Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Denni85
Kako dozivljavate danasnji dan...mislim znate na sta mislim, na napad koji je Osama Bin Laden sa njegovim sledbenicima izveo na Ameriku.

Odmah da kazem da mi je zao nevinih zrtava, pritom mislim na pomocno i usluzno osoblje u WTC (cistacice, kurire i sl.) a za ostalo samo mogu da kazem They deserved that! Te zrtve mozda jesu bili civili ali to su bili mahom bogati bankari, profiteri i sl...plus sto mozemo upotrebiti izraze koje su oni upotrebljavali za nevine zrtve za vreme bombarodivanja 1999. - kolateralna steta kao sto su za njih gradjani na pijaci u Nisu i Aleksincu, putnici voza u Grdelickoj klisuri i Milica Rakic bili "kolateralna steta" tako su i njihove "civilne" zrtve kolateralna steta. Neka oni ne guraju njihovu cionisticku njusku tamo gde im nije mesto, pa im se ti napadi nece dogadjati. Neka ostave druge na miru, pa ce oni biti ostavljeni na miru!
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jao pazi stvarno ..

eto nisam ni skontala.. prvo sto mi je palo na pamet je film Remember me
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440480#p2440480]Dr_Shortbus napisao: Mislio sam da je odavno dokazano ko je i kako u stvari srušio te zgrade. :roll:
Uvijek me zaboli slezena kada retardi koriste rijec "dokazano". :ozbiljan:

OT: Doživljavam ga kao uspješni politički čin i odlično isplaniranu ratnu operaciju. Uspio je destabilizirati Ameriku, ozbiljno je financijski oštetiti, prouzročiti političku paniku koja je uništila dosta demokratskih institucija u toj zemlji (habeas corpus, npr.), osujetiti je kao vodeću svjetsku silu i uništiti njen ugled u svijetu, poslužiti kao ispriku za ratove koji su gurnuli SAD u ogroman deficit, vojno-financijsku rupu bez dna u Afganistanu, konzekventno fijasku od američke invazije Iraka proširiti utjecaj Irana u toj zemlji, konsolidirati islamsku anti-američku ideologiju, i još mnogo negativnih nuspojava koji će, u najbolju ruku, ostaviti duboke ožiljke na američko društvo (puno veće nego što je ostavilo to saudijski-sponzorirano ubojstvo 3000 sjevernoameričkih "militanta" koji su se nalazili u dva nebodera WTC-a i drugim mjestima stradanja).

Drugim riječima, Osama je ostvario svoj cilj, unatoč tome što je zagrizao više nego što je mogao progutati.
Korisnikov avatar
By bothways
Meni je sam dogadjaj bio veoma shokantan. Kad sam video snimke uzivo na televiziji, prvo sam pomislio da je rec o nekom filmu, ali onda sam skontao da se to zaista desava. Prva pomisao mi je bila da li mi je sestra od strica u redu. Ona je u to vreme zivela na Bruklinu, a radila relativno blizu bliznakinja. Sreca pa je bilo sve u redu.

Zao mi je sto se to dogodilo. Zao mi je tih ljudi i zgrada i ogromne materijalne i kakve-sve-ne stete. Da li su zasluzili? Mislim da niko to nije zasluzio. Takodje smatram da mnoge stvari koje SAD radi nisu dobre, niti drugi zasluzuju posledice tih stvari. Ali ja samo mogu da sanjam o svetu bez ratova i nasilja.

S druge strane, ratovi i nasilje cesto podsticu razvoj. I u ovom slucaju, ovaj dogadjaj je znatno uticao na poboljsanja sigurnosti kod avio-saobracaja (mada nije bio prvi slucaj teroristickih napada u kontekstu avijacije, ali jeste bio najrazorniji), cije posledice i dan-danas osecamo.

Sto se tice teorija zavere, njih ce uvek biti i kada pomislim na njih, uvek me to asocira ne neke web-stripove :)

Slika

Slika

Slika
etc etc
Korisnikov avatar
By spliff
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440478#p2440478]Denni85 napisao:[/url]Kako dozivljavate danasnji dan...mislim znate na sta mislim, na napad koji je Osama Bin Laden sa njegovim sledbenicima izveo na Ameriku.

Odmah da kazem da mi je zao nevinih zrtava, pritom mislim na pomocno i usluzno osoblje u WTC (cistacice, kurire i sl.) a za ostalo samo mogu da kazem They deserved that! Te zrtve mozda jesu bili civili ali to su bili mahom bogati bankari, profiteri i sl...plus sto mozemo upotrebiti izraze koje su oni upotrebljavali za nevine zrtve za vreme bombarodivanja 1999. - kolateralna steta kao sto su za njih gradjani na pijaci u Nisu i Aleksincu, putnici voza u Grdelickoj klisuri i Milica Rakic bili "kolateralna steta" tako su i njihove "civilne" zrtve kolateralna steta. Neka oni ne guraju njihovu cionisticku njusku tamo gde im nije mesto, pa im se ti napadi nece dogadjati. Neka ostave druge na miru, pa ce oni biti ostavljeni na miru!

jedan od tih "bogatih bankara" je bio moj drugar iz srednje shkole
super momak, dobar drug, dobrar djak...
nije bio nikakav kapitalista niti tajkun
tako da slobodno mogu da ti kazem: jedi govna!
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440501#p2440501]Laerem napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440480#p2440480]Dr_Shortbus napisao: Mislio sam da je odavno dokazano ko je i kako u stvari srušio te zgrade. :roll:
Uvijek me zaboli slezena kada retardi koriste rijec "dokazano". :ozbiljan:
Ako neko iznosi dokaze o nekom događaju onda dokazuje a svršeni oblik glagola dokazivati je DOKAZATI. :slika:

Ja tebe neću vređati s obzirom da si sam to učinio sa ovim svojim postom. :up:

I Bothways, nema tu nikakvih teorija zavere, moćnici koji upravljaju svetom i kroje sudbine običnih smrtnika( oni ne postoje, to je još jedan teorija zavere :roll: ) će da urade BILO ŠTA da bi ostvarili svoje ciljeve i u ljudske umove usadili svoje ideje. :neznam:
Korisnikov avatar
By Laerem
Zapravo, najgora posljedica 11. rujna je vojska tupavih teoreticara zavjere koji se množe kao crvi u internetskom polu-svijetu i zagadjuju svaku sansu za ozbiljnu diskusiju. Najgore je sto skoro nitko nije vise izmanipuliran i zrtva ideologije od njih samih, jer nus-produkt njihovog bulaznjenja je osjecaj bespomoci i djetinjasi cinizam - sto je najobicniji obrambeni mehanizam ljudi koji nemaju intelektualne kapacitete suociti se zamrsenim problemima, bilo osobnim, bilo ideolosko-politickim.

small minds = simple explanations
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Teorija zavere ili konspirativna teorija je pokušaj da se objasni krajnji razlog nekog (najčešće društvenog, političkog, ili istorijskog) događaja kao tajni plan tajnog udruženja moćnih osoba (često opisanih kao "moćna elita"), uz negiranje da je događaj rezultat direktne aktivnosti učesnika ili spontani događaj. Termin teorija zavere nekadima i negativnu konotaciju, u smislu paranoičnog i neosnovanog verovanja.

Hoćeš da kažeš da zavere ne postoje, da su u potpunosti izmišljene? Ja za svoj nepoložen ispit neću reći da je zavera. Naravno da je produkt neučenja. Ko je uopšte kompetentan da određuje gde postoji zavera a gde ne? Naravno da će se neki događaji koji su se dogodili pod čudnim okolnostima pokušati razjasniti i postoji određena mogućnost da će se javiti sumnja u nekakvu zaveru. Inače, američka istorija je puna takvih teorija.

A to što ti svoje mišljnje braniš osuđujući tuđe i veličajući svoju inteligenciju, a pri tome i vređaš...mislim, šta reći o tome... :doh:
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440520#p2440520]Dr_Shortbus napisao: Hoćeš da kažeš da zavere ne postoje,
Hocu da kazem da je spektakularno retardirana ideja kako je George Bush (ili ljudi gusteri, Dick Cheney, iluminati, Lady Chatterly, tko god) organizirao spektakl u kojoj je dignuo u zrak nebodere WTC-a, magicno nasnimio avione kako se zabijaju u njega u sve videokamere koje su to uhvatile, izmislio ljude i njihove porodice koje su bile u tim avionima, prizemljio sav avio-promet nad SAD-om (sto je pruzrocilo nesagledivu financijsku stetu kako drzavi, tako i privatnom kapitalu), sve kako bi... sto tocno? Izvrsio invaziju na Irak koja je kostala SAD bilijune dolara i odvela ga u financijsku krizu samo da jos malo napuni budjete par privatnih kompanija, koje su se ionako uspjesno punile? Otisao u Afganistan da maltretira siromašne pastire? Osvoji drugi mandat i onda postane najomraženiji predsjednik u povijesti? Koji kurac?

I uopce planiranje i infrastruktura koja bi bila potrebna da se takvo nesto izvede znaci da su to morali planirati bar jedno desteljece, i da je u to moralo biti ukljuceno tisuce ljudi, od kojih nitko kasnije nije propjevao. Ma joj... raspravljat uopce s teoreticarima zavjere je kao kad raspravljati s vjernikom koji ti samozadovoljno kaze "...a dokazi ti da nema Boga", i misli da je pri tome jebeno poentirao.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
Laerem, jesi gledao Zeitgeist?

I kažeš: small minds=simple explanations. Pa zar nije simple explanation baš to da je Osama Bin Laden sa svojim sledbenicima srušio njujorške blizankinje?
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440530#p2440530]Popeye napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440529#p2440529]Dr_Shortbus napisao:[/url]Laerem, jesi gledao Zeitgeist?
ekšli, za 'zeitgeist' jest dokazano da je load of crap. ^^
Kada, kako, ako imaš neki link ili nešto, baš bih voleo da pogledam. Kompletan je load of crap? :nerd:

A inače produktivno je menjati mišljenja i stavove pod uticajem novog znanja i informacija, uvek se tome radujem. :tapse:

I sa sigurnošću ne mogu da tvrdim da je rušenje njujorških blizankinja proizvod nekakve teorije zavere ali da sve okolnosti pod kojima se taj događaj desio ni do danas nisu u potpunosti razjašnjene, to mogu.
Na pitanje da li uopšte verujete u teorije zavere odgovorio bih sa da. Dok bih na pitanje, da li mislite da je 11. septembar proizvod teorije zavere, odgovorio sa ne znam. Mislim da je to sasvim korektno s obzirom na moju skromnu inteligenciju. :)
Korisnikov avatar
By Alejandro
S duznim postovanjem prema poginulima, ali mi se sere od doticne teme.
Srusene dve zgrade o kojima se 11 godina kasnije jos uvek prica. Hm, nesto mi tu ne stima. :trt:
Povrh toga, koliko samo zgrada su doticni srusili u Srbiji za vreme bombardovanja, pa se toga van Srbije skoro pa niko ni ne seca. O broju zrtava, medju kojima je bilo i potpuno neduznih, ipak ne bih.

p.s.-Shortbus, postoje delovi tog dokumentarca koji su validni, ali taj dokumentarac vise dezinformise nego sto prosvetljava.
Korisnikov avatar
By scout_finch
puca mi paja. kao i za vidovdan, 29. novembar i 25. maj. 8. mart i 1. maj cenim. :up:
realno, jako je promenio svet and all that shit, u iraku ubijeno silno neko civilno stanovistvo, mnogo kinte otislo na sva ta izivljavanja amera po muslimanskom svetu, ogroman deo svetske populacije stigmatizovan u rangu jevreja u nacistickoj nemackoj, i tako to. al' eto prva asocijacija na taj datum je napad na ameriku i smrt 3000 civila/vatrogasaca u kulama. to jeste samo po sebi tragicno. al' cini mi se da ta tragedija nekako uspeva da zaseni sve tragedije koje su se desile kao odmazda za taj dogadjaj. i to ubistvo bin ladena je zversko i necivilizovano, prsto, nije postojao ni plan hapsenja, plan je bila likvidacija. sve u svemu bullshit.
Korisnikov avatar
By Dr_Shortbus
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440552#p2440552]scout_finch napisao:[/url]puca mi paja. kao i za vidovdan, 29. novembar i 25. maj. 8. mart i 1. maj cenim. :up:
realno, jako je promenio svet and all that shit, u iraku ubijeno silno neko civilno stanovistvo, mnogo kinte otislo na sva ta izivljavanja amera po muslimanskom svetu, ogroman deo svetske populacije stigmatizovan u rangu jevreja u nacistickoj nemackoj, i tako to. al' eto prva asocijacija na taj datum je napad na ameriku i smrt 3000 civila/vatrogasaca u kulama. to jeste samo po sebi tragicno. al' cini mi se da ta tragedija nekako uspeva da zaseni sve tragedije koje su se desile kao odmazda za taj dogadjaj. i to ubistvo bin ladena je zversko i necivilizovano, prsto, nije postojao ni plan hapsenja, plan je bila likvidacija. sve u svemu bullshit.
:up:
Korisnikov avatar
By Stripi
Denni85 napisao:[/url]Kako dozivljavate danasnji dan...mislim znate na sta mislim, na napad koji je Osama Bin Laden sa njegovim sledbenicima izveo na Ameriku.
Živo mi se jebe.
Apsolutno.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne bih poželeo takvu sudbinu nikome, ali žrtve tog napada su najmanje bitan delić jedne vrlo složene slagalice.

9/11 pamtim kao do sada najbitniji političko-vojni događaj u XXI veku, uzev pojedinačno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
uvodni post teme bi mogao potpasti i pod antijevrejski hate-speech :lol: da mi lichno nije ludi autor josh pod nikom "Nederlander" pretio da "ce me mosad ubiti jer sam slab Jevrej, levichar..." :pokazuje:

elem, ono shto je ochito u vezi bush tj. republikanci/islamist. teroristi je to da im je zajednichki cilj, kao ultradesnicharskoj klerofashistichkoj blizanachkoj braci, gushenje socijalliberalnih postignuca SAD-a i ljudskih prava. nije uopshte sluchajno shto su dan nakon 9.11.01 jerry falwell, pat robertson (ideolozi rp-a) rekli shto su rekli i shto je vishe od 8 godina SAD-om orgijala ksenofobna i homomrzilachka euforija. tipichan ultradesnicharski patri(J)otski modus operandi svugde na svetu, dovoljno se podsetiti i ex-Yu gospodara zivota i smrti smiloshevica i ftudjmana i njihovih vrlo slichnih modus-a operandi-ja.
zadah tog rp-"christian" right (read, wrong)- u indirektnoj saradnji s talibanima i islamist. klerofashistima, smrada josh uvek baulja Amerikom.
ekonomska kriza koja je potresla celi svet samo je jedan od elemenata od te 8-godishnje bush legacy.

da sumiram, ukoliko bush i rp nisu neposredno inscenirali 09.11.01., onda sigurno ga jesu neposredno i posredno dozvolili. i kao kec na desetku ga iskoristili tj. zloupotrebili na njihov tipichan nachin kojeg sam opisao. stoga, jedini post od do sad napisanih koji bode u sridu je Misfit-ov :yes:
Korisnikov avatar
By BoB 123
Poginuli su nevini ljudi,ne bi pricao o tome sta Amerika radi po svijetu,sta bi bilo da nije ovakve Amerike ?
Ko bi vladao svijetom? Mozda Iran ili Sjeverna Koreja?
Korisnikov avatar
By Denni85
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2440662#p2440662]BoB 123 napisao:[/url]Poginuli su nevini ljudi,ne bi pricao o tome sta Amerika radi po svijetu,sta bi bilo da nije ovakve Amerike ?
Ko bi vladao svijetom? Mozda Iran ili Sjeverna Koreja?
Koliko nizak IQ mora imati neko da bi ovako nesto napisao!

To nije crno-bela prica, gde postoji "ili Amerika ili Iran/S.Koreja"! I zasto neko mora da vlada svetom??? Svaka zemlja ima pravo na nezavisnost, svi narodi sveta imaju pravo na slobodu, na slobodan razvoj i na nemesanje u unutrasnje stvari sa strane, posebno ne nacin kako to radi USA!
Korisnikov avatar
By *deni*
Vela, a đe si se ti zadesila tog fatalnog 11. septembra 2001. godine ?
Ne sećam se da si nam o tom datumu pričala iz ličnog iskustva, a sediš u Americi.
Pa ima li to smisla ? Nema. :ozbiljan:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!