Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Zašto nije 12. 12. 12?!

A ta fora sa trailerima je bezveze, odgledao sam samo onaj s Gandalfom na svršetku.
By Sixto
U iscekivanju utisaka forumasa koji su otisli veceras na premijere diljem lijepe nase zemlje Balkanije! :D
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Sacekacu da se pojavi na torentu pa cu da ga smeknem. Slusao sam Hobbit audiobook i nije mi se dopao. Ne volim Tolkina, njegova fantastika mi je previse gej (u svim znacenjima te reci), ali filmove volim i gledam ih kao slikovnicu.
Korisnikov avatar
By gossip
ja treba da idem ovih dana(tj kad izadje) sa kolegom sa posla da gledamo :)
Prvo, film mi se generalno dopao i uživao sam gledajući jer me Jacksonovo-Tolkienova magija "uvukla" u film i zaista sam se osetio kao u Srednjoj zemlji, koja ima daleko bajkolikiju auru, za razliku od "Gospodara prstenova" koji je dat u prilično "realističnom" okruženju. Dopada mi se kako su razrađeni likovi skoro svih sem Gandalfa, posebice se ističe Golum, Bilbo, Radagast i kralj patuljaka. Falilo mi je veće prisustvo Saurona, Gladrijele i uopšte poetski dodir koji karakteriše "Družinu prstena" i u naraciji i u emotivnim epizodama (previše akcionih sekvenci od kojih mi se neke doimaju nepotrebnim). Nisu mi se dopala neka ponavljanja iz "Gospodara", mislim da je trebalo pribeći originalnijim rešenjima. No, vrlo je duhovito, zabavno, mogu da ga gledaju i deca i odrasli, bajkovito i dinamično -- za mene i predinamično. Svakako ću pogledati extended verziju kada se pojavi, podozrevam da je Jackson izostavio dosta poetskih delova.

Sve u svemu, ocena 7,5/10 a ako ste hard-core fan dodajte tome 1 poen -- 8,5/10.
Korisnikov avatar
By Waldorf
Upravo se vratih doma iz Delte. Šta dam vam kažem, osim da sam imala tročasovni geekgazam. Ovo što je Dušan napisao gore uglavnom sve stoji, osim što meni nikako nije bilo dosta i jedva čekam - prvo produženu verziju, a onda i novi film.

Ono što mislim da je apsolutna pobeda ovog filma je činjenica da je casting apsolutno bez jedne jedine zamerke. Počev od patuljaka, preko elfova Mrke šume, do glumaca koji su davali glasove raznoraznim orkovima, goblinima i trolovima. [pet peeve]Što me podseti - opet jedno veli PU na prevod na kome smo mi odrasli i koji je prenesen u film te će opet generacije živeti u zabludi da je Tolkin pisao o baucima i divovima. [/pet peeve]

Jedna od meni najdražih stvari u filmu je to što se vidi koliko je truda i pažnje dato tome da svi patuljci izgledaju distinktivno i da je svaki lik za sebe, onako na prvi pogled. Thorin je arogantan i epic kakav i treba da bude, ali ima i dovoljno scena i dijaloga da bi se to moglo zaključiti pa čak i da su ga obukli u vreću. Svima ostalima karakterne osobine prosto vrcaju iz svake krpe, frizure ili oružja, na nivou, patuljak-rudar nosi svoj pijuk i njime se bije. Mislim, videli ste slike. E pa to, samo jedno 100x jače i lepše i zabavnije.

Fotografija je manje-više ista kao u "Gospodaru", a ta razlika bajkovito vs realistično je u istoj meri tu kao i u knjigama. Takođe, sve pohvale i za 3D, koji nije bio neopodan, ali zaista daje ono malo "vetra u leđa" celom užitku, naročito ako volite akcione scene (kao što ja volim). Tehnologija je jako mnogo uznapredovala od kad su se prvi filmovi pojavili, pa čak i udnosu na prošlogodišnjeg Harry Pottera, pa sada ni traga nije bilo randomiziranom zamućivanju (sva su smislena) i zatamnjivanju slike.

A pobedili su i s muzikom..

Kratak opis, znam. Ali eto..
Korisnikov avatar
By Hton
Pre dva dana sam gledao film i prosto sam oduvan! Da budem iskren, nisam se nadao da će biti ovoliko dobar! Nedavno sam ponovo iščitavao sve Tolkinove knjige ponovo, i grška je bila što sam ostavio Hobita za kraj. On je nastao iz večernjih priča za Tolkinovu decu, i samim tim ne može ni po naraciji, ni po kompleksnosti da se poredi sa njegovim kasnijim knjigama (naročito ne sa Silmarilionom koji je prava imitacija srednjovekovnih hronika). Međutim, kao i Silmarilion koga je pisao i prepravljao tokom celog života, isto je tako stalno dorađivao i širio priču o Hobitu, koju možete naći u različitim dodacima(dodatak Gospodaru prstenova, kraj Silmariliona, posebno izdanje Hobita, Nedovršene priče). Najveća vrlina ovog filma je što su je radili istinski fanovi, i samim tim nisu se zadovoljili da samo odrade film (kao što se desilo sa serijalom Hari Potera), već su želeli da u potpunosti ispričaju priču.

Likovi su razrađeni, motivisani, i ono što još uvek ne mogu da poverujem, u potpunoj saglasnosti sa svim Tolkinovim tekstovima(čak i onim koje navodno, zbog autorskih prava, nisu smeli da koriste, ali su vrlo lepo uspeli da izbegnu mogućnost da ih bilo ko tuži). Postoje sitne izmene u dokađajima u odnosu na samu knjigu, ali su potpuno opravdane, pošto, kao u Gospodaru prstenova, doprinose priči a ne njenom kasapljenju (ponovo imam na umu Hari Potera). Likovi Gandalfa, Bilba, Torina, Goluma, pa čak i kratka pojavljivanja Galadrijele i Sarumana, su neverovatno odrađeni - bukvalno kao da čitate Tolkina na licu mesta.

Ja još uvek ne mogu da poverujem koliko je film dobro odrađen... Sigurno idem još jednom da gledam. :)
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Uopšte mi se ne dopada ovaj tekst iz peščanika. Žena je pomešala neke stvari.

Ima ona narodna: "Prdi u mlaku vodu!" Isto kao kad' bi neko objavio vest o tome kako u Kini ima više Kineza nego u Americi. :lood:
Pa zar nije već svima jasno i opšte poznato da u 99.9% slučajeva knjige pružaju bolji umetnički i estetski osećaj od njihovih filmskih ostvarenja.
Što ne znači da su filmovi automatski loši i da treba pljuvati po njima.

I još nešto, ako sam ja novinar i rasista sam, teško ću napisati objektivan tekst o diskriminaciji npr. crne rase u nekom delu sveta.
Mislim da je sve jasno.
Slapšakovica treba da konačno uđe u XXI vek u smislu teorije -- zvuči kao najcrnja konzervativka iz prve polovine XX veka kako proklinje film koji je, u njenom poimanju, per definitionem "plići" od knjiga, kao da se film takođe ne može "čitati" i tumačiti -- i da nije posebna vrsta umetnosti gde je pravljenje paralela sa književnošću vrlo sumnjiva rabota -- te da Žižek nikada nije primenio Lakana na Holivud, u kome je, inače, sve glupo i površno!? O urlika gluposti! Na kraju teksta njena paranoja kulturne elitistkinje zaista dobija groteskene obrise gde su maltene svi mediji sem knjiga krivi za sve užase čovečenstva -- a nije li Thomas Mann smatrao Nemce obrazovanom i pismenom nacijom kada se čudio kako je lako potpala pod uticaj nacista, ta ista nacija tada odrasla na knjigama i pisanoj kulturi, a ne na mas medijima?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2490867#p2490867]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2490816#p2490816]Ulix napisao:[/url]http://pescanik.net/2012/12/dole-hobit/
Boze al se izasrala... da prostite.
Nasrala se srećo onako kako ti ne možeš ni da prdneš. Iako se sa Slapšakovicom ne slažem, ona je za tebe ono što je Bog za drogiranog šeširdžiju -- otelovljenje znanja, obrazovanja i elokvencije spram tvojim banalnostima toliko banalnim da su čak i manje od banalnosti.
Korisnikov avatar
By Mars
I Jeremiću se jako dopao film.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2490975#p2490975]Dušan Maljković napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2490867#p2490867]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2490816#p2490816]Ulix napisao:[/url]http://pescanik.net/2012/12/dole-hobit/
Boze al se izasrala... da prostite.
Nasrala se srećo onako kako ti ne možeš ni da prdneš. Iako se sa Slapšakovicom ne slažem, ona je za tebe ono što je Bog za drogiranog šeširdžiju -- otelovljenje znanja, obrazovanja i elokvencije spram tvojim banalnostima toliko banalnim da su čak i manje od banalnosti.
Sto ripas odmah, oh ti krucijalno bitni covece u moru banalnosti sitne boranije? Niko ti nije spomenuo debljinu, niti ti drmao kavez.
Sta ona predstavlja u arhitekturi tvog mozga je samo tvoja stvar... nicija vise...
Ne pratim doticnu, ne onanisem na nju... komentarisem tekst u kome se okenjala za medalju. Ako imas problem s tim, imas ga sa sobom, ne samnom.
Pali se zato što je mačistički sujetni praznoglavac koji sve doživljava kao napad na njegov wanna be maskulini gej identitet. Ne slažem se sa tezama Slapšakovice, ali Sixto uopšte NE RAZUUME šta je ona htela da kaže, pa onda prostački pozira svojim banalnim komentarom, podsećajući tako na Paju Patka sa uvodne špice crtanog filma u kome zbunjen stoji pred mehanizmom zupčanika i pita se -- ŠTA JE OVO? A JOŠ I NE RADI...
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2491185#p2491185]Dušan Maljković napisao:[/url]Pali se zato što je mačistički sujetni praznoglavac koji sve doživljava kao napad na njegov wanna be maskulini gej identitet. Ne slažem se sa tezama Slapšakovice, ali Sixto uopšte NE RAZUUME šta je ona htela da kaže, pa onda prostački pozira svojim banalnim komentarom, podsećajući tako na Paju Patka sa uvodne špice crtanog filma u kome zbunjen stoji pred mehanizmom zupčanika i pita se -- ŠTA JE OVO? A JOŠ I NE RADI...
Naopako. Pa kako se moze protivureciti forumskom bozanstvu sa ekskluzivnim pravima na visu nervnu delatnost.
Kako se usudjujemo mi koji ne znamo prdnuti, dok on citave filozofske pravce gradi. Jos pogotovo mi koji psujemo, to je tako fuj. A nekad su do vaspitanja i pristojnosti drzali samo malogradjani. CCCCC...

Pratis gospodju, ali u ovom konkretno se ne slazes… jelte. Ali, kad Maljkovic nesto aminuje to je onda potvrdjeno. Ma kakvi… Dogma!
Nisi mera nikome, ni za sta. Imas problem sa sobom, ne samnom ili drugima oko sebe.

Just because you’re wearing a bra, doesn’t mean that someone else is macho. Motivation is essential. Remember that. ;)

http://www.facebook.com/photo.php?v=545518645458327" target="_blank

Dok se ne spotaknemo kod sledece teme ;)

Sincerely, S
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2488372#p2488372]Waldorf napisao:[/url]
Fotografija je manje-više ista kao u "Gospodaru", a ta razlika bajkovito vs realistično je u istoj meri tu kao i u knjigama. Takođe, sve pohvale i za 3D, koji nije bio neopodan, ali zaista daje ono malo "vetra u leđa" celom užitku, naročito ako volite akcione scene (kao što ja volim).
nisam htio da gledam 3d verziju, ali eto, desilo se da sam morao. na kraju mi se dopalo jer je 3d fino "doziran"; nije bilo pretjerivanja i forsiranja kao u drugim filmovima.

ima prelijepih kadrova. rivendal i pojavljivanje galadriel, te razgovor gandalfa i galadriel prije ponovnog kretanja družine naročito su lijepo urađeni.

nisam čitao tolkina, ali sviđa mi se kako su pazili na razvoj likova, pa je tako gandalf samo jedan sivi mag.

jeste vidjeli sočiva u očima "gandalfa"? :)

njegov šumski kolega (zaboravih ime) je izvrsno urađen.

golum -- no comment. ogroman pomak u odnosu na ionako odličan posao. oči, izrazi lica, karakter... sjajno.

film je u cjelini malo random.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Amazing.
Galadriel & Gandalf, umalo da zaplačem jbt.
10/10 (objektivno 9/10).

Mnogo toga bih napisao, ne mogu uopšte da sredim misli... neka ostane na ovome. Ko želi nek pogleda.
Korisnikov avatar
By Mars
Sad se mislim i ja da gledam....
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!