Originally posted by The Greenish
Svi themes na maticnom sajtu su blago receno ocajni. Kada sam pronasao neki autorski sajt sa temama, i srecan uradio download fajla *.jar , ispostavilo se da mi treba neki program koji je velicine preko 3 mB za instalaciju skina....[nije se otvorio theme manager FF-a, vec je pokrenut download manager FF-a]
Teme se kompresuju u jar fajl radi lakseg trasporta preko intereta. Mozes da skines taj jar fajl i da ga "instaliras" dok si off-line, ili mozes dok si online da preuzmes i da instaliras (temu). Meni radi odlicno i u Windowsu i u Linuxu.
Ako hoces da instaliras off-line.
1. Skini .jar fajl teme.
2. Otvori Theme Manager.
3. Prevuci .jar fajl na prozor Theme Manager-a.
4. Resetuj Firefox i izaberi novoinstaliranu temu u Theme Manageru.
Ne mozes bilo koju Temu da instaliras. Instaliraj samo teme za svoju verziju Firefoxa.
Mislim da ti ne treba dodatni program za instaliranje teme, ali, ipak, mozda je to neka specificna tema, pa pogledaj na sajtu da li postoji odeljak: "Porblemi prilikom instalacije". Ja se uglavnom drzim tema sa mozillinog sajta.
Najgore je to sto kada hocu nesto da skinem sa Neta, pokrece se sopstveni download manager FF-a, koji nema opciju za periodicno skidanje fajlova. U IE je postojala opcija da link za download prepozna Download Accelerator Plus, koji odlicno radi posao...Zato moram da otvorim properties za downloadlink i kopiram link, pa da u DAP uradim "Add URL..." - SMOR
Pronadji prosirenje (ekstenziju) Firefoxa koje se zove FlashGot. Meni radi odlicno sa FlashGET-om u Windows-u, u Linuxu jos nisam probao jer koristim 0.9.1 verziju FF-a za koju ne postoji FlashGot.
FlashGot lepo prosledi fajl na skidanje eksternom download manageru. Mislim da je podrzan i DAP, ali nisam siguran. Proveri.
Vec sam zaboravio kako izgleda download manager Firefoxa.
A da... znam... RUZAN JE!
I ekstenzije mozes instalirati offline, tako sto ces prevuci .xpi fajl ekstenzije na prozor FF-a. Prakticno.
Takodje me strasno nervira nedostatak menija koji iskace kada se klikne desnim dugmetom na recimo neku sliku i ako je slicica npr. pri vrhu stranice, meni se nece spustiti nize od cursora [kao kod IE], vec ce ici uvek navise [zapravo ne uvek, vec na oko jednoj trecini sa vrha ga spusta, ali to cesto nije dovoljno rastojanje da se prikaze ceo meni i desi se da ivica prozora/ekrana isece meni].
Ima li neko ideje zasto mi se ovo desava??!!
Iskreno, nisam primetio ovaj bug, ali verujem da ce biti ispravljen u sledecoj verziji. Nisi napisao koju verziju imas, no ako nemas verziju 1.0.0 onda je skini jer je najnovija.
Dobra strana je ta sto postoji sopstvena tabbar - manje guzve na Windowsovom taskbaru, sto brze otvara stranice i sto prilikom vracanja na prethodnu stranicu automatski prikaze ranije vec ucitan sadrzaj...
Opera-like feature... I luv it!
Jos jedna, meni, korisna ekstenzija: UserAgentSwitcher
Neki sajtovi iskljucivo mogu da se pregledaju IE browserom, pomocu ovog "programceta" mozes da podesis da se FF predstavlja kao IE.