Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Madonna
Synesthesia napisao: (nadam se da neko od vas nije već u kupatilu... :lol: )
JA BIH VOLEO DA JESU
Korisnikov avatar
By Synesthesia
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427052#p2427052]drakson napisao:[/url]jeste, tekst je kopiran ali prilicno realno prikazuje stvarnu sliku.
Nema sta da se ceka mora odmah da se pocne sa terapijom!!

Evo jos jednog slicnog komentara na temu:
Jeste, samo nigde ne piše, niti ćeš naći da piše, da je nezaštićeni analni sex nisko rizičan, i da se tako teško prenosi virus.
That was my point. Be afraid of bareback sex! :mag:
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426501#p2426501]Synesthesia napisao:
Popeye napisao:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426480#p2426480]antibiotic napisao:[/url]praviti razliku izmedju onih koji vole bareback, a da ne znaju ili nisu hiv +, i onih koji jesu i to namerno rade ili ih bas briga. nijedno nije u redu, ali je razlika bitna.
a koja je razlika? ^^
E i mene zanima.... :alexis:
pa sad, rezultat moze biti isti kako god okrenes = infekcija,
ali je razlika u tome da li si pocinio "krivicno" delo s predoumisljajem ili iz nehata, da se tako izrazim. u krajnjem slucaju - da li si nekog napunio spermom s namerom da ga inficiras ili prosto sto ti je to 'fetish', a ne znas svoj hiv status. ovo drugo spada u rizicno ponasanje, prvo u krivicno delo (zvanicno ili nezvanicno). ne moze se svaki seks bez kondoma tretirati kao krivicno delo, izbio bi opsti haos, a ne bi bilo ni fer ravnati ih istom "kaznom".

postoje i neke varijacije tipa: imas simptome ili sumnjas/tripujes se, ali nisi uradio test, jer ne zelis da znas, te furas i dalje rizican seks odbijajuci da se suocis...

takdoje, sve strane su gotovo podjednako odgovorne, sem ako jedna namerno ne insistira na rizicnom seksu znajuci da je pozitivan/a.

seks bez zastite je doziveo svoju novu renesansu nakon ulaska efikasnih viralnih blokatora u upotrebu, no ja i dalje ne razumem takvu psihologiju nebrige prema sebi i drugima. cilj je da virus nestane sa lica zemlje, ne da se jos vise prosiri kako bi se brze napredovalo u pronalauenju leka.
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426976#p2426976]drakson napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426015#p2426015]Smilewithme napisao:[/url]Vikend. Izmenio sam malo prethodne postove, iz razloga sto ne moraju bas svi da znaju dal' je bio nezasticen ili ne. :P Uglavnom znam da se test radi nakon dva meseca. I video sam na forumu da postoji neki lek koji se koristi kao preventiva.

Rec je u leku Truvada, imas temu dole negde.
Ali tebi svakako ona sad ne moze pomoci, dok konacno ne saznas svoj eventualni HIV status.
Tada bi ti pomogla gore pomenuta terapija za eventualno brzo ciscenje organizma od virusa sa detektovanjem otprilike vremena ulaska samog vurusa u organizam.
Mada citajuci sta si sve napisao mislim da suvise panicis i da nisi HIV pozitivan, ne moze to tako brzo i lako da se prenese.
Video sam vec za to. Daj Boze da ne moze tako brzo i tako lako da se prenese :( Sto vise citam vase postove, vise mi se place. :P :(
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ovo me podseca na izvesni medicinski forum u kom se u odeljku "ginekologija" s vremena na vreme pojave devojke sa postovima tipa - imala nezasticeni odnos, lik svrsio u nju, i bila je u manje-vise plodnim danima i onda pita sveopsti forumski zivalj sta misle - da li je trudna ili nije.

imas muda nekom da popusis kitu i das mu bulju, a nemas muda da mu kazes - znas, kruzi prica o tebi takva i takva, koliko ima istine u tome?

jebote
Korisnikov avatar
By bothways
^ A mislis li da ce neko, ko svesno potencijalno siri HIV, odgovoriti potvrdno na takvo pitanje?

Ne kazem da ne treba da ga pita, vec da ne uzima taj odgovor zdravo za gotovo.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Грозна тема - грозни људи.

Апсолутно се слажем да би намерно ширење ХИВ требало третирати као покушај убиства у најмању руку.
Каква психопатологија може да ужива у упропаштавању туђег живота? Има заиста болесних људи...
Када сам, као врло млад, слушао приче о томе био сам згрожен самом идејом до које су људи у стању да дођу а камоли чином који следи. До данашњег дана презир према тим људима је само растао...

Ако ти психички буде неиздрживо да чекаш да прође период прзора иди до Института за микробиологију, Медицинског факултета и уради PCR. Он може већ три дана након излагања да се одради. Ја не знам цену, само знам да није јефтино али капирам да је око десетак хиљада што није много за психички мир и здравље (барем по мојим стандардима).
Ја бих могао да ти одрадим тај PCR пошто радим неки рад на том Институту али докторанткиње са којима сарађујем су још месец дана и више на одмору а не могу сам... :(
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Spidi, fantastičan post, ali, kao i tvoji prethodnici koji su pominjali temu, predlažeš da se namerno prenošenje HIVa tretira kao pokušaj ubistva. Ja se sa tim ne slažem.

Treba da se tretira kao ubistvo. Jer žrtva nema šanse da preživi, tačnije - nema šanse da proživi svoj puni životni vek, ili bar - da ga proživi u pravom smislu.
Tako da, ja bih za takve- istraga, popis i provera što više seksualnih partnera, pa za svakog za kog se ispostavi da je zaražen x 5, i kazna kao za ubistvo, a za svakog ko nije zaražen, u tom slučaju može kazna kao za pokušaj ubistva.
Kakav crni pokušaj, jbt...
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Могу ти рећи да се и слажем. Зато сам рекао "у најмању руку".
Ту сам више оставио места за интерпретацију будући да је HAART терапија јако добра и да има људи који и дан данас живе а почели су да је користе на њеном самом зачетку.

У сваком случају, неопростив чин! Најгнуснија ствар коју неко може намерно да уради.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Nebitna je bilo kakva terapija...
suština je baš ovaj čin zločina. Koliko... nekakav (pošto u ovom momentu ne mogu da se dosetim odgovarajućih termina) treba da budeš, da na takav način, takvim odnosom, nekome ko ti se daje bez ikakvih zadnjih namera, daje ti se željom za nečim intimnim, daje ti se sa strašću i prepušta toplini, spoju dva tela... Jer, koliko god on perverzan ili klasičan bio, za svakoga lično to je čin apsolutnog užitka tog momenta, intimna sreća, jer prokleti endorfin ne prestaje da se pumpa... a on će zbog toga umreti.
Thats so fucked up.
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427715#p2427715]speedygonsales napisao:[/url]Грозна тема - грозни људи.

Апсолутно се слажем да би намерно ширење ХИВ требало третирати као покушај убиства у најмању руку.
Каква психопатологија може да ужива у упропаштавању туђег живота? Има заиста болесних људи...
Када сам, као врло млад, слушао приче о томе био сам згрожен самом идејом до које су људи у стању да дођу а камоли чином који следи. До данашњег дана презир према тим људима је само растао...

Ако ти психички буде неиздрживо да чекаш да прође период прзора иди до Института за микробиологију, Медицинског факултета и уради PCR. Он може већ три дана након излагања да се одради. Ја не знам цену, само знам да није јефтино али капирам да је око десетак хиљада што није много за психички мир и здравље (барем по мојим стандардима).
Ја бих могао да ти одрадим тај PCR пошто радим неки рад на том Институту али докторанткиње са којима сарађујем су још месец дана и више на одмору а не могу сам... :(
Jako lepo od tebe, samo sto ne bih znao sta mojima da kazem za sta ce mi toliki novac.
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427724#p2427724]Synesthesia napisao:[/url]Nebitna je bilo kakva terapija...
suština je baš ovaj čin zločina. Koliko... nekakav (pošto u ovom momentu ne mogu da se dosetim odgovarajućih termina) treba da budeš, da na takav način, takvim odnosom, nekome ko ti se daje bez ikakvih zadnjih namera, daje ti se željom za nečim intimnim, daje ti se sa strašću i prepušta toplini, spoju dva tela... Jer, koliko god on perverzan ili klasičan bio, za svakoga lično to je čin apsolutnog užitka tog momenta, intimna sreća, jer prokleti endorfin ne prestaje da se pumpa... a on će zbog toga umreti.
Thats so fucked up.
Slazem se, ali ja sam glupi klinac koji je imao sex sa nepoznatom osobom(iako nisam znao da je HIV+). Kao sto rekoh u nekom od prethodnih postova, najvise krivim sebe.
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427663#p2427663]4NY K3Y napisao:[/url]ovo me podseca na izvesni medicinski forum u kom se u odeljku "ginekologija" s vremena na vreme pojave devojke sa postovima tipa - imala nezasticeni odnos, lik svrsio u nju, i bila je u manje-vise plodnim danima i onda pita sveopsti forumski zivalj sta misle - da li je trudna ili nije.

imas muda nekom da popusis kitu i das mu bulju, a nemas muda da mu kazes - znas, kruzi prica o tebi takva i takva, koliko ima istine u tome?

jebote
Vidi, napisao sam vec da o njemu kruzi prica da je dosta agresivan i opasan. I ne mogu da dozvolim sebi da mi, da pored svega, napravi jos neku scenu. Uostalom, ne javlja se niti ga ima na fb. :P Prosto cu da sacekam i odradim test, pa cu tek onda popricati sa njim.
Korisnikov avatar
By deran
posle testa da pričaš sa njim-čemu...?

nećeš biti biti pozitivan...

i pamet u glavu nadalje...
Korisnikov avatar
By mOwbid
i ako budes pozitivan, neces se vise plasiti njega i agresije?
i uopste ne razumem kako mozete ovako opusteno da pricate o tome kako znate za tog lika, a da, da on je taj, jeste to i to radi...

a niko nista ne pokusava da uradi
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427887#p2427887]mOwbid napisao:[/url]i ako budes pozitivan, neces se vise plasiti njega i agresije?
i uopste ne razumem kako mozete ovako opusteno da pricate o tome kako znate za tog lika, a da, da on je taj, jeste to i to radi...

a niko nista ne pokusava da uradi
Daj Boze da ne budem pozitivan. Pa u zavisnosti od rezultata testa, ako ne daj Boze bude pozitivan, onda cu mu lepo nabiti sve na nos i podneti tuzbu protiv njega. Ja mislim, koliko sam skontao iz prica, da je neko od tih likova vec prijavljivan policiji, ali da ona nista nije preduzimala.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ja sada na kraju, ne vidim ni poentu razgovora sa takvom osobom. Jedini razgovor može da bude posle testiranja, ukoliko je rezultat pozitivan, i treba da teče ovako:
"Ćao, samo da ti kažem da si, ako nisi znao, HIV pozitivan. Zbogom."
To bi jedino imalo nekog smisla, inače, tu osobu ne treba u životu svom više ni da vidi, ni da čuje, kakav god da je rezultat.
Naknadno preduzimanje pravnih mera i lekova, ne spada pod komunikaciju sa idiotom.
:alexis:
Korisnikov avatar
By Madonna
čitam ovo (sad po prvi put) i ne verujem šta čitam.
kakvi kafići kakvi bakrači, ko je bre taj lik?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426355#p2426355]spliff napisao:[/url]pa recite lepo, vi koji znate, ko je taj chovek i kako se zove...

off:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2426216#p2426216]Synesthesia napisao:[/url]
Da li još nekome smeta estetika njegovih postova u haiku formi? :blenta:
since the beggining of my time here mi ide na kurac :isus:
Korisnikov avatar
By Smilewithme
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2427890#p2427890]Synesthesia napisao:[/url]Ja sada na kraju, ne vidim ni poentu razgovora sa takvom osobom. Jedini razgovor može da bude posle testiranja, ukoliko je rezultat pozitivan, i treba da teče ovako:
"Ćao, samo da ti kažem da si, ako nisi znao, HIV pozitivan. Zbogom."
To bi jedino imalo nekog smisla, inače, tu osobu ne treba u životu svom više ni da vidi, ni da čuje, kakav god da je rezultat.
Naknadno preduzimanje pravnih mera i lekova, ne spada pod komunikaciju sa idiotom.
:alexis:
Nije mi jasno samo, ako je sve to u vezi njega tacno. Kako ga ni malo ne grize savest?!
Korisnikov avatar
By Synesthesia
:sigh: ...vremenom će ti se razjasniti...
trenutno za tebe ne postoji bolji odgovor.
By jertotako
Ljudi pričaju svašta o svakome. Najbitnije je da se sabereš psihički, da ne napraviš neku glupost i obaviš testiranje. Ne znam kako to funkcionira u Srbiji, ali u Hrvatskoj je besplatno i anonimno. Sjećam se kada se meni dogodilo neko sranje sa pucanjem prezervativa da sam premirao, srećom nepotrebno, i kako sam se osjećao dok sam čekao rezultate. Nadam se da imaš nekog bliskog prijatelja koji zna za tebe i koji pritom nije đubre (ja sam imao ovaj potonji tip "prijatelja") koji će znati da te smiri i uteši.
Razumijem tvoj strah i paniku, ali mislim da ako već ne želiš da pričaš s tim dečkom onda pričekaj dok se testiraš jer priče su uvijek priče i teško je raspoznati koja je istinita, a koja ne...
I u buduće, pamet u glavu i kondom pri ruci za svaki slučaj i ne daj nikome da te zajebava. Imaš jedan život i živi ga kvalitetno! Sretno!
By jertotako
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2432957#p2432957]Popeye napisao:[/url]
može li se imati bliskog prijatelja koji ne zna za tebe? :2c:
pa gle. može i ne mora... I see what you wanna do here, ali ne, ne mora. po tome ormaruše težeg tipa nikada ne bi imale prijatelje... c-c-c
A i moj "bliski prijatelj" meni back then nije bio od pomoći... dakle, naučih iz toga više lekcija...

@Smilewithme, I hope I'll smile with you...
Korisnikov avatar
By Smilewithme
Nemam bliskog prijatelja koji zna za mene :D Imam par gay prijatelja koji su trenutno tu za mene. I ja se nadam, jertotako.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!