Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
'2666' update: završio sam 'Kritičare'. veoma mi se dopada, posebno od scene sa taksistom, a ponajviše kako se segment privodi kraju. sviđaju mi se digresije kao slow build-up teme nasilja, mada možda na momente zna da se zanese. Bolanjo stvarno ima dara da dočara tu nadnaravnu, preteću atmosferu u suštinski realističnom ključu. ima nekoliko zaista genijalnih slika i poređenja, kao onda kada opisuje gospođu Bubis kao ženu koja se nije verala ivicama ambisa, već je u ambis padala sa znatiželjom i elegancijom, kao ženu koja je u ambis padala sedeći. divno sročeno.

prijatno me je podsetio na 'Flicker' Teodora Rosaka. je l' čitao neko možda od vas?
By polarlicht4.1
To što si pomenuo čitao nisam. A je l' nešto dobro da se bacim u potragu?

Inače, ostalo mi je još desetak stranica do kraja druge knjige i moram da priznam da mi se nekako više dopada od prve. Možda zbog gustine teksta ili onih poludelih filozofskih crteža ali mi nekako više leži. Moguće da je zbog manjeg broja likova, prva knjiga nekako je imala jednu glavnu liniju sa neprekidnim iskakanjem zbog sporednih likova koje je Bolanjo uredno opisivao i popisivao po stranu-dve-tri pa me je pomalo i iritiralo. Sve više i više mi se sviđa ali polako... Tek treba da dođem do najduže knjige od svih, a i do kraja, ko zna šta će me navesti da popizdim. :lol:
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2355148#p2355148]polarlicht4.1 napisao:[/url]To što si pomenuo čitao nisam. A je l' nešto dobro da se bacim u potragu?
Flicker nije toliko ozbiljan kao Bolanjo, ili mi se barem tako čini na osnovu do sada pročitanog, ali je okej napisan, i pre svega zabavan, posebno ako si sucker za to metafilmsko, istorijsko i filozofsko palamuđenje sa dosta referenci. Devedesetih je važio za kultnu knjigu, zbog nenabavljivosti, a i među ovdašnjim kritičarima i filmofilima su dosta dugo kružile svakakve fotokopije romana.
By polarlicht4.1
Misfit napisao:Flicker nije toliko ozbiljan kao Bolanjo, ili mi se barem tako čini na osnovu do sada pročitanog, ali je okej napisan, i pre svega zabavan, posebno ako si sucker za to metafilmsko, istorijsko i filozofsko palamuđenje sa dosta referenci. Devedesetih je važio za kultnu knjigu, zbog nenabavljivosti, a i među ovdašnjim kritičarima i filmofilima su dosta dugo kružile svakakve fotokopije romana.
Zvuči fino. Ali moraće da sačeka. Hoću prvo da nabavim i pročitam McCarthyevu The Border Trilogy i Therouxovu Laura Warholic: Or, the Sexual Intellectual, pored A Naked Singularity de la Pave uz sve što već imam na lageru.
Korisnikov avatar
By Butterscotch
Jeanette Winterson, The Stone Gods

Mary Gaitskill, Veronica

Dva odlična romana, svaki na svoj način. Wintersonova je nježna i poetična duša, roman joj je kao kombinacija SF priče i pjesme. Rastopio sam se umalo. :sweet:

Gaitskillova je pak opaka i brutalna, DeLillo McCarthy Roth i svi njima slični mogu se sakriti u mišju rupu pred njom. She's tougher than all of them combined. I ima daleko superiorniji stil.

Uglavnom, sve više mislim da što se zadnjih 25 godina tiče, žene pišu bolje od muškaraca. Slaže li se itko? :cheer:
Korisnikov avatar
By gossip
Lisa Worrall - Behind the Mask
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
БЕСЕДЕ

Пливају ти к језику разлике беседе
Ко на лову у мрежу
Разликога рода рибе;
Зле и добре.
И гледај сад што да чиниш...
Змију ухваћену с рибом
Испљуј је напоље из себе,
А добре беседе избери,
Те их држи себи У барци твојих усти.
By Ulix
Istorija kanibalizma, Rolan Vilnev :sweet:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Tekst o RAF-u i "Nemačkoj jeseni", Thomasa Elsaessera - Antigone Agonistes: Urbana gerila ili gerilski urbanizam?

A skinula i ovaj "2666" sa neta, pa da vidim koliko ću izdržati da čitam u elektronskoj formi. Pogolemo to.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364337#p2364337]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364333#p2364333]Orlando the Lady napisao:[/url]Hodočašće Arsenija Njegovana
Kako je to dobra dobra knjiga. :love:
da nemas predstavu koji bi to roman mogao biti, a tice se coveka koji pesaci- koraca? Dobro me ova priča o Arseniju seti na to.
tags: srpska književnost, verovatno eksperimentalni roman
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364342#p2364342]Orlando the Lady napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364337#p2364337]Ulix napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2364333#p2364333]Orlando the Lady napisao:[/url]Hodočašće Arsenija Njegovana
Kako je to dobra dobra knjiga. :love:
da nemas predstavu koji bi to roman mogao biti, a tice se coveka koji pesaci- koraca? Dobro me ova priča o Arseniju seti na to.
tags: srpska književnost, verovatno eksperimentalni roman
znači, ne beži kao u ,,Ustima punim zemlje'', nego baš šeta :)
By Ulix
Rade Kuzmanović, Zimska šetnja? Njega sam se prvog setio, to je mnogo zanimljiva knjiga.

EDIT: Uklapa se i u tvoje tagove. :P
By Ulix
Osim ako ne misliš na Izlaženje Barbi Marković. :roflmao:
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!