Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa prosla parada, zasto bi srbi protestovali?
Zato što su sve političke partije (od socijaldemokratskih preko neoliberalnih do desničarskih; Dačić je, doduše, stidljivo u svom premijerskom govoru spomenuo Kejnza) ubedile građane Srbije da je jedini put ka Evopskoj uniji i jedini način ekonomskog oporavka prihvatanje paradigme koja u prvi plan stavlja nekontrolisano tržište, a socijalna dimenzija mu dođe relikt starog vremena. Kada se takvo ispiranje mozga spoji sa ekonomijom koja je dodatno oslabljena lošim privatizacijama i tajkunizacijom privrednog života, kod građana je preovladala apatija da se ništa ne može promeniti. I negde su građani i u pravu jer je Srbija em mala zemlja em na marginama Evropske unije i ona, sve i da hoće, ne može da diktira ili drastičnije menja ekonomska pravila.
Korisnikov avatar
By Mars
@acid

Ne znam. Ja sam čitao i "Kakvi smo mi Srbi", od Marića (i pre toga "Kakvi su Jugosloveni", al ajde da ne računamo to)...i stvarno mislim da se radi o fenomenu koji zasluzuje da se stručnjaci pozabave.

Gledano sa strane neupućen posmatrač bi na osnovu socijalnog mira mogao da pomisli da je Srbija u rangu jedne Svajcarske.
Korisnikov avatar
By Mars
Bas tako.

Imam utisak da je nama (generalno, pojedinačno) PROBLEM da pred drugima priznamo da nemamo, da nam je lose. A s druge strane - nagledao sam se ljudi koji nemaju nikakvih finansijskih problema, a redovno dizu glas kada nesto treba da plate 10 centi vise.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
narod je najlakše izmanipulisati. dok je ekonomska kriza i sa njom jačanje socijalnih problema tek u poslednje vreme aktuelna u razvijenim zemljama, dotle je to pitanje ovde aktuelno sad već skoro više decenije. jedna stvar je navikavanje na sve niži i niži standard, druga stvar je vešta manipulacija tako što se porast desničarskih ideja, karakterističan za (neka) siromašna društva, koristi u cilju zatvaranja očiju nad stvarnim problemima. eto recimo, pitanje Prajda. ili pitanje Kosova. ili to što je sud u Hagu oslobodio neke Hrvate, itd.
Korisnikov avatar
By scout_finch
ja se poslednjih godinu dana pitam sta nam to toliko odgovara u ovoj zemlji pa se niko ne buni. sve je poskupelo, nezaposlenost ogromna, prosecna plata 300 evra, litar goriva evro ipo, potrosacka korpa 1000 evra za cetvoroclanu porodicu. to je ono sto je kori udovicki rekla pre 10tak godina, gradjani srbije trose u proseku 30% vise nego sto zaradjuju :lol:
Korisnikov avatar
By Laerem
...jer ne zna primitivizam, što je to kapitalizam...
Korisnikov avatar
By antibiotic
i u sloveniji!

da bi covek pozeleo nesto vise izgleda da je preduslov da je nesto vec dobio.
prosvetiteljstvo pre svega, ali i pun stomak.
srbija je palanka, ljudi se zadovoljavaju tricama samo da bi se prepustili ninhilistickoj pustosi svakodnevnice u kojoj im ne treba mozak.
to je tako kada te decenijama drze na kratkoj uzici kao psa koji i ne zna za drugaciji zivot, daju ti samo mitologiju da tesis samog sebe.
"takvi smo mi", "to nam je sudbina" , "ovo je balkan" ,"bog je tako rekao"...
kada bi se povecala prosecna plate za samo 100ak evra (i socijalna primanja) kao da bi svi bili presrecni i zadovoljni.
Korisnikov avatar
By Hys.
Uvek me zanima sta to znaci kad se kaze "totalan kolaps morala"?

Stvarno, jel bi mogao da malo elaboriras post, kao i to o ustavu?
Korisnikov avatar
By kal zakath
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482423#p2482423]Hys. napisao:[/url]Uvek me zanima sta to znaci kad se kaze "totalan kolaps morala"?

Stvarno, jel bi mogao da malo elaboriras post, kao i to o ustavu?

Uff, tako mi i treba, kada upotrebljavam visokoleteče fraze.

Ovako prvo ustav. Prema ustavu nemoguće je smeniti poslanike u parlamentu dok jim ne istekne mandat. Pa tako imamo poslanike kojima su oduzeli magisterije jer su prepisivali diplomske radove, poslanike koje su stranke izbacile, jer imaju firme, koje su dužne milijone eura, itd. E ako jih prema ustavu ne možeš smeniti, onda bi bilo moralno da samo podnesu ostavku.

Gradonaćelnici su nesmenljivi. Ne postoji u ustavu, zakonu, bilo gde, postupak da se smeni gradonačelnik. Nema. Pa imaš gradonačenika Maribora, protiv koga ima jedno deset optužnica za korupciju, a on nesmenljiv. Čak šta više, dao se izabrati u drugi dom parlamenta (u ta dom se ne bira na izborima več biraju elektori, za koje nitko ne zna kako se oni biraju)kako bi imajo imunitet. Izbacili ga iz stranke, boli njega kurac.

Zbog svega ovog, ljudima se počelo slatko jebati za sve. Ja mogu dati primer iz svoje djelatnosti. Ja radim bilanse za male firme. E sad, nitko neče da plača porez, ali svi znamo, da bez toga država nemože da funkcionira. I do sada su sve moje stranke ako su imale dobit, prikazivale dobit i plačale porez. Sada jok. Mada svi znaju da je to štetno, da če to uništiti dražavu i na kraju verovatno i njih, radije vide da propadne država, nego da daju pare političarima, jer je u glavama ljudi država postala vlast političara. I svi ti protesti u Sloveniji ma koliko neartikulirani bili, imaju jedan cilj, vratiti državu ljudima.

Ako se sindikat policajaca javno izvinjava ljudima što mora da štiti korumpirane političare, onda znaš da je nešto trulo
Korisnikov avatar
By Hys.
Auuuuu.....

hvala ti na pojasnjenju :)
By Simor
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482413#p2482413]antibiotic napisao:[/url]srbija je palanka, ljudi se zadovoljavaju tricama samo da bi se prepustili ninhilistickoj pustosi svakodnevnice u kojoj im ne treba mozak.
Ovo je užasno rasistički diskurs, koji, naravno, nema veze sa realnošću. Kao što nacionalistička Srbija ima viziju Srbije u kojoj se jelo escajgom, dok su na nekim zapadnoevropskim dvorovima jeli rukama, tako i ovaj tobože građanski diskurs svoje društvo čita iz perspektive zapadnog rasizma. Tužno je da tobože građanska Srbija čita svoje društvo iz tog diskursa, iako su postkolonijalne studije na samom Zapadu diskvalifikovale takvo čitanje stvarnosti, jer takva percepcija nije kritičko posmatranje društva nego pozicioniranje na elitističkim pozicijama gde neki Izuzetni Pojedinci vide šta se sve dešava, tužno konstatuju kako su stvari nepopravljive i uživaju u svojoj fantastičnoj etičkoj poziciji svevidećeg entiteta. U tome i leži neuspeh dela tzv. druge Srbije. No, njima uspeh i nije potreban pošto se oni rukovode matricom "što gore, to bolje" pošto im ona dodatno potvrđuje Izuzetnost.

Btw, interesantno je da ti pozivaš na emancipaciju ka liberalno-demokratskom poretku stvari, a upravo neoliberalizam (naravno, ne mešam liberalizam i neoliberalizam, ali ti ističeš ekonomsku paradigmu) svojim produktima kreira stvarnost u kojoj se ljudi prepuštaju tricama za koje im nije potreban mozak e da bi se prepustili nihilističkoj pustoši (šta god ta nihilistička pustoš značila). Jer, šta industrija zabave i konzumerizam proizvode nego upravo to?

(I još jedna stvar glede rabljenja termina "palanka" - drugosrbijansko korišćenje Kontantinovićevog termina je upravo palanačko. Konstantinović ne govori o geografiji, nego o stanju duha, a rasistička pozicija dela postpetooktobarske druge Srbije to stanje dobrano reflektuje.)
By Simor
@kal zakath, da li si ti deo protesta? :)
Napisao sam gore kako se meni to čini:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474787#p2474787]Simor napisao:[/url]Zato što su sve političke partije (od socijaldemokratskih preko neoliberalnih do desničarskih; Dačić je, doduše, stidljivo u svom premijerskom govoru spomenuo Kejnza) ubedile građane Srbije da je jedini put ka Evopskoj uniji i jedini način ekonomskog oporavka prihvatanje paradigme koja u prvi plan stavlja nekontrolisano tržište, a socijalna dimenzija mu dođe relikt starog vremena. Kada se takvo ispiranje mozga spoji sa ekonomijom koja je dodatno oslabljena lošim privatizacijama i tajkunizacijom privrednog života, kod građana je preovladala apatija da se ništa ne može promeniti. I negde su građani i u pravu jer je Srbija em mala zemlja em na marginama Evropske unije i ona, sve i da hoće, ne može da diktira ili drastičnije menja ekonomska pravila.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474771#p2474771]Mars napisao:[/url]...a u Srbiji mirno.

Koji bi sve zaključci na osnovu toga mogli da se izvedu?
Da je jako tesko prihvatiti realnost.

Srbi realno zive lose 20 godina i navikli su se na to.

Nedavno sam citao intervju coveka iz Beograda koji zivi na ulici.Zavrsio je ekonomski fakultet, kroz neke svoje poslove gubio je imovinu, novac, ponekad i dobijao, sve to je dovelo da izgubi i porodicu.
Kada je ostao bez icega otisao je na ulicu i kaze da ga nicega vise nije strah jer nema sta da izgubi.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2483027#p2483027]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2474771#p2474771]Mars napisao:[/url]...a u Srbiji mirno.

Koji bi sve zaključci na osnovu toga mogli da se izvedu?
Da je jako tesko prihvatiti realnost.

Srbi realno zive lose 20 godina i navikli su se na to.

Nedavno sam citao intervju coveka iz Beograda koji zivi na ulici.Zavrsio je ekonomski fakultet, kroz neke svoje poslove gubio je imovinu, novac, ponekad i dobijao, sve to je dovelo da izgubi i porodicu.
Kada je ostao bez icega otisao je na ulicu i kaze da ga nicega vise nije strah jer nema sta da izgubi.
:lol:

Odgovor na Marsovo pitanje nije mogao da bude ilustrativniji (ako izuzmemo prvu recenicu koja je kontradiktorna ostatku).

Evo ti Marse kompletne politike, ekonomije, kulture, obrazovanja u Srbiji i vecinskog stanovnistva iste .... u ovom ekonomisti.

U pitanju je hrabrost. Za toJ je tamo sve mirno.

Korisnikov avatar
By Mars
To pamtim u kategoriji najmracnijih momenata moje egzistencije-ushicenost i ekstazu ljudi na ovu pesmu.

Očaj koji je dobrano ubrzao neke moje lične procese.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482465#p2482465]Simor napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482413#p2482413]antibiotic napisao:[/url]srbija je palanka, ljudi se zadovoljavaju tricama samo da bi se prepustili ninhilistickoj pustosi svakodnevnice u kojoj im ne treba mozak.
Ovo je užasno rasistički diskurs, koji, naravno, nema veze sa realnošću. Kao što nacionalistička Srbija ima viziju Srbije u kojoj se jelo escajgom, dok su na nekim zapadnoevropskim dvorovima jeli rukama, tako i ovaj tobože građanski diskurs svoje društvo čita iz perspektive zapadnog rasizma. Tužno je da tobože građanska Srbija čita svoje društvo iz tog diskursa, iako su postkolonijalne studije na samom Zapadu diskvalifikovale takvo čitanje stvarnosti, jer takva percepcija nije kritičko posmatranje društva nego pozicioniranje na elitističkim pozicijama gde neki Izuzetni Pojedinci vide šta se sve dešava, tužno konstatuju kako su stvari nepopravljive i uživaju u svojoj fantastičnoj etičkoj poziciji svevidećeg entiteta. U tome i leži neuspeh dela tzv. druge Srbije. No, njima uspeh i nije potreban pošto se oni rukovode matricom "što gore, to bolje" pošto im ona dodatno potvrđuje Izuzetnost.

Btw, interesantno je da ti pozivaš na emancipaciju ka liberalno-demokratskom poretku stvari, a upravo neoliberalizam (naravno, ne mešam liberalizam i neoliberalizam, ali ti ističeš ekonomsku paradigmu) svojim produktima kreira stvarnost u kojoj se ljudi prepuštaju tricama za koje im nije potreban mozak e da bi se prepustili nihilističkoj pustoši (šta god ta nihilistička pustoš značila). Jer, šta industrija zabave i konzumerizam proizvode nego upravo to?

(I još jedna stvar glede rabljenja termina "palanka" - drugosrbijansko korišćenje Kontantinovićevog termina je upravo palanačko. Konstantinović ne govori o geografiji, nego o stanju duha, a rasistička pozicija dela postpetooktobarske druge Srbije to stanje dobrano reflektuje.)
iskoristiti bukvalistichko tumachenje tj. izvrtanje antibiotic-ove rechenice za generalizujuci klevetnichki galop prema celoj gradjanskoj Srbiji, Drugoj Srbiji.... moze samo novopecheni konvertit koji, moguce, po zadatku, ima da dokaze svoju privrzenost.... kojechemu vladajucem novom od ovog proleca/leta u Srbiji. :zev:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!