Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Drži se. Mi smo uz tebe. I nemoj dozvoliti da te šalju na kojekakve religiozne zajebancije i reparativne terapije - sjebaće te još više, njima će dati samo lažnu nadu i produžiće im agoniju, a nećeš se promeniti.

Malo se prošetaj kroz forum i odgovaraj. Naćićeš puno istomišljenika i istomišljenica, i time steći drugare, što je najbitnije, pogotovu kada podrška izostaje od okoline i porodice.

P.S. A od tebe kradem izraz "suza do guza". :wundy:
Mozda zvuci sebicno ali to je tvoj zivot i ti si taj koji odlucuje sta ces da uradis sa svojim zivotom. Ne postoji nikakva terapija koja leci zdravu osobu. :smug: Mislim da ce ti ta terapija posle nekog vremena samo odmoci i ucinice te zbunjenim.
Moj savet ti je da manje mislis na to sta tvoji roditelji misle, od njih samih zavisi da li ce te prihvatiti takvog kakav jesi, uostalom imas ceo zivot pred sobom. Sta mislis, da li se zivot zivi tako sto se pravis da si nesto sto nisi? Jok, tako ces njih samo lagati a bice ti jos gore. A tvoji roditelji se moraju pomiriti sa cinjenicom da si gay kad-tad.
Sto se tvog oca tice, kao sto rekoh mozda zvuci sebicno, njegov je zivot pa neka radi sa njim sta god hoce, ti ni za sta nisi kriv niti ces biti, to je stvar odluke koju svaki pojedinac donosi sam.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Ma, hajde. Nisam implicirao da ti tako misliš.
Nego da nema šta kome tako da zvuči, iako znam da nekima zvuči. ^^
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Dakle upravo smo potrošili četiri posta da pričamo o nečemu što obojica znamo. :wundy:
Prvo, hvala vam svima na podrsci, kao sto sam rekao jedini razlog zbog koji sam jos uvek u Makedoniji je moja familija i ove komplikacije, t.e bojim se sta ce se desiti ako idem za Svicarskoj, tamo me ceka sve, covjek koji volim i me voli, i zivot koji mogu samo da sanjam ovdje... Ali ne zelim se izbrzati, pricat cu jos malo sa njima i vidjet cu do kamo cu stici.

p.s ja sam 24 godina
Ćao Aleksandre,

Za koliko vremena bi trebalo da odeš u Švajcarsku kod svog dragog?
Ako je to za npr. pola godine ili više, onda nemaj brige. Dotle će se oni verovatno i smiriti, a pretnja ubistvom je impulsivna i manipulativna reakcija čiji je cilj samo da te odvrati od tvoje zamisli.
Najverovatnije je da se on ne bi ni ubio (sigurno je u životu naišao i na daleko veće probleme od otkrića da mu je sin gej, pa je preživeo).
Ne vrti se njegov/njihov život oko tvoje seksualnosti. Oni će to vremenom najverovatnije i shvatiti. Ako budeš čitao po ovom forumu ili drugim mestima na netu, videćeš da je najčešće baš tako: u početku neka strašna reakcija, posle u manjoj ili većoj meri prihvate i sve bude ok. :)
Uostalom, roditelji koji ti u tvojoj 24toj godini čeprkaju po telefonu definitivno te ne tretiraju kako bi trebalo, te nije ni čudo da su, nažalost, posegnuli za takvom reakcijom.
E, da. Čak i ako planiraš skorije da odeš, nemoj da te to tako pogađa. Svrha pretnje o samoubistvu je bila upravo to - da te pokoleba i natera da se predomisliš.

Sa svojih 24 godina, ti si sasvim dovoljno star da sam razmišljaš o tome gde i sa kime ćeš živeti. I da odlučuješ da li ćeš ići da "lečiš" svoje gejstvo.

Citiraću samo Korvina:
I nemoj dozvoliti da te šalju na kojekakve religiozne zajebancije i reparativne terapije - sjebaće te još više, njima će dati samo lažnu nadu i produžiće im agoniju, a nećeš se promeniti.
Nema ti sad njima šta da učiniš, pa da zato prihvatiš razgovor. Sad oni treba tebi da učine time što će poraditi na tome da te prihvate. :)
Prihvatanjem te njihove ponude ti šalješ poruku da nisi siguran u šta želiš i da si pokolebljiv. To ne bi trebalo da ti je cilj.

I sorry ako previše zadirem u intimu ovime, te nemoj odgovoriti ako ti je neprijatno. Da li postoji neki razlog zašto je tvoj otac nazvao tvog dečka lošim čovekom, ili je u pitanju samo to što je gej?

:zastava:
Plan je bio da konacno zivimo zajedno na pocetak 2014 godine, ali pre to vec smo isplanirali kada ce biti nase sredbe, t.e na svaki 2 meseci po jedan tjedan zajedno tako da nadam se da ce biti dovojlno vremena. Isto taka postoi opcija da i odmah idem za Svajcarsku i da se ne vracam ali to cu upotrijebiti kao zadnja opcija.

Razlog zbog koji moj otac je rekao da je covjek odvratan je jer on je u svojih pedesetih godina, sta da radim oduvek su me privlacili stariji medvjedi :)

Sad sam cuo i jos jedna zakana, to je da ce on otici u svajcarkoj i ubiti njega i njegova familija.

Covjek koji je tamo je prekrasan, i prvo nesto sto mi je rekao je da na prvo mesto dolazi familija, posle dolazi sve drugo, ali u zadnji slucaj, uvijek je sa mnom tako da imam celosno njegova podrska, da se on pita, sad bi bio tamo sa njega ali to je druga prica...
By Kragi
Na stranu to sto su retki oni koji ostanu hladnokrvni na outovanje svog deteta meni je i ova reakcija tvoga oca ocekivana ma koliko bila debilna.
Na stranu greh, lecenje i te fore jedna od prvih tripova mojih je bilo nesto slicno.
Ja garant imam tamo nekog pedera koji me je smuvao, obrljavio i navuk'o na kurac pa sam ja zato sad takav
U tvom slucaju je tvoj decko i neko ko ce da im 'otme' dete i odvede ga daleko od njih. Verovatno.
Ne znam generalno karaktere tvojih kao ni opste stanje u kuci (jer je reakcija sablonska i tako reaguje 90% roditelja nazalost) ali bi bilo ok, uzimajuci u obzir tvoje godine, da se potrudis da im umeksas stavove.
Sa svojim ljubavnim zivotom radi sta ti volja bez obzira sta drugi mislili o tome.
Popeye, to je i jedan od razlozi zbog koji ne zelim otici u Svicarskoj sada, za neka godina dana bit ce mi gotovi dokumenti i ondak cu moci da zaradjujem za sobom, iako moj tamosni prijatelj mi nudi sve besplatno dok se ne snadjem. To ja ne zelim, hocu sam da zaradjujem hleb i bice to ali u zadnji slucaj morat cu da prihvatim njegova pomos bar prvih nekoliko meseca, ali nadam se nece doci do to...
Onda je situacija ipak lakša.
Do 2014. ima sasvim dovoljno vremena da se tvoji roditelji, a otac naročito, smire i ublaže svoje stavove, ako ne i potpuno promene. :)

Reakcija tvojih roditelja verovatno jeste, makar u neku ruku, zaštitnička.
Na stranu to što je u pitanju gej veza, verujem da prosečnom roditelju nije svejedno kad dete hoće da se venča sa osobom duplo starijom od nje(ga). Da li je strah opravdan ili ne, ne može se znati, ali je činjenica da bi sama ta razlika u godinama izazvala uznemirenu reakciju kod mnogih roditelja.
Neki bi uznemirenost manifestovali plakanjem, neki pretnjama da će ubiti sebe, partnera deteta, itd.
Ono što je "utešno" jeste što nisi ti direktno dobio pretnju. To može govoriti u prilog tome da zaista jeste u pitanju njihova briga za tebe i strah, ali neadekvatno iskazani.

Naravno, to što oni strahuju, ne znači da ti odmah treba da kažeš "u pravu ste, odustajem od X/Y/Z".

Druga stvar. Verovatno ti je dosta ljudi već reklo ovo što ću ti ja reći, ali možda i nije, pa zato pišem.
Ti imaš 24 godine, on ima 50. Razmisli da li si siguran da želiš da budeš u vezi sa nekim ko je toliko stariji. Naravno, ima takvih veza koje dobro funkcionišu, ali...
U toku tih 26 godina razlike među vama, on je proživeo svašta nešto. Vas dvojica ste u potpuno drugačijim stadijumima života i to bi se verovatno vremenom sve više primećivalo. Kako mentalno, tako i fizički.
On je proživeo dosta toga što ti tek treba da proživiš.
Metaforički govoreći: ti ćeš tražiti napredak na poslu, on će tražiti odlazak u penziju.
Ponavljam, takva veza može da ispadne skroz kul, ali ne bi škodilo razmisliti o tome. Sad si zaljubljen i sve ti deluje sjajno. Nažalost, nisu stvari uvek onakve kakvim nam se čine dok smo zaljubljeni.

Reći ću, iako su drugi već rekli.
Nemoj odlaziti tamo dok ne budeš stekao uslove za potpunu samostalnost. Nikad ne znaš kako stvari mogu ispasti. Better safe than sorry.

Da li se vas dvojica znate uživo?
Ne znaju, ali saznaće uskoro. Pošto sam na korak od potpunog osamostaljivanja, treba da se za nedelju dana odselim, a tada dobijam stalni posao (koju sada radim honorarno), mislim da su stvoreni svi uslovi da ih uputim u "šokantnu činjenicu" da im je sin, jelte peder. Saznaće u roku od 2-3 meseca sigurno. Štaviše non-stop im indirektno naglašavam, kako će saznati nešto vrlo "iznenađujuće" i za njih šokantno i da ćemo verovatno ući u vrlo turbolentan period u našim odnosima. Kad me je ćale pitao za koga će to biti turbolentan period, rekoh mu: "Za mene ne, za vas bogami ne znam, to zavisi od vas". Već uveliko radim na "pripremi terena", pokušaću da budem što strpljiviji i da im pružim priliku da se "učitaju" nakon prvobitnog šoka izazvanog mojim, jelte autovanjem, ali isto tako nemam ni nameru ni nerve da čekam da se "vrate u normalu" večno. Uostalom, kako će to prihvatiti i podneti nije moja briga, pokušaću da na što bolji način iznesem tu situaciju, ali ako bude melodrame, cimanja i dramaturgije, au revoir dok se ne sastavite sa mozgom, rođaci!!!
By angelbelow
Ne znaju. Mama mi je preminula pre 6 godina a ocu nisam rekla. Reci cu mu jednom u buducnosti. Sestra i zet mi znaju. Podrzavaju me i razumeju.
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Ne, ali ce keva saznati za par sati. Zvao sam je i rekao da hocu da pricamo o necemu kad se vrat, da je bitno i da ne moze preko fona, i rekla je OK. Sad nema povlacenja. :awesome: (Moram ili da kazem sta sam hteo ili da izmisljam nesto, a ne pada mi na pamet da imisljam.) Istu tehniku sam primenio kad sam se sestri i bratu autovao prosle godine, javio sam im prvo da treba o necemu da pricamo, jer sam znao da cu tako stati na kraj svojoj inertnosti i predomisljanju.
Sad mi malo drhte ruke i kuva u stomaku, al OK. :vruce: Uzasno me je iznerviralo sve sto se desava sad u zemlji + je jutros demolirana jedna teretana u mom kraju, bukvalno se osecam kao da u svakom trenutku moze neko da me napadne, zelim bar da u svojoj kuci ne moram da se krijem i pravim da sam nesto sto nisam. Svestan sam da mozda uopste nece biti ruzicasto, ali zabole me. Keva je religiozna i umereno homofobicna, ali nije glupa, nije fanatik, i voli me. :mama: Jedan od razloga zbog kojih sam odlagao to je i njena sklonost da place svaki put kad se pokrene neka malo teza porodicna tema i kad ona dodje u bilo koju situaciju da se oseti ne-OK, a kad neko place racionalni argumenti ne pomazu nesto mnogo. U svakom slucaju, to ce biti danas, ocekujem od nje da se u potpunosti adaptira na novo saznanje za najvise mesec dana. :pinknaocari: Jer realno, ipak je ona bila sa mnom dok sam odrastao, nisam nikada bio olicenje muzevnosti, a ona je generalno visoko inteligentna osoba, ne treba bas mnogo da se saberu 2 i 2. Tako da, ne verujem da ce ovo sad biti neka "bomba", vise ocekujem da bude potvrda necega na sta je vec dugo sumnjala (ili znala).
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
But of course. ;) Osnovni razlog zasto sam ovo napisao ovde je zato sto je to jos jedan faktor vise koji ce doprineti da se ne predomislim. :D\
edit to add: Hvala, naravno. :)
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
Sve je proslo OK, ono sto mi se najmanje dopalo sto je rekla je bilo: "Nisam srecna zbog toga, ali nisam ni nesto sad ocajna". Rekla je da je pretpostavljala (ipak nije bas toliko sklona zatvaranju ociju pred cinjenicama :D ) i da je i to za ljude. Rekao sam joj da ne ocekuje unuke od mene, pa je ona rekla da se ljudi menjaju, pa sam ja njoj rekao da se to nece promeniti, kao sto se nece promeniti ni to sto sam desnoruk (a bas sam izrazito desnoruk, nisam ambidekstar, isto kao sto sam izrazito gej, a ne bi). Generalno je bila nekako smirena i zamisljena - no drama, no screaming, no conflicts - sto je mozda nekako i antiklimakticno bilo, ja sam se pripremio na borbu, imajuci u vidu njenu poboznost.
I tako... pricali smo mnogo duze, ali ne znam sad sta bih jos rekao, sve ostalo je manje bitno. Da, rekla je da ona nema nista protiv, ali da se ne slaze sa usvajanjem, pa sam joj onda to objasnjavao i tako. Mislim da je dobar znak sto je bila u stanju da predje sa price o meni na neki opstiji nivo, znaci da je nije to sad nesto strasno pogodilo. I nije plakala, sto je cool, jer joj inace ne treba puno da odvrne slavine. :)
Hvala vam puno, drugari, generalno mi je ovaj forum pomogao dosta da rascistim sam sa sobom neke stvari. :cvece:
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 51
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!