Moram da priznam da sam iznenadjena.
Jer zaista ne mogu nigde da vidim ni agilniju politiku evropskih integracija, ni da je izveštaj Evropske komisije pozitivniji od svih prethodnih, ni (prve) dobre rezultate antikorupcijske borbe, ni početak konkretnih razgovora sa Prištinom, ni neke dobre mere za početak ekonomskog oporavka, ni da je država (a pod ovim podrazumevas ovu ove vlade, te cu i ja) počela u većoj meri da prepoznaje LGBT prava nego ranije.
Evo samo ulomka od onog sto vidim (da ne kazem sto mi se javlja):
Vidim je da se u sadasnjoj vladi dvojica bore za vecinski uticaj i kontrolu nad svim (i nad medijima, a narocito nad policijom i na, izgleda zauvekpostojecim, paramilicijskim i paravojnim i mafijaskim organizacijama).
Da je od nedavno napravljen jos jedan raskol izmedju predsednistva i vlade (u vezi sa ali ne i zbog Kosova), da se povodom antikorupcije, bas kao sa ukradenim dzakom punim glasackih listica i prisluskivanjem trese gora a da se ne rodi mis (da je npr ptužnica protiv Dulica vracena na doradu, a da za Miskovica tek treba da smisle sta ce. O Azotari, Srbijagasu... i o tome kako 'istraga' menja smer cim se stigne do clanova sto vlade sto njihovih kumova, rodjaka... menja, da ne govorim).
Da je jedan od ove dvojice iz vlade svojom idejom o podeli Kosova doprineo jos glasnijoj EU and Co. mantri o teritorijalnom integritetu Kosova.
(O Platformi necu, jer je ovde rec o vladi, iako je ona mnogo lepo oslabila politicki polozaj vlade).
Vidim da se povodom oslobađanja Anta Gotovine i Mladena Markača i Ramuša Haradinaja bilo mnogo ljuto ali da se konkretno nista nije uradilo. I da se prilika da se kao zrela pravna drzava nesto uradi udavila u zalopojkama uvredjenog deteta.
Vidim da je ministar pravde bio na skupu desnicarske organizacije.
Da je Pavle Karadjordjevic rehabilitovan.
Vidim da je sve mnogo skuplje nego sto je bilo (ne za DS vakta nego recimo od pre dva meseca), da je Srbija mnogo izolovanija. Vidim da je javni dug povecan.
Vidim da Rusi (i Kinezi) kupuju bas na onaj isti netransparentan nacin na koji se 'ulagalo' do pre ove vlade.
I vidim jednu crnu zenu na kraju puta...
Sto se serendanja po bivsoj vladi od strane ove vlade tice - to me bas zabole, to, uostalom, svi uvek rade.
Ali...
Mos se desi da ja ne gledam u to u sta ti gledas.
:kristalnakugla: