Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
Slika

... koliko su vam opravdane sumnje, opravdana ocekivanja... razocarani... odusevljeni... indiferentni...?

Voleo bi da cujem Simorov odgovor na temu... s obzirom na polemiku sa sablaznutim Velom oko glasanja na izborima.

PS. ako ima tema zajeb'te rabotu i brisite...
Korisnikov avatar
By Blady
Cini mi se da je previse drama u odnosu kada su demokrate bile, a tada mi je delovalo kao da su svi na mdma (nije madonna) optimisticki
By Simor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2493980#p2493980]Sixto napisao:[/url]
Voleo bi da cujem Simorov odgovor na temu...
I kako sada čovek da te odbije? ;)

Kada sam glasao za Tomu Nikolića i SNS moje jedino očekivanje je bilo da se sa vrata Srbije (dakle i mog) skine Boris Tadić i njegova DS, pošto kada sam za BoTu prethodno glasao nisam mogao ni da zamislim stepen štete koju će njegova banda u periodu svoje apsolutne vladavine da napravi. Onoga trenutka kada je Toma diploma pobedio, a SPS i URS onemogućili DS-u da vladaju, moja očekivanja su bila ispunjena i više ih nisam imao.

Onda je prošlo 150 dana aktuelne Vlade i ja sam prijatno iznenađen: mnogo agilnija politika evropskih integracija (izveštaj Evropske komisije koji je pozitivniji od svih prethodnih), prvi dobri rezultati antikorupcijske borbe (divljanje korupcije je bilo glavno obeležje DS vladavine), početak konkretnih razgovora sa Prištinom, neke dobre mere za početak ekonomskog oporavka. Čak je država počela u većoj meri da prepoznaje LGBT prava nego ranije: od učešća države u projektu borbe protiv diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta >>> do izmene Krivičnog zakonika kojima je uvedena otežavajuća okolnost za kaznena dela počinjena iz mržnje zbog seksualne orijentacije ili rodnog identiteta >>>. (Btw, vrlo pažljivo pratim medije pod kontrolom DS-a (to je još jedna pozitivna stvar: kontrola medija od strane vlasti ne postoji ili ne postoji u onoj meri kakva je postojala za vreme DS-a) i čitam njihove kritičke tekstove: gluposti koje ti mediji stavljaju u prvi plan pokazuju da aktuelna vladajuća većina još uvek nije napravila bilo kakav ozbiljan gaf.) Ne dopada mi se vaskrsavanje nekih ljudi koje prezirem (Drecun, Ljušić), ali su oni za sada pod kontrolom i nikakvu štetu nisu napravili.

Naravno, sve to lako može da padne u vodu, pošto srbijanske političke elite nikada nisu pokazivale preteranu istrajnost u dobrom, ali ja ovoj vladi, i zbog svog dupeta naravno, želim uspešan rad. A ako budu loši, na izborima će pobediti neko drugi. Važno je da smo prekinuli kontinuitet kako samo jedna politička partija (DS) može da bude na vlasti i kako nam samo ta partija može doneti sreću i radost, pošto ti boljševički maniri nisu primereni za 21. vek čak ni u Srbiji.

:cowboy:
Korisnikov avatar
By Blady
^ da, jbte.. ne znam sto sam napisala mdna :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
... mora da je i B92 pod kontrolom DS-a chim kod velike vecine komentara i politichkih mishljenja, tema, blogova.... ima najmanje hvale nove vlasti a najvishe utemeljenih kritika......
a i e-novine.....
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo da josh kazem da mi je jedino drago shto ce ova vlada kosovsku ratnu/poratnu epopeju, chiji akteri (smiloshevicevci i shesheljevci koji opet vladaju) je i stvorishe pochev od 1988-e naovamo, i da zaokruzi- potpunom kapitulacijom. samo zato i sluze zapadnim politichkim krugovima kojima je jedino to i bitno pa dobivaju tu i tamo po koji bombonchic make-believe "pohvale".

zaista bi bilo nepravedno da DS, ZES, LDP nose tu hipoteku jer s kosovskom ratnom epopejom, veze nemaju.

a da me srce boli za obichne miroljubive dostojanstvene srpske civile s podruchja Kosova i Metohije koji samo zele svoja nacionalna, gradjanska, verska i bezbednosna prava tamo, boli itekako. no, nek' zahvale kreatorima i zaokruziteljima ratne/poratne kosovske epopeje.
By Sixto
Najsimpaticniji mi je Blic u svemu ovome, kao poslednji rudiment kulta licnosti.
Poslednji bastion Kralja Sunca BoTe i DS-ovog poretka. Gde se znalo kako se pise, gde se odlazi po reportazu i kako izvestava. Po pravilima, da se ne narusi imidz predanog vaterpoliste na celu otadzbine... :KimJongIl:
Korisnikov avatar
By Vel boy
to onaj medij gde se od sns internet vojnika nije moglo i josh uvek ne moze ni opepelit' u komentarima? :roll: bash je zuto-diktatorska bastilja, mamicu mu njegooooovu.
By Sixto
Komentari su posebna prica. Nisu se proslavili ni DS-ovci u Piramidi svojevremeno sa masinama za glasanje i bolesno visokim brojem glasova. Omladina je tu da tapse na mig velikog vodje.
Uredjivacka politika je pak nest drugo...
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma da.... DS-ovci su zuta-autokratska-BoTa diktatorska-staljinistichka-jugoslovensko-antisrpska-hrvatsko-shiptarska-balijska...... bagra.

treba bre 100% napr(eeeeee)dnjachkih komentara, a ne tamo tek samo 99%, da se objavljuju. :awesome:
By Sixto
No da se vratimo na temu... kako ti Vel percipiras Vladu Srbije posle ovih 150 dana?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
negde bolji negde gori. bar nisu toliko staticni.
Pa, veselo je u drzavi.
Hapse Miska, a cene i dalje rastu.
Drve qrac sa Kosovom, a ostatak Srbije gladuje jos uvek.
Nismo se bas usrecili njihovom podrskom Prajdu.
Toma se i dalje ponasa kao okorela seljancura, a niti jedno Ministarstvo ne ume da radi svoj posao kako valja.
Duplo golo, stvarno su svi isti.
Korisnikov avatar
By nsc
^ i, sta ima novo?
Korisnikov avatar
By Vel boy
jedino puno gore od nove vlade je- njeno vecinsko glasachko telo. ono je sastavljeno od
1.smradikalskih preletacha koji misle da su prefrigani oportunisti koji "znaju" da prevare svakog
2. onih koji uopshte ni kozmetichki se ne trude da se predstave kao eto boljim nego shto su bili, vec jednako ili chak i josh vishe zadrti devedesetashi, hoce savez nove vlade s koshtunicom, dverima, obrazom, pa i srs-om.... (te predstavljaju u vladi narochito ljushic, drecun, palma, mrkonjic, ilic i razni drugi)

narochito odnos nove vlade s ovom drugom ogromnom kategorijom njenog glasachkog tela je zanimljiv da se vidi kako ce se razvijati.

u vezi "podrshke" nove vlade Prajdu, nije je ni bilo, a ne "nismo/te se usrecili" (kao da je bilo al' eto ne uspede). nije je ni bilo, ljudi. :kuckuc: ono shto je Toma rekao u predizbornom intervjuu se pokazalo da je bila zajebancija. u rangu "ukradenih dzakova glasachkih listica".
By Sixto
Znaci, za povrede na poledici nije kriva gradska vlast vec gradjani koji su izasli na taj led. Pa ti si Nevenka Becic ex Kerum! :lol:

Ti si aparatcik kakav se samo pozeleti moze!
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: o chemu ti sada i shta izvrcesh i projicirash? neshto nadrkano bljucash i ja sad treba da ti se objashnjavam??? :odbij:

gde i kada sam ja hvalio gradsku vlast Beograda? nope.
ali, chinjenica jeste da su beogradske ulice ipak bile sredjenije :yes: ovog meseca nego novosadske.
By Sixto
:lol:

Pa kakva si ti kraljica, ja nemam reci!
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2494396#p2494396]Mali-Princ19 napisao:[/url]Pa, veselo je u drzavi.
Hapse Miska, a cene i dalje rastu.
Drve qrac sa Kosovom, a ostatak Srbije gladuje jos uvek.
Nismo se bas usrecili njihovom podrskom Prajdu.
Toma se i dalje ponasa kao okorela seljancura, a niti jedno Ministarstvo ne ume da radi svoj posao kako valja.
Duplo golo, stvarno su svi isti.

jesi ocekivao da cene odmah padnu cim uhapske miskovica?
pa ne odredjuje on cene

zar si ocekivao da ne drve s kosovom obzirom da im je to 70% razloga zasto su na vlasti - ne kosovo neg drvljenje o istom

zar si ocekivao od do juce radikala neku kardinalnu podrsku prajdu?

zar se ocekivao od neobrazovane seljacine da ne bude to sto jeste a od ministarstava u koja je postavio ljude slicne sebi ista drugacije?
:sveca:
Korisnikov avatar
By barni011
narod zivi bedno i svestan je da nikakvo cudo preko noci ne moze da ga izvuce iz toga, za to optuzuje korumpirane politicare i tajkune koju su vladali 10tak godina, SNS je resila da narodu da ono sto mu je prekopotrebno, krivce.
Nekako mi se cini da ce SNS onim sto je obecala svojim biracima poraziti sve one politike koje su prevarile svoje birace.
DOS je legalizovao privredni kriminal iz 90tih godina tako sto je tu kriminalnu elitu uzeo sa svoje kumove.Koliko je koristi bilo od DOSa u rusenju Milosevicevom rezima toliko je naneto trajne stete gradjanima Srbije koji su bukvalno opljackani kroz privatizaciju drzave u citavoj jednom procesu nazvanom tranzicija.
DOSova tranzicija je prosecnom Srbinu ogadila put ka Evropi jer u tom vozu za Evropu ne sedimo svi u prvoj klasi koju je birala politika DS.
Nadam se da sadasnja vlada nece napraviti gresku kao DOS i dozvoliti da ulaskom u EU budu legalizovani kriminalci iz prve klase.
Korisnikov avatar
By Vel boy
^ u sns-ovskim komentarima stalno se ponavljaju iste lazi e ne bili postale istine. misle da shto vishe ponavljaju "DS je vladao 12 godina, 10, 8 godina...." da ce to postati istina. i goebbels je tako bio mislio.....

A chinjenice su da je i za vreme pok. Djindjica (kojem su sadashnji sns-ovci prizivali ubistvo i smrt, btw.) DS primorano delila sve s maskiranim trojanskim konjem devedesetasha zvani koshtunica. to je bilo od kraja 2000-e do pochetka 2003-e (znachi maksimalno 2 i po godine). Chinjenica je da DS nije imao nishta s vlashcu i moci u periodu od vecine 2003-e do kraja 2008-e kada su vladali kostunica, velja ilic, kolubare, palmine jagodine... Chinjenica je da DS u sklopu ZES-a dolazi na vlast tek krajem 2008-e kada se razbuktava svetska ekonomska kriza (shto se ipak MORA POMENUTI!).
Dakle, DS je vladao sam tek neshto vishe od 3 godine (od sredine-kraja 2008-e do manje od sredine 2012-e) a NE 12 godina NITI 8 godina!
zajedno s koshtunicom, od samog kraja 2000-e do samog pochetka 2003-e (shto je opet tek malo vishe od 2 godine).
Summa summarum, DS je bio "glavna faca" samo neshto vishe od 3 godine, a u vladajucim politichkim koalicijama (dakle, jedan od njih, ne sam ni jedini) sveukupno maksimalno - ispod 6 godina.
preporuchio bih sns-ovcima da umesto shto lazno udvostruchuju godine "vladanja DS-a" - da se pozabave upravo onima koji su s DS-om kohabitirali a koje iste te upravo ova sns vlada vuche sa sobom k'o metilje!

+ jer, da se ne lazemo- korupcija i kradje pochinjene i "pochinjene" od DS-a su samo lako-populistichki prijemchive parole i optuzbe kojim vecinsko glasachko telo sns-a i nove vlade konstantno barataju. a zapravo ne! njima smeta shto su Tadic i DS bili previshe slichni LDP-u (tako oni tumache) u ideologiji i evropejstvu, regionalnoj saradnji.... dakle shto su Tadic i DS bili - izdajice, pederi, mlakonje, pichke, jel'te.

pojashnjenje: kada kazem - vecinsko glasachko telo sns-a - tu jasno mislim na one koje sam vec opisao.
tu ne mislim na progresivne-hiper-idealiste i la-la-la-land-ovce (koje ipak i dalje cenim i poshtujem, mada zachudjen i razocharan njihovim kontraproduktivnim potezom ove godine) kao shto su Vesna Peshic, beli listici, odredjeni forumashi/ce ovde koji su obrazlozili zashto su glasali/e za tomu nikolica (ne ideoloshko-praktichki iz njegovog kalupa, ali eto da se smeni vlast, da DS ne vlada "stalno"), sve druge obichne ljude koji glasashe u ochaju i prevareni, od svih politichara, za tomu. ja takve pokushavam da razumem i da nastavim da poshtujem, ali to je (bilo) sve u svemu- manjinsko glasachko telo sns-a i nove vlasti.
problem je upravo vecinsko glasachko telo sns-a i nove vlasti koji su smradikali, dverovci, obrazovci, koshtunichinovci u dushi i praksi a koji glasashe za sns i novu vlast samo zato jer znaju da su ovi eto electable i da srushe "izdajicu, evrokomunistichkog pedera i pichku Tadica i DS", a inache stalno su radili i rade i radice na shto vecem povezivanju sns-a i nove vlasti sa dverima, obrazom, koshtunicom, srs-om itd....

+ je li sns objasnio zashto onda oberuchke prihvatishe za vladajuce partnere istu tu kriminalnu elitu iz 90tih godina koju "DOS je legalizovao privredni kriminal iz 90tih godina tako sto je tu kriminalnu elitu uzeo sa svoje kumove."?
je li sns objasnio kako i zashto toma i vuchic dobishe luksuzne stanove i imanje za vreme bombardovanja Srbije?
je li sns objasnio shta bi s "ukradenim dzakovima glasachkih listica"?
je li sns objasnio shta bi od departizacije u koju su se kleli?
je li sns objasnio shta bi s koferchetom?
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2494011#p2494011]Simor napisao:

Onda je prošlo 150 dana aktuelne Vlade i ja sam prijatno iznenađen: mnogo agilnija politika evropskih integracija (izveštaj Evropske komisije koji je pozitivniji od svih prethodnih), prvi dobri rezultati antikorupcijske borbe (divljanje korupcije je bilo glavno obeležje DS vladavine), početak konkretnih razgovora sa Prištinom, neke dobre mere za početak ekonomskog oporavka. Čak je država počela u većoj meri da prepoznaje LGBT prava nego ranije: od učešća države u projektu borbe protiv diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta do izmene Krivičnog zakonika kojima je uvedena otežavajuća okolnost za kaznena dela počinjena iz mržnje zbog seksualne orijentacije ili rodnog identiteta.
(Btw, vrlo pažljivo pratim medije pod kontrolom DS-a (to je još jedna pozitivna stvar: kontrola medija od strane vlasti ne postoji ili ne postoji u onoj meri kakva je postojala za vreme DS-a) i čitam njihove kritičke tekstove: gluposti koje ti mediji stavljaju u prvi plan pokazuju da aktuelna vladajuća većina još uvek nije napravila bilo kakav ozbiljan gaf.) Ne dopada mi se vaskrsavanje nekih ljudi koje prezirem (Drecun, Ljušić), ali su oni za sada pod kontrolom i nikakvu štetu nisu napravili.

Naravno, sve to lako može da padne u vodu, pošto srbijanske političke elite nikada nisu pokazivale preteranu istrajnost u dobrom, ali ja ovoj vladi, i zbog svog dupeta naravno, želim uspešan rad. A ako budu loši, na izborima će pobediti neko drugi. Važno je da smo prekinuli kontinuitet kako samo jedna politička partija (DS) može da bude na vlasti i kako nam samo ta partija može doneti sreću i radost, pošto ti boljševički maniri nisu primereni za 21. vek čak ni u Srbiji.

:cowboy:
Oh really?
Korisnikov avatar
By smaug
Moram da priznam da sam iznenadjena.
Jer zaista ne mogu nigde da vidim ni agilniju politiku evropskih integracija, ni da je izveštaj Evropske komisije pozitivniji od svih prethodnih, ni (prve) dobre rezultate antikorupcijske borbe, ni početak konkretnih razgovora sa Prištinom, ni neke dobre mere za početak ekonomskog oporavka, ni da je država (a pod ovim podrazumevas ovu ove vlade, te cu i ja) počela u većoj meri da prepoznaje LGBT prava nego ranije.

Evo samo ulomka od onog sto vidim (da ne kazem sto mi se javlja):

Vidim je da se u sadasnjoj vladi dvojica bore za vecinski uticaj i kontrolu nad svim (i nad medijima, a narocito nad policijom i na, izgleda zauvekpostojecim, paramilicijskim i paravojnim i mafijaskim organizacijama).
Da je od nedavno napravljen jos jedan raskol izmedju predsednistva i vlade (u vezi sa ali ne i zbog Kosova), da se povodom antikorupcije, bas kao sa ukradenim dzakom punim glasackih listica i prisluskivanjem trese gora a da se ne rodi mis (da je npr ptužnica protiv Dulica vracena na doradu, a da za Miskovica tek treba da smisle sta ce. O Azotari, Srbijagasu... i o tome kako 'istraga' menja smer cim se stigne do clanova sto vlade sto njihovih kumova, rodjaka... menja, da ne govorim).

Da je jedan od ove dvojice iz vlade svojom idejom o podeli Kosova doprineo jos glasnijoj EU and Co. mantri o teritorijalnom integritetu Kosova.
(O Platformi necu, jer je ovde rec o vladi, iako je ona mnogo lepo oslabila politicki polozaj vlade).

Vidim da se povodom oslobađanja Anta Gotovine i Mladena Markača i Ramuša Haradinaja bilo mnogo ljuto ali da se konkretno nista nije uradilo. I da se prilika da se kao zrela pravna drzava nesto uradi udavila u zalopojkama uvredjenog deteta.

Vidim da je ministar pravde bio na skupu desnicarske organizacije.
Da je Pavle Karadjordjevic rehabilitovan.

Vidim da je sve mnogo skuplje nego sto je bilo (ne za DS vakta nego recimo od pre dva meseca), da je Srbija mnogo izolovanija. Vidim da je javni dug povecan.
Vidim da Rusi (i Kinezi) kupuju bas na onaj isti netransparentan nacin na koji se 'ulagalo' do pre ove vlade.

I vidim jednu crnu zenu na kraju puta... :)

Sto se serendanja po bivsoj vladi od strane ove vlade tice - to me bas zabole, to, uostalom, svi uvek rade.

Ali...

Mos se desi da ja ne gledam u to u sta ti gledas.

:kristalnakugla:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Simore, zar ti se ne cini da je takav privid poleta postojao na pocetku svakog saziva Vlade (od Milosevica)?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!