Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Pozitivno sam iznenađena brojem grobljoljuba na forumu. Zapravo, sve +3 je za mene pozitivno iznenađenje.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Hmmmm... jedno vreme sam stalno prolazio kroz groblje na putu u srednju školu... tako bilo preče, jbg. I bilo mi k'o "dobar dan."

Onda, par puta sam prolazio kroz neka groblja noću, i kad sam sa nekim, uvek je neka šala i zezanje i ok je, ali kad sam sam nekako se istripujem, i onda ne gledam prema parcelama i samo žurim da što pre izađem.

Nekad mi je mirno, ne znam da li smem da kažem opuštajuće... recimo, voleo bih da sam često, sam sa sobom, u onom groblju u Zagrebu čije su slike na prethodnoj strani.

Mada opet, i "ono" sam radio na groblju...

Hm, groblje ko groblje. Pun kurac ljudi - nigde žive duše. Dakle, indiferentan.
Korisnikov avatar
By boo_radley
Ja bila danas na sa'rani koja mi s nije zgadila. Prvi put. :ozbiljan:
Baš je nekako bio oproštaj, bez patetike, popova i gluposti. Puštali neku operu, a to baš liči na profesora.

I fino izgleda Novo groblje.

Ali jebeš to, nadam se da neću imati mnogo povoda da ga posećujem.
By Glasnik
Prozor sobe u kojoj sam odrastao gleda na lokalno groblje te sam navikao da upola noći kad pogledam napolje vidim samo osvetljenu kapelu i deo grobova u daljini. :D

Zalazio sam tamo i danju i noću. Posebno pamtim jedno ponoćno trčanje kroz isto groblje sa (tada) jednom posebnom osobom dok je vetar hujao među krošnjama visokog drveća unaokolo. Eh... :sigh:

Sad na groblja idem samo kad moram. :shrug:

Iako bih voleo da nađem vremena da posetim turistički Novo groblje (pored kojeg prolazim svaki jbni dan) da vidim čega sve to ima unutra jer provereno znam da tamo ima jako lepih životnih priča. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2362177#p2362177]Glasnik napisao:[/url]
Iako bih voleo da nađem vremena da posetim turistički Novo groblje (pored kojeg prolazim svaki jbni dan) da vidim čega sve to ima unutra jer provereno znam da tamo ima jako lepih životnih priča. :)

kada udjes na glavni ulaz, pa prodjes crkvu - desni deo groblja odatle. i deo do crkve je odlican - i tu ima i najivise 'prica' - stare grobnice, pise tipa ko se cime bavio etc, vizuelno divne grobnice & divna atmosfera.

(mislim ima zanimljivih stvari svuda [sem u najnovijem delu] ali tamo je bas divan deo)
Korisnikov avatar
By Mars
Ja naleteh juče na nešto zanimjivo:

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By svejedno
gde je to?

(btw, tek sad vim da nisam napisao - mirogoj.....man. )
Korisnikov avatar
By Mars
Kaže žena, album iz koga su slike: Rajačke pimnice i Prerasti

(za to drugo prvi put čujem i nemam pojma šta je)

Za drugu sliku: stara negotinska crkva.
By Glasnik
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2362236#p2362236]Mars napisao:[/url]Kaže žena, album iz koga su slike: Rajačke pimnice i Prerasti

(za to drugo prvi put čujem i nemam pojma šta je)
Prerasti su ti geološka formacija nalik ovoj sa slike:
Slika
To su ti kao prirodni mostovi, tj. postoji šupljina u stenama kroz koju možeš da prođeš.

A nalazi se u tom albumu verovatno jer u tom predelu Rajačkih pimnica u Istočnoj Srbiji postoje prerasti. :hvala:
By Glasnik
I da,

@svejedno: Dobio je jedan drug knjigu koja je kao monografija Novog groblja (nisam siguran da li je izraz baš monografija ili kako već) i kaže da je fantastično šta sve u njoj piše te planiram da mu je pozajmim i uputim se tamo. :D
Ali hvala na inputima. ;)
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2362251#p2362251]Glasnik napisao:[/url]
Prerasti su ti geološka formacija nalik ovoj sa slike:
Slika
A, pa dobro. Znači malo "p".

Čitao sam ja njene tekstove i o tome piše kao "kapijama" u kanjonu reke Vratne. Prva kapija, druga...zaboravio sam koliko ih ima.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2362240#p2362240]svejedno napisao:[/url]
(btw, treba odgledati klip sa stranice^, deluje stvarno divno....nikako da organizujem 'exkurziju' po srbiji...a planiram vec 2 godine)
Jeste mnogo lepo, treba videti...proleće, leto, jesen. I baš opuštajuće, i mesta i priroda i ljudi nekako.
Korisnikov avatar
By drakson
Malo je reci da obozavam groblja i tu atmosferu mira u centrima gradova.
Svuda po Evropi kada sam putovao obilazio sam ih redovno!

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Prema vecini grobalja sam indiferentna, shvatam ih kao neku svojevrsnu instituciju cije usluge jednom moras da iskoristis. Novo novosadsko je prilicno ruzno, zbijeno, jednolicno, pa ne idem tamo tako cesto.
Ima interesantnih spomenika na starom katolickom groblju, koje je ujedno i blizu centra grada i tamo ponekad odsetam, ali ga ne dozivljam kao neko posebno spiritualno mesto nego kao lep deo grada, nista vise.
Korisnikov avatar
By svejedno
e, bio juce na novom, izmedju ostalog, podstaknut i ovom temom.

ono, udarila mi ceznju ,)

..

prolece. lepota. sedeli sestra & ja, otvorili po konzervu piva & prosetali se posle & razgledali spomenike u najstarijem delu.

galerija, bre. genijalna dela.
(btw, onaj klip gore, i fotke koje sam ja stavio - dont do it justice...uopste)

jos se budi priroda, znaci - umetnost na otvorenom etc. lord of the rings fazon.

..

mrzim najnoviji deo :lol:

al lepo su sredili & lepo sredjuju ono sto sredjuju sada u starom delu.
Korisnikov avatar
By svejedno
pa...hm.

prvo - konzerva piva nije....pivo.

6 konzervi piva (za pocetak) jeste pivo ,)

tak da - do piva nije.

..

drugo - odrastao sam pored novog groblja, znam sve skulpture & grobnice & precice od skulpture do skulpture napamet - tak da i da dodjem na lsd-u, ne moze mi se desi da ne znam tacno kako to izgleda inace.

tak da - do njih je .)

..

ma galerija fenomenalnih umetnickih dela u sred grada, samo treba znati kojim delom prosetati.

..

i trece - nocu je groblje najlepse, zaista, sto se tice atmosfere. ali slabo se vide zabacenije skulpture, jbg, osvetljene su samo glavne 'ulice'.

tak da bih ljubiteljima umetnosti preporucio svakako da odu kad je dan i da vide radove - i da se prosetaju izmedju grobova, ne samo ulicama.
Korisnikov avatar
By Misfit
ma, šalio sam se. slažem se. i ja sam odrastao ne baš pored, ali blizu novog groblja. ;)
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
svejedno mi je, ravnodušna sam. mesto ko mesto. mada me ne privlači nešto za šetnju. ne volim crkve, a neizbežna je jer se nalazi odmah pri ulazu. ali nije mi uopšte problem da idem kad su sahrane i ti običaji kasnije kad se daje 40 dana, godine, kako to već ide

mada kontam, srećom, nije mi ni umro neko drag, možda bih išla češće. mada i u to sumnjam.
Korisnikov avatar
By AuroraDark
Blizu sam novog groblja i kao klinku me je plašilo, međutim već par meseci hvatam sebe u želji da prošetam tuda i obiđem sve te spomenike o kojima se priča. Nema tu više straha već nekih konfuznih osećanja, jebem li ga.

Pritom definitivno bih otišla i uveče :nokti:
By ZgRoker
Da staru temu malo vratim iz "mrtvih" :))

Groblja su mi uvijek bila sastavni dio zivota... Kao maleni baka me vodila po grobljima ( onak wtf??.. jos sam dobro i ispao )... pa sam kao tinejdzer sa bendom isao na probe shortcutom preko groblja.. ( naravno usred noci )... nikad mi nije bilo nekak spookie...

dapace.. totalno smirujucee...

Proslo je puuno godina dok se ponovo nisam pojavio na groblju, nazalost smrcu najblizih.. i onda se nastavilo tamo gdje je i stalo...

barem jednom mjesecno odem na mirogoj,, i nepropustam priliku posjetiti grobljs u drugim gradovima koje posjecujem..

jeidni je problem.. sto bi nekad i s nekim prosetao....

nevjerovatan je mir i spokoj.. i ono najvaznije..punjenje baterija... :))
Korisnikov avatar
By Mars
Buljim u ekran pokušavajući da sročim koliko mi nedostaje svejedno.

I ko zna koliko bih još buljio i sa zadovoljstvom mislio na svejedno da ne moram na fakin tenksgiving diner.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!