Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Čikin Sizr Selad, ali treba svašta od sastojaka...

Slika

Onda pileći sufle sa krompir-pireom...tu ništa posebno ne treba

Slika

A ako ne onda samo lepo pečeno pile sa gustim sirupom od limuna i dalje ne bih komplikovao - savršena stvar...

Slika

Ono sa pivom je isto ok, zatim sa duvanom (ali ne ovaj iz cigareta)...

U stvari za piletinu nekako baš treba društvo...
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Koje su vase omiljene salate?
Kakve kombinacije volite?

Koje salate ne volite da jedete?

I tako to. :D
Ne videh temu, pa 'ajd' reko' da postavim. :)

-----
Zapravo htedoh da vas pitam - znate li kako se zove salata u koju idu pecurke, paprike, paradajz, patlidzan, tikvice i pravi se sa dosta (maslinovog) ulja?
Edit to add - u salatu idu i krastavci, feta sir... :)
Korisnikov avatar
By bothways
Hm, sve salate koje ja jedem imaju jedan sastojak i nemaju začina (budući da od sirćeta bljujem, a ulje i so nepotrebno kvare ukus). Drugim rečima, kao salatu jedem sveže povrće. :) I to najčešće zelenu salatu, pa krastavac, pa papriku i na kraju kupus.

Mogu i neke tipične kombinacije da jedem, but I choose not to (obično imaju sirćeta ili nekog sastojka koji ne volim). Sveže šargarepe i u (manjim količinama) paradajz dolaze isto u obzir.
Korisnikov avatar
By nsc
volim i rado jedem sve sto ljudi zovu salatom, od svezeg paradajza bez zacina do "Cezar" salate (nikada nisam dobio istu 2 puta, svaki restoran ima svoj recept), rusku, krompir itt
By Speculum Columbae
Cezar, ali volim sve voće, povrće, zaćine i koštunjave plodove, tako da bilo šta od toga može da mi bude salata.
Korisnikov avatar
By Mars
Grčku najčesće. Paradajz, krastavac, ponekad samo malo crnog luka, puno maslina i maslinovog ulja, balsamico, origano i kasika kisele pavlake.

Onda sve zeleno salata: zelena, krastavac, brokoli, zelena paprika, limunov sok.

Onda recimo kuvana cvekla i sitno nasečen kupus i kukuruz secerac zrna...to je super.

Inače Caesar, Waldorf, Olivier salad i sl. ne smatram salatama.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Zelena über alles!
Pa, šopska, srpska i te fore..
Ruska salata mi je gadna, ubij bože.

I P.S.
Niko te ne voli, pa zbog toga ti nije prometna tema. :giggle:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Našao sam ja na netu. Zove se:
Mushrooms peppers tomatoes eggplant zucchini salad
Korisnikov avatar
By Mars
Zove se (grubi prevod sa turskog): "Ono sve sto nam je ostalo od juce, pomesano"
By alexandermagic
Volim salate. Konzumiram kako koja mi kad odgovara.

Recimo da wowim mimozu, marsejsku, peruanski keviš, zelenu sa škampima itd.

Mogu u određenim uvjetima (čitaj-ekstremne nalizanosti) proći i 'vaše': srpska i Niški urnebes (treba to prevaliti preko usana) npr. :srba:
By alexandermagic
Pitam se koliko bi odgovora bilo do sad da se radi o balavljenju nad/zbog kurca ili o lickanju pice i klita. U usta se mora stavit' i neka prehrambena namirnica, alo.:kafa:

Hajte, podržite temu novije korisnice. I odgovarajte.
Korisnikov avatar
By Torry
pa i nije vise nova ;)

volim salate i cesto narucujem u restoranima

volim cezar, grcku, salatu mesanu sa morskim plodovima ili sa vrlo malo piletine

ovako, uz glavno jelo jedem iskljucivo sopsku
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
@Torry, s obzirom da si ti ovde od 2007. godine, a Aleksandar od 2008. ja mu jos uvek dodjem kao nova.. :)

Ont:
Da odgovorim i ja na svoju temu. :)
Volim urnebes uz piletinu, sto je ljuci tad - to je bolje. Volim mnogo i da jedem prilicno kiselu zelenu salatu.. Ostalo ne mora toliko da bude zacinjeno, ali volim salate. :)
U bilo kom obliku, s bilo cim. :)
Samo da nema graska (osim u ruskoj)/boranije. :bljak:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
cvekla,
krastavci,
kupus,
zelena

tim redom

bez sirceta, ulja, soli
By Kragi
Volim ih i cesto ih jedem. Experimentisem dosta sa njima. Valjda ih dozivljavam kao prilog uz obrok a ne kao obrok te su mi one teske malo vise strane. Ne kontam one sa mesom, pa neka je i tunjevina u pitanju.
Rekoh vec, experimentisem sa povrcem i zacinima. Rendam sta mi padne pod ruku (sargarepa, celer i rotkvica recimo) ubacim mirodjiju, maslinovo ulje, limunov sok i eto ti pristojna salata.
Nista komplikovano. :njami:
E da, i onu od svezeg kupus obozavam (dok od kiselog imam fobiju sto bi rek'o ex Armand)
Sir isto mogu da jedem uz sta god.
Korisnikov avatar
By Blady
isprzene tikvice, beli luk iseckan, i paradajz, feta sir..
naravno, sirce, biber so itd..

jako jednostavna i lagana, a brutalna
By Kragi
^ Ja ladno przene tikvice i feta sir jedem za dorucak :smeh: (a ti kao salatu uz nesto? :smeh: )

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2465776#p2465776]Mars napisao:[/url]
Postoji cak i kuhinjska alatka za tu namenu, na principu centrifuge radi da se eliminise ta voda sa listova.
Ovo bih negde mogao da izbunarim u kuci iako nije prvobitna namena alatke, ili ne jedina samo to.
Znam da sam pre mnogo godina na top shop tv prodaji uzeo tu cinijicu sa poklopcem i ruckom za okretanje, koja preko zupcanika pojacava snagu. Dobijes nozeve za secenje, one lopatice za belanca, delove za cedjenje voca, uloske za rendanje povrca i da - resetkastu posudicu za susenje salate. :D
Istini za volju za tu namenu je nikada nisam koristio, vec za mlevenje i seckanje.
Nekad su blenderi i multipraktici bili pojam!
Korisnikov avatar
By Blady
^ pa i ja jedem inace ovako..
ali ovo sam nedavno probala i bas mi bila fina kombinacija.

:mljac:
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2465787#p2465787]Kragi napisao:[/url]
Ovo bih negde mogao da izbunarim u kuci iako nije prvobitna namena alatke, ili ne jedina samo to.
Kao da se secam neceg...mislim da su mutili sneg od belanaca time.

Al ako je to na sta mislim - u tome voda ostaje u posudi. Ovo izgleda ovako

Slika

Voda se zadrzi u spoljnjem sudu a unutra suva salata.

Alatku licno nemam nego ubacim listove ili u cist kuhinjski salvet ili u papirne ubruse i onta izigravam propeler dok se ne osuse (CUDO koliko vode se tako izbaci)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
a sto se toliko mucite oko te vode na salati?

ja bas volim kad ostane voda na njoj

doduse, ja ne koristim ulje niti sirce, pa mi je zato ok da mi je malo ovlazena (salata)
Korisnikov avatar
By Mars
E zato. Zbog toga treba eliminisati vodu da se ulje-sirće miks bolje nahvata.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
da, skapirah da to mora imati veze sa tim

inace, najgora salata koja je IKAD stavljena pred mene je bila fail izmedju ostalog i zbog te preostale vode

zelena salata sa majonezom
(koji ja ne jedem)
a nije dovoljno bila prosusena pre stavljanja majoneza...
Korisnikov avatar
By Mars
Strasno. Video i ja to jednom.

A jos me veci shock zveknuo kad su prisutni kasikama hvatali tu vodicu sa dna suda i prelevali sebi po tanjiru.

Nego de mi pojasni ovo:
"Izbegavajte čokolade i slatkiše sa lecitinom jer lecitin znači sigurnu prevremenu smrt. Lecitin je prerušeni holesterol na maskenbalu smrti."

Gde sve ima tog lecitina i kako se vodi na onim deklaracijama o sastavu proizvoda.

KOmentar na clanak Sa slanina radi vasim arterijama
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ne znam za lecitin, ali evo ti sjajan video o seceru, holesterolu, fruktozi (pominje se ovih dana na forumu u temi o fondan masi):

znam da traje sat i po skoro, ali lik prica stvarno zanimljivo i drzi paznju, i vredi odvojiti vreme
Korisnikov avatar
By Mars
Ma taj lecitin me kopka sad. Skrivene neke greske da ne pravim.

6 meseci cekao apojtment kod nekog super dajetisn...i posto je snimio moje navike u ishrani - nista mi pametno nije rekao (jedino da ne kombinujem masnoce i secere, tj ako moram da jedem nesto slatko, da to bude nezavisan obrok, ne posle jela)
Korisnikov avatar
By Azdaja
nemam omiljenu, nikad nisam za obrok jela samo salatu - to mi nije obrok... ali, nema koju ne volim :awesome:

volEm lindine salate... :hvala:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!