Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Beograd -- Širom sveta se obeležava Međunarodni dan ponosa. U Srbiji će biti proslavljen postavljanjem zastava duginih boja na zgradi u kojoj je Zaštitnik građana.

Zastava duginih boja biće istaknuta u 9.30 na zgradi u kojoj je kancelarija ombudsmana u Beogradu, a u Novom Sadu će danas biti prikazano nekoliko dokumentarnih filmova o LGBT populaciji.

Medjunarodni dan ponosa LGBT osoba ustanovljen je kao sećanje na dogadjaj poznat kao Stounvolska pobuna, koji se dogodio u noći izmedju 27. i 28. juna 1969. godine u Njujorku, kada su se gej osobe suprotstavile policijskoj raciji.

Stounvolska pobuna, na čiju su godišnjicu u junu 1970. godine održane prve parade ponosa u Njujorku i Los Andjelesu, označava se i kao početak savremenog LGBT pokreta.

U Novom Sadu u letnjem bioskopu Omladinskog centra CK13, a u saradnji sa lezbijskom organizacijom NLO, od 20.00 časova biće prikazan film
"Djia" iz 1998. godine o super modelu Djiji Karandji (Andjelina Džoli) i njenom usponu u manekenskoj karijeri, ljubavi i smrti, kao jedne od prvih žrtava side u SAD.

Takodje, biće prikazan dokumentarac BBC-a "Istorija gej i lezbijki" o položaju LGBT osoba u Velikoj Britaniji, kao i film "Posle Stounvola" (After Stonewall) koji je, kako navode organizatori, istorijska retrospektiva pokreta za LGBT ljudska prava, od njujorške pobune 1969. godine do danas.

link
Korisnikov avatar
By Blady
Kada?
Nesto sada razmisljam, zar vec nije bio dan ponosa..
Majke mi počeli su žestoko da smaraju sa LGBT populacijom. Nisam ni za ni protiv njih, generalno mi je svejedno kakva je nečija seksualna orijentacija, ali ljudi - SMARATE!!! Samo neka okupljanj,akcije,pokreti,parade,tribine itd, a sve to pod nekom maskom učtivosti i želje za nekakvim promenama i isterivanjem prava,a ustvari je i to akresivno nametanje mišljenja, to je isto što i ovi majmuni navijači rade pišući po zidovima,samo manje nasilni i više smorno.
LGBT lutke u vreme Zmajevih dečijih igara su bile čista glupost i preterivanje,dobro je da toga nije bilo.
Gejevi,strejtovi,belci,crnci,hrišćani,muslimani i svi ostali, volite se,mrzite se radite šta god hoćete,ali dosta više smaranja javnosti sa vašom propagandom.
Mogu da se kladim da 80% ljudi uopše ne obraća pažnju na sve ovo, nego ako su vernici, veruju zbog sebe,ako su navijači, navijaju za sebe,ako su gejevi vole isti pol zbog sebe,i niko od njih nema potrebu da to svoje mišljenje navaljuje drugima na vrat.
:pervert:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dobro meso u uniformi, u levom uglu fotke :zastava:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Žena na 2:12, kada joj policajac zabrani prolaz: "..Šta se desilo?!?.." :lol:

Čini mi se da je velika sreća bila u tome što je sve trajalo 10ak minuta, koliko sam uspeo da shvatim. Da je trajalo malo duže, ili da je šetnja bila duža... imali bi vremena da se na brzinu organizuju.

Sve u svemu - nice.
Korisnikov avatar
By bern
ne znam šta bih rekao nakon pročitanog članka :D

:up: za podršku, svakako.
Uvek se neka lujka sa estrade spontano ugradi u ovakve price. Prosli put je to bila Nada Top u tekstu antologijskog naslova u Kuriru: " Podrzava gejeve,zali huligane "2010.godine,gde ne samo da je uspela istovremeno da stane na stranu i gejeva i huligana,vec se,onako uzgred,pozalila i sto drzava nece da joj da nacionalnu penziju. I sve to u jednom clanku. :roll:
Korisnikov avatar
By Blady
Jao Bora Drljaca :pucaodsmeha:
Pa ja umirem, vristim :smeh:

Nego, zasto se ne cuje zvuk na ovom snimku?
Ali svakako ovaj prizor je :radosnice:
Korisnikov avatar
By bern
da, da. BORA DRLJAČA. c'mon :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!