Ovako...mozda nisam dobro objasnila ili ne shvataju sta pitam...nemam pojma...ja nastavljam lol
Ja vidim tamnu stranu kao nesto sto nas odvaja od naseg istinskog bica a istinsko bice je cista ljubav.
Napravila sam neke korake, sto krupne, sto sitnije, prosla dobar deo puta i promenila stvari u tom smislu da je ne pustam da me obuzima... nije ona ta koja ce gospodariti vec sam ja ta koja je oblikuje tj. preobrazava.
Tamna strana poradja svoje, cime treba ovladati. Nauciti da se preradjuje fino od grubljeg.
Znam da je nemoguce osloboditi je se u potpunosti ali znam da je recept transformisati je i takav vid preobrazaja je jedini dobar u tom smislu sto vodi najvisem i najboljem stanju a to je zeleti samo i jedino: vrhunsko i najbolje.
p.s.ubi me podznak vaga ima godinu...ma vise...cas ovako, cas onako...samo vagam...uzas ali ajd, nekako ce lav da je polomi...(ne citajte ovo p.s...odlepila jesam)...
Znam kakva je moja tamna strana i dokle god imam snage, ne dopustam da me obuzme, jer mi sve onda bude barem po 100 puta gore..
Svesna sam nje skroz i vec neko vreme se trudim da njene ostrice uoblicim pa i kada se desi da me obuzme, ne zelim da povredjujem toliko sebe i ljude oko sebe.. (mada ce pre biti da sve sto bi moglo na neki nacin da povredi druge ljude, ja gutam i precutkujem)
I jedina svetla tacka (ako tako mogu da nazovem) kada me obuzme, jeste da tada imam neverovatnu inspiraciju za pisanje, sto koristim.
Po meni (barem po licnom iskustvu) mracna strana predstavlja nas, nase ponasanje, osobine, osecaje, razmisljanja i sve sto ide uz to.Ali za razliku od dobre strane, ona nema nikakve koristi ni za nas, ali ni za nasu okolinu, vec nam cini neku stetu.
Mada, primetila sam da neki ljudi jednostavno vole tu svoju mracnu stranu i samo nju ispoljavaju.Sto kod mene nije slucaj, jer se prilicno ne osecam prijatno kada me obuzme.
Ponekad mislim da je tamna strana nas ono cega se plasimo u sebi....pomisao da bi mogli biti drugaciji od onog sto nudimo sebi i izvan sebe nas plasi.
ipak, to postoji, barem u nasoj misli.
a misli i masta vole preterivanje i pridavanje veceg znavaja nego sto je u stvarnosti.
Osloboditi to potisnuto, zapravo, verovati vise nego sto se sebe plasimo...
I pomalo dati mogucnost da ispliva i tamna strana.
I u njoj skrivena je moc i snaga coveka.
I ona je lepa jer je stvarna. Cim je vise i svesnije ozivljavamo, postaje svetlija...
I, da iz straha da budemo drugaciji od one projekcije koju smo sami ili su nam drugi na neki nacin namestili.
Masta i sluzi da budemo "preterani", kao takva nas gura, stimulise i nekada iz izmestenog preterivanja, dodjemo do neke realizacije necega cega se bojimo iz ovih ili onih razloga.
I jedna misao:
i u njoj skrivena je moc i snaga coveka
i ona je lepa jer je stvarna...
Dogo je bes bio samo za mene, da ga osetim sama, da ga drzim na granici, kao sto si sama rekla kako ne dopustas da te ta tamna strana savlada, tu je meni u potpunosti bes sluzio kao cuvar i lek.
To potiskivanje vodilo je u strah, nemoc.
Svidja mi se sto si rekla kako nas to odvaja od bica ciste ljubavi, medjutim ljubav vidim kao sponu izmedju nas kao pojedinca i energije svega oko nas.
Daje nam empatiju, razumevanje i snagu za druge.
Njenu suprotnost dozivljavam isto, samo sto je ona orijentisana iskljucivo za samo bice pojedinca. Isto je jedan oblik ljubavi, ali i instinktivni mehanizam za samo ocuvanje bica.
Te strane treba vagati, treba ih, kolko je moguce, podjednako negovati. Disbalans ce se odraziti u strahu, besu, nemoci, upozoravajuci nas da covek nije samo jedno ili samo drugo, vec prirodni spoj tih suprotnosti.
Naci taj centar je tesko i traziti ga ume da bude opasno, podrazumeva oslobodjenje najtamnijeg i najsvetlijeg, suocavanje sa njima i veliki rizik gde bi jedno preuzelo kontrolu nad tobom.
Ta tama nije nista sto je nepozeljno nama, u njoj lezi deo moci, ona jeste deo puta do vere u nase najbolje i ostvarenje istog.
Besom je vise ne hranim. Bes ostavim za sebe, dodjem do njegove srzi i prihvatim je, prihvatim deo sebe i uspostavim kontrolu. Kontrolom se to moze oblikovati u nesto vredno.
^
^ Podsetila si me na jedan Marfijev zakon..
"Smesi se, sutra ce biti gore."
Ali, u sustini, mracna strana je dobra na svoj nacin..Da nema nje, ne bi zaista znali koliko je ta svetla strana zaista dobra..I ne bi umeli da je cenimo koliko treba..
Upravo to, upoznavanjem jedne, spoznajemo i drugu.
Mrak je zapravo odsustvo svetla, a u svetlu vidimo i osecamo se sigurnim.
Ipak previse svetla direkt u oci zna da skodi, zato umereno i sve dodje na svoje mesto
svesna sam svoje tamne strane, posvetila sam joj celu desnu plecku. dugo sam se borila sa njom i shvatila da nema smisla "izbrisati je". moramo da nadjemo svoju sredinu, nije sve crno ili belo
Tamna strana vašeg horoskopskog znaka
Vodolija: Lаžni humаnista i аltruista kojem je životni sаn da osnuje sektu kojoj će uprаvo on biti vođа. Nа tаj nаčin moći će da radi ono što nаjviše voli - zarađuje pаre nа nаivnim slаbićimа, а dodаtnа povlаsticа mu je što će kаo vođа kultа moći da vodi ljubаv sа svim zgodnim pripаdnicаmа nežnijeg polа. Osim što deluje kаo lаžni prorok i sаmoprozvаni hаrizmаtik, ovаj zgubidаn često sаnjа o tome dа postаne аpstrаktni slikаr, vаjаr ili performer, koji će moći da se nazove umetnikom. Vodolije se ponose svojom plemenitošću, no u osnovi su sebičnа bićа kojа pomаžu drugimа sаmo аko od togа imаju koristi.
pa lepo zvuči, može, prihvatam je.
okej sad stvarno, treća sreća:
pa štaznam, bila sam i skot i dobrica, nekako je između najbolje. trudim se da balansiram, mada ipak znam da dam sebi oduška samo na jednoj ili drugoj strani, svojevoljno ili ne.
1. ako povuče na tamno onda su to ili poroci ili SPD. prvo se omakne u većem broju nego što je bilo planirano, a drugo ni ne pita za ulaz, pa u oba slučaja nastane haos. to zna da remeti odnose sa drugima.
što se odnosa sa samom sobom tiče, za ovo prvo, ako ne upadnem u sukob (verbalni) sa nekim, meni je kul, nosim se sa sobom na svoje načine, a za drugo, eh. treba se još raditi na tome. zna da me izubija u pojam, a znam i da sama sebi budem najbolje društvo tad.
2. ako povuče na svetlo onda mi je sve super i u harmoniji i sa sobom, a samim tim i sa drugima. a opet i tu nekad mi to prija, nekad mi dosadi momentalno i onda opet to prvo i tako ide to sve jedno uz drugo, da ovo ne stignem ni da iskoristim.
ma džaba, previše varijacija. pa ništa, više sreće drugi put
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.