Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By SouthSide
Imam jedan problem, a to je da me cesto ovde ljudi mole da ih vodim u Srbiju i da im pokazem, a moram da vam priznam da interesovanje stalno raste, kao svi hoce da dodju da vide itd.
I sada, za Uskrs, koji je ovde krajem marta, pocetkom aprila dolaze dve drugarice a posto i ja dolazim dole, zamolile su me da im pokazem Beograd i preporucim im nesto interesantno za videti.

Gde biste ih vi vodili i sta bi im sve pokazali u Beogradu? Sta mislite, sta bi bilo zanimljivo strancima dole?
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
pa razgledanje neandertalaca u prirodnom stanishtu.
da se zlochinci osecaju bezbedno------->srbija-sigurna mushka kuca.
Korisnikov avatar
By Stripi
Šta Kan Kan nEma niakI tulum tih dana? :D
Korisnikov avatar
By djo
meni su iskustva sa strancima koji pose?uju bg uvek bila super. valjda vole tu kombinaciju trasha-orijenta-secondhandevrope-socrealizma-i-povremenih-modernisti?kih-bisera, i uvek im se sviða što uvek ima sveta po ulicama. najbolje bi bilo da ih odvedeš na neku tipi?nu ku?nu žurku. ili na pi?e u džkc, ili u manjež ako ta institucija još uvek postoji (nešto su je zatvorili radi kre?enja-šta-li :neznam: ), ako ima neka zanimljiva postavka u msub i onda obavezno na kafu u kafanu 'uš?e' odmah pored, kultno mesto svih bg švalerskih kombinacija. ako su super zainteresovani onda i ku?a cve?a (ljud, što tile ima fancy minimal grob!!!! k'o da ga je pravio donald judd....) ili na avalu, tamo je lepo kod meštrovi?evog spomenika. sve u svemu ima svašta da se vidi, uklju?uju?i i neandertalce!!!
ej da i u zgradu BIGZA ako bude neki party
Korisnikov avatar
By Val
Ma najgore je imati "goste" duze od jedan dan u BG! Prvi dan mozes svasta da im pokazes, a sta ces sutra? :smeh:
Sedite u voz, pa krenite istim u pravcu Hrvatske. Na samom izlazu iz BG, nakon sto prdjete tunel, ima jedno prelepo naselje. Kuca do kuce, sve od samog kartona, deca se bezbrizno igraju u prasini, bez straha, da ce izleteti na ulicu, jer je jedina "ulica" ta pruga. Ujedno za one koji vole da voajerisu, vidis sta ljudi vole da oblace tu, jer im celokupna odeca visi na strikovima, ispred tih kartonskih vikendica! Ja obozavam taj ciganski zivot i odusevim se svaki put, kad odem u BG. Kad se vratite, idite na Avalu, posmatrajte zardjale brodove i reku. Posto, jedina ulica, koja na nesto lici, nije bas toliko duga, pa cete imati jos mnogo vremena, da setate gradom. A uvece obavezno u "X" , ako ga nisu spalili intolerantni gradjani tog svetskog grada...?

Belgrade sight-seeing tour for people like me and you! :sesir:

Viel Spass

:soping::
By Thomas
Pa, da se nelazemo. U Srbiju i Beograd se ne dolazi zbog prirodnih lepota, zanimljive arhitekture i cistog vazduha... nego zbog LJUDI.

Znaci ako su ti drugarice st8, mislim da ce biti dosta ako ih upoznas sa nekim str8 drugovima, a ako su bi ili les onda ih odvedi u CanCan... :lol: :lol: :smeh:

Zurke, da ne pominjem - selbstverständlich ;)

Kafane, diskoteke, zurke, splavovi.... :cheer: :cheer: :cheer:

Viel spass
Korisnikov avatar
By Mars
Vole da vide najcudnije stvari.

One pored kojih mi ravnodusno prolazimo ili nas mozda cak nerviraju. A njima je to ...wow!

Samo pazi u koji lokal ih vodis i kakav je WC tamo.
Ako boga znas - samo na to pazi, sve drugo je nebitno u poredjenju sa tim...

:sunce: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Strance ne dovoditi u Srbiju zimi, uzasan je smor! Nadam se da ce te posluziti lepo vreme za Uskrs. Ne zivim u Bg-u ali leti cesto imam goste iz inostranstva. Ako dolaze prvi put upozorim sta mogu da ocekuju, saobracaj, infrastruktura, urbanizam nula, ruzno ponasanje (pljuvanje na ulici itd.)...
Ono sto obavezno uradimo:
pecanje/plaza
obilazak manastira, to ume najvise da odusevi
vecere na splavovima
obidjemo vecinu izletista po okolnim brdima (zavisi od vremena)
moj prijatelj spremi riblju corbu na svojoj vikendici na Moravi

U Beogradu je sigurno mnogo lakse, bojandjo i Mars su dali dobre savete
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa ima ta neka turisti?ka ponuda ali zimi ?ete se samo smrzavati a mo?i ?e da vide samo blede kopije onoga što se nalazi u Be?u, Parizu itd. Za kontakt informacije možeš da se obratiš Turisti?koj organizaciji Beograda, oni umeju da budu ljubazni (ne uvek), sve zavisi šta tvoji prijatelji ho?e da vide, da li ih interesuju uopšte Sehenswürdigkeiten ili dolaze da upoznaju ljude, da se odmore, da se oleše od alkohola, da dožive neku avanturu... Manastiri mogu da budu zanimljivi ali put može i da se pretvori u safari po gudurama, ako ne uzmeš organizovan obilazak. Ja bih ih svakako odveo na Dedinje, Cecina ku?a, sav taj Pink, to je nešto što nigde drugde ne?e mo?i da vide, osim možda u državama ?ije se ime završava na -stan. Ruševine su takoðe karakteristi?ne, pa komunisti?ka arhitektura, Novi Beograd, blokovi, Arena... Sve zavisi šta ih interesuje, ali ih svakako pripremi na bahatost, provincijalizam i prljavštinu.

A mislim da se najlepša iskustva mogu doživeti meðu ljudima. Upoznaj ih s prijateljima, familijom eventualno, izlazite što više, neka se prosto lepo provedu. To ih dirne i onda lepo pri?aju o Srbiji.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina ...to je nešto što nigde drugde ne?e mo?i da vide, osim možda u državama ?ije se ime završava na -stan.
:klap: Ima rezona, nisam primetio do sad.

Ja sam ovih dana raspolozen za provod sa strancima u Skadarliji... Da l' sto se meni ide nesto i sto bih da je prolece/leo, verovatno...

:sunce: :snesko: :ledeni:
Korisnikov avatar
By bambola
Originally posted by bojandjo
meni su iskustva sa strancima koji pose?uju bg uvek bila super. valjda vole tu kombinaciju trasha-orijenta-secondhandevrope-socrealizma-i-povremenih-modernisti?kih-bisera, i uvek im se sviða što uvek ima sveta po ulicama. najbolje bi bilo da ih odvedeš na neku tipi?nu ku?nu žurku. ili na pi?e u džkc, ili u manjež ako ta institucija još uvek postoji (nešto su je zatvorili radi kre?enja-šta-li :neznam: ), ako ima neka zanimljiva postavka u msub i onda obavezno na kafu u kafanu 'uš?e' odmah pored, kultno mesto svih bg švalerskih kombinacija. ako su super zainteresovani onda i ku?a cve?a (ljud, što tile ima fancy minimal grob!!!! k'o da ga je pravio donald judd....) ili na avalu, tamo je lepo kod meštrovi?evog spomenika. sve u svemu ima svašta da se vidi, uklju?uju?i i neandertalce!!!
ej da i u zgradu BIGZA ako bude neki party
Stranci nisu problem,meni su cesto dolazili u goste i svi su se odusevljavali gore navedenim,kao i ludovanju po celu noc(iako je radni dan) ili opet Beogradjankama(kad su mi dolazili drugari).
Problem mi je bio skoro,kad sam u gostima imala dva Hrvata,dosli ljudi na dva dana,pomogla sam im da izaberu borce za ultimate fight turnir koji ce se uskoro odrzati u Karlovcu,i sad-izvedem ja njih preko dana na kao najinteresantnija mesta-nista,sve je slicno kao i kod njih,izvedem ih uvece u nekoliko diskoteka(te veceri su bile dobre zurke u Basementu,Sargonu i Andergraundu)-NISTA,nit se odusevise zezanjem,nit devojkama,sve vreme su ponavljali da je sve isto kao i u Zagrebu:nokti:
Bas mi je bezveze bilo kad su odlazili,moj tour je neslavno prosao.Tek kad su otisli palo mi na pamet da sam mogla da ih odvedem na Black Panterse,ali nisam sigurna koliko su ludi za tom muzikom?! Svejedno da sam se bar setila...
Korisnikov avatar
By Pipin
Ma ni po koju cenu nisu hteli priznati da je Beograd bolji od Zagreba :lol:
Korisnikov avatar
By bambola
Moze biti :pop:vs:svetac: hehe...Mislim,nisu oni otisli nesto nezadovoljni i besni(cak stavise bili su prezadovoljni ako nicim,onda kick box turnirom) ali nisu se ni pretrgli od hvale.Tako cu i ja uskoro kad odem u zagreb(volim taj grad ali cu se praviti luda!).
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by bambola
Tako cu i ja uskoro kad odem u zagreb(volim taj grad ali cu se praviti luda!).
:smeh:
By Thomas
Originally posted by SouthSide
Imam jedan problem, a to je da me cesto ovde ljudi mole da ih vodim u Srbiju i da im pokazem, a moram da vam priznam da interesovanje stalno raste, kao svi hoce da dodju da vide itd.
I sada, za Uskrs, koji je ovde krajem marta, pocetkom aprila dolaze dve drugarice a posto i ja dolazim dole, zamolile su me da im pokazem Beograd i preporucim im nesto interesantno za videti.

Gde biste ih vi vodili i sta bi im sve pokazali u Beogradu? Sta mislite, sta bi bilo zanimljivo strancima dole?
I jesi bio u Srbiji? Pricaj. Kakvi su utisci?
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by bambola
Tako cu i ja uskoro kad odem u zagreb(volim taj grad ali cu se praviti luda!).
Nego kako, vrati im istom mjerom.
a kad budeš dolazila javi se i meni :yes: :blush:

A ina?e, evo što sam ja našao na siteu b92 u vezi Beograda

Plan za beg u 10 ta?aka: Beograd

Tekst koji je pred vama objavio je u magazinu New York Metro Richard Byrne, ameri?ki novinar. Poslednjih godina su u?estali tekstovi u zapadnoj štampi koji opisuju Beograd sa manje predrasuda nego ranije, i ovo je jedan od takvih. Ako ste duže vreme odvojeni od ovog grada, ovaj tekst namenjen je upravo vama.

Slika

Iako mu je trebalo da proðe pola prošle decenije da se otrese mraka rata i njegovih sankcija, Beograd je ponovo u stanju da svojim živahnim kontrastima privu?e posetioce. Prirodne lepote ovog grada - zelena brda koja se uzdižu iznad reka Save i Dunava - stoje nasuprot raspadnute socijalisti?ke arhitekture i vladinih zgrada koje su NATO snage precizno izbombardovale. Danju možete da pijuckate kafu i gledate kako starije žene ulaze u pravoslavne kapele prepune tamjana, ili da prošetate po umetni?kim galerijama po kojima se sudaraju samizdat i nadrealizam. Ali kad padne mrak, grad se seli u barove u kojima nema fajronta, a najviše ih je pored Save i u ulici Strahinji?a Bana. Prole?e je savršeno vreme za produženi vikend u gradu u kojem sunce obasjava istorijske parkove i crkve a pospani ljudi se vra?aju posle dugih no?i uz downtempo, dub i house, i jeftino crnogorsko pivo.

1. Da biste iz Amerike došli u Beograd, mora?ete da promenite avion negde u Zapadnoj Evropi. Za $672 možete u ?etvrtak da sednete u avion na aerodromu JFK u Njujorku, pa da u Londonu, Be?u ili Minhenu presednete u avion Austrian Airlinesa, Lufthanze ili srpskog nacionalnog prevoznika JAT-a. Povratak u nedelju.

2. Presko?ite Hyatt ili Intercontinental koji nisu blizu centra i rezervišite sobu u Le Petit Piaf, novom hotelu samo dvadesetak koraka od ?uvene Skadarlije u koja vrvi od barova i restorana. Ultramoderne sobe u Le Piaf neuporedivo su druga?ije od ve?ine ruiniranih balkanskih hotela (011-381-11-303-5252; cena od $180).

3. Provedite jedno popodne u otkrivanju kutaka drevne tvrðave Kalemegdan. Iako je glavna atrakcija pogled na uš?e Savu u Dunav od kojeg zastaje dah, na Kalemegdanu je i jedna umetni?ka galerija, vojni muzej i kafi?i s baštama.

4. Ako se uželite nekonvencionalnih umetni?kih centara i multimedijalnih mikseva politike i punka, tu su REX i Centar za kulturnu dekontaminaciju. (U Centru je nedavno slovena?ka umetnica Tamara ?etkovi? organizovala izložbu na kojoj je crvenu zvezdu komunisti?ke Jugoslavije inkorporisala u savremene prizore.)

5. Rok i dance muzika je trenutno najbolji izvozni proizvod u Srbiji. U starim dobrim danima, na uli?nim kioscima ste mogli da kupite butlege za $2, ali sad su ih panduri zatvorili. Danas ?ete biti bolje sre?e ako u prodavnicama tipa IPS ili Beopolis potražite CD-ove Eyesburna ili Modern Quarteta.

6. U Ku?i cve?a, grobu Maršala Tita (vladara Jugoslavije od 1945 do 1980) ošamuti?e vas koli?ina komunisti?kog ki?a. Ovaj stakleni modernisti?ki mauzolej na vrh brda napravljen je da primi ogroman broj posetilaca. Dvadeset pet godina kasnije, najverovatnije ?ete se u toj prostoriji na?i sami sa klju?nom figurom "hladnog rata".

7. Nekoliko sati pre ve?ere, prošetajte Knez Mihajlovom ulicom, živopisnom peša?kom zonom punom radnji i kafi?a sa otvorenim baštama. To je pravo mesto kad padne mrak. Od uli?nog prodavca kupite jeftinu kesu slanih kokica i predajte se balkanskom korzou, šetajte nogu pred nogu i gledajte u druge prolaznike.

8. Srpska kuhinja puna mesa je centralna stvar u beogradskim restoranima. Beograðani strance naj?eš?e vode u "Da?o", rusti?ni restoran u kojem ?ete se razvaliti od jagnjetine na roštilju i goveðeg gulaša, uz pivo i šljivovicu. Oni koji ho?e da se odmore od dimljenog mesa mogu da pojedu sjajne salate, pice i pastu u Kapricu.

9. Oni koji se setno se?aju pred-Bloomberg rok scene obavezno treba da odu na Akademiju, najpoznatiji rok klub u jugoisto?noj Evropi - vlažan, zadimljen i hiper glasan. Nastupi po?inju posle 10 pm, a ulaz je oko $5.

10. Dva sata je ujutro, a avion vam pole?e za 4 sata? U Bassmentu možete sedeti do sitnih sati uz funk i "nu-jazz", Andergraund pušta uglavnom diskom inficirani house u pe?inskom okruženju u blizini Kalemegdana, a u Pazi Školi možete ?uti najbolje beogradske DJ-eve - ima?ete ?itavih deset sati leta da se naspavate.

Eto,tekst zvu?i super a savjeti su ok :yes:
By Çâðê_DUP
Eh da- stranci.
Na pocetku moram da kazem da
kada pricam sa strancima, proradi
patriotizam u meni, i sve ono sto mi
vrlo realno smeta u Bg/Srbiji, i o
cemu kukam sa "nasima", sve to nestaje
kao dlanom o dlan kada sam sa "njima".
Dakle- kerovi sto seru po parkovima, a
vlasnici ne pokupe govanca (pre 2 godine
Ameri zamalo da su se slikali u Pionirskom
parku pored takvog "sadrzaja"), ah, pa
to je gradska uredba, gde mi namerno to
radimo, zarad fertilizacije.
Metro nemamo radi sankcija (ruku na srce, te
sankcije i bombardovanje su mi extra izgovori;
onda jos opletem po dekadenciji Zapada i gnusnog
kapitalizma, gde ljudi nemaju dusu- to uvek pali
kada ih oblozim domacom Shliwovitz-om.)
Ruta obilazaka otprilike izgleda ovako:
Knez, Skadarlija, Gardos, Kej, Kalis, Hram Sv Save;
zatim setnja po centru, uz obavezno makar 1 rucak
u nekom od onako osrednjih restorana sa zivom
muzikicom- gde se narucuje:
proja, gibanica, meze (mora nekol'ko vrsta sira,
kajmak i suvomesnati proizvodi), rostilj i baklava.
Uvece splavovi. Nema da omane.
Btw- primecujem da pokazuju onako
bolesnjikavo interesovanje za srusene zgrade u
Kneza Milosa (koje namerno nismo hteli da
obnovimo, jer zelimo da one barem jedan period
budu zivi dokaz nepravde koja nam je uradjena-
moje objasnjenje one gomile krsa.)
By жњ
ja sam stranac u beogradu :P

neretko mi se desava da mi se neko obrati na engleskom (tipa od prodavaca ili kelnera) pa onda sva zbunjena i ja poenglezim pa kad slucajno nesto kazem na srpskom (ako imam drustvo), samo me zbunjeno pogledaju i kazu da su mislili da nisam odavde :lood: najcesce mi pripisuju Shvedsko poreklo (ehhhhh kamo srece) a to se i potvrdilo kad su neki pogubljeni stranci kod brankovog mosta pootvarali prozore auta i poceli da mi vicu "Shveden? Shveedeen?" heh jadnici, mislili da sam nji`ova...
By жњ
e da, odgovor...

setnja po kalishu, vecerinka u Skadarliji (ceve i rak`ja), mozes ih odvesti na krstarenje Dunavom (imas one male broditje, voze svaki dan), zatim Avala (pogled je fenomenalan!), Hram Svetog Save, hm steta sto je mart/april pa ne rade splavovi, stranci se zesce loze na to... mozes da ih provozas po dedinju i pokazes Cecinu kucu i ispricas im pricu koja je prati (sto da ne... jedan taxista mi je pricao da stranci traze da vide...) itditd...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Meni su svi trazili da vide sta je poruseno u ratu :nerd: :iskolacen:
pa sam ih vodila u kn milosa
i samo cokcu
smaraci:pms:
By Korisnica
Trazili su Knez i splavove a shta drugo;)
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
V Sloveniji je Beograd vedno bolj priljubljna destinacija. Zlasti krajših izletov (1 - 3 dni).
Najbolj všeč nam je stari mestni del - Center mesta, s starimi ulicami in trgovinami.

Toliko z vidika turista iz tujine :) .
Korisnikov avatar
By spliff
ja tebe brate nich ne razumem. sorry
mozze na engleskom?
Korisnikov avatar
By muzika86
U Sloveniji je Beograd omiljena destinacija. Izleti na 1-3 dana.
Najbolji je nam stari gradski dio- Centar grada/mjesta, sa starima ulicama i trgovinama/prodavnicama.

Toliko od turista iz tudjine.

tako nekako...
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
muzika86: hvala :grin: .

Sljedeči put možda i napišem u srpskom, ako bom znao kako.
Or in english, of course...
Korisnikov avatar
By muzika86
Slobodno piši na slovenačkom, mislim da će te većina razumiti. Ipak je to jedan sličan, južnoslovenski jezik.
:up:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by SloveniaBoy
muzika86: hvala :grin: .

Sljedeči put možda i napišem u srpskom, ako bom znao kako.
Or in english, of course...
Sloveniaboy...lahko pises v slovenscini...in dobrodosel na forumu :cvetduga:
Korisnikov avatar
By M M and I
Prosim :)

In spet, dobrodosel. Lepo da si nas nasel... :party:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!