Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Piratstvo

Za piratstvo
21
66%
Protiv piratstva
1
3%
Za piratstvo...kada nema druge
10
31%
Korisnikov avatar
By Dominion
kompovi su mi uvek ustekani 24/7 u struju. od toga je µTorrent aktivan 20/7.
Korisnikov avatar
By *deni*
Svako polazi od tačke svojih interesa.
Onaj kojem piraterija predstavlja atak na džep je protivu nje, a onaj kojem predstavlja uštedu je za nju.
Pa tako i ja.
Volim da slušam muziku i gledam filmove, a da za to ne platim.
Prijatno mi je.
Zato sam zdušno ZA pirateriju.
:yes:
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346862#p2346862]Waldorf napisao:[/url]A i ovo je krenulo da cirkuliše.

Slika
ovo se oduvek znalo - umetnici (kad je muzicka industrija u pitanju) su uvek zaradjivali pare od zivih nastupa i (jebem ti mozak kad mi stade - ne mogu da se setim rechi koja objedinjuje majice, tour program, solje, itd - sve sto se prodaje na koncertima/webstore-ovima). tantijeme (glavno da sam se tantijema setio :doh: ) nikada nisu donosile novac.
Korisnikov avatar
By Dominion
ps. ovaj jedan sto je glasao protiv garant nije znao da forwarduje portove na ruteru za µTorrent/eMule :awesome:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
^ :up:

Meni je ponekad smesno a i zalosno sto muzicari moraju da prodaju casovnike i mouse padove sa svojim logom da bi zaradili, ali onemogucavanje besplatnog preuzimanja njihovih pesama nebi znacajno promenilo nacin na koji oni zaradjuju pare. Cak i muzicari koji nemaju izdavacku kucu i gomilu derikoza da ih zastupaju, ako zele da prodaju svoju muziku preko npr iTunesa odricu se 50% prihoda od prodaje.
Korisnikov avatar
By nev
Skc, koncert benda In Flames, pevac pita: "Imate li album Reroute To Remain?", ili koji vec, ne secam se tacno, iz publike dobija neodredjenu reakciju, na to odgovara: "Ne zanima me kako cete nabaviti album ali ga obavezno nabavite." Jos jedna potvrda koliko sam bend dobija od prodaje albuma.

Sa neta skidam uglavnom sve, od muzike, preko filmova, video igara do softvera. Svakako bih napravila izuzetak za omiljene bendove (mada se vecina onoga sto slusam kod nas ne moze nabaviti), film koji volim, poneku igricu, itd. Sto se tice softvera koristim blesplatan, osim ako bas nemam izbora i kom slucaju download radi posao. :) Ne osecam krivicu zbog toga jer kad pomislim koga cu ostetiti

http://9gag.com/gag/1713129

nekako mi nije zao. :D
Korisnikov avatar
By Misfit
Dobro je što se sve više muzičari, programeri i ostali vode onom logikom: evo ti, pa skidaj besplatno, ali ako hoćeš da platiš i time podržiš našu muziku/program/igru - još bolje - postoji link i za to. Ovo je u principu super za mlade nove talente koji se još nisu pročuli, a ako ti se nešto zaista svidi, imaš i taj psihološki momenat na tragu ostavljanja tipa: ne mora, niko neće da te juri satarom, but dude. (Doduše, kod nas to baš i nije preterano prisutno.)

Ima naravno i renowned stvaralaca koji ostavljaju svoju muziku za besplatno skidanje, kao npr. Trent Reznor koji upravo stalno i kritikuje velike kuće kako u suštini rip-ofuju potrošače, ali mnogo je ležernije zauzeti ovu poziciju kada si već poznat, urihtan i bogat.

U svakom slučaju, da nije bilo piraterije, ko zna gde bih sada bio. Za to hvala njojzi.
Korisnikov avatar
By HalfJack
Veselo i sretno skidam sve moguće dokle još to mogu. Da sam sve to išao kupovati bankrotirao bih. A i ima gomile stvari koje uopće nema kod nas, pa bih to trebao naručivati izvana? A isto tako nekada mi izbaci lijepo 'not available in your country' :/ Pa sada ti to kupi legalno. Inače ne razmišljam kako to utječe na izvođača.

Anyhow >

Slika

I don't feel bad at all. :rotflmao:
Korisnikov avatar
By spliff
Sylar napisao:
@spliff
to je i dalje krađa

says who?
By tasa
Za piratstvo...kada nema druge

programe "marisem" redovno :D i ne pada mi na pamet da placam nesto sto ce mi se krvi napiti jer cena nije srazmerna kvalitetu programa
(nije mi jasno kako neko moze prodati program za 500, 1000 ili 5000 evra a da taj program ima bagove koje krenu da resavaju kada prodaju velik broj kopija)

muziku i filmove kupujem ili gledam live
Sad se nesto mislim...
Kada sam spremao ispite, u vecini slucajeva nisam mogao da nadjem originale knjiga, pa sam morao da fotokopiram iste, ili da sa neta skidam knjige i naucne radove. Inzenjerima je literatura neophodna u radu, jer strogo bubanje cinjenica nikad ne donosi dobro u praksi. Sa druge strane, ne moze svako da iskesira dobru knjigu, pa sto je onda ne bi skinuo na netu. U svakom slucaju, ta knjiga ce biti procitana i iz nje ce biti nesto nauceno i shvaceno, sto je i poenta svake knjige.
Ako i ja budem naucni radnik, ne bih imao nista protiv da se moji radovi nadju u kompjuteru nekog studenta, kome ce pomoci da savlada predstojece gradivo. U naucnim krugovima je velika cast da se tvoji radovi citiraju cesce, jer time kao naucnik imas veci ugled.
Jos nesto sto sam primetio je da prilikom skidanja knjiga i prevodjenja nekih delova obogacujem svoj recnik stranim recima i izrazima, a ucenje gradiva i usavrsavanje jezika-2 u jednom.
Tako da sam za pirateriju, kao i za apsolutnu slobodu.
Korisnikov avatar
By Dominion
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346872#p2346872]Dominion napisao: ovo se oduvek znalo - umetnici (kad je muzicka industrija u pitanju) su uvek zaradjivali pare od zivih nastupa i (jebem ti mozak kad mi stade - ne mogu da se setim rechi koja objedinjuje majice, tour program, solje, itd - sve sto se prodaje na koncertima/webstore-ovima). tantijeme (glavno da sam se tantijema setio :doh: ) nikada nisu donosile novac.
AHA, setio sam se! 24 sata kasnije, rusko paljenje - merchandising :proud:
Korisnikov avatar
By Steevy
što je jednom gledljivo, skinem free, što si želim u blu-ray kolekciji, kupim.
Korisnikov avatar
By Tungi
Skinuo sam čitav TPB u zipovanom 90MB fajlu. I dalje će biti dostupan za skidanje filmova i muzike. :pirat:
Ne bih da čekam da ga zadesi isto što i megaupload.

Klik
Korisnikov avatar
By gorilica
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346741#p2346741]Mali-Princ19 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2346444#p2346444]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Slika
+1 :awesome: :mama:

+2

Iz godine u godinu, piraterija je sve veca, filmovi i serije sve skuplji, a i dalje se snimaju. Nemaju zaradu?
Prozezaju se par meseci snimajuci nesto i za to uzmu kintu sa kojom bi neko proveo svoja 10 zivotna veka. Bas mi ih je zao.
Korisnikov avatar
By Lux_bl
Skoro svaki dan nešto skidam sa net-a, ali albume mojih omiljenih izvođača, kao i omiljene filmove, kupim, da podržim taj rad. To je pak kod nas nekima čudno :S

A knjige: e to je jedna kategorija koju još nisam skidao sa neta, i još ne planiram...

Naravno, uvijek citiram veb sajtove ukoliko koristim neko njihovo intelektualno vlasništvo... :saint2:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!