Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Drage moje i dragi moji,

kako se april bliži kraju, a ja sam sve bliže danu kada treba da režiram svoj prvi film, zamolio bih one koji su zainteresovani da mi pomognu ako mogu. Ne bih iznosio sinopsis u celosti, ali evo o čemu se radi. Kroz film pratimo mušku osobu koja želi da izvrši promenu pola (m2f), a pri tome je prethodno dobila dete i živi sa suprugom, koja ga uprkos svemu podržava u toj odluci. Problem su, naravno, sredina, kao i tašta koja ne može da razume ćerkinu žrtvu, i koja je rešena da je nagovori da se razvede i spasi njihovo dete. Supruga se odlučuje da podrži svog supruga i pomogne mu da na kraju postane ono što želi-žena.

Poenta je prikaz Srbije kao izrazito homofobične sredine, a u kojoj, vrlo zanimljivo, svake godine ima toliko operacija promene pola, i to ne samo zbog povoljnih cena (u poređenju npr. sa Amerikom).

Za potrebe snimanja filma je kontaktiran dr Miroslav Đorđević, a trenutno sam u fazi sređivanja finalne verzije scenarija, kao i odabira glumaca. Film bi trebalo da se snima, ili krajem maja/početkom juna, ili u prvoj nedelji jula.

Ono što bih zamolio sve raspoložene forumaše jeste da mi pomognu oko informacija vezanih za m2f tranziciju, jer bih voleo da film što vernije prikaže taj proces u našoj zemlji.

Osim što mi je bitan kao rediteljski prvenac, planiram da šaljem film na mnoge festivale, a između stalog služiće mi i kao rad koji prilažem pri apliciranju na master studije na nekoliko univerziteta u SAD s jeseni.

Opredelio sam se da glavnu mušku ulogu glumi žena, koja je u filmu već u poodmaklom stadijumu tranzicije. Primer za ovaj "izazov" mi je bio film "Transamerica".

Ukoliko je neko zainteresovan da mi pomogne, može da piše na u2u. Iza filma će stajati FDU, kao i jedna producentska kuća koju trenutno ne bih otkrivao. U pitanju je, naravno, kratkometražni igrani film u trajanju do 25 minuta.

Hvala puno!
By Glasnik
Ne mogu pomoći nikako sem ovim:

To je kratka priča o bračnom paru u kome je muž izvršio tranziciju i postao žena. I dalje su zajedno i volU se. :love:

Ako ništa, ako malo inspiracije za delo. ;)
Korisnikov avatar
By deran
to će tebati da bude remek delo,ako cela priča stane u 25 minuta...
Korisnikov avatar
By V25
U 25-ominutnu formu su stajale i kompleksnije priče. Valjda si shvatio da je reč o segmentu priče i da će se nekim
drugim izražajnim sredstvima nadomestiti kratkoća. Uostalom, niko me ne tera da traje 25 minuta, ali bih zamolio forumaše da se ostave podjebavanja. Pošto je meni iz toliko razloga ovaj film bitan, ne vidim
u čemu je gušt zajebavati nekoga. Osim, ako naravno, nije reč o konstruktivnoj kritici. Hvala!
Korisnikov avatar
By V25
@ Glasnik-

Hvala ti! Ovaj klip je kratak, ali upravo pokazuje ono što ja pokušavam da uradim sa filmom. To je neka
načelna ideja, ali me očekuje još istraživanja. Elem, hvala još jednom puno!
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
:up: za ideju

jaooo, nisam sigurna da li sam gledala na netu ili bas na rts-u reportazu/dokumentarac o transrodnim osobama.. mislim da je bilo bas u to vreme kada je pocelo o operacijama promene pola da se intenzivnije prica i znam da sam tu prvi put cula da ce cerka od Ser doci u Srbiju..

mozda ti ovo pomogne
http://www.b92.net/video/videos.php?nav ... _id=499374" target="_blank

mada sam sigurna da imas vec taj neki materijal sa neta, srecno u svakom slucaju :)
Korisnikov avatar
By blenta
jako pazi da se cela prica ne svede na povrsno radjenje neceg
samo da bi se se radilo nesto sto nije u srbiji odradjeno
ako znas na sta mislim

a najbolji info bi imala forumasica koja je pre imala nick, ili slicno
ne znam koji joj je sad nick ali je ima na fejsu
pa zamoli za razgovor

edit: i mislim da bi trbeao da potrazis trans osobe u srbiji i zamolis za intervju
na koji ces dobro da se spermis u smislu sta treba da pitas i zasto
i da probas da isfiltriras osobe koje su u situaciji koju opisujes

umesto sto ces gledati klipove na jutjubu kako je to u americi ili gde god
Korisnikov avatar
By V25
@ Sanja-pogledaću, hvala ti :)

@ Blenta-

Upravo to i želim da izbegnem, da se film na kraju ne svede na to- "U Srbiji nije rađen i slično". Slažem
se da bi mi najkorisnije bilo da, ako uspem, porazgovaram sa nekime(a) ko je kod nas prošao ili pak prolazi kroz taj proces. Jeste 20-30 minuta nezahvalna forma, ali je itekako moguće postići željeni efekat, ako se sve liši patetike, i naravno prikaže realistično, gde scenario mora biti dobar. Dobro je što imam još dvoje dramaturga koji će mi pomoći oko "pakovanja" priče. Mislim da znam ko je, i pokušaću da stupim u kontakt. No, ni ostalo, ako uvide da mogu i žele da pomognu su dobrodošli :)

I hvala ti puno :)
By Glasnik
@blenta>
Slažem se da je najbolje uživo razgovarati s osobama koje kod nas to prolaze, ali se ne mogu zanemariti niti ovakvi videi. Pa bili oni napravljeni u SAD ili gde god na svetu. Pa valjda nije samo Amerikankama sklono da ostanu uz partnera i nakon što izvrši tranziciju u partnerku? Priča je univerzalna, a kako se poklapa s ovim što Viktor želi, dobro je pa čak i neke detalje iskopirati jer sve je to život. A što život napiše...
Korisnikov avatar
By V25
@Hlaefdige -

Mislim da govorimo o istoj osobi, već sam je kontaktirao :) Nadam se da ćemo se videti, i ako je, kao što kažeš, njena priča slična ovome što pišem i planiram da snimim, to bi bilo od velike pomoći :)
Korisnikov avatar
By deran
nisam podjebavao,mislio sam kako sam napisao...

ne znam šta će voditi priču-da li će akcenat biti na samoj transformaciji,ili porodičnoj "drami",ali svakako će biti teško...

što se pak scenarija tiče,ja ne bih stavio taštu,već samu majku koja je protiv i ne razume...
Korisnikov avatar
By V25
Šteta. Ali zahvalan sam joj u svakom slučaju :) Kao i tebi :)
Viktore, ja ti jedino mogu pomoći predlogom da pomoću urednika sa Prve stupiš u kontakt sa Brankicom. Kao što vidiš iz klipa, Brankica je završila proces transformacije i sada je srećna. Sa ovih je krajeva i mislim da ti može mnogo pomoći. Nadam se da ti ovo nešto znači.
Korisnikov avatar
By constantine
^ obicno pratim ekskluziv ali ovo nisma gledao.
edit: viktore ako hoces da je snimis spremi 500 maraka
Korisnikov avatar
By V25
Ne, ne, u pitanju je igrani a ne dokumentarni film. Imam već glavnu glumicu na umu :) No, hvala svima
na dugestijama i pomoći :) Bilo bi lepo kada bi se javio neko sa foruma ko je prošao ili prolazi kroz m2f tranziciju :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!