizovanu umet. izlozbu koja ce ovaj krug zauvek zatvoriti i ja cu konacno postati oslobodjen svih tih babskih prica.
Korisnikov avatar
By stefan19
Nego sta, vernik sam. Veoma spiritualan ali ne bas religiozan. Ne dopada mi se crkva kao institucija, mada svojevremeno sam i Bogosloviju pohadjao...
By Speculum Columbae
Као дело Живог и Премудрог Бога, свет је пун живота. Свуда и у свему је живот и премудрост. У свему видимо израз мисли - и у целини и у свим деловима. Он је права књига из које се можемо учити богопознању, премда не подједнако јасно као из Откривења. Пре него што је постао свет, постојао је само живи и безгранични Бог. Призвавши свет из небића у биће, Бог никако није постао ограничен. Сва пунота живота и неограничености изразила се и у живој и у органској творевини, која је и бескрајно мноштвена и сва обдарена животом. Шалим се хехе
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476292#p2476292]antibiotic napisao:[/url]Mislim da ce mi biti potreban ceo zivot da se izlecim od pravoslavlja, nacionalizma i svega sto religija utrapljuje u paketu jos od malena.

Najbolji nacin za to je verovatno ostati hladne glave pred izazovima koje se ticu vere, boga, nacionalnosti itd. a ne ici u drugu krajnost kao ocita "zrtva" jednog takvog sistema.

Lecenje od religije donkele ide relativno lako, jer oni cine gotovo sve da postanu odbojni jednom gradjaninu koji iole zdravo razmislja, dok sa sujeverjem ide nesto teze. Tu nas najvise drze obesene na kukama.

Ono sto ja trenutno radim je otvaranje kruga sujeverja do svojih krajnjih , bolnih i strasnih granica suocavanja. Ovo je vrlo opasno po zdravlje i racunam na svoju snagu, a 22 decembra pravim jednu tematizovanu umet. izlozbu koja ce ovaj krug zauvek zatvoriti i ja cu konacno postati oslobodjen svih tih babskih prica.
ja zapravo ne mislim da je to nesto specijalno tesko drakce
nekako se taj ... nacin razmisljanja, stavovi, dogme i ceo okvir

fundamentalno ne slaze sa kritickim razmisljanjem i intelektualnim razvojem...

te kako se covek vise umno razvija, manje ostaje podlozan zarobljenistvu
u okvirima koji nisu sposobni izdrzati kriticku misao i jednostavno takve stvari oceni kao triviu i otkaci
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491920#p2491920]blenta napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476292#p2476292]antibiotic napisao:[/url]Mislim da ce mi biti potreban ceo zivot da se izlecim od pravoslavlja, nacionalizma i svega sto religija utrapljuje u paketu jos od malena.

ja zapravo ne mislim da je to nesto specijalno tesko drakce
nekako se taj ... nacin razmisljanja, stavovi, dogme i ceo okvir

fundamentalno ne slaze sa kritickim razmisljanjem i intelektualnim razvojem...

te kako se covek vise umno razvija, manje ostaje podlozan zarobljenistvu
u okvirima koji nisu sposobni izdrzati kriticku misao i jednostavno takve stvari oceni kao triviu i otkaci
Pa dobro, mozda je ovo malo predramaticno receno, :) ali tu sam mozda najmanje mislio na sebe. Sto se mene tice lagano se popravljam mocu reci. Ovo "postapokalipticno" vreme sada opet otvara neki novi optimizam, jelte. It's fuckin' everywhere and I kinda like it.
Kriticka misao je stalno prisutna, ali covek mora barem ponekad da se unese u svoje vreme, iako je mozda nonsens i trivia, da ne bi izgubio vezu sa njim.
Korisnikov avatar
By blenta
barni, jel sve tvoje metafore i zivotne mudrosti imaju veze sa fecesom?
vec par puta mi se ucinilo da pominjes
Korisnikov avatar
By barni011
nemaju, neki dan sam to pomenuo uzevsi to iz ovoga sto sam sada napisao

pisao sam ja ovde i nesto drugacije

cak si me i ti pitao za jednu jesam li ja to citirao vladiku

ne znam jesi li me hteo ismejati ili ti se dopala, nek ostane tajna

imam dosta recenica koje su moje i cine me veoma srecnim kada ih izgovorim u momentima kada ih neko treba kao pomoc.(sad sam bas ozbiljan)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!