[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2482423#p2482423]Hys. napisao:[/url]Uvek me zanima sta to znaci kad se kaze "totalan kolaps morala"?
Stvarno, jel bi mogao da malo elaboriras post, kao i to o ustavu?
Uff, tako mi i treba, kada upotrebljavam visokoleteče fraze.
Ovako prvo ustav. Prema ustavu nemoguće je smeniti poslanike u parlamentu dok jim ne istekne mandat. Pa tako imamo poslanike kojima su oduzeli magisterije jer su prepisivali diplomske radove, poslanike koje su stranke izbacile, jer imaju firme, koje su dužne milijone eura, itd. E ako jih prema ustavu ne možeš smeniti, onda bi bilo moralno da samo podnesu ostavku.
Gradonaćelnici su nesmenljivi. Ne postoji u ustavu, zakonu, bilo gde, postupak da se smeni gradonačelnik. Nema. Pa imaš gradonačenika Maribora, protiv koga ima jedno deset optužnica za korupciju, a on nesmenljiv. Čak šta više, dao se izabrati u drugi dom parlamenta (u ta dom se ne bira na izborima več biraju elektori, za koje nitko ne zna kako se oni biraju)kako bi imajo imunitet. Izbacili ga iz stranke, boli njega kurac.
Zbog svega ovog, ljudima se počelo slatko jebati za sve. Ja mogu dati primer iz svoje djelatnosti. Ja radim bilanse za male firme. E sad, nitko neče da plača porez, ali svi znamo, da bez toga država nemože da funkcionira. I do sada su sve moje stranke ako su imale dobit, prikazivale dobit i plačale porez. Sada jok. Mada svi znaju da je to štetno, da če to uništiti dražavu i na kraju verovatno i njih, radije vide da propadne država, nego da daju pare političarima, jer je u glavama ljudi država postala vlast političara. I svi ti protesti u Sloveniji ma koliko neartikulirani bili, imaju jedan cilj, vratiti državu ljudima.
Ako se sindikat policajaca javno izvinjava ljudima što mora da štiti korumpirane političare, onda znaš da je nešto trulo