Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
pa pomozi mu,
vidis kako se muci :)

budi solidaran
Korisnikov avatar
By Srklet
@blenta: pa zanimljiva je politicka paradigma tvoje price, koja je basically - every man for himself. bas to je izostanak solidarnosti, svodjenje odgovornosti za safe sex i borbu protiv prenosenja spolnih bolesti iskljucivo na odluku pojedinca, jednako kao sto je izostanak solidarnosti iskljucivanje hiv+ ljudi iz sire zajednice itd.
ja jednostavno ne mislim da se vecina ljudi ponasa kako se ponasa jer su donijeli samostalnu odluku da se tako ponasaju, nego se ponasaju prema pravilima - cesto neizrecenim - sire drustvene zajednice kojoj pripadaju. slijedom toga, sauna - ovisno o vremenu i kontekstu - moze biti mjesto seksualnog oslobadjanja ali i perpetuiranja patologije. usred epidemije smrtonosne STD zatvoriti sauna moze biti vazan simbolicki cin, signal da je stvar itekako ozbiljna te se takvom treba i shvatiti.
kod sauna je zanimljiv i moment kolektivizacije seksualnog iskustva, sto samo po sebi ne mora biti neka super stvar.

sto se bareback seksa tice, rijec je o najgorem parazitiranju na odgovornom ponasanju drugih ljudi, ali i na najgorem parazitiranju na neodgovornom ponasanju drugih ljudi. ^^
Korisnikov avatar
By blenta
samo cu ti jos ovo iMputirati: kaze se imputirati

ostalo cu procitati malo posle, na casu sam :/
By Ulix
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476861#p2476861]Popeye napisao:[/url]@blenta: pa zanimljiva je politicka paradigma tvoje price, koja je basically - every man for himself. bas to je izostanak solidarnosti,...
Baš nisam tako doživeo ono što blenta piše. Doživeo sam to kao priču o ličnoj odgovornosti (što uopšte ne isključuje solidarnost) samo istovremeno i kao protivljenje prebacivanju krivice na druge ljude ili objekte (saune) za dobre/loše odluke koje ljudi sami donose, iz kakvih god pobuda.
By Ulix
I ovo:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476861#p2476861]Popeye napisao:[/url] slijedom toga, sauna - ovisno o vremenu i kontekstu - moze biti mjesto seksualnog oslobadjanja ali i perpetuiranja patologije.
Naravno. I moja dnevna soba može biti jednako mesto seksualnog oslobađanja ili perpetuiranja patologije, ali to nije utkano u prirodu moje dnevne sobe, već zavisi od toga kako ću je ja upotrebljavati.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa neka mjesta vise u odnosu na neka druga nude kontekst za donosenje losih odluka pojedinaca. sauna i dnevna soba su odlican primjer toga.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476863#p2476863]blenta napisao:[/url]samo cu ti jos ovo iMputirati: kaze se imputirati

ostalo cu procitati malo posle, na casu sam :/
nisi morao da žuriš... ;) svejedno hvala zbog ispravke.

zanimljivo kako je ova tema izbacila svašta na vidjelo. između ostaloga, to da gayevi ne znaju ko sve sačinjava gay zajednicu. svi smo happy, odgovorni, samosvjesni, emancipovani. itd. glavno pitanje je da li je neko out ili nije. a tu su i neki frikovi koji šire aids. bilo kakva kritika u vezi sa seksom odmah je napad na promiskuitet i lične slobode.

ali, kondom u džep i svi problemi nestaju. pa i oni psihički.

sure. good luck with that.

btw, svi se češu gdje ih svrbi. uključujući i mene. možda ja redovno posjćujem saune, možda ću to tek raditi - ali to ne znači da se nisam informisao.
Korisnikov avatar
By blenta
evo me,

nisam ja propagirao da je odgovornost iskljucivo individualna
ali da je licna odgovornost najbitnija

a ako ce se nekom menjati licnost i vrednosni sudovi po osnovu na kakvom se mestu nalazi
onda jbg problem je jos dalje od saune nego sto sam bernu pokusao da objasnim
a jos dublje usadjen u glavu pojedinca koji odluku donosi

i dodatno, mimo analogije sa zabranom prodaje alkohola odluke o banovanju sauna su uglavnom vise politicki tradicionalisticko krscansko orijentirane negoli zdravstveno, te signal koji je postignut (i iz empirisjkih izvora kad se to desavalo pre neku godinu u NY) nije da je to mnogo velik zdravstveni problem neg da je to mesto za pederski razvrat i gde se u mraku krse judeo hriscankse vrednosti
Korisnikov avatar
By blenta
bern, nisam ja rekao da su svi hepi emancipovani i sjajni
vrlo smo razliciti, i in vivo i in forum :)
ti si doduse rekao da "mentalitet koji vlada na forumu nije prisutan u stvarnom životu, i toga treba biti svjestan."
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476872#p2476872]blenta napisao:[/url]

a ako ce se nekom menjati licnost i vrednosni sudovi po osnovu na kakvom se mestu nalazi
mijenja se to i nakon par čašica alkohola ^^ smart people do stupid stuff bez problema, poneseni odredjenom situacijom ili okruzenjem.

recimo, osoba u mojem drustvu koja nije aut ce sigurno biti izlozena pritisku u vezi toga - indirektno ili ne; ma uostalom samim svjedocenjem jednom drugacijem stavu i ponasanju - i mnogo su vece sanse da ce se ta osoba onda autati nego da ce se ici jebati u saunu, jer ju kontekst na to nece nesto jako poticati. a netko drugi ce istu osobu mnogo prije potaknuti da ode u saunu ali ne i da se uopće auta. a netko treći...
Korisnikov avatar
By blenta
pa onda ukinimo alkohol potpuno a ne od 22 kao emirati
i zatvorimo i saune i klubove i kafice
i sva mesta koja mogu negativno uticati na donosenje odluka
koje ne bi bile u skladu vrednosti kojima kao drustvo tezimo
Korisnikov avatar
By Srklet
ja ne mislim, niti napisah da treba ukinuti sve itd. u osnovi nemam pojma sta treba napraviti, ali se slazem s bernom da se forsiranjem političke korektnosti ukida prostor rasprave.
ja ne vidim da je krajnja konzekvenca mojeg razmisljanja na ovu temu ukinuti sve ili nesto slicno. ako odmah skocimo do toga, onda smo ogranicili prostor dijaloga na jednu neupotrebljivu dihotomiju.
Korisnikov avatar
By blenta
ti si rekao da se forsiranjem politicke korektnosti ukida prostor rasprave
bern to nije rekao
bern je rekao da je sauna jedno rizicno mesto gde se okupljaju rizicni tipovi
gde siguran seks nema mnogo veze sa tim

a ja pokusavam reci da je krajnja i najveca odgovornost na pojedincu

jer ukoliko nemas vrlo validne supstantivne argumente, tesko ces me ubediti da promenim svoj sistem vrednosti
Korisnikov avatar
By Srklet
pa s obzirom da se kondomi redovito dijele po saunama a mnogo rijedje na kino-projekcijama disneyevih crtića, izgleda da i zdravstveni profesionalci zakljucuju da je gej sauna rizicnije mjesto kad su u pitanju STD od nekog drugog.

i ovo nije pitanje tvojeg ili mojeg sistema vrijednosti, nego i sistema vrijednosti mjesta poput gej saune, koji takodjer postoji, bio osvijesten ili ne.
Korisnikov avatar
By blenta
upravo, shodno tome
ako ti ne zelis da imas nesiguran sex tesko ces ga imati bilo u sauni, posle kafica, hook-up-a sa romea ili pak posle projekcije diznijevog crtica

i to je pitanje tvojeg sistema vrednosti
i onoga u cemu se ne slazemo
Korisnikov avatar
By bern
evo šta sam rekao:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476802#p2476802]bern napisao:[/url]ne, ja samo insistiram na tome da postoji i mračna strana gay života koju ne treba maskirati teorijama o jednakosti i slobodi. mentalitet koji vlada na forumu nije prisutan u stvarnom životu, i toga treba biti svjestan.

mjesta na kojima se okuplja gomila muškaraca, velikim dijelom klozetiranih, radi anonimnog seksa - jeste rizično mjesto.

sigurniji seks nema mnogo veze sa tim.

i ako bismo pretjerivali, mogli bimo reći da je priča o polnim bolestima bespredmetna, jer, zaboga - imamo kondome.
odnosno, kao što sam rekao prije, odgovorno ponašanje ne znači samo koristiti kondom, iako je to uslov bez kojeg se ne može.

ali, ovo ne treba svoditi na pitanje komada lateksa, stvar je mnogo ozbiljnija i tiče se čitave zajednice.
Korisnikov avatar
By Srklet
pa onda cemu hajka na party promotora koji siri hiv? oni koji su se s njime jebali bez kodnoma su to ucinili iskljucivo slijedeci vlastiti sistem vrijednosti? i don't think so.
Korisnikov avatar
By blenta
jer isti juri malodobne klince koji tek ulaze na scenu
u saunu ne moze da se udje ispod 21

bern, ti nisi rekao da je odgovorno ponasanje koristiti kondom
nego ne ici u saunu- rizicno mesto
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476899#p2476899]blenta napisao:[/url]jer isti juri malodobne klince koji tek ulaze na scenu
u saunu ne moze da se udje ispod 21
and we know that teens never lie about their age to get into a place :party:

recimo, u zg saunama ordinira i nekoliko maloljetnih hustlera, kojih vlasnici bas i ne tjeraju van. i koji ce za vise novaca pristati na bareback seks. a svoju poziciju financijske i drustvene moci oni koji placaju itekako iskoristavaju.
Korisnikov avatar
By blenta
sirite u nedogled

kao sto bih ja mogao da kazem ajd onda sve zatvorimo i pozabranjujemo
a koje procenimo nepodobnima oduzmemo pravo na donosenje odluka

licna odgovornost postoji, zastita postoji-bukvalno nadohvat ruke,
na svaki metar je neko upozorenje glede std i sigurnog sexa, reklame i apeli zajednice postoje

jedina je opcija ostala ako ste pri tome da ne postoji rizicno ponasanje neg grupe i mesta da ili uvedemo kontrolora koji ce da naplati kaznu onome ko ne nosi kondom ili da krenemo da zatvaramo ali onda ne moramo stati na saunama neg lepo krenemo sa svim sta arbitrarno procenimo rizicnim
:)

os reci da nije u sauni maloletni hustler ne bi mogao naci isto tako lako partnera koji ce mu za vise para iznuniditi bb sex? u klubu ili na netu ili ga pokupiti s ulice?
Korisnikov avatar
By blenta
eto izmislismo radno mesto
mozemo mu dati i malu varijabilnu platu
jer ce veci "incentive weight" da bude unutrasnji
jer ce da voli svoj posao
:awesome:
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476899#p2476899]blenta napisao:[/url]
bern, ti nisi rekao da je odgovorno ponasanje koristiti kondom
nego ne ici u saunu- rizicno mesto
mislim da si me pogrešno shvatio. samo ističem da postoji vrlo rizična kombinacija stvari: klozetirani isfrustrirani muškarci, depresivni i suicindni gayevi, sex addicts, drug addicts + sauna, dark rooms, sex parties itd. neodgovorno je to ne imati u vidu.

opet, da se ne ponavaljam, ne mislim svima koji posjećuju takva mjesta treba podrška i pomoć, ali nekim stalnim gostima treba. uostalom, koliko znam, većina ljudi tamo samo povremeno zađe.
Korisnikov avatar
By blenta
dakle u saunu neki ljudi povremeno zadju
a oni koji su stalni su verovatno klozetirani isfrustrirani depresivno suicidno autodestruktivni narkomani

a kako se to razlikuje od onoga sto npr neki strejt homofob misli o ljudima koji posecuju ovaj forum?
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2476917#p2476917]blenta napisao:[/url]dakle u saunu neki ljudi povremeno zadju
a oni koji su stalni su verovatno klozetirani isfrustrirani depresivno suicidno autodestruktivni narkomani

a kako se to razlikuje od onoga sto npr neki strejt homofob misli o ljudima koji posecuju ovaj forum?
razlikuje se u tom smislu što sam ja podigao naš pederski tepih u našoj pederskoj kući i vidio što ima ispod njega. i to onaj najveći i najteži.

homofob vidi samo kovanu ogradu kuće u kojoj je tepih.

da budem slikovit, kad već toliko natežeš argumente.

ne bih pežorativno pričao o narkmanima, kao ni o autodestruktivnim pederima (kojih je mnooooogo, a autodestrukcija poprima razne oblike) - njima svima treba pomoć, i u tom smislu sam ih ja spominjao.
Korisnikov avatar
By blenta
a, znaci kad je nehomo osoba homofob to je 'nako
a kad je homo osoba homofob to je onda opravdano jer on je na svom terenu i ima lokalni info?

ja bas mislim da je obrnuto
da je mnogo gore biti homo-homofob
Korisnikov avatar
By bern
[quote="blenta"]a, znaci kad je nehomo osoba homofob /quote]

meni opšte nije jasno zašto spominješ homofobe? tačnije, gej homofobe, jer sam se odmah ogradio i rekao da isključujem strejt ljude jer me ne interesuju. this is a gay thing.
Korisnikov avatar
By stefan19
Au bern, pa ko hoce da ima odnos bez kondoma za to mu sauna ne treba. Oni sto koriste droge i sto se jebu bareback ce to raditi bilo da su u sauni ili van nje. Oni sto ne koriste droge i jebu se sa zastitom, to ce opet raditi u sauni ili van nje.
Onaj ko je pametan i ne zeli da se igra sa zivotom vec po samom odlasku u saunu zna da ce verovatno prisustvovati razvratu i bludu te se za to i pripremi. Ne verujem da bi iko kome je stalo do zdravlja dao da ga jebu bareback jer ga je poneo trenutak i momenat... Nema tog trenutka ni pijanog stanja u kom bih dao ikome (pogotovo strancu) da me kresne bez zastite.
Pomalo mi tvoji stavovi zvuce homofobicno, iskreno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!