Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Vernost i ljubav idu pod ruku neko vreme, kasnije diđe ili do racionalizacije emotivnog odnosa uz velika odricanja, ili prepuštanje inatinktima i strastima. Najčešće kobno po vezu, neverstvo nije najstrašnije što se može dogoditi. Izdati nekoga psihički je teži vid prevare nego telesni. Svom dečku bih uvek oprostio neverstvo jer znam da me voli i poštuje, kao i ja njega. Ne očekujem isto od njega, mislim da je bolji i kvalitetniji čovek od mene. Opet, u tim sam godinama kada mogu da biram- napraviti glupost ili
ne? Večna dilema, ali sam je rešio.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ znaci po tebi je svaka veza osudjena na propast?
Korisnikov avatar
By V25
U suštini da, samo je pitanje vremena. Ne bih baš rekao propast, ali uvek dođe do razmimoilaženja. Kad tad. No, ne treba se time opterećivati, treba uživati dok traje i dok je odnos kvalitetan:) Nisam pesimista, ali racionalno glwdam na ljubav, koliko je to moguće.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370666#p2370666]barni011 napisao:[/url]i opet to ruganje
zbog toga i razmisljam da odem sa foruma
to je losa osobina koju ocigledno ja budim u vama
Nista manje mi se nisi rugao povrsnim stavom o homoseksualnosti na koji sam ti skrenuo paznju.
Prvi si poceo. :D

Iz najbolje namere savetujem da razmislis da li ti nekoga vredjas i omalovazavas svojim stavom pa onda ...
Mada kontam da ces reci NE, ali aj'

Dosta offovanja :)
By Kragi
E, najiskrenije, ako do sad nisi shvatio sve ono sto ti drugi pricaju omda stvarno ne mogu ni ja da ti objasnim.
I nije to fora da te omalovazim, koliko mi je jasno, citajuci te, da su nam polazne tacke i osnovi svakog stava, udaljeni bar po deset kilometara.
Naprosto su teorije od kojih polazis i nacin na koji dozivljavas svet oko sebe meni jako strani. Pocev od boga i sotone pa do teorija da si uvek zrtva ovde.
Dzaba ja tebi pricam da povrsan stav o homosexualnoj orijentaciji koji imas degradira i mene kao homosexualca (konkretno ova tema), ti ces na kraju opet reci da ne razumes sta je problem. :smeh:
I tako u krug :)
Ne znam niti jedan lezbijski par koji je dogurao do preko 5 godina veze, ali zato znam tri pederska koji su u monogamnoj vezi - jedan 10 godina, a druga dva po 5 godina.

Ne donosim nikakve krucijalne zaključke budući da ne bih niti za jedan str8 par koji znam stavila ruku u vatru da jedan od partnera ne bi prevario drugog kad bi mu/joj se za to pružila prilika. Naravno, to se vjerojatno nikad neće saznati jer tu su djeca i zajednička imovina.

So, rekla bih da su (dugoročna) ljubav i vjernost generalno rijetka pojava neovisno o seksualnoj orijentaciji.
Korisnikov avatar
By gossip
milion puta mi se desilo da sam nacuo kolege/koleginice kako pricaju da su prevarili/le muza/zenu...i svaki put bi mi se prevrnuo zeludac...vecina tih veza su dugogodisnji brakovi sa decom i takve prevare su mi gore nego bilo koja prevara u gay svetu...prevare ima svuda nevezano za orijentaciju....retke su osobe koje su verne...
Ne verujem da su gay veze po mnogo cemu drugacije od str8 veza, pogotovo sto se tice vernosti. Human nature is human nature. Medjutim, gay veze imaju jos jedan dodatni problem sa kojim moraju da se nose - naime homofobija. Pravo je cudo da jedna veza moze da opstane pored svog tog skrivanja, "diskrecije", lazi etc. Sva ta neiskrenost, strah, i obmane sa kojima velika vecina gay ljudi zivi je smrtna presuda za jednu uspesnu vezu koja zahteva iskrenost, otvorenost, i komunikaciju izmedju ostalog.
Korisnikov avatar
By *deni*
^
Jeste. :)
A i ja sam digao ruke više od pokušaja da razgovorom dođem do nekog stabilnog odnosa, ili kako vi to kažete - veze.
Ti mu nešto pričaš, a on te gleda belo i Bog otac samo zna gde mu za to vreme misli blude i šta mu se mota po šupljoj glavi, dok ti samo za džabe tupiš zube pričajući.
Nimalo se ne slažem sa Viktorovim stavom sa početka ove stranice gdje kaže da je svaka veza osuđena na propast samo je pitanje vremena. To mi liči na nekakvo licemejerno opravdanje svojih ili tuđih postupaka.

Moje mišljenje je da su poenta svega ljudska priroda i karakter. Skoro svako može da voli ali vjernost je samo i jedino odlika KARAKTERA.

Pojam karaktera se pojavljuje u okviru mnogih teorija ličnosti, bilo kao osnovni ili prateći pojam u objašnjenju individualnog reagovanja pojedinca. Podrazumeva se da je karakter spoj različitih osobina nekog pojedinca koji daje celovitu sliku te osobe, ali ono oko čega se različiti teoretičari ne slažu jeste koje vrste osobina se smatraju karakternim osobinama. Karakter se često izjednačava sa ličnošću u celini, pa se sa tim terminom koristi naizmenično, ali može da predstavlja i uži pojam, pa kao takav najčešće označava osobeni sklop pretežno socijalnih aspekata u strukturi ličnosti, motivacionih, moralnih ili konativnih. Nekada se ovaj pojam upotrebljava u još užem značenju, kao spremnost čoveka da se ponaša u skladu sa moralnim normama. (“Dobar ili loš” karakter u svakodnevnom značenju se prevodi kao moralan ili nemoralan čovek). Psihoanalitičar Vilhelm Rajh podrazumeva pod karakterom naviknute načine odnošenja organizma prema unutrašnjem i spoljašnjem svetu. To je tipičan način na koji osoba opaža i doživljava unutrašnju i spoljašnju stvarnost, načina na koji reaguje na nju, na koji se brani od te stvarnosti, izlazi na kraj sa problemim života...
Korisnikov avatar
By Marizza
Biti u posvećenoj i monogamnoj vezi nema nikakve veze sa tim da li se radi o gej ili strejt vezi već od ljudi koji tu vezu čine. U principu ljudi varaju i u jednim i u drugim vezama samo što mi se čini da se u gej "svetu" (koji ne volim tako da zovem jer svet vidim kao jedan ali ne znam kako drugačije da objasnim i formulišem rečenicu a da me razumete) mnogo više to čini javno, te nije tabu tema kao što je to slučaj u strejt "svetu" pa na vest "E ovaj/ova je sinoć bila sa jednim/jednom a danas je sa nekim drugim/drugom" i nije nešto čudno niti tu osobu osuđujemo mnogo zbog toga dok bi da se radi o strejt osobi ona verovatno bila prozvana za laku. Mada možda nije ni do toga već činjenica da mnogi ljudi koji su gej misle da samo zato što su gej mogu da se ponašaju kako žele i da ih boli dupe za druge i tuđa osećanja jer eto.. ko je mislio o njihovim kada je to bilo potrebno..
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kako možete očekivati da čovek bude zadovoljan onim što ima, partnerom ili bilo čim drugim, kada je moderna kultura Zapada okrenuta ka stalnoj potrazi za novim, boljim, većim, drugačijim...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kultura koju gutaš svaki dan bio deo Zapada ili ne... kao što tvoj avatar dokazuje, nikakve...

Govoriti o čovekovoj prirodi van određenog kulturnog konteksta, znači izjednačavati ga sa životinjama... a različite vrste pokazuju da životinje mogu biti monogamne ili ne. Ne znam gde spadaju primati tu, da bih mogao sa većom sigurnošću da procenim šta bi bilo da je čovek ostao na tom stadijumu razvoja. Kako to nije slučaj, a čovek je pod uticajem niza faktora (ne samo bioloških), pojednostavljivanje "prirode" čoveka mi se ne čini korisnim za objašnjavanje bilo čega.
Nevernost mi nikada nece biti jasna, u bilo kom svetu...
Mogu da shvatim ako recimo jedna osoba uskracuje ovoj drugoj nesto, nesto bitno, pa onda ona to sto joj fali trazi negde drugde.
Ali ako se neko predaje potpuno toj drugoj osobi, i fizicki, i emocionalno i psihicki, ako joj nista ne uskracuje, ako se trudi maksimalono da ta osoba bude srecna i zadovoljna, i da joj nista ne zafali ni u jednom trenutku, a onda ta osoba opet nije zadovoljna i trazi nekog drugog, takvi ljudi mi nikada nece biti jasni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2529462#p2529462]Ding_Dong napisao:[/url]Nevernost mi nikada nece biti jasna, u bilo kom svetu...
Mogu da shvatim ako recimo jedna osoba uskracuje ovoj drugoj nesto, nesto bitno, pa onda ona to sto joj fali trazi negde drugde.
Ali ako se neko predaje potpuno toj drugoj osobi, i fizicki, i emocionalno i psihicki, ako joj nista ne uskracuje, ako se trudi maksimalono da ta osoba bude srecna i zadovoljna, i da joj nista ne zafali ni u jednom trenutku, a onda ta osoba opet nije zadovoljna i trazi nekog drugog, takvi ljudi mi nikada nece biti jasni
ni meni,
varati nekog je isto sto i lagati tu osobu, a ako lazemo svog partnera onda lazemo i sebe... a ako zivimo u lazi onda smo prilicno bedni...
Pre svega pitanje licnosti, karaktera i kompatibilnosti. Malo ili nimalo povezano sa seksualnom orijentacijom.
Poznajem puno stabilnih parova, gay i hetero, a poznajem/poznavao sam i dosta onih drugih. Pitanje gay or not se tu mesa pre kao rezultat nekih stereotipa nego sto je realno vazno, mada prihvatam mogucnost da u gay netolerantnim sredinama moze imati odredjeni uticaj i znacaj.
u osnovi, nije toliko tesko biti seksualno vjeran ili ostvariti totalno uvjerljiv privid seksualne vjernosti. neke druge stvari su, po mom misljenju, do or die za ljubavnu vezu; stvari koje je mnogo teze ostvariti ili uvjerljivo glumiti.

a da se nadovezem na ono sto je dirrty napisao, nas drustveni kontekst i vrijeme u kojem zivimo itekako odredjuju nase poimanje ljubavi. koga zanima vise, moze zapoceti s ovim linkom:
http://www.tportal.hr/kultura/knjizevno ... ojeni.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
^
ovo.
Isti problemi postoje i u heteroseksualnim vezama, samo se one teže raspadaju, jer ih neretko vezuje institucija braka i zajedničko potomstvo.
Korisnikov avatar
By Cincila
Sve se moze kad se hoce. Prevara = postaje dosadno u vezi tj veza vise nije veza. Bolje se razici nego varati.
Korisnikov avatar
By Madonna
e pozdravi ih :D bili kod mene do skoro pa otišli, setiće me se
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!