Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
što mislimo o tom fenomenu? ^^

http://www.jutarnji.hr/neobicna-nesreca ... -/1069104/" target="_blank

Slika

enivej, jeste li vozačice? smatrate li da ste dobre vozačice? zbog čega je nastao stereotip o ženama (i azijatima, navodno :nerd: ) kao lošim vozačicama? jeste li ikada sudjelovale ili izazvale prometnu nesreću? jesu li ostale vozačice koje poznajete dobre ili loše? što čini zapravo dobrog vozača/icu? jel isidora duncan bila dobra ili loša vozačica po vašem mišljenju? :lepeza:
:auto:
Korisnikov avatar
By Neutron
Ja bas ne verujem da su zene losi vozaci, imam gomile drugarica, koje voze bolje nego neki muskarci. :balerina:
Ali me uvek iznenadi koliko je ovo verovanje rasireno u narodu, naravno ima zena koje lose voze, ali isto tako ima i muskaraca koji su ocajni vozaci. :spin:
Korisnikov avatar
By Srklet
recimo, moja sestra odlicno vozi. dok ja uopce ne znam, doslovno u zivotu nisam sjeo za volan i upalio auto, a kamoli sta vise od toga. :smug:
By Kragi
Nema tu niceg fenomen-alnog a pritom nemam pojma odakle ta predrasuda o zenama kao losim vozacima. :neznam:
Verovatno nastala iz stereotipa o podeli poslova i muskim i zenskim zanimanjima.
Uostalom ceo sistem oko koga se vrti tolika lova i odgovornost ne bi funkcionisao tako da postoje podele tog tipa. Koja osiguravajuca kompanija bi rizikovala sa istom cenom osiguranja za oba pola? ;)
Ja, inace, bas volim da me voze zene a znan i likove koji polovne automobile kupuju iskljucivo od zena. :D
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Kao i ostale navodne rodne predispozicije prema određenim poslovima: GLUPOST.

Čak i ako uzmeš empirijske podatke i dokažeš da žene lošije voze, nije uzrok te predrasude to što je trenutno stanje tako, nego je to posledica iste.
Korisnikov avatar
By Laerem
Toliko o emotivnoj inteligenciji.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Dva najbolja vozača koje znam (bolje reći koje sam znao) su žene, i one su prve pljuvale po ženama vozačima, tako da.... verovaću njihovom iskustvu :)
By space_oddity
Kragi, Korvin :up:

Inače, ne vozim. Mislila sam da mi neće nikad trebati pa zato nisam ni polagala, a sad mi je žao jer se ispostavilo da bi ipak trebalo, pogotovo što je jako skupo.
Korisnikov avatar
By Mars
Kod mene kad vidis kineskinju za volanom - sklanjaj se (sreca pa su glupi i sujeverni i svi imaju registarske tablice na xxx 888 posto im je to srecan broj tako da mozes odpozadi da ih lociras jos). Znaci: sto dalje.

U delu grada gde dominiraju (99.99999%), osiguranje za kola je skuplje zbog ucestalih saobraćajnih nesreća. U ostalim delovima grada gde ih je standardnih 90% je manje, ali opet za jedno 50-70% skuplje nego u komsijskim US of A (jer imaju mnogo pametniju imigracionu politiku).

Ko hoce na brzinu da dobije dozvolu (ili nostrifikuje), ide u taj deo grada - briljantan da bude u odnosu na njih.

Oni sami kazu da je to zbog vidnog polja, ociju, suzeno, zamućeno...ja u to ne verujem i tvrdim da je zbog toga sto su stoka.

Poseban problem je sto svi pate od velikih kola, a realno nisu ni za najmanja, pa tako vidis ghost car kako ide prema tebi, nigde glava, samo par ruku za volanom i dva oka iza.

Iz domena drugih nenormalnosti (administracija) a vezano i za ovo, zabelezen je slucaj da su tri generacije i mnostvo clanova porodice vozili na jednu jedinu dozvolu (dedinu), da nisu imali pojma da svako od njih mora da ide posebno na polaganje (pravila saobraćaja svejedno nikad ne nauče, pa je tako jedan (iz desete priče) na pitanje instruktora - kako tu pretiče, i da li uopste zna sta znaci i koja je razlika između pune i isprekidane linije - dobio neverovatan odgovor "Verovatno im je ponestalo farbe")

No to je stvarno već neka druga tema.
Korisnikov avatar
By Mars
Znači to se u rasksnicu ulazi POTPUNO OPUSTENO, bez ikakvog opterećivanja da tu posebno treba da se vodi računa i da NISTE jedini u tom trenutku na kugli zemaljskoj (njihova bazična karakteristika)

Korisnikov avatar
By gossip
ne postoje pravilo kao sto rekoshe iznad
ima i muskaraca i zena koji znaju/ne znaju da voze
ali znam da u proseku devojke cesce polozhe vozacki "iz prve" :)
Korisnikov avatar
By spliff
josh jedna, u nizu predrasuda...
By Swanheart
o da, oooooo daaaaaaa iskljuciti bar 80% njih iz saobracaja. Jesam zena, ne vozim kao zena ali amaaaaaaan retrovizor ne sluzi za proveravanje sminke
Korisnikov avatar
By Blady
Odlican sam vozac.
Gluposti su to...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ovako, ja mislim da sam negdje citao da je to povezano sa prirodnom superiornoscu muskaraca kad su u pitanju motorne vjestine, orijentacija u prostoru. U smislu da je dokazano da je prosto tako u vecini slucajeva, nemoj da me ujedate sad.
Isto kao sto ja, uprkos sto su mi i mama i sve tetke i bake dobre pletilje nisam uspio NIKAD da ispletem ni najosnovniji vez, tako i veliki broj zena vozi super.
Korisnikov avatar
By grrSkorpijagrr
Ne mislim da su zene losi vozaci... Za sebe ne mogu da kazem da sam vozac jer nemam toliko iskustva, pocetnik sam, ali koji god automobil da sam vozila, savrseno sam se snasla...
Korisnikov avatar
By Mia123
Čista predrasuda kojom se ja rado služim, kao i nekim drugim sredstvima, da iznerviram ženu koja ne trpi kritiku. Naročito joj teško padaju šale u vezi sa neveštim parkiranjem. :D
Korisnikov avatar
By acid drop
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2481157#p2481157]CokoladnaBananica napisao:[/url]ovako, ja mislim da sam negdje citao da je to povezano sa prirodnom superiornoscu muskaraca kad su u pitanju motorne vjestine, orijentacija u prostoru. U smislu da je dokazano da je prosto tako u vecini slucajeva, nemoj da me ujedate sad.
Isto kao sto ja, uprkos sto su mi i mama i sve tetke i bake dobre pletilje nisam uspio NIKAD da ispletem ni najosnovniji vez, tako i veliki broj zena vozi super.
neću da te ujedam, samo bih da kažem
da su nekada isto tako postojali/i dalje postoje
'naučni dokazi' da su belci superiorniji od crnaca
i da crnci imaju predispozicije da budu robovi
i sl.
žene da budu kraj štednjaka i podižu decu, etc.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!