Da je vecina granata dolazila sa srpske strane, onda ne bi ni bilo potrebno rezirati masakre poput onog u redu za hleb. A rezirano ih je podosta bas kao sto je i svakodnevno snajpersko maltretiranje gradjana Sarajeva pri cemu je poginulo nekoliko hiljada ljudi bilo pazljivo rezirano od samog pocetka, a sve u cilju prikupljanja propagandnih poena i pozicioniranja u ulogu zrtve pred stranim medijima.
Sto se tice regularnog i redovnog granatiranja Sarajeva pa bilo je ocigledno da obe strane redovno i regularno razmenjuju projektile. Medjutim, samo je jedna strana gadjala civile u delu grada koji je sama kontrolisala i to se nije moglo sakriti i pored strahovite propagande. Sem toga vrlo lako se mogu relativizovati i izmanipulisati izvestaji u vezi granatiranja. Da li su granatirani vojni ciljevi po brdima iznad sarajevskih naselja, vojni ciljevi namerno smesteni u blizini civilnih objekata kako bi se izazvalo stradanje civila ili sami civilni ciljevi? Sve sto to moze podvesti pod ''granatiranje Sarajeva''.
Sami Unproforci su (kako se moze razabrati iz njihovih svedocenja) za svako granatiranje i snajperisanje pretpostavljali da dolazi sa srpske strane osim ako je bilo ocigledno da dolazi sa muslimanske. Drugim recima, za Srbe nije vazila deviza da nisu krivi dok se ne dokaze suprotno, vec da su krivi unapred osim ako je ocigledno da nisu krivi. A posto je bilo sve ociglednije da ''branitelji Sarajeva'' ubijaju gradjane Sarajeva, Unprofor je za skoro svaki sarajevski masovni masakr zvanicno saopstavao da ne zna ko je za to odgovoran. Posebne istrage su najcesce sprovodili samo kad je rec o masovnim masakrima. U mnogim slucajevima su pojedini predstavnici Unprofora prenosili podatke Vlade BiH bez ikakve provere i zvanicne istrage. Pa cak i kad se dokaze bez svake sumnje da su ''branitelji Sarajeva'' odgovorni za masakre sopstvenih civila, onda to nije saopstavano svim medijima vec su slani nekakvi tajni izvestaji do kojih su pojedini novinari ipak dolazili sticajem srecnih okolnosti. Otuda i taj clanak iz britanskog Independenta.
Potpuna podrshka Chegaru! To i ja stalno govorim da su sve strane radile kojekuda u BiH uzasne ratne zlochine i da josh mnogo zlochinaca sa svih strana u BiH nije kaznjeno. i ta se nepravda mora ispraviti!!!
Medjutim, Chegar reche takodje da bi opet branio BiH i civilizacijske vrednosti suzivota i diverziteta u BiH, a oni koji su u startu bili i ostali protiv toga su rkaradziceva politika koju nastavlja dodik te mbobanova politika koja bar u Hrvatskoj srecom nema vishe podrshke u sadashnjoj boljoj vladi Hrvatske.
i, stvarno ne znam kakve veze ima situacija u Siriji s BiH, shta, muslimani BiH = muslimani Sirije....?
Da je vecina granata dolazila sa srpske strane, onda ne bi ni bilo potrebno rezirati masakre poput onog u redu za hleb. A rezirano ih je podosta bas kao sto je i svakodnevno snajpersko maltretiranje gradjana Sarajeva pri cemu je poginulo nekoliko hiljada ljudi bilo pazljivo rezirano od samog pocetka, a sve u cilju prikupljanja propagandnih poena i pozicioniranja u ulogu zrtve pred stranim medijima.
Sto se tice regularnog i redovnog granatiranja Sarajeva pa bilo je ocigledno da obe strane redovno i regularno razmenjuju projektile. Medjutim, samo je jedna strana gadjala civile u delu grada koji je sama kontrolisala i to se nije moglo sakriti i pored strahovite propagande. Sem toga vrlo lako se mogu relativizovati i izmanipulisati izvestaji u vezi granatiranja. Da li su granatirani vojni ciljevi po brdima iznad sarajevskih naselja, vojni ciljevi namerno smesteni u blizini civilnih objekata kako bi se izazvalo stradanje civila ili sami civilni ciljevi? Sve sto to moze podvesti pod ''granatiranje Sarajeva''.
Sami Unproforci su (kako se moze razabrati iz njihovih svedocenja) za svako granatiranje i snajperisanje pretpostavljali da dolazi sa srpske strane osim ako je bilo ocigledno da dolazi sa muslimanske. Drugim recima, za Srbe nije vazila deviza da nisu krivi dok se ne dokaze suprotno, vec da su krivi unapred osim ako je ocigledno da nisu krivi. A posto je bilo sve ociglednije da ''branitelji Sarajeva'' ubijaju gradjane Sarajeva, Unprofor je za skoro svaki sarajevski masovni masakr zvanicno saopstavao da ne zna ko je za to odgovoran. Posebne istrage su najcesce sprovodili samo kad je rec o masovnim masakrima. U mnogim slucajevima su pojedini predstavnici Unprofora prenosili podatke Vlade BiH bez ikakve provere i zvanicne istrage. Pa cak i kad se dokaze bez svake sumnje da su ''branitelji Sarajeva'' odgovorni za masakre sopstvenih civila, onda to nije saopstavano svim medijima vec su slani nekakvi tajni izvestaji do kojih su pojedini novinari ipak dolazili sticajem srecnih okolnosti. Otuda i taj clanak iz britanskog Independenta.
i u njemu se jasno veli da su srbi svakodnevno granatirali grad.
18. maja 1993 na sarajevskom mostu Vrbanja muslimanski snajperisti su ubili zaljubljeni par (ona Muslimanka, on Srbin ). Zvali su se Admira Ismic i Bosko Brkic. Pokusali su da predju most Vrbanja i pobegnu u deo grada pod srpskom kontrolom. Muslimanski snajperisti su redovno ubijali ljude koji su pokusavali da pobegnu iz ''opkoljenog'' dela grada. Muslimanska propagandna masinerija je tvrdila da srpski snajperisti nikome ne daju da izadje iz ''opkoljenog'' Sarajeva precutkujuci cinjenicu da su ti prebezi bili uglavnom srpski civili koji su bezali medju ''svoje''. Iako su ovakvi zlocini muslimanskih snajperista bili uobicajeni, ovaj slucaj je dobio izuzetnu medijsku paznju. Na svim svetskim televizijama su se danima vrteli snimci dvoje ubijenih ljudi, a CNN je prvi koji je ovo dvoje nazvao ''sarajevski Romeo i Julija'' . Iako se na svim snimcima vide rane na ledjima sto znaci da im je pucano s ledja, to jest sa muslimanske strane, ovaj zlocin je kao i mnogi drugi pripisan srpskoj strani.
Imena ubica ovog para su otkrivena tek desetak godina kasnije kad je jedan od muslimanskih snajperista odlucio da progovori o zlocinima svojih bivsih saboraca koji su ga se odrekli.Tako je javnost saznala da su ovo ubistvo izveli pripadnici jedinice ''Seve'' u sastavu Armije BiH. ''Seve'' su bili samo jedna od zlocinackih teroristickih grupa podredjenih Izetbegovicu, a bili su zaduzeni za snajpersko terorisanje Grbavice, pucanje po ljudima koji su zeleli da predju na Grbavicu kao i za likvidacije Izetbegovicevih politickih protivnika ili neugodnih svedoka. Clanovi ''Seva'' su bili ili fanaticni Izetbegovicevi sledbenici ili placeni zlikovci spretni u rukovanju snajperom poput dvojice rodjaka hrvatske nacionalnosti (Josip i Dragan Sosic). Prema iskazu Edina Gapaplije na zaljubljeni par na mostu Vrbanja pucali su Nedzad Herenda i Dragan Sosic. Garaplijin iskaz dat aprila 2002. godine tuziocima Kantonalnog tuzilastva Sarajeva se pojavio u sarajevskoj stampi, a Garaplija je intevjue davao i hrvatskoj stampi.
U arhivi splitske Slobodne Dalmacije se jos uvek nalazi intervju Edina Garaplije link u kojem on opisuje i snajpersko terorisanje Grbavice i ubistvo Admire i Boska, likvidaciju politickih neistomisljenika za Izetbegovicev racun i likvidaciju neugodnih svedoka koji su obavljali prljave poslove za Izetbegovica, a kasnije bi mogli razvezati usta i teretiti svog nalogodavca. U takve je spadao cuveni zlikovac Musan Topalovic Caco o cijoj su likvidaciji ispredane prave bajke za javnost. O terorisanju Grbavice Garaplija kaze sledece:
''Oni, znači, uopće nisu vodili računa o tome ubijaju li civile, žene, djecu, starce...''
Grbavica je tokom rata bila neprestano granatirana i snajperisana i postala je najrazrusenije sarajevsko naselje ciji se izgled mogao porediti sa Vukovarom. Vecina zgrada je bila tesko ostecena, a muslimanski snajperisti su ubijali neprestano. Pod zestokim udarima muslimanskih snajperista i Armije BiH bili su i Vraca, Ilidza, Nedzarici, Lukavica itd. Vrlo cesto su projektili i snajperski hici upucivani i sa mesta koja su se nalazila blizu naselja, verskih objekata, bolnica... kako bi se u slucaju srpske reakcije govorilo da Srbi gadjaju bolnice, naselja i verske objekte. Kreatori muslimanske propagandne masinerije su vrlo dobro znali da ce stradanje stanovnistva u delovima grada pod srpskom kontrolom ostati nezapazeno u stranim medijima, dok ce svaka srpska reakcija doneti mnogo propagandnih poena i zalopojki nad ''opkoljenih'' Sarajevom.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2429934#p2429934]kartografija napisao:[/url].......................... Cak su i u Srbiji neki bednici pokusavali da sarajevsku tragediju iskoriste za grabljenje vlasti te su Vesna Pesic i Vuk Draskovic stranim novinarima objasnjavali da se oni protive ''opsadi'' Sarajeva, a da je Milosevic sa svojim trabantima sprovodi. Shodno tome ocekuju stranu pomoc i donacije. Vesna Pesic je tokom rata posetila Sarajevo i sastala se sa Izetbegovicem pri tom iskazujuci divljenje prema ovom zlikovcu.
znachi, poenta cele priche je nazvati VP i VD bednicima, izdajnicima itd.......
pa, DiP ovog foruma sve vishe lichi na stormfront. dokle vishe?
Vel boy napisao:
znachi, poenta cele priche je nazvati VP i VD bednicima, izdajnicima itd.......
pa, DiP ovog foruma sve vishe lichi na stormfront. dokle vishe?
Ne, to nije nikakva poenta jer su njih dvoje u ovoj prici samo uzgred pomenuti, ali tebi je to dovoljno da kao mahnit skocis.
I na ovom primeru se vidi koliko si kao sagovornik nekorektan i kao covek zao.
Sto se tice stormfronta jedino ces mozda tamo pronaci istomisljenike u vezi slanja paravojnih formacija u Hrvatsku 1991 posto si bio spreman da na ovom forumu branis Vuka Draskovica i po tom pitanju ispisujuci notorne i tragikomicne budalastine bas onako stormfrontovski.
Nemoj da stavljas svoje reci u tudja usta. Ja nigde ne napisah da su Draskovic i Pesicka izdajnici. Da li su njih dvoje nekoga izdali mene uopste ne interesuje. Njihov postupak je bedan jer su zloupotrebljavali tragediju Sarajeva i jednog zlocinca obasipali komplimentima. Deo posta u kojem ih nazivam bednicima ce biti editovan ako ti toliko smeta spustanje nivoa diskusije na ovom forumu.
Samo me zanima kako ne uvidjas sopstveno nevaspitanje jer si nazivao Vesnu Pesic idiotkinjom samo zato sto je progovorila o partokratiji u Srbiji.
nazvao sam VP u najnovije vreme idiotkinjom jednostavno zato shto je bash u ovo najnovije vreme donela idiotski potez da se gorim moze kazniti loshe (ili nedovoljno dobro), a ne moze, nikad bilo niti ce, vec se glasanjem za gore samo sve dodatno pogorshava i komplikuje. i time je ona, zeleci da bude neka mudrica par ekselans, (ne)svesno pokvarila bash ono dobro o sebi, a, izmedju ostalih, to je bash ono shto korisnik/ca kartografija napada klevetajuci kako "su zloupotrebljavali tragediju Sarajeva i jednog zlocinca obasipali komplimentima." KOJEG zlochinca su VP i VD obasipali komplimentima?
iza svega shto rekoh o VD-u i njegovim u onom shto si izvukao/la iz one teme te klevetnichki nazvao/la, stojim. tachno se tamo svakom mojom rechju, rechenicom i izjavom vidi shta tamo govorim a shta ne. poenta je da niko ne brani Haag-u ni bilo kome ko hoce da goni VD-a, SPO i njihove, da ih goni.
mora se reci notorna chinjenica da su Srbi u BiH imali znatno manje razloga za pobunu jer su konstitutivni narod u BiH s jednakim pravima kao druga dva, ali to NE ukljuchuje nijednom narodu u BiH pa ni Srbima "pravo" etnichkih chishcenja, urbicida, genocida, prisilnog odvajanja teritorije.........
i, sada kada je kartografija odluchio/la da ukloni deo gde naziva VP i VD bednicima, bednichkim pokushajima da.... ovo,ono....itd.......
da postavim jedno retorichko pitanje- s obzirom da je poshteni Boshnjak Garaplija (koji je i u tekstu nazvan "muslimanskim snajperistom") rekao shto je rekao i svaka mu chast, shta misle oni chiji je intelekt okovan okovima rkaradzic-sheshelj-dodik-smiloshevic..... politichko-ideoloshkog mentaliteta, shta Garaplija kaze i za npr. dodikov nastavak rkaradzicevog unishtavanja bilo kakve pa i Dejtonske BiH? Garaplija i ostali slobodnomisleci pravdoljubivi npr. Boshnjaci (kolikogod da su u manjini) sigurno ne gledaju blagonaklono ni na rkaradzicevu matricu koju dodik sada praktikuje.
Pa i Crvena armija je klala i silovala Njemice, sto ne mijenja cinjenicu da je nacisticka Njemacka apsolutni krivac II. svj. rata. Ista stvar je i sa Srbijom, koja je apsolutni krivac za rat u devedesetima. I onda se retardirani srpski revizionisti iscudjavaju kao pura dreku sto su i druge strane cinile zlocine -kao da je ikada u povijesti ljudske civilizacije postojao vojni konflikt gdje sve strane nisu cinile zlocine - i to im je argument da re-distribuiraju svoju vlastorucnu odgovornost na Bosance i Hrvate. Ma fuj.
ono shto uznemirava je totalno dodikovsko-rkaradzicevski bias autora teme s jedinim ciljem shirenja ideja i praksi totalne nemogucnosti suzivota i bilo kojeg zajednichkog zivota tri naroda BiH i svih gradjana/ki BiH.
dabome da niko ne kaze da zrtve abolira status zrtve od zlochina pochinjenih i s njihove strane. dabome da niko ne kaze da su bih-hrvatska ratna strana bili chisti, ali uznemirava tako providna misija autora teme koju opisah iznad.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2430696#p2430696]Laerem napisao:[/url]Pa i Crvena armija je klala i silovala Njemice, sto ne mijenja cinjenicu da je nacisticka Njemacka apsolutni krivac II. svj. rata. Ista stvar je i sa Srbijom, koja je apsolutni krivac za rat u devedesetima. I onda se retardirani srpski revizionisti iscudjavaju kao pura dreku sto su i druge strane cinile zlocine -kao da je ikada u povijesti ljudske civilizacije postojao vojni konflikt gdje sve strane nisu cinile zlocine - i to im je argument da re-distribuiraju svoju vlastorucnu odgovornost na Bosance i Hrvate. Ma fuj.
Stvarno je FUJ i ogavno to sto sam radis. Poredjenja sa nacistickom ratnom krivicom i holokaustom nad Jevrejima su besramna i vrlo ruzna zloupotreba najveceg stradanja u istoriji covecanstva. Nakon Drugog svetskog rata su istinu utvrdivali istoricari. Tokom rata devedesetih je ''istina'' najpre kuvana u raznim propagandnim kuhinjama, pa tek onda servirana javnosti, narocito sarajevska ratna istina o kojoj i pisem.
To sto radis je dogmatski pokusaj zacementiranja ''istine'' koju je servirala propagandna masinerija tokom rata, pri cemu se rasvetljavanje sramne uloge te masinerije i razotkrivanje mnogih lazi serviranih javnosti naziva - ''retardirani revizionizam''. Dakle, mnoge istine nisu za pricu i javno iznosenje; inace ce onaj ko to iznosi ispasti ''retardirani revizionista'' kojeg treba spustiti u blato, oklevetati i na kraju izjednaciti sa odgovornima za ratne zlocine. Citiram: ''i to im je argument da re-distribuiraju svoju vlastorucnu odgovornost na Bosance i Hrvate''.
Sem paranoidne optuzbe, ovde je prosto frapirajuce da ti Bosance izjednacavas samo sa bosanskim muslimanima.Ti, mladi covece, ovde pises o bosanskom ratu i ratnoj krivici, a toliko si krasno (ne)informisan da ne znas cak ni da su svi u toj bosanskoj kaljuzi Bosanci - i bosanski Srbi i bosanski muslimani ili Muslimani i bosanski Hrvati.
Pored tebe, na ovoj temi posao klevetanja oponenta obavlja u svom stilu i velboy, ali ne zarad bilo kakve istine vec zarad svoje bolesne sujete. Primecuje li iko koliko su njegovi postovi nesnosljivo ulagivacki? Covek prosto vrvi od zelje da nadje saveznika. Sada umesto kilometarskih tirada koje niko ne cita, pise krace postove zaredom, pa ce ih verovatno napisati jos dvadesetak cim procita ovaj odgovor. Ovo sto radite u tandemu je zaista FUJ.
kartografijo, nisam u tandemu s Laerem-om. zapravo, ono shto on reche je druga krajnost tvojoj krajnosti. ti kartografijo instrumentalishesh srpske civilne zrtve ubijene od strane boshnjachko-hrvatskih zlochinaca za promovisanje ideja i praksi o nemogucnosti bilo kakvog zajednichkog zivota chak i u Dejtonskoj BiH (upravo zarad istine ti ovo spochitavam i na ovo te upozoravam!), a on odbacuje relevantnost krivice i boshnjachko-hrvatskih zlochinaca. dve ste krajnosti koje treba ostaviti nasamo.
no, drago mi je da priznash da su Srbi u BiH barem geografsko-drzavno Bosanski odn. Bosanskohercegovachki Srbi. sadashnja vrhushka entiteta RS olichena u diktatoru dodiku se buni protiv i te chinjenichne odrednice. shta imash na to reci?
a ja koliko znam nisam u srodstvu s Drashkovicima, mada jes' mi otac govorio da je pleme Shantic od davnina poreklom crnogorsko pa postalo bosansko-hercegovachko srpsko. i shta sad?
i, bash ako hocesh da znash, mene je Drashkovic i SPO tek od ovog vikenda zbunio i razocharao kada su potpisali nekakav memorandum u Novom Sadu s ludim shesheljevim narashtajem zvani sns. tek od ovog vikenda me razocharashe.
Kako se ja to protivim suzivotu u BiH ? Gde su to u mojim postovima makar naznake podrske nekom politicaru ? Ne znam da li te iko ozbiljno shvata jer vazis za forumsku ludu koja oponente obasipa nasumicnim etikatama i cudovisnim optuzbama koje zvuce groteksno. Pa u nastupu svog ludila bio si spreman da tvrdis da sam ja potencijalni atentator na tebe, kao i na sve progresivne ljude kao sto si ti. A ti se iz petnih zila trudis da podvuces koliko si progresivan i slobodouman. Kako je tvoj um zarobljen u proslosti, ti mislis da je jos uvek politicki korektno iskazivati podrsku Aliji Izetbegovicu kao cuvaru multietnicke Bosne kako ga je predstavljala njegova propaganda. To zapravo nije otvorena podrska, ali jeste neprestano ponavljanje istih floskula sve u nadi da ce te neko pohvaliti zbog ''ispravnih'' stavova.
Josip Pejakovic u jednoj emisiji govori o laznoj toleranciji likova koji su ga uveravali da je sarajevska sredina mnogo tolerantna jer je na fasadi zgrade Narodnog pozorista u Sarajevu pored latinickog i cirilicni natpis.
PEJAKOVIC : ''Dragi moj profesore... na fasadi Narodnog Pozorista u Sarajevu stoji cirilicni natpis jer je to pozoriste osnovala ugledna srpska porodica Despic....od administracije do umjetnickog ansabla sve do 1940 tu gotovo da nije bilo ljudi druge nacije osim Srba ....pa u rat smo usli sa vecinskim srpskim osobljem....''.
U istoj emisiji Pejakovic pominje i izgon iz pozorista jedne srpske glumice zbog krive nacionalnosti i bahatog upravnika nacionaliste. Ta lazna tolerancija i sluzi da se sakrije prava netolerancija, bas kao sto su tokom rata slicne floskule sluzile da se prikriju zlocini. Bitno je da se glas o sarajevskoj toleranciji daleko cuje, a ne da li ta tolerancija stvarno postoji. Ovaj primer savrseno ilustruje i sustinu tvoje deklarativne tolerancije, bas kao i svo licemerje ljudi na koje se ugledas misleci da si mnogo napredan.
E sad o Vuku. Sam cin sakupljanja partijske vojske je nezakonit. Na celu te vojske su bili kriminalci, opremljena je parama mafije, a slanje na ratiste je i neodgovoran i nemoralan cin. E to tvoje pominjanje ustaskog genocida zarad Draskoviceve odbrane je ona prava zloupotreba zrtava. Sve je kod tebe lazno i teatralno, pa i ta toboznja briga za Srbe u Hrvatskoj.
Sto se tice Draskoviceve osude zlocina u Sarajevu, to je OK samo ako je mislio na osudu svih zlocina. Ali bojim se da nije tako. On je pred stranim novinarima kukumavcio i moljakao za stranu podrsku zato sto se on protivi srpskoj ''opsadi'' Sarajeva, dok je Milosevic sprovodi. Vuk Draskovic bi govorio i da je Al Kaida legitimna oslobodilacka organizacija, samo kad bi od toga imao neke koristi.
E sad slede tvoje tirade u kojima iznosis novi set optuzbi protiv mene, nazivas me pretnjom za zivot u BiH, optuzujes za pripremu atentata itd,itd.. Do vidjenja.
sad sledi rashchlanjivanje tvojih paranoja i odgovori na njih, shto krace mogu jer duze ne zavredjujesh
dakle,
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2432265#p2432265]kartografija napisao:[/url]Kako se ja to protivim suzivotu u BiH ? Gde su to u mojim postovima makar naznake podrske nekom politicaru ? Ne znam da li te iko ozbiljno shvata jer vazis za forumsku ludu koja oponente obasipa nasumicnim etikatama i cudovisnim optuzbama koje zvuce groteksno. Pa u nastupu svog ludila bio si spreman da tvrdis da sam ja potencijalni atentator na tebe, kao i na sve progresivne ljude kao sto si ti. A ti se iz petnih zila trudis da podvuces koliko si progresivan i slobodouman. Kako je tvoj um zarobljen u proslosti,
svako vidi ko hoce da vidi shta zelish reci.
u vezi tvog flejmashkog "definisanja" mene na lichnom nivou, ja sam ti bar puta rekao shta sam imao. nemoj da ti treci put kopi-pejstujem.
to i jeste tvoj problem, kartografija, vrlo brzo prelazish na uvrede na lichnom nivou. ja prvi nijednom tebe nisam uvredio na lichnom nivou vec samo kritikujem, da, dosledno kritikujem, tvoj diskurs i retoriku. a ti ubrzo pochinjesh lajati "ja vazim za forumsku ludu, u nastupu mog ludila...".
hipotetski sam se izrazio da ti jedino josh atentat na mene preostaje upravo zbog TVOG stepena opsednutosti polemikama. pa da nisi bio/la opsednut tom svojom misijom, ne bi mi slao/la U2U poruku na samom samcatom tvom forumskom nastupu (znachi, pred samo zapochinjanje tvog pisanja) pre jedno pola godine upozoravajuci me u smislu da "ti ne smetam" . sve to dok nisam ni znao ko si uopshte ti i chemu U2U upozorenja meni od tebe. pa kad si bio/la kadar da mi shaljesh U2U upozorenja unapred - neshto shto josh niko meni nijednom tako unapred nije uradio- otkud da znam na shto josh si spreman/a da uchinish, jer tvoja zuchnina i ozlojedjen duh koji izbijaju iz tebe, kartografijo, jesu zastrashujuci.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2432265#p2432265]kartografija napisao:[/url]
ti mislis da je jos uvek politicki korektno iskazivati podrsku Aliji Izetbegovicu kao cuvaru multietnicke Bosne kako ga je predstavljala njegova propaganda. To zapravo nije otvorena podrska, ali jeste neprestano ponavljanje istih floskula sve u nadi da ce te neko pohvaliti zbog ''ispravnih'' stavova.
Josip Pejakovic u jednoj emisiji govori o laznoj toleranciji likova koji su ga uveravali da je sarajevska sredina mnogo tolerantna jer je na fasadi zgrade Narodnog pozorista u Sarajevu pored latinickog i cirilicni natpis.
PEJAKOVIC : ''Dragi moj profesore... na fasadi Narodnog Pozorista u Sarajevu stoji cirilicni natpis jer je to pozoriste osnovala ugledna srpska porodica Despic....od administracije do umjetnickog ansabla sve do 1940 tu gotovo da nije bilo ljudi druge nacije osim Srba ....pa u rat smo usli sa vecinskim srpskim osobljem....''.
U istoj emisiji Pejakovic pominje i izgon iz pozorista jedne srpske glumice zbog krive nacionalnosti i bahatog upravnika nacionaliste. Ta lazna tolerancija i sluzi da se sakrije prava netolerancija, bas kao sto su tokom rata slicne floskule sluzile da se prikriju zlocini. Bitno je da se glas o sarajevskoj toleranciji daleko cuje, a ne da li ta tolerancija stvarno postoji. Ovaj primer savrseno ilustruje i sustinu tvoje deklarativne tolerancije, bas kao i svo licemerje ljudi na koje se ugledas misleci da si mnogo napredan.
Sve shto Josip Pejakovic govori, govorim i ja velikoboshnjachkim hegemonistima i shovinistima kad imam nesrecu da budem okruzen njima kao shto imam nesrecu ovde da budem okruzen tvojom indirektno ili direktno velikosrpskom pandanshtinom njima. dakle, nikakav alija izetbegovic vec upravo ono shto Josip Pejakovic govori.
No, kakve veze ti kartografijo imash s Josipom Pejakovicem pa da ga ovako iz rukava conveniently izvuchesh kad mislish da tebi odgovara, a ochito je da nemash zajednichkog s Pejakovicem? Pejakovic je iskreno za multinacionalnu BiH a tebi je BiH, ochito je, - bosanska kaljuga (originalno tvoje rechi, kartografijo). Pejakovic je proveo celi rat (ili bar vecinu vremena, koliko mi je poznato) u Sarajevu od 1992-e pa nadalje, a ti?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2432265#p2432265]kartografija napisao:[/url]
E sad o Vuku. Sam cin sakupljanja partijske vojske je nezakonit. Na celu te vojske su bili kriminalci, opremljena je parama mafije, a slanje na ratiste je i neodgovoran i nemoralan cin. E to tvoje pominjanje ustaskog genocida zarad Draskoviceve odbrane je ona prava zloupotreba zrtava. Sve je kod tebe lazno i teatralno, pa i ta toboznja briga za Srbe u Hrvatskoj.
ja nijednom nisam rekao da sam simpatizer Vukove "partijske" vojske, samo kazem da u situaciji u kojoj je jna pod smiloshevicem bez obzira na sve (pogotovo, bez obzira na kako ce se to odraziti na Srbe Hrvatske) imala unapred stvoren plan agresije i urbicida na bilo kakvu Hrvatsku i to sve i uchinila, upravo ondashnja jna je chinila nezakonite, neodgovorne i nemoralne stvari. namerno izazivanje ustasha da se obrushe na nevino srpsko civilno zivlje Hrvatske je upravo shto su smiloshevic, jna, sheshelj, arkan i hteli. konsekventno, takvi iz jna su i zavrshili u Haag-u ili u hrvatskim pa i srpskim kazamatima. Vuk Drashkovic niti iko iz SPO-a, chinjenichno, NISU jer da su chinili zlochine pri shticenju nevinog srpskog civilnog zivlja od od strane jna, smiloshevic-sheshelj formacija.... izazvanih ustasha, itekako bi zavrshio/li u Haag-u ili hrvatskim pa i srpskim kazamatima.
mozesh ti kartografijo da na glavi dubish od besa i klevecesh mene kao laznog i teatralnog u vezi brige za Srbe iz Hrvatske, BiH ili gde vec, sve u shesnaest, ali chinjenice NE MOZESH izvrnuti, a ti lazi kartografijo, lazi, nisi prvi/a ni poslednji/a.
Sto se tice Draskoviceve osude zlocina u Sarajevu, to je OK samo ako je mislio na osudu svih zlocina. Ali bojim se da nije tako. On je pred stranim novinarima kukumavcio i moljakao za stranu podrsku zato sto se on protivi srpskoj ''opsadi'' Sarajeva, dok je Milosevic sprovodi. Vuk Draskovic bi govorio i da je Al Kaida legitimna oslobodilacka organizacija, samo kad bi od toga imao neke koristi.
pa vidi samo ovih paranojichnih tokova misli. kartografija se boji "da nije tako. On je pred stranim novinarima kukumavcio i moljakao za stranu podrsku zato sto se on protivi srpskoj ''opsadi'' Sarajeva, dok je Milosevic sprovodi. Vuk Draskovic bi govorio i da je Al Kaida legitimna oslobodilacka organizacija, samo kad bi od toga imao neke koristi."
- i ovaj tip pod imenom kartografija ima nerva da meni kalemi ludilo, pa dovoljno je prochitati ovo iznad.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2432536#p2432536]Vel boy napisao:[/url]
hipotetski sam se izrazio da ti jedino josh atentat na mene preostaje upravo zbog TVOG stepena opsednutosti polemikama. pa da nisi bio/la opsednut tom svojom misijom, ne bi mi slao/la U2U poruku na samom samcatom tvom forumskom nastupu (znachi, pred samo zapochinjanje tvog pisanja) pre jedno pola godine upozoravajuci me u smislu da "ti ne smetam" . sve to dok nisam ni znao ko si uopshte ti i chemu U2U upozorenja meni od tebe. pa kad si bio/la kadar da mi shaljesh U2U upozorenja unapred - neshto shto josh niko meni nijednom tako unapred nije uradio- otkud da znam na shto josh si spreman/a da uchinish, jer tvoja zuchnina i ozlojedjen duh koji izbijaju iz tebe, kartografijo, jesu zastrashujuci.
Ja zaista nemam nerava da cepkam citav post ... Ali ovaj citirani deo jos jednom dokazuje na kakve si neverovatne lazi i podmetanja spreman.
Nije tacno da ti je poslat u2u pre pocetka mog pisanja na ovom forumu. Napao si me nakon mog prvog posta i to bez ikakvog razloga. U toj jednoj recenici si izneo ruznu diskvalifikaciju mene bez ikakve zelje da polemises u vezi sa iznetim cinjenicama. Zatim je rasprava poprimila drugaciji tok jer ti rekoh da ne donosis zakljucke ako nemas elemenata za zakljucivanje. U toku rasprave na toj temi ti je poslat u2u, ali ne sa recima koje si naveo (''da ti ne smetam'' ), vec sa izrazavanjem nade da nece biti nesporazuma u buducnosti. Doslovno tako i u jednoj recenici. Zatim si ti u par postova ulagivacki u svom stilu odobravao ono sto pisem, da bi ponovo citirao moj post i ispisao niz bedastoca. Medjutim, prava provala besa s tvoje strane je usledila kad ti je receno da si smesni poltron i ulizica koji pokusava da se svidi forumskoj vecini. Od tada si pokusavao na sve nacine da me diskvalifikujes, nikad ne polemisuci u vezi cinjenica koje iznosim, vec samo ispisujuci najcudovisnije moguce optuzbe i diskvalifikacije. Ja te jos jedmom molim da citatima iz mojih postova dokazes da sam ''smilosevicevac'' , rkaradziocevac'' , ''dodikovac'' , ''srbonacista'' ILI DA PRESTANES VEC JEDNOM DA PODMECES I LAZES.
Nase rasprave su pocinjale uglavnom jer si ti citirao moje postove iako sada pises o mojoj ''opsednutosti polemikama'' i zeljom da te progonim i gnjavim. Sto se atentata tice, recenica je glasila ovako : ''vi ratnohushkachi kartografijo i jeste navikli da najpre verbalnim uvredama na lichnom nivou, intimidiranjem ucutkate iskrene pacifiste pa ako to ne ide- teroristichkim atentatima i asasinacijama. jedino ti to josh preostaje''. Ova cudovisna optuzba je jos bestidnija kad se ima u vidu u kakvom je kontekstu izrecena. Nije bilo reci ni o kakvim atentatima, vec o mojoj konstataciji da iskreni pacifista ne pokusava da zapocne kavgu na nacionalnoj osnovi.
sada pogledah moj Inbox i, ispravljam se, jeste, poslao/la si mi U2U nakon (ali, vrlo, vrlo brzo nakon) moje analize nekih teza koje si pisao/la. dakle, ispravljam se u vezi precizne hronologije tvog U2U-a, zauzet sam ovih dana, nisam mashina koja bash svaki momenat ima urezan u glavi, so I stay corrected tu. iskreno, nije mi bila namera da lazem vec sam se malo preshao u vezi najpreciznije hronologije tu. medjutim, iznenadio me je tvoj VRLO BRZ prelazak na U2U nivo komunikacije samnom (istog tj. prvog dana kada si se i pojavio/la na forumu!!!), tvoje glumljenje neke usiljene finoce a zapravo sugerisano upozorenje preko U2U-a specijalno meni kao oshacovanom od strane tebe, kad si mogao/la da na forumu, bez ikakvih prelazaka na lichne nivoe, argumentujesh da li sam bio u krivu ili u pravu.
kartografijo, nije uopshte istina da sam napao tebe na ikakvom lichnom nivou vec tvoje rkaradzicevske teze. uvek sam otvoren za diskusiju, stoga nije istina "u toj jednoj recenici si izneo ruznu diskvalifikaciju mene bez ikakve zelje da polemises u vezi sa iznetim cinjenicama. " ovo je tvoja laz, kartografijo.
kazesh, "ali ne sa recima koje si naveo (''da ti ne smetam'' ), vec sa izrazavanjem nade da nece biti nesporazuma u buducnosti. Doslovno tako i u jednoj recenici. "
- ali ja to parafraziram da se svodi "da ti ne smetam" jer ja nisam glup da ne vidim da si me suptilno upozoravao/la. jer, otkud tebi smelosti da prelazish tako brzo na U2U nivo komuniciranja uopshte, da li si se zapitao/la da li ja odobravam npr. tebi slanje U2U-a meni, sve sa onom tvojom usiljenom prefriganom finocom a zapravo sugerisanim upozorenjem nekog tipa?
i ja sam ti odgovorio najljubaznije i onda na taj U2U da s hvatish da se ja nisam bio osvrnuo negativno na tebe kao lichnost vec na neke tvoje rkaradzicevskoidne teze.
kazesh, "Zatim si ti u par postova ulagivacki u svom stilu odobravao ono sto pisem, da bi ponovo citirao moj post i ispisao niz bedastoca."- odobravao sam tvoj link k Prometej.ba-u i ljudima koji pishu o nepravdama u ent. FBiH. nikakvo ulagivanje tebi ili bilo kome, vec odobravanje onog dobrog shto si naveo/la. medjutim, nisam mogao ne reagovati na tvoje vrlo skoro vitoperenje i toga na nachin koji jednostrano pro-dodikovski spinuje.
sve, kako je tekla diskusija i polemika, ima kako je ishlo, ako nije mod pobacao i uneredio, no, svako ko zeli moze prochitati svaku moju rech, rechenicu i misao te svaku tvoju.
"Medjutim, prava provala besa s tvoje strane je usledila kad ti je receno da si smesni poltron i ulizica koji pokusava da se svidi forumskoj vecini."- evo ovo je tipichan primer tvog modusa operandi. sigurno da sam reagovao kada LAZESH da se ja ikome zelim ulizati. ja upravo to NE radim, zato je poznato da me modovi ne podnose, pogotovo ovaj DiP-onja.
shta znachi "zelim se svideti forumskoj vecini"? pa, ja verujem da su forumska vecina progresivni, ljudskopravni ljudi koji nisu opsednuti nacionalno-versko-etnichko-stranachkim.... glupostima devedesetih. ti kartografijo bash kao i sheytan pokazujesh da si opterecen/a tim i sigurno da upadash u ochi kao nacionalistichko-shovinistichki trol.
stoga, nemam ja shta zeleti da se svidim forumskoj vecini, na forumu ovog ljudskopravnog gej tipa, to ide spontano. ali ja se NE ulizujem modovima niti ikome.
problem s tobom kartografija jeste shto upravo ti eksplozivno preterujesh u reakciji dotle da zastrashujesh metu, prvi/a se spushtash na lichne nivoe (bilo neke glume finoce a zapravo intimidiranja bilo otvorenih vredjanja) koje NE dopushtam nikome pa ni tebi ali ti to gazish, kada ja nemam problem s tvojom osobom (uopshte te ne poznam!), vec s odredjenim tvojim tezama.
moj predlog je da se mozemo sloziti da se ne slazemo u nekim stvarima, i vozimo dalje.
eto vidish, i sada flejmashki trolujesh fokusirajuci se na neke wannabe-intrige i podvale na lichnom nivou namerno da me provocirash.
dakle, htedoh reci odredjeni modovi, ne svi. ja tachno znam tri moda koji su pokazali periodichno nefer ponashanje prema meni. i, opet, ne verujem da se radi o mrznji vec o nekim koznakako i bashmebrigazashto stvorenim animozitetima od strane ta tri moda prema meni. ja se tim ne zamaram ali cu uvek reagovati na nefer tretmane.
pa, bash zato verovatno shto se ne ulizujem (za razliku od tvojih lazi kako se ulizujem).
Dokumentarni film u kojem ocevici dogadjaja, pripadnici Unprofora, britanski diplomata Dejvid Oven i drugi svedoci govore o sarajevskim masakrima izreziranim od strane Izetbegovicevih ljudi:
Pa dobro, kako si samo uspeo srociti tekst u kojem je u skoro svakoj recenici ispisana laz ili nekakva notorna budalastina?
Opsada podrazumeva potpuno opkoljavanje i nedozvoljavanje izlaska, kao i blokadu snabdevanja hranom. Armija BiH je imala izlaz iz Sarajeva preko Igmana, ali nije dozvoljavala izlazak civilima. Alija Izetbegovic je odbacio sve predloge UN u vezi evakuacije civila iz Sarajeva. Muslimanski snajperisti su pucali na svakog ko je pokusavao da pobegne iz ''opsednutog'' Sarajeva. Humanitarna pomoc iz celog sveta je stizala preko sarajevskog aerodroma, ali je ta pomoc bila predmet sverca tako da se prodavala po pijacama. Prema iskazima pripadnika Unprofora, muslimanska strana je namerno otezavala snabdevanje vodom i strujom da bi izvestaji stranih novinara iz Sarajeva bili sto dramaticniji.
Pod takvom ''opsadom'' zaista nije bio nijedan grad u citavoj svetskoj istoriji, a istorija pamti mnoge opsade.
Iako je muslimanska propagandna masinerija uverila dobar deo sveta da Srbi sa okolnih brda gadjaju mirno, mulltietnicko i tolerantno Sarajevo, prava istina je bila da su stanovnici srpskih naselja u Sarajevskom polju trpeli daleko teze i artiljerijske i snajperske napade od muslimanskih snaga rasporedjenih po Igmanu ili raznim brdima unutar ''opsednutog'' Sarajeva. Svi putevi koji su ove delove Sarajeva povezivali sa ostalim srpskim teritorijama su bili pod neprestanom snajperskom vatrom, tako da je prolazak tuda bio lutrija sa zivotom.
Stanovnici Sarajeva su bili taoci Alije Izetbegovica i njegovih bandi iako je ovaj covek zahvaljujuci nevidjenoj propagandnoj kampanji imao podrsku velikog dela svetske javnosti, pa i nekih hohstaplera u Srbiji koji su neprestano trubili o srpskoj ''opsadi'' Sarajeva. Vuk Draskovic je nasao da se na sarajevskoj nesreci pere zbog ratnohuskacke retorike pred rat i slanja naoruzanih bandi u Hrvatsku 1991 zbog cega bi mogao i krivicno da odgovara, a Vesna Pesic je dosla u ratno Sarajevo da iskaze divljenje prema krvniku Izetbegovicu i prenese mu pozdrave svog tadasnjeg kompanjona Vuka Draskovica.
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.