Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Kadmiel
Hm, pa zavisno od toga koja osoba sam ''ja'' u toj prici...

Mislim, jos studiram ali cu da se potrudim da nadjem posao u roku od dve godine od zavrsetka faksa, sa ili bez finansijske pomoci roditelja. Ok mi je da ''parazitiram'' tokom faksa uzimajuci novac od njih ali nakon sto zavrsim faks, onda bih vec da sam imam svoje prihode. Decko ili ne, ne bih hteo da budem osoba koja zivi od novca od roditelja sa zavrsenim faksom koja se i ne trudi da nadje posao.

On the other hand, ako je decko onaj koji dve godine nakon zavrsetka faksa se uopste ne trudi da pronadje posao i ne planira da razmislja o tome u bliskoj buducnosti a pri tome i ne radi nista korisno... Mislim, cak i da su mu roditelji neki ultra bogatasi, to bi vjerovatno bio deal breaker, iliti, previse je lenj za mene, raskinuo bih (ako i nakon diskusije sa njim o tome on i dalje ne planira da uradi bilo sta po pitanju toga).
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410731#p2410731]Misfit napisao:[/url]nije tu stvar samo o materijalnom. zapravo, ponajmanje je o materijalnom.

a evo baš imam konkretan primer. :D najbolja drugarica je bila u vezi sa upravo takvim slučajem koji je ash opisao. njoj je bilo potrebno da bude sa osobom koja je aktivna i dinamična, a on je naprosto bio lenj i nezainteresovan. i na kraju su raskinuli.

s tim što treba imati u vidu da ovo nije samo stvar toga da tebi nešto ne smeta, i da ti to navodno voliš, pa se bojiš da ćeš izgubiti deo sebe. eto, taj dečko je bio svestan svoje lenjosti, i nije bio zadovoljan u vezi s tim, ali naprosto nije imao snage da se promeni.
Za mene ima veze sa materijalnim ako se od mene ocekuje da na taj nacin participiram u vezi a pritom to nije ono placanje bioskopske ulaznice za obojicu. Ako me razumes.
Razumem ja sta si hteo da kazes ali ne i necije ocekivanje da moram da radim da bismo mogli da putujemo i tome sl.
Mis'im ok, razumem i to samo cemo i na osnovu toga odluciti da li mozemo ili ne da budemo zajedno.
Naravno da ja, ukoliko zelim porodicu i decu, ne mogu da budem sa nekim profila 'ja nista ne radim'. Malo zavisi od ambicija, rekoh, al' sve je to meni nekako definisano pre veze :D
Korisnikov avatar
By Tungi
Kompromisi i kompromisi. Treba da postoje. Ne puca me ego niti sujeta.
Ako je iskrena ljubav, ako ja osećam da je to ono što mi je nedostajalo, ne samo da sam podložan promenama zarad nekog 'izjednačavanja vrednosti', već se to jedniostavno tako namesti (Dante je već lepo rekao), uključujući tu i moju užasnu samokritičnost i objektivnost nedostatka štimunga, promene samo od sebe ili 'ukazani' znaci ka istim mi nikada nisu predstavljale problem i rušile nekakvo dostojanstvo življenja (čovek je podložan promenama i one ne zavise uvek od njega samog, to valjda svi znaju) ali nikada nisam, niti bih kalupio ljude u svoju ljušturu vrednosti, bio sa nekim, a tražio u njemu i od njega sebe i svoja načela, stavove, svetonazore... Može, a ne mora. Nešto drugo tu igra glavnu ulogu, a u svemu tome je najbitnija ravnoteža. I svo nezadovoljstvo i besmisao potiču od toga što čovek nastoji da bude sve onako kako on želi i očekuje, pa i po ceni sreće, samo da se ne bi doživeo udarac na ego. Nepristajanje na promene, a zahtevanje da se iste 'dese' kod drugih je manifest sebičih potreba i interesa.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410740#p2410740]Kragi napisao:[/url]Razumem ja sta si hteo da kazes ali ne i necije ocekivanje da moram da radim da bismo mogli da putujemo i tome sl.
hteo sam da ukažem na dublje razloge koji stoje iza toga, a koji upućuju na ličnost te osobe s kojom si u vezi.

naravno, postoje i ljudi koje ne vide dalje od tog letovanja, ali takvi slučajevi me ne zanimaju preterano. :D
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
trebamo raditi na sebi dok smo solo, a kada dodje do veze stvaraju se kompromisi - ne menjaju se osobe
Korisnikov avatar
By Ash Crimson
^ ^ Dap, vise sam mislio na momenat "aktiviraj se, uradi nesto sa svojim zivotom, odrasti", nego na finansijsku participaciju u letovanju. Ali OK, ni ta druga varijanta nije nemoguca u principu.
Korisnikov avatar
By gossip
tezhim da razumem i prihvatam druge...ne volim kada neko menja mene,niti volim da menjam druge...maximalno izbegavam to...deshavalo se i da ne razumem nekog pa da opet ne trazim osobi da se menja...

elem...da desilo mi se da sam trazio od decka da se menja...i on od mene...tada smo objica bili u razlicitim fazama i zeleli razlicite stvari...i jedan i drugi smo pokusali da se promenimo...medjutim nije uspelo...i kada sam video da se mucimo i da ne ide nikuda prekinuo sam vezu i dan danas mislim da sam dobro postupio :)

"I'd rather be alone than unhappy"
Ми се, када смо са неким у вези и несвесно мењамо и прилагођујемо том другоме и он нама. Кад се људи заиста воле а то значи прихватају оног другог таквог какав јесте и какав се временом додатно покаже у својим бројним нијансама и варијацијама тада се питање ''рада на себи'' ни не поставља.

Друго је заљубљеност у идеал - ( оно како замишљамо да би други требао или могао да буде кад би био савршен).

И принц на белом коњу жели себи равноправног партнера, некога коме ће се и он дивити а не неког испод или изнад себе кога ће у првом случају презирати а у другом му завидети ( како интелектуално тако и физичким изгледом као и материјалним могућностима ).

Најважнија ствар у изградњи осећаја личне среће је имати о себи јасну и реалну представу где се, са каквим људима и у ком кругу може и треба кретати. То чини да се разочарења и непремостиве препреке и разилажења и спонтано избегавају.

Несвесност раскорака између великих жеља и реалних способности и могућности многе људе чини дубоко несрећнима. Мислим да се ту треба порадити на себи самом пре упуштања у било какву везу.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410805#p2410805]bern napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410769#p2410769]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]trebamo raditi na sebi dok smo solo, a kada dodje do veze stvaraju se kompromisi - ne menjaju se osobe
mislim da je suprotno.
pa ako je suprotno, znaci ulazis u vezu kada si ruina, pa se oslanjas na to da ce te neko popraviti; a kad si solo onda se tera fazon boli me uvo za sve?

.. sada kada malo razmislim, 90% veza je takvih :lol:

ali ja mislim da su moje prethodne veze pucale bas zbog moje nezrelosti i nesposobnosti na kompromis :neznam:

da, to da dodam, da je ok kada se osoba u vezi vremenom menja na bolje, ali to treba da bude spontano, a ne na silu ili nakon sto partner pocne da smara sa tim
:na_silu_eeeeeeeee_nista_mi_ne_mozes_na_siluuuuuuuuu:
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2411157#p2411157]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]

pa ako je suprotno, znaci ulazis u vezu kada si ruina, pa se oslanjas na to da ce te neko popraviti; a kad si solo onda se tera fazon boli me uvo za sve?

paaa neka smislena veza je teška, komplikovana, nemoguća ako su obe strane ruine, ili ako neko nema takta/osjetljivosti da prepozna i signale i razluči šta je tu provremeno negativno, a šta trajna vrijednost. jesam li ga zakomplikovao, jesam?

tako barem ja razmišljam. ili sam imao sreće :domina:
Korisnikov avatar
By IriS
konstantno se menjam i radim na sebi. poslednjih godinu dana veoma intenzivno.
mišljenja sam da ja lično nikog ne mogu promeniti. svako je kreator svojih promena, ja jedino na to mogu uticati svojim strpljenjem i razumevanjem.

od mene se godinama očekivalo da budem ono što nisam. da požurim sa ovim, sa onim, da čitam knjige za koje nisam bila spremna i blablabla. to me je na neki način ubijalo u pojam i udaljavalo od promena koje su bile neminovne, ali sa mnom definitivno ama baš ništa niti može niti sme da se radi na silu.
kada je nestao taj pritisak, moje promene, sve te koje su u meni čučale i čekale pravo vreme, su krenule rapidno da se dešavaju. toliko brzo da smo ova sadašnja ja i ona od pre godinu dana veoma različite osobe. postala sam strpljivija, tolerantnija, blaža, nežnija, otvorenija... i to sve prvenstveno prema sebi samoj, a samim tim i prema svim ljudima oko sebe.
približila sam se svojoj pravoj prirodi koju sam tako dugo uspevala da sakrijem od same sebe, a da ne pominjem druge ljude.

a što se tiče kompromisa u vezi, moram da se složim sa Hysandrom:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410533#p2410533]Hys. napisao:[/url]

Eventualno mogu deo svoje prirode da stavim "on hold" i da sacekam da neko prihvati neke stvari, ali odredjeno vreme i do odredjene mere - i samo ako verujem da ima taj kapacitet.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410769#p2410769]Sanja Steppenwolfin napisao:[/url]trebamo raditi na sebi dok smo solo, a kada dodje do veze stvaraju se kompromisi - ne menjaju se osobe
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2410865#p2410865]IMPACT napisao:[/url] Мислим да се ту треба порадити на себи самом пре упуштања у било какву везу.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2411214#p2411214]bern napisao:[/url] paaa neka smislena veza je teška, komplikovana, nemoguća ako su obe strane ruine,

Обично се деси кад смо ''руина'' да је наше мишљење о нама самима врло лоше... То можда уопште не одговара реалности али стално понављање себи лош сам, лош сам, чини да заиста и почињемо да у то верујемо.

Тада се нажалост НИКАДА али НИКАДА не упознају људи који нас вуку на горе, који желе да нам помогну, који нас храбре, већ лешинаре, којима је баш специјалност да насрћу на поколебане...

Они нас још више обесхрабрују својим менталним перверзијама и манипулацијама. Руина се постаје из различитих разлога, губљење самопоуздања, због љубавних и професионалних разочарења, недостатак подршке породице и пријатеља, из превелике усамљености, због порока, болести, страха од живота и људи, услед физичког и духовног пропадање ...

Руина је поглед других на нас који када смо слаби прихватамо као свој лични о себи, јер такви какви смо тада верујемо сваком, било коме који нам иоле какву пажњу или време посвети. То је оно што је најопасније, срозати се допустивши пробисвету да вас ваља у свом сопственом које вам представља као ваше лично блато.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2411281#p2411281]IriS napisao:[/url]
Оd mene se godinama očekivalo da budem ono što nisam. da požurim sa ovim, sa onim, da čitam knjige za koje nisam bila spremna i blablabla. to me je na neki način ubijalo u pojam
Ово је чиста дефиниција како се долази до зрелости.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!