[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2370113#p2370113]barni011 napisao:[/url]Solidarnost je okej, ali to sutanje nije.
Razmisli da tu energiju sutanja usmeris u drugom pravcu.Pa podignes tog homofoba i naucis ga nesto iz tog svog gesta.
Budi mudar i velik u najmanjim situacijama jer iz njih ces napraviti velike stvari.
Obrnuto je uvek neuspeh.
Prošla me je životna faza kada sam mislio da valja biti kao majka Tereza. Da je hteo nešto da nauči mogao je to i bez mene. Ne živimo u srednjem veku da je znanje nešto misteriozno što se može dobiti samo ako si neki izabrani srećnik. Dovoljno je otići na vikipediju pa da možeš propisno da se informišeš. Stoga, većina homofoba je izabrala homofobiju. Kada izabereš nešto, onda moraš da naučiš da snosiš posledice za to.
Drugo, zašto ti ne ustaneš u sklopu tvoje najdraže SPC, ne autuješ se i ne edukuješ ih? Ti si odabrao da se utopis u diskurs koji ti je nametnut imenom i prezimenom (negde si to doslovno tako opravdao) i tu svoju intelektualnu lenjost i kukavičluk pravdaš nekom maglom vrlo neodrživih argumenata. Da je to samo tvoja stvar, to bi bilo OK, ali nije to tako jednostavno - ćutanjem o homofobiji crkve i pravdanjem te homofobije nekim glupostima o ljubavi koja je univerzalna i bla bla ti POMAŽEŠ tu homofobiju. (Kad kažem ćutanje, suprotno od toga je suprotstavljanje.) I to je - moram da ti kažem Barni - jako samoživo i sebično. Umesto da pomogneš svim ljudima koji istinski pate zbog pravoslavne homofobije, ti svojim ćutanjem podržavaš taj diskurs i, dakle, jačaš ga i doprinosiš homofobiji u srpskom društvu. Opasniji si i nemoralniji od heteroseksualnih homofoba. Hajde, emancipuj malo crkvu i budi velik i mudar, u suprotnom si sebičan i samoživ. A to je, sam si rekao, veliki problem (religioznih) pedera.