Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Herald
Kada pojedemo hranu ona se za samo nekoliko sati nataloži oko struka, što je mnogo brže nego što se ranije mislilo, kažu naučnici.

Još preciznije, hrani je potrebno tri sata da pređe put od usana do struka i da se tamo nataloži u obliku masti u količini od dve,tri kafene kašičice.

Ako ubrzo opet jedemo, količina nagomilane masti se povećava.

Oni koji posebno uživaju u večeri trebalo bi da obrate najviše pažnje, s obzirom da se masnoća iz obroka koje pojedemo kasno u toku dana, naročito taloži oko struka.

Otkriće da je moguće “ugojiti se za tri sata” protivureči širokom verovanju da je gojenje postepen proces.

Smatralo se da se masnoća iz hrane transportuje iz creva u krv, gde je po potrebi mogu koristiti mišići. Za svaki višak masti smatralo se da se sporo uklanja i da se taloži oko struka, kukova i nogu.

Međutim, stručnjaci sa Oksford univerziteta predlažu jedan složeniji i brži proces. U eksperimentima volonteri su jeli masti koje su se mogle pratiti po telu. Utvrđeno je da im je potrebno oko sat vremena da se “ugnjezde” oko stomaka, a zatim ulaze u krvotok u obliku sitnih kapljica.

Kapljice masti se onda raspoređuju po telu, ali ne zadugo, pre nego šro se “uhvate” i uskladište. “Proces je vrlo brz,” kaže Fredrik Karpe, profesor metaboličke medicine. “Ćelije u tkivu oko struka hvataju kapljice masnoća dok ih krv nosi i ‘pakuje’ u ćelije.”

Samo mala količina masnoće koja nam dolazi iz doručka putuje ovom rutom, ali kada je reč o večeri, polovina masti koju unesemo uveče nađe se uskladištena oko struka. To se dešava zbog hormonalnih promena koje se javljaju kasnije tokom dana i koje olakšavaju pakovanje masti u tom delu tela.

Dobra vest je što je sistem skladišta privremen i deponovana mast se brzo izvlači ili biva mobilizovana kako bi nahranila mišiće. Ali ako jedemo previše, priča je drugačija.

“Ako jedete previše vi ne stižete do faze mobilizacije masti već ste u fazi stalne akumulacije i počećete da se gojite,” kaže profesor Karpe.

link
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
To je zajebato za vas muskarce vise nego za zene.
Ontopic: imam tanak struk, ali siroke bokove, te mislim da se meni ti slasni dorucci skladiste malo nize od struka.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ni malo, skinuo sam sve, Bogu hvala i sad sam suv kao grana, kao što sam i priželjkivao.
Vrlo je to jednostavno - ništa testo, ništa slatkiši, ništa pivo i drugi alkohol, ništa prženo, masno, ništa grickalice, čips i sl. i eto vitkosti i trnkosti.
:yes:
By Kragi
^ Ja sve to jedem/konzumiram i opet nemam stomak. :shmi:

dakle nemam mast ni na stomaku ni nigde drugde :D
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2384590#p2384590]Tungi napisao:[/url]Nemam, nikad nisam imao :sigh:
A vidis da sa godinama 'mrsavost' bude prednost. :D
Sto sam stariji sve cesce dobijam komentare tipa 'blago tebi' dok gledam svoju generaciju kako se iz dana u dan tovi.
(naravno da se moze raditi na tome da se to ne desi)
Ja sam mrsav od kad znam za sebe, cak sam i rodjen sa 2.75 kg, a narocito sam to postao u periodu srednje skole kada sam zbog odbojke naglo dobio na visini, dok masa to nije pratila u istoj meri... i nikada nisam ni zudeo za tim da budem krupniji, tezi i tome sl.
A skoro razmisljam o tome, kako je to nekad bila 'mana' a sve cesce mi se desava da mi je to 'kompliment'.
Korisnikov avatar
By Blady
Imam :yes:
Vec sam skinula 10kg, tako da se smanjio, i hocu jos.
By Kragi
O da, jeste ili bar, često, zna da bude.
Mada, vi mozete misliti sta hocete.
Korisnikov avatar
By bern
to je dio mog seksipila :lepeza:
Korisnikov avatar
By Mage
Nikada nisam imao salo oko stomaka... ili bilo gde drugde. Mislim da to uglavnom dugujem dobrom metabolizmu, a tek onda ishrani i fizickoj aktivnosti. Ako ti je takav metabolizam da si sklon gojenju, vrlo je tesko ostati fit.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa jedno je šta ko smatra seksepilnim, šta je kome prednost (i u kojim situacijama), a nešto sasvim drugo je proporcionalnost. :)

A tek objektivnost.... :alexis:

@Mage Baš tako - metabolizam je suština :)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Deni... par postova iznad...

Ne radi ništa, isto kao i ti... Metabolizam ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Pardon, nisam čitao pažljivo, ako sam uopšte sve i čitao. :krezavi:
Moram samo da naglasim da meni i punačke, debeljuškaste osobe umeju da budu seksi, ako je ta punačkost ravnomerno i svuda raspoređena. Takve buce umeju da budu baš cakane.
Ali ako, kao što je kod mene slučaj, masne naslage imaju naviku da se talože samo na stomaku i iznad guzice, to je onda katastrofa. Ništa gadnije od osobe sa tankim nogama i rukama i stomačinom. :bljak:
Korisnikov avatar
By Blady
^ Samo sam zbog tebe usla na ovu temu :krezavi:
Korisnikov avatar
By Blady
^ da da, i kako resavas taj problem :lol:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Sve mi ide u stomak :(
Katastrofa.
Korisnikov avatar
By mikeli
Da kazem, tj. napisem, sledece:
Bio sam nekad, 'masniji' oko struka, danas sam manje ...
Nije mi to smetalo, nosio sam to, bas kako treba .... Voleo popiti, pojesti ...
U tak'oj sam nekoj sredini (selo), gde se uziva u jedenju i pijenju !

Sad sam, tanji, doveo sam se u red, zbog krvne slike ... pa sam resio da malo vodim racuna ... a da sam i dalje masan oko struka, bolje da ljulja neg' da zulja ..... :srpska:
Korisnikov avatar
By Herald
Probajte da ubodete sebe kaziprstom u stomak. Ja sam masan malo manje od gornje trecine kaziprsta. Al nemojte jako da se ubodete, polako, cim osetite tvrdo stanite( da osetite razliku probajte ubrzano da ubadate i odbadate tj. tapkate). Meri se u sedecem opustenom-pogrbljenom polozaju, udesno ili ulevo tri prsta od pupka (bez malog prsta i palca). Kad naciljate tacku za merenje ne gedajte u nju vec u ekran ili zid. :)

Meri se ujutru pre dorucka. Moze i u drugo vreme ali ga naglasite.
Korisnikov avatar
By *deni*
Samo treba NE ŽDERATI i sve će da bude ok. Nema dijeta tipa MESNI DAN, SLATKI DAN i sl.
Pa onda pretila osoba željno čeka mesni dan ne bi li se do grla nažderala masne krmetine. To su budalaštine kojoj pribegavaju osobe koje formalno idu na dijetu da bi umirile savest, a nemaju jaku volju da zaista smršaju, a vole da žderu i jako su nervozne kad su gladne.
Od toga nema ništa.
U nekim godinama je potrebno trajno promeniti način ishrane, potpuno izbaciti iz jelovnika kvasna testa, kolače, paštete, mekan lebac, čvarke, kobasice, slaninu, pihtije... Vrlo lepo se može živeti bez tih delikatesa.
:yes:
Jedem što, kad i kako želim, redovito vježbam i zadovoljan sam svojim tElom. Mršavac nisam, niti sam ikad želEo bit'.

Što se tiče drugih muškaraca, stomachic mi ne smeta, kao ni velika guzica (pod uvjetom da je čvrsta) kad je sve ostalo masivno i mišićavo.

Gore pomenuti tankonogi i tankoruki sa tifus stomačinama su ogavni, još kad ih vidim na plaži ispalio bih ih u vasionu bez mogućnosti povratka. :ozbiljan:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!