Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Predviđam da će Srbija ući u EU za...

5 godina
3
8%
10 godina
5
14%
15 godina
2
6%
20 godina
4
11%
50 godina
Nema glasova
0%
100 godina
Nema glasova
0%
1389 godina
11
31%
nikad
11
31%
Korisnikov avatar
By Srklet
nedavno sam intervjuirao daniela cohn-bendita kojeg upitah i o tome je li strateski plan EU da sve zemlje bivse jugoslavije udju u EU i on rece da jest, al da se bome moraju ispunjavati uvjeti. i doda: 'naročito kad je u pitanju Srbija.'

cijeli intervju možete naći ovdje:
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/22 ... alkan.html" target="_blank

enivej ^^ uzevsi u obzir i nedavne brojne izjave aktualnog srbijanskog politickog vrha aka premijera dacica i precjednika nikolica da se nikome ne zuri u EU, postavlja se pitanje hoce li srbija ikada uci u EU. pa pitam: hoce li srbija ikada uci u EU? :srba:

any thoughts?

predvidjam dosta odgovora u stilu 'raspast ce se EU prije bla bla' :harmonika:
Korisnikov avatar
By Mars
Pre ćemo ti i ja da izađemo na naslovnicu magazina za tinejdzerke.
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Ne, mada je to sad vec i nevazno jer su Srbi pred bioloskim nestankom. Srpska kultura, koliko je to moguce, ce preziveti samo u obliku dijaspore, kao sto je prezivela pomocu Matice srpske, Novog Sada i Sremskih Karlovaca u okviru Habsburske Monarhije. Sve vlasti od `89 do danas su gore od turskog zuluma, dahije su sekle knezove, ovi danas seku cele generacije i nece otici jos dugo vremena. Tikva je vec pukla.
Korisnikov avatar
By Tungi
Nadam se nikad. I ne smatram to nekom privilegijom.
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479365#p2479365]Tungi napisao:[/url]Nadam se nikad. I ne smatram to nekom privilegijom.
Bila bi to privilegija ne po sebi, već kao otklon od svih ovih mračnjaka koji su protiv EU iz svojih opskurnih razloga.

Međutim moj problem sa Unijom je lepo objasnio genijalni W. Allen:

"I would never want to belong to any club that would have someone like me for a member." (Anni Hall)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Hoce,

evropski narodi su osudjeni da vecno postoje jedni pored drugih, barem do sledeceg armagedona, tako da cemo morati da koegzistiramo skupa na ovaj ili onaj nacin, hteli mi to ili ne. U sve manjem Svetu i na jos manjem kontinentu svaka izolacija ne moze trajati predugo, cak i u najmracnijim prognozama.

EU skepticizam je kratkovid i moze se odnositi samo na trenutni politicki koncept koji ce se verovatno promeniti vec u ovom zivotu, ali ljudi ce ostati povezani jos vise nego sto su sada. Pitanje je samo da li ce Srbija postati "ravnopravna" sa ostalim evropskim zemljama ovakva kakva jeste u EU ovakvoj kakva je sada.
By Simor
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479565#p2479565]antibiotic napisao:[/url]Pitanje je samo da li ce Srbija postati "ravnopravna" sa ostalim evropskim zemljama ovakva kakva jeste u EU ovakvoj kakva je sada.
Što je besmislena dilema u kontekstu onoga što si prethodno napisao a sa čime se ja slažem. :) U ovom trenutku zaista deluje da Srbija nikada neće ući u EU, ali kakvi će se politički procesi dešavati u samoj Srbiji i u EU, to ćemo tek da vidimo. Ja nisam evroskeptik, ali nemam više ni onog evrofanatizma koji me je svojevremeno "krasio". Slažem se sa mnogim primedbama koje stižu iz EU a tiču se sporosti reformi u Srbiji, ali ne mislim da moje društvo greši kada svoje ekonomske reforme, uprkos ekonomskoj krizi i siromaštvu, ne sprovodi u skladu sa preporukama MMF-a, što je jedna od primedbi briselskih birokrata. Bojim se da će na kraju, kao i u drugim skoro primljenim članicama, ekonomsku politiku nametati neoliberalne finansijske institucije, ali ja bih voleo da se to ne desi u Srbiji, sviđalo se to Briselu ili ne i bio to uslov za dalje pridruživanje EU ili ne.

Ono što je meni mnogo žalije nije sporost pridruživanja Srbije EU, nego nepostojanje jače saradnje na prostoru Zapadnog Balkana. Mislim da je Srbiji mnogo važnija ta regionalna saradnja, ali partikularni interesi političkih elita u zemljama Zapadnog Balkana, neraščišćeni odnosi između nekih od naroda i, slutim, interesi EU neće doprineti toj vrsti saveza. Kako god, više mi je žao što ne postoji bolja politička, ekonomska, kulturna i dr. saradnja između Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije nego to što Evropska unija predstavlja još uvek daleki cilj za Srbiju.
poprilichno se slazem s iznad napisanim.
ukoliko MMF stvarno deluje kruto kapitalistichki laissez-faire "neoliberalno", sigurno da to ne valja i da to ne treba prihvatiti. no, ne mogu se sloziti da vlast u Srbiji i njojzi povinovano srpsko drushtvo chini ishta bolje stvari, zapravo, despoti i kneshchici u Srbiji kradu i korumpiraju sve shto dotaknu sad i vishe nego za vreme prethodne vlasti.
ono shto je meni mnogo zalije je netolerantni, iskljuchiteljski politichki mentalitet u Srbiji i vecini regiona zemalja ex-Yu gde se ljudska prava i ravnopravnosti kriminalno pogreshno smatraju za "zapadnu ujdurmu" tako dajuci pun teren za svakojako izivljavanje svakakvih frustracija nacije i drushtva nad drugachijim a sopstvenim gradjanima.
jedino u menjanju tih ruznih politichko-mentalitetskih navika vidim benefit u pristupanju EU-u.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hoće li više osmisliti atomsku bombu po meri, da sravne samo Srbiju? Jednostavnije je.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479375#p2479375]Mars napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479365#p2479365]Tungi napisao:[/url]Nadam se nikad. I ne smatram to nekom privilegijom.
...

Međutim moj problem sa Unijom je lepo objasnio genijalni W. Allen:

"I would never want to belong to any club that would have someone like me for a member." (Anni Hall)
To je prvi rekao Groucho Marx! M'rs u EU :lol:
ja opet moram danas ponoviti ovo, koliko god dosadan bio
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479683#p2479683]Vel boy napisao:[/url]
ono shto je meni mnogo zalije je netolerantni, iskljuchiteljski politichki mentalitet u Srbiji i vecini regiona zemalja ex-Yu gde se ljudska prava i ravnopravnosti kriminalno pogreshno smatraju za "zapadnu ujdurmu" tako dajuci pun teren za svakojako izivljavanje svakakvih frustracija nacije i drushtva nad drugachijim a sopstvenim gradjanima.
jedino u menjanju tih ruznih politichko-mentalitetskih navika vidim benefit u pristupanju EU-u.
- jer dverizveri su se vec zahuktale punom parom da se iskale nad tzv. "izdajnicima, hashkim lobijem" tj. svim Srbima koji ne misle kao dverizveri i u komentarima na B92 dobijaju preporuke za to.
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=664451" target="_blank

- komentari na vest o odlichnim izjavama Natashe Kandic http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=664413" target="_blank (vest)

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=664413" target="_blank (komentari)

su puni mrznje i cinizma prema njoj, iako kao shto se videlo i za vreme gotovininog oslobadjanja tako i za vreme oslobadjanja shiptarskog ratnog zlochinca haradinaja, Kandicka je kao objektivna Srpkinja i objektivno ljudsko bice takodje zgadjena nad haashko-tribunalskim idiotizmima.

deshava se upravo ono shto sam znao da ce se deshavati. kao u svakoj naciji na svetu gde je velikonacishovinizam, etatizam, dogmatizam, ekscepcionalizam, totalitarizam uvrezen (chak uklj. i Ameriku za vreme bushizma kada su zbog 9.11.01. od strane tzv. christian-right-a krivim bili proglasheni gejevi, lezbejke, liberali, feministice, levichari....), u siledzijskoj histeriji frustrirani zbog "unizenog" nacionalistichko-shovinistichkog "ponosa" (chitaj, pasjaluka), tzv. srb/pske patriJote kompenzuju luzerstvo iskaljujuci bes i teror OPET nad svim drugachijim Srbima i Srpkinjama.

ovo bi trebala biti tema- dok se radi na ispravljanju haashkih krivih drina, kako sprechiti srbonacishovinistichku torturu nad drugachijim Srbima i Srpkinjama? :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Blady
Koga briga, i onako ce smak sveta uskoro :isus:

A za ovog savetnika sam umrla :smeh:
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479624#p2479624]Simor napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2479565#p2479565]antibiotic napisao:[/url]Pitanje je samo da li ce Srbija postati "ravnopravna" sa ostalim evropskim zemljama ovakva kakva jeste u EU ovakvoj kakva je sada.
Što je besmislena dilema u kontekstu onoga što si prethodno napisao a sa čime se ja slažem. :) U ovom trenutku zaista deluje da Srbija nikada neće ući u EU, ali kakvi će se politički procesi dešavati u samoj Srbiji i u EU, to ćemo tek da vidimo. Ja nisam evroskeptik, ali nemam više ni onog evrofanatizma koji me je svojevremeno "krasio". Slažem se sa mnogim primedbama koje stižu iz EU a tiču se sporosti reformi u Srbiji, ali ne mislim da moje društvo greši kada svoje ekonomske reforme, uprkos ekonomskoj krizi i siromaštvu, ne sprovodi u skladu sa preporukama MMF-a, što je jedna od primedbi briselskih birokrata. Bojim se da će na kraju, kao i u drugim skoro primljenim članicama, ekonomsku politiku nametati neoliberalne finansijske institucije, ali ja bih voleo da se to ne desi u Srbiji, sviđalo se to Briselu ili ne i bio to uslov za dalje pridruživanje EU ili ne.

Ono što je meni mnogo žalije nije sporost pridruživanja Srbije EU, nego nepostojanje jače saradnje na prostoru Zapadnog Balkana. Mislim da je Srbiji mnogo važnija ta regionalna saradnja, ali partikularni interesi političkih elita u zemljama Zapadnog Balkana, neraščišćeni odnosi između nekih od naroda i, slutim, interesi EU neće doprineti toj vrsti saveza. Kako god, više mi je žao što ne postoji bolja politička, ekonomska, kulturna i dr. saradnja između Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije nego to što Evropska unija predstavlja još uvek daleki cilj za Srbiju.
Ono sto je bitnije od ekonomskih reformi i uskladjivanja sa MMFom je napredak u polju ljudskih prava i sloboda, kao i u kulturi, sto je vise "evropski" (citaj: civilizacijski) od bilo kog ekonomsko-politickog modela koji je trenutno "aktuelan" u EUi (koji je zapravo sve vise americki) i koji je, da tako kazem, "potrosna roba" kako nas je istorija ucila (sto bi rekla srbljanovicka "bas me briga sto ce neki miskovici & co da zarade malo vise para ako dodje do poboljsanja ekonosmskih odnosa u regionu").

Ono sto na kraju ostaje jeste taj stepen ljudskih prava koji ce uvek biti aktuelan, kao i razvoj/nezavisnost kulture koja formira buducnost.

Evro- skreptik ili fanatik su opet samo dve krajnosti iste linije i to na nivou dnevnih vesti. Sto su kultura i obrazovanje na visem stepenu to su granice sve nevidljivije, ako uopste postoje, i to je cinjenica. Upravo tu lezi "spas" za Evropu kojoj svi pripadamo sa ili bez EU.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!