[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2442271#p2442271]Dušan Maljković napisao:[/url][url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2441591#p2441591]Galadriel napisao:[/url]
TO JE JEBENI POLITIČKI PROTEST, a ne bahaćenje raspaljene gomile kurcopaćenika, niti kalimerovska kuknjava o ugroženosti mlakonjastih tetki, kako zvuče pojedini srpski aktivisti
Mlakonajste tetke? Ženo, sa kojih bre ti pozicija rodnih normativa govoriš?
Sećam se kad je svojevremeno jedna bučica, inače visoko inicirana u NVO feminističkoj hijerarhiji, rekla, nakon sastanka sa gej muškarcima: "Neću da sarađujem sa ovim tetkama! Mnogu su feminizirane"... APSURD.
point taken, potpuno si u pravu.
my point je nešto sasvim drugo. htela sam da istaknem da šira javnost nije upućena koja su nam to prava uskraćena, nešto od toga sam i navela. a današnje aktivističke struje medijski šire sliku o važnosti prajda u svrhe kaming auta, vidljivosti i javne slobode ponašanja i izražavanja. što je naravno bitno, ali da shvatimo pod broj jedan, među nama. str8 javnosti je po mom skromnom mišljenju bitnije da se objasni da naš sistem ne može da nas ignoriše i ne priznaje na svim papirima i platnim spiskovima, (što sam i napisala u delu koji si izostavio iz citata), a kamoli da nam zabrani da se šetamo ulicama u ime svoje zajednice jer je isti taj sistem zakonom predvideo ravnopravnost i zagarantovao jednakost. ta kontradiktornost mora da se istera i pravno i medijski i na ulici u kući, na poslu i svakako
to nema nikakve veze sa tim ko sa kim spava, drži se za ruke po ulici ili da li je neko preživeo traume i duševnu bol kad su mu rekli da je tetka (aj pliz, razumi iz kog ugla i u kom kontekstu koristim ovu reč)
dakle jasno definisani odgovori na čuvena pitanje: a koja su to prava pa vama uskraćena? ko vam šta pa brani? što se toliko eksponirate, smarate, bljak, skaradnost, perverzija
dakle, hoćemo poštovanje postojećih zakona o diskriminaciji. istovetna prava u svakom drugom pogledu i aspektu života da se dopišu u novim zakonima, a na osnovu postojećeg zakona o diskriminaciji. jer je to što nedostaje kontradiktorno poštovanju istog zakona. a nedostaje gej brak. ako ne postoji gej brak ne postoji ni mogućnost da se zakon sprovodi, bez nas kao oštećenih u nemogućnosti da brakove sklapamo.
a ono oko menjanja svesti ljudi i prihvatanja nas je čist bullshit bez uređenja stvari zakonom. kako ti zakon propiše tako ćeš i da se vladaš. kad odvedeš nekog na sud i uzmeš mu 200 000 i 500 000 hiljada za svaki put kad ti je rekao da si tetka, ili ti nije primio dete u vrtić jer ima dve mame, dočekivaće te i sa osmehom i sa toplinom i poštovanjem.
od onog stava: "ja samo kukam, kukam i nikad mi nije bolje", i treba da nas label-uju kao tetke i kako stignu