Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Slika

Udruzenje Penetratora Srbije :mljac::wundy:
Korisnikov avatar
By Blady
I ja sam videla tu foru sa Leyu.. a vidim da je i Srbljanovicka nesto pisala sa nju.. cini mi se da sam tako nesto videla...
Korisnikov avatar
By IriS
leya keller je biljana srbljanović
Korisnikov avatar
By blenta
od svih nevazecih listica 24% su staring pisha
a pazi sad 25% ivan ivanovic :povraca:
Korisnikov avatar
By mikeli
Ja video na fejsu, poprilican broj fotki, za ove, one, ...
Ali niko da se seti naseg milog a dragog, gdina Chaka Norisa ... Citah, Betmen, Swarcneger, M.Canic ... itd ..
Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cena pasulja, ribe, brašna, stanarine, cipela, lekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena deca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.

Bertold Brecht
By Glasnik
^
Yeah...
Izneo ja nešto slično, samo blaže, pre neko veče.
Nekima se dopalo, a nekima i ne.
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379078#p2379078]Wilhelmina napisao:[/url]Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cena pasulja, ribe, brašna, stanarine, cipela, lekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena deca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.
Bertold Brecht
:odlicno:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379078#p2379078]Wilhelmina napisao:[/url]Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cena pasulja, ribe, brašna, stanarine, cipela, lekova, zavise od političkih odluka. Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena deca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.

Bertold Brecht

"Ako je meni ovaj politički sistem, ova politička ponuda, sveukupno gadna, ako sam uverena da svi ovi što su danas bili ponuđeni na glasačkim listićima ništa dobro doneti neće, onda je i moje pravo da to iskažem."

'demokratija 101' by olga_diktator

..

lm, ovo nije 'politicka nepismenost'. naprotiv.
u ovom trenutku u srbiji, ovo je veoma jasan politicki stav. licno se nadam - na korak do paljenja skupstine. al videcemo jos za to.

..

nego, cujem da je u bg-u bilo oko 6 ili 7% 'belih' listica.
Korisnikov avatar
By smaug

Bertold Brecht
Kakve ovo veze ima sa belim listicima?
Ili sa neizlaskom na izbore?

:neznam:

Mozda je Wilhelmina htela nesto drugo da kaze?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da ne budem pogresno tumacena, i ja sam ponistila listic na kome jednostavno nisam znala sta da zaokruzim, jer su se na njemu nalazila imena ljudi ispred stranaka, za koje mi nije jasno kako su kandidovani (vecinski deo pokrajinskog parlamenta).
Elem, ako ostanemo na belim listicima i crtanju kurceva po njima, to cemo i dobiti. Bele listice niko ne uzima u obzir, kolac vlasti dele samo oni vazeci. Stavise, takvi beli najvise idu na ruku strankama koje osvajaju najvise glasova, jer procentualno ugrozavaju one koji se bore za cenzus. Ne osporavam da to jeste stav, ali samo taj papir nije cilj niti kraj borbe za nesto bolje u nasim zivotima. Tako shvaceno, to je prepustanje odluke nekom drugom.
Da li danasnja Srbija ima motivaciju i ideju kako da ponudi nesto sto vec nemamo? Mislim da ne. Jedina novina koju smo culi je fasisoidni narodni pokret Dveri, a i oni nude manicno pravoslavlje uz rusofiliju. Revolucija ne zvuci kao losa ideja, ali smo izgleda skupa operisani od akcije i zelje za istom. Sto nam i rezultati potvrdjuju, dakako.
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379272#p2379272]Wilhelmina napisao:[/url]Da ne budem pogresno tumacena, i ja sam ponistila listic na kome jednostavno nisam znala sta da zaokruzim, jer su se na njemu nalazila imena ljudi ispred stranaka, za koje mi nije jasno kako su kandidovani (vecinski deo pokrajinskog parlamenta).
Elem, ako ostanemo na belim listicima i crtanju kurceva po njima, to cemo i dobiti. Bele listice niko ne uzima u obzir, kolac vlasti dele samo oni vazeci. Stavise, takvi beli najvise idu na ruku strankama koje osvajaju najvise glasova, jer procentualno ugrozavaju one koji se bore za cenzus. Ne osporavam da to jeste stav, ali samo taj papir nije cilj niti kraj borbe za nesto bolje u nasim zivotima. Tako shvaceno, to je prepustanje odluke nekom drugom.
Da li danasnja Srbija ima motivaciju i ideju kako da ponudi nesto sto vec nemamo? Mislim da ne. Jedina novina koju smo culi je fasisoidni narodni pokret Dveri, a i oni nude manicno pravoslavlje uz rusofiliju. Revolucija ne zvuci kao losa ideja, ali smo izgleda skupa operisani od akcije i zelje za istom. Sto nam i rezultati potvrdjuju, dakako.
:odlicno:
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379272#p2379272]Wilhelmina napisao:[/url]
1. Elem, ako ostanemo na belim listicima i crtanju kurceva po njima, to cemo i dobiti.
2. Bele listice niko ne uzima u obzir, kolac vlasti dele samo oni vazeci.
3. Stavise, takvi beli najvise idu na ruku strankama koje osvajaju najvise glasova, jer procentualno ugrozavaju one koji se bore za cenzus.
4. Ne osporavam da to jeste stav, ali samo taj papir nije cilj niti kraj borbe za nesto bolje u nasim zivotima.
5. Tako shvaceno, to je prepustanje odluke nekom drugom.
6. Da li danasnja Srbija ima motivaciju i ideju kako da ponudi nesto sto vec nemamo? Mislim da ne. Jedina novina koju smo culi je fasisoidni narodni pokret Dveri, a i oni nude manicno pravoslavlje uz rusofiliju. Revolucija ne zvuci kao losa ideja, ali smo izgleda skupa operisani od akcije i zelje za istom. Sto nam i rezultati potvrdjuju, dakako.

1. d'izvines, to dobijamo i bez belih listica. ali zaista ne znam ko bi od svih ovih goveda bio neki kurac koji je manje kurac od nacrtanog kurca.

2. trenutno. al zamisli da je izaslo svih 45% ljudi koji su shvatili ova goveda i da su svi glasali za kremenka. pa to bi vec imalo malo vecu poruku, jel. i uzelo bi se u obzir. a 45% ljudi nije glasalo, jel, tako da se i dalje nadam onom paljenju skupstine.

3. a jbg. nekome moraju. stvarno irelevantno, u poltickom sistemu kakav je danas - jer jebe mi se i za male i za velike stranke.
mada su neki bas zbog toga i izasli da precrtaju.

4. niti je iko to rekao.

5. jok. to je vrlo jasna odluka i shvatanje da realnog izbora trenutno nema. koje bre odluke? mislim, hvala sto si me nasmejala, i osvezavajuce je videti toliko optimizma.
a da se ja licno igram ajn cvaj draj igrice medj svim istim govedima - jok.

6. ima. ja. piratska partija. i hiljadu nekih drugih ljudi je pocelo da se organizuje, inace.
a revolucija....ja se nadam da gresis. plasim se da ne gresis, doduse.
al sva ta organizovanja pomalo ulivaju nadu.

..

lm, sto se tice one 'odgovornsti' i 'nemas pravo se bunis' etc - da kazem ja vama nesto.

vi koji ste glasali ste dali ovoj vladi koliki - toliki legitimitet.
pa makar i najjaca stranka uzela samo 25% od ukupno 55% izaslih.

..

ma za koga glasalii - a posebno oni od vas koji su glasali za one koji ce formirati vladu.

vi nemate pravo se bunite.

..

a da kritikujete.... imate pravo. aj javite kako je pa to proslo, kad iskritikujete.
Korisnikov avatar
By smaug
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379272#p2379272]Wilhelmina napisao:[/url]Da ne budem pogresno tumacena, i ja sam ponistila listic na kome jednostavno nisam znala sta da zaokruzim, jer su se na njemu nalazila imena ljudi ispred stranaka, za koje mi nije jasno kako su kandidovani (vecinski deo pokrajinskog parlamenta).
Ne slazem se sa tvojim vidjenjem uloge belih listica (i crtanja po njima). Pogotovo sto kazes da ti jasno da je to stav. Dakle nije lenjost, neobavestenost...itd.
A narocito mi nije jasno zasto se ne slazes sa njima ako kazes da si i ti svoj ponistila jer ti nije bilo jasno kako se neko kandidovao. Ne znam da li pri tome milsils da je u pitanju neka teska prevara ili samo (tebi) nije jasno. Ako je prvo onda je razlog tvog neglasanja i razlog postojanj belih listica vrlo slican ako ne i potpuno isti, bar u jednom delu.

A imam i drugacija vidjenja sprocu ostalih pitanja i dilema koje si pokrenula. :)

Ali mogu li da predlozim da sacekamo konacne rezultate izbora i ako moze i rezultate drugog kruga predsednickiih? Jer bih da se malo pozabavim matematikom i statistikom i politikom i ako hoces i sa sta bi bilo kad bi bilo, sta je bilo a sta moz' se desi.

Da onda mozemo da podvucemo crtu pa da se dalje igramo.

Deal?
By Glasnik
(Možda je do mene, al nisam pre primećivao da svejedno ovoliko psuje dok piše. :wow: )
Korisnikov avatar
By *deni*
Ovo sve je dokaz koliko je narod ocajan i nemocan, pa moze jedino da sara po glasackim listicima. Jedina uteha za obespravljene i ugnjetavane je mogucnost da ce ponovo doci do neke krvave revolucije i da potomci danasnjih lopurdi i hohstaplera u nekim buducim pokolenjima nece biti u prilici da uzivaju u imovini,koju su njihovi dedovi i ocevi oteli i pokrali. Ne postoji kod nas valjan nacin da se stoka prizove u pamet i natera na skrupulozno ponasanje. Samo sila uz reke krvi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379339#p2379339]smaug napisao: A narocito mi nije jasno zasto se ne slazes sa njima ako kazes da si i ti svoj ponistila jer ti nije bilo jasno kako se neko kandidovao. Ne znam da li pri tome milsils da je u pitanju neka teska prevara ili samo (tebi) nije jasno. Ako je prvo onda je razlog tvog neglasanja i razlog postojanj belih listica vrlo slican ako ne i potpuno isti, bar u jednom delu.
Nije prevara nego je davanje legitimiteta ljudima za koje niko u tim izbornim jedinicama niti zna niti poznaje. Otkud ja znam ko je Kurta Murta i zasto bih glasala za njega da me predstavlja u pokrajinskom parlamentu? Shvatam da je taj deo parlamenta namenjen istaknutim clanovima zajednica, ali na listi nisam nasla nikoga koga makar povrsno znam, te je ponistavanje jedina opcija, obzirom da sam vec izasla na izborno mesto. Al ja recimo znam da nisam postigla nista ponistavanjem, jer Kurta iz vladajuce stranke garantovano prolazi, jer drugi ljudi ne posmatraju situaciju iz moje perspektive i glasaju po partijskoj duznosti (iza svakog kandidata pise koja ga stranka predlaze) ili po inerciji. E, kad ubedim ljude da to ne rade, ja cu i vama javiti recept.
Korisnikov avatar
By deran
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2379341#p2379341]*deni* napisao:[/url]Ovo sve je dokaz koliko je narod ocajan i nemocan, pa moze jedino da sara po glasackim listicima. Jedina uteha za obespravljene i ugnjetavane je mogucnost da ce ponovo doci do neke krvave revolucije i da potomci danasnjih lopurdi i hohstaplera u nekim buducim pokolenjima nece biti u prilici da uzivaju u imovini,koju su njihovi dedovi i ocevi oteli i pokrali. Ne postoji kod nas valjan nacin da se stoka prizove u pamet i natera na skrupulozno ponasanje. Samo sila uz reke krvi.

nisam svetski putnik,ali nekako imam utisak da je tako širom planete... :shrug:
Korisnikov avatar
By smaug
Obecala sam da cu da statisticarim, i hocu.
Ali ovako,entre nous, u moru samoproklamovanih pobednika ovih izbora mislim da su beli listici i apstinenti jedini koji mirno, bez grize savesti mogu da kazu da zaista jesu pobednici.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
ukradose mi fotoaparat na fetish zurci

ali moj je zaprav vrlo uljudan: Ja nemam za koga da glasam (srpska cirilica)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!