Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
Da li ima neko predstavu gde moze da se nadje u Novom Sadu ili Beogradu bigar iliti siga lomljena u komadima koju mogu da potpim u akvarijum!?

Unapred zavaljujem duboko!

Slika
Korisnikov avatar
By *deni*
U svakoj bolje snabdevenoj prodavnici kucnih mezimaca i opreme za iste.
:kosa:
By Sixto
Jao miko moja, imam akvarijum u kome mozemo i ti i ja da se kupamo.
Ne daje mi se 100e na bigar pakovan za pet shop-ove po 500gr.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
A šo mora ta dosadna kamendžuga da ti bude unutra uopšte? Metni nešto modernije :cita:

Je l morski akviš? :love:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Znam bre helsinki, al to uopće nije temma. I ne meću se u njega samo ribiceee... :love:

ont - Je l ti mnogo 100e lomljene sige za 1 m2? Ili, ima i onaj pećinski kamen - puna baštenska kolica kamenja oko 20-30 jura.
By Sixto
Siga ide na dno, nece od nje biti citava dekoracija. Kolica su mi ipak previse, ne zidam kucu! :lol:
Pecinski mi nije dovoljno porozan, jbg.

Glavna dekoracija u pozadini ce biti vestacka stena koju pocinjem da pravim danas ili sutra od stiropora, lepka za plocice i akrilnih boja.

Morski akvarijum jeste skup, ali nije kao stan.
Sad cu da pocnem sa ciklidima, morski kupujem pri preseljenju za Kanadu il vec gde. Ovde je izbor opreme, cene i pre svega usluga i podrska na vulgarno niskom nivou.

Zovem lika i pitam za kanister filter od cirka 100-150-200e, a on kao da sam ga nazvao za orbit zvake od 20 din. Moras mu reci iz usta cupati.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hehehe... pa kod nas ti je sve na takvom nivou... ja sam uglavnom sve nabavljao od preko :)
A.. sixto... kakav ti je? Opiši ga malko deder...

edit: my fav je Kribenzis i Papiga :D a kad jednom vidiš par Helostoma Temmincki prosto ne možeš da im odoliš, believe me... :love:
By Sixto
E da me jebes, sad me potera da ga fotkam u dvoristu. Taman da sidjem da ga napunim vodom da vidim dal pusta igde posto stoji jako dugo, a silikon kontam da propada kad je suv.

Stay tuned. Okacicu za par sati fotku.

Dimenzije 115 X 55 X 45. Odozgo moram napraviti stakleni poklopac na klizanje radi isparavanja i haubu od laminata, mada kontam neki neprovidni leksan da uzmem il tako nesto.

Vidim da su Atman filteri jeftiniji, ljudi ih hvale, i da su kopija Eheim filtera.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ok, im tuned :)

Što se filtera tiče, već par godina nisam u priči, pa ne znam ima li nešto novije, ali se sećam da me nerviralo to što npr. Atman stavlja sunđer na vrhu, ili kraju filtracije, a sunđer treba da je na početku. Kod Eheima je ipak bolje rešeno, ja koristio njega. Nego, ako ti je već toliki, što ne bi napravio top filter? Kad već i onako tek treba da dorađuješ poklopce i krov.. Mnoooogo je bolje, lakše za održavanje i jeftinije.
Opet, ja sam perfekcionista po prirodi, ono - ili extra ili nishta, tako da sve zavisi koliko ti je stalo do tog akvarijuma... 200 litara - jedan TOP, atmanova glava i boli te uwce. Prede kao maca :)

I ajde slikaj ga, da vidimo... :blush:

edit: A pozadina... ne znam gde će ti stajati akviš, ali kad god odem kod jednih prijatelja koji imaju akvarijum u zidu, zablenem se... Kad su ga pravili hteli ovo, ono, onako, ovako, a ja tek kad sam kompletirao moj, skapirao šta crnilo zapravo radi :) i nagovorim ih da ne rade pozadinu, nego da samo stave crnu boju... zvuči neverovatno, ali sa odgovarajućim osvetljenjem to izgleda kao da je akvarijum beskonačan.. :love: just smthng to think about.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2378007#p2378007]Synesthesia napisao:[/url]Ok, im tuned :)

Što se filtera tiče, već par godina nisam u priči, pa ne znam ima li nešto novije, ali se sećam da me nerviralo to što npr. Atman stavlja sunđer na vrhu, ili kraju filtracije, a sunđer treba da je na početku. Kod Eheima je ipak bolje rešeno, ja koristio njega. Nego, ako ti je već toliki, što ne bi napravio top filter? Kad već i onako tek treba da dorađuješ poklopce i krov.. Mnoooogo je bolje, lakše za održavanje i jeftinije.
Opet, ja sam perfekcionista po prirodi, ono - ili extra ili nishta, tako da sve zavisi koliko ti je stalo do tog akvarijuma... 200 litara - jedan TOP, atmanova glava i boli te uwce. Prede kao maca :)

I ajde slikaj ga, da vidimo... :blush:

edit: A pozadina... ne znam gde će ti stajati akviš, ali kad god odem kod jednih prijatelja koji imaju akvarijum u zidu, zablenem se... Kad su ga pravili hteli ovo, ono, onako, ovako, a ja tek kad sam kompletirao moj, skapirao šta crnilo zapravo radi :) i nagovorim ih da ne rade pozadinu, nego da samo stave crnu boju... zvuči neverovatno, ali sa odgovarajućim osvetljenjem to izgleda kao da je akvarijum beskonačan.. :love: just smthng to think about.
Ne znam.
Imamo jako veliku donju dnevnu (zvucim sad kao snob ali ajd) i akvarijum kad je pravljen je trebao da stoji na komodi izmedju trpezarije i sedeceg dela i da u njemu bude samo malo sige i zutih ciklida.
Napravljen je nazalost kraci nego sto je bilo potrebno pa sam odlucio da ovaj stoji uza zid.

Nekako mi se dopadaju te kamenite pozadine. Akvadekor ima fantasticne al klepaju po usima. Vest sam manuelno ( :lol: ) i mislim da bi znao jednako dobru pozadinu da napravim. Cak razmisljam mozda ako me krene da uzimam pare od pozadina.

Razmisljam se samo da li da bude cisto kamenita ili da ima kao komad drveta urastao u nju.

Sto se tice ciklida nesto zutih ce biti, neke crvene sam gledao i neki plavi sa prugama. (imena me mrzi da kopiram, prekopiracu veceras)
Vidim da su ciklidi mahom plavi ali ima fantasticnih.
Jebeno je to sto su forumi potpuno mrtvi, svi satro sve znaju, niko kad trazis savet ne kuca nista pa ce mi biti malo posao da uparim koji s kojima mogu uopste da se drze u akvarijumu.

Mislim da cu se odluciti ipak za neki kanisterski jer dok ja odradim ono sranje oko stakla, pa daj pumpu... vec sam i pozaboravljao gde se sta gurne pa da profunkcionise.
Akvarijum je i demontiran iz razloga sto je jednom po iskljucenju pumpe voda krenula po sistemu spojenih posuda da izlazi napolje kroz pumpu (koliko para toliko muzike) i sjebala mi sve po sobi.

Na haubi ce odozgo biti neonke i plave diode za mesecinu.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hmmmm... pa ja glasam da i drvo štrči - od viška glava ne boli... kad si već tako spretan sa rukama...

Za pumpu, onda, nemoj da se štekaš, bolje uzmi kvalitetniju, jer sve ostalo možeš u hodu.

Što se ciklida tiče, ja sam za mirnije varijante. I ne moraju da budu plavi, i ne moraju da budu samo ciklidi :) -
Kribenzis (šaren, prelep), kao što već rekoh - moj favorit, obavezno u parovima, riba papagaj (narandžasto-žuto-crvenkast) se odlično slaže sa ciklidima, colisa lalia je prelepa/šarena, pogotovo mužjaci, a isto se slažu... i sve su to mirne ribe - u smislu ne fajtuju se, a mingluju... al ajd da vidimo šta si ti to već pikirao ;)
By Sixto
Ma ciklidi ce biti svakako, videcu sta i koji jos. Okacim neka imena veceras.

Sad mi posla prilicno poznat lik koji ima svoj nalog na youtube da bi kanisterski bio ok, ali je prelivni najbolja solucija.

http://www.youtube.com/user/uarujoey?feature=g-all-u" target="_blank

To mi znaci posao, lepljenje, jebada. Ne znam ni kako de sta ide. Valjda vazdusna pumpa u cev za odvod friske vode u akvarijum... grrr, moram semu naci.
By Sixto
Drvo da strci je ok, al ciklici zive u tim kamenitim ambijentima. Ne znam kako bi to ispalo. Mislim ispalo bi ok al onda nije Malawi ciklid biotop.

Vidis ovo mi je super npr!

Slika
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ahaaa, pa ako hoćeš Malawi ciklid biotop, kao što reče, onda je to ok :D

Ja lično ne volim minimalizam, ni u kom smislu :), ali ako hoćeš tako nešto, kao na slici, onda nemoj nikakvo drveće, i koristi krupnije kamenje/ploče, ako ćeš ga ubacivati na pozadinu.

I tri vrste ribica max, ako hoces ovaj impression kao na sliKi :D

Izgleda mi cool, za "minimalistički" akvariš :D

Ovaj link je cool, pogledam kasnije, a to je ono što ti kažem - top filter :)
Da, pumpa ide na kraju, vraća čistu vodu nazad u akvarijum.. Nisam nikad pravio, ali nađem šemu pa linkujem ili nešto sl. ako se ipak odlučiš :)
By Sixto
Morao bi jos da vidim sa jednim likom koji uzgaja ciklide u ns da se posavetujem oko filtera, al najverovatnije onda da ce biti stakleni spoljni.
By Sixto
Ode sto evra ko iz picke!

Napunim ga i skontam da se od tankog stakla pod teretom vode akvarijum deformise.
Jebem ti stakloresce i posao koji ne rade kako valja. Ko me jebe kad sam bio mlad i zelen. Uzeo mi pare nije ni trepno!

Slika
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Pa šta je bilo na kraju? Msm, je l' pušta? :D Dobar je akviš, veliki ti je, ima meeesta za extra pozadinu :shmi:
By Sixto
Ne pusta ali ce da ide nazad u garazu i ceka neko mrescenje il tako nesto.

S obzirom da necu da se zajebavam sa tim sranjima i ponovnim lepljenjem uradicu nov 120X55X50 i u okviru njega napraviti prelivni filter pozadi tako da ce preko njega da dodje pozadina.

Razmisljao sam i dok ja to polupam, dok sredim, odnesem, muke tantalove.

S obzirom da pravim nov kanda necu moci da se castim kanister filterom vec prelivnim za koju u principu kazu da je bolji a mnogo jeftiniji.

A tako sam bacio oko na jednog Atmana. Shit!
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Mmm, pa oke, treba često i takav "priručni." Hehe, zjbi Atmana, imaćeš extra akviš ovako! ;) I naravno, nemoj da te ganjamo za fotke, nego čim bude daaaj... :shmi:
By Sixto
Zvao danas radnje, obilazio, kanda za akvarijum pucam 150 jura! :D
By Sixto
Gotov, al da ja donesem taj spepcijalni belgijski silikon za velike litraze akvarijuma, oni ce za uzvrat po dnu metnuti ojacanja.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
150 jura + tvoj silicone? A da praviš sam? Kakva su to ojačanja, wtf? Armirano staklo za dno? I, je l to "gotov2 znači i poklopac i krov i TOP filter u fullu?
By Sixto
Hahahaha, 330lit ne moze za te pare u fulu!

Ovo je samo akvarijum sa filterom unutra na zadnjoj strani. Poklopac je sranje od 4-6mm koji se metne posle u zavisnosti od tog kako i gde treba da dodje hauba.
Nju cu da pravim sam od neke plasticne ploce tipa leksan i sl. u nekoj tamno plavoj, bordo ili crnoj boji.

Ojacanje se stavi u vidu traka stakla sirine 8-10cm s unutrasnje strane duz spoja dna i obe duze strane. Mozda i gore moze da se stavi jedan poprecni komad ali nema potrebe najverovatnije.

Poklopac je protiv isparavanja. U haubu sa zadnje strane ce da dodju kuleri jedan il dva da hlade akvarijum i odnose visak vlage. Svetlo tek moram da vidim kakvo i sta, ali znam da ce led diode da dva sata uvece imitiraju mesecinu.

Silikon je nekih 800din.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!