i posto sam u ranijim porukama vec naveo zasto ne mislim, kao korisnik kupper, da bi moguce resenje za neke eventualne probleme na forumu predstavljalo otvaranje komandnog mosta za sve korisnike...
Originally posted by Kupper
Moguce resenje mnogih problema, ne samo ovog, je da pojedini moderatori svoje pass-ove daju i Kurti i Murti, pa svi znamo sta pise u Mostu, ko o kome, kako....
samo jos ukratko da odgovorim na jos par navoda korisnika kupper.
Naravno da si upoznat s cinjenicom da mnogi neovlasceno ulaze, s tom razlikom sto, za razliku od tebe, mislim da je to itekako bitno. Ako nije zasto se most ne otvori? Naravno da je budalastina i otvoriti ga ali isto tako i da to nije toliko bitno.
nije mi jasno da li ti zelis da se komandni most otvori za sve korisnike ili zelis da i dalje ostane zatvoren. no, kako si rekao da ne zelis vise razgovarati na ovu temu sa mnom, pretpostavljam da sad ovo pitanje i nije od velike vaznosti...
Kao sto si sam rekao - komandni most je....za polemiku i.....angazovanih od strane sajta (sajt ne moze nikog da anagzuje, ljudi da). Iako, sam kazes, ne shvatas potrebu ljudi da ulaze tamo i citaju (slazem se potpuno) isto tako te pitam kako su ljudi dolazili do sifri pojedinih moderatora ( bold jer si u daljem tekstu pokusao da generalizujes pa pominjes - 'o tome da moderatori svakome daju svoj pass nisam upoznat...' )
ne znam kako su pojedini ljudi dolazili do passworda. odgovorno tvrdim da moj pass niko niti zna niti je ikada znao. cak ne znam ni da se radi o pojedinim ljudima, upoznat sam samo sa tvojim zloupotrebama.
E, sad ono gde pokusavas da me prozivas. Jesam bio, ali pre mesec dana, nekoliko puta. Upoznat nisi ali si, zato, vrlo dobro upoznat ko je imao tvoj pass u prvom turnusu moderatorskog tima. Koristis se bednim stvarima jer dobro znas da na 'ko je na vezi' jedno vreme je moglo da se vidi ko sta cita a nadam se da nisi zaboravio moje pitanje tebi - 'otkud taj i taj cita teme'??? Dobro znas da TAD nisam citao nista ali se lako moglo videti ko sta cita. Ko bi meni tad dao pass??? Pitam ja tebe i kako sam mogao a znam da se ta i ta tema nalazi u smecari pa je Mario, ni kriv ni duzan, imao problema s tim. Ko mi je preneo sta se nalazi u 'Smecari'?
ono o prozivanju ne znam na sta konkretno mislis. sam si rekao da si neovlaceno bio u komandnom mostu i sam si rekao da mislis da je veliki problem i izvor problema na forumu to sto korisnici neovlasceno ulaze u komandni most. sam si sebe prozvao, ne znam zasto sad to prebacujes na mene, mada mi sve ovo sad uopste nije bitno ko je prvi rekao da si ulazio neovlasceno u komandni most...
da ponovim, moj pass niko nikada nije imao. mozda pass svih korisnika mogu da vide administratori, superadministratori i slicno, u to ne verujem, nek se uostalom sami oglase i razrese nam dilemu. ukoliko i postoji mogucnost da nadlezni sa foruma i sajta imaju mogucnost da znaju passworde korisnika, ni to mi ne smeta, jer se ne razumem u te tehnicke stvari, i pretpostavljam onda da je takav slucaj i sa ostalim forumima i sajtovima...
o "ko je na vezi" smo vec na dosta tema razgovarali. jedno vreme je bilo moguce da korisnici vide nazive tema u komandnom mostu, koristeci opciju ko je na vezi. to je izmenjeno i ne znam tacno sta se sada pojavljuje kada neki mod cita neku temu u komandnom mostu... koliko se secam, kada korisnik pokusa da otvori naslov teme, dobije obavestenje da ne moze da cita tu temu... koliko se secam, postojao je problem od nekoliko minuta ili sati, jedne veceri, kada je svako mogao da udje u komandni most, a do greske je doslo usled brojnih unapredjenja koja su sprovodjena u rekonstrukciji foruma... dakle, ne znam koji korisnici su citali teme u komandnom mostu, dok je postojala greska i dok je komandni most mogao svako da cita. jasno je naravno, da niko ne moze da cita komandni most koristeci tudji pass, ako se loguje putem tudjeg passa moze da bude samo kao taj virtuelni identitet preko cijeg passa i ide na forum, nikako preko svog virtuelnog identiteta... i zaista mi nije jasno kako znas da je neko preko mog passa isao preko svog identiteta u komandni most...
sto se tice teme koju pominjes, i smecare, secam se da sam ti potvrdio da se neka tema, ne secam se koja, nalazi u komandnom mostu i da nema razloga za brigu, da ce se greska ispraviti i da ce tema biti vracena. ne secam se o kojoj temi je tacno bila rec, ali se secam da si mi se obratio sa par u2u poruka i trazio objasnjenje sta se desava sa tom temom. vise o ovoj temi i smecari verovatno mogu da kazu aktuelni moderatori i administratori, koji mogu da pogledaju sadrzaj poruka i tema u komandnom mostu iz tog perioda. mislim da je u pitanju rana jesen prosle godine, nikako pre mesec dana...
Poslednji covek koji je trebalo da reaguje na moj post jeste spark. Ako hoces da idemo dalje, da otvorimo ama bas sve katre OK, ja nemam problem s tim. Zbog milion gluposti koje su mi se desavale poceo sam da cuvam pojedine stvari i, zaista, ne rado, pokazao Nikoli kao vlasniku sajta.
pa meni je jako drago sto ti imas komunikaciju sa nikolom, vlasnikom i supermoderatorom sajta i foruma. za svaku je pohvalu bilo kakav napor bilo kog korisnika foruma koji sve ono sto smatra za glupost i gresku sakuplja, cuva, analizira i daje na uvid vlasniku sajta. ubedjen sam da ovakvo ponasanje moze samo doprineti boljem izgledu i funkcionisanju foruma, na veliko zadovoljstvo svih nas korisnika...
ako imas jos neku nedoumicu, ili dokaz nekih zloupotreba, gluposti, a mislis da ja tu treba nesto da odgovorim, meni nece predstavljati napor da dam odgovore ili snosim neku odgovornost...
Da budem jos precizniji, jer ne zelim da generalizujem i razvodjavam, sto bi tebi odgovaralo, govorim o dva moderatora, jedan to vise nije, drugi jeste.
dobro, ne zelis da generalizujes, ali nisi bas ni konkretan. da pretpostavim da mislis na mene, bivseg moderatora. i ok, o cemu govoris? o tome da si ulazio neovlasceno u komandni most, odnosno da tada nisi ali si video da neko drugi ulazi... i da sam ti ja rekao da ne brines i da ce neka tema koja je prebacena u smecaru biti vracena cim se neki tehnicki ili koji su vec problemi bili u pitanju rese...? dobro, i sta sad sa tim?
I reci javno kako sam ja to 'neovlasceno' vrsio zloupotrebe (obavljao, vrsi se samo zito), uz ciju 'pomoc' sam bio na Mostu. Nisam, na tvoju zalost, ali jesam nedavno i to mi ne sluzi na cast.
ne znam uz ciju pomoc si bio na komandnom mostu. ne znam cemu sad ovakvi zahtevi. zasto odmah ne kazes nego mene pitas. zaista ne znam ko ti je pomagao da udjes u komandni most. niti znam uz cuju pomoc si, nedavno, ponovo bio u komandnom mostu. u svakom slucaju, slazem se sa tobom da ti ne ide na cast, pogotovo po meni, ne ide ti na cast sto navodis da si nedavno, nedavno, ponovo bio u komandnom mostu... jel to sad sa nama ponovo delis svoju srecu i ushicenje, ili zelis da uneses razdor u administratorsko-moderatorski tim ili cisto da stvoris neprijatan osecaj tom svom kolegi koji ti je nedavno dao svoj pass???
ja te puno pozdravljam, u svakom slucaju, i zelim ti sve najbolje...