Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Originally posted by Dante
Originally posted by AngraMaina

Jedna grana sišla je u Dubrovnik u XVII veku, među njima ima jedan čuveni latinista i jedan još čuveniji fizičar. Postoji i venecijanski plemićki grb iz ranog XVIII veka.
Ja grb moje porodice - lalu, nosim na rubinskom prstenu.

Kako sam ljubomoran. :) Baš bih voleo da i moja porodica ima grb, a tek kako bi bilo da imam prsten sa grbom. Vau!
Inače, jedino što sam izguglao jeste grb hrvatskih prezimenjaka.

A koliko sam istraživao, preci mi izgleda nisu bili nešto učeni. :D
Korisnikov avatar
By Marvin
Ništa ne znam, a vrlo me zanima...

I mnogo sam ljubomoran na sve one priče iz Who do you think you are i sličnih emisija...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja vam zavidim sto vas to zanima, majkemi....posle svega, ja bih taj grb tako lepo poklonila nekom..
By Speculum Columbae
Samo to sa time i mogu. Grb sam spomenuo samo radi formalizma, jer se ni po čemu drugom ne razlikujem od ostalih ljudi - čisto da bih se osećao bolje.
Korisnikov avatar
By acid drop
dalmoši. a boledu me dupeta zapravo i da su eskimi.
Korisnikov avatar
By Markiza
Sa mamine strane se uredno vodi i dopunjuje porodično stablo.Ujak ljubomorno čuva knjigu koja datira odvajkada.Venama mi teče i bugarska krv.
Korisnikov avatar
By Herald
Znam od 1780 sa mamine strane. Imam i crkvene zapise. Nasao sam na familysearch.org, u crkvama i arhivima.
Korisnikov avatar
By voicesman
Postoji porodicno stablo, hocu reci znam za njega :P time se pretezno bavi moj stric posto je to "porodicno nasledje". Porodica sa caletove strane datira iz vremena pre 12. veka (bar od kad postoje zapisi) a sa kevine strane ujak vodi brigu i njena porodicna istorija je poznata od nekog 16. veka.

Meni je to sve lepo i bilo interesantno, sad vec smara do zla boga posto cesto moram da slusam iste price ...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja se iznerviram svaki put kad vidim ovu temu.
Korisnikov avatar
By blenta
imam 20 i nesto kolena unazad
kevini su mixani
a sa oceve strane svi vojvodjani ;)

ne hajem jer nemam neki odnos niti postovanje za svoje roditelje
pa mi se nekako prekida i nit

slican sam ko megi
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam i zabole me sisa za takve stvari.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
sa ćaletove strane je radio stric, došli do arsenija čarnojevića. šta gde kako nem pojma
sa mamine je radio ujak, ali to nikad nisam videla.

ja što sam radila najdalje sam stizala do babine čukunbabe (šta mi god dođe). no fun.
a volela bih da znam.
Korisnikov avatar
By acid drop
svi nekako dođu do arsenija čarnojeviča.
ja sam ubeđena da bih došla do džingis-kana.

ne zanima me.
By Sixto
Ne znam, ne zanima me... verovatno neke secikese i robijasi....
Korisnikov avatar
By Mars
Slušao na radiju jednom čoveka koji se profesionalno bavi izradom porodičnih stabala...i koliko tu znanja, veštine, logike treba pa da se danas dođe do potrebnih informacija: istorija, jezici, arhiva, ratovi, pojedine okolnosti vezane za konkretni region, menjanje imena kroz istoriju, jedna porodica pa jedan sin ostane u pravoslavlju, drugi primi islam itd itd JAKO zanimljivo sve.

ALI posebno živopisan deo kad priča kako to izgleda kad mu dođe neki napaljenko skorojević sa parama i traži od njega uverenje i dokaz da recimo vodi poreklo direktno od NEMANJIĆA (ženskih, pošto muških nema, al daj šta daš) ILI tako od nekih bočnih linija HABZBURGA ili ROMANOVA...i na kraju njihovo razočarenje kad vide da nema ništa od toga.

Komika i zabava.
By filipkum
Nemam nazalost samo znam do prababa i pradeda, znam da mi prababa sa oceve strane zivela 106 godina, da poceli da joj rastu novi zubi i da je spavala na groblju kad se napije...
Korisnikov avatar
By spliff
zabole me za porodicno stablo...
By barni
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2010134#p2010134]Jheronim van Aken napisao:[/url]
Originally posted by AngraMaina

Jedna grana sišla je u Dubrovnik u XVII veku, među njima ima jedan čuveni latinista i jedan još čuveniji fizičar. Postoji i venecijanski plemićki grb iz ranog XVIII veka.
Ja grb moje porodice - lalu, nosim na rubinskom prstenu.
znao sam da si pretedent na Britansku krunu!

OT

Mislim da je veoma bitno poznavati svoje porodicno stablo kao i price koje prate nase pretke.To je sastavni deo nas danas, kod nekoga je to manje a kod nekoga vise izrazeno ali smo svi povezani sa prosloscu ljudi od kojih smo nastali.Ozbiljna psihoanaliza licnosti je u vecini slucajeva nemoguca bez analize onoga sto su ti ostavili pretci.

Moje poreklo je sareno, o nekima znam dosta o nekima nedovoljno.
Jedni su doseljeni u Vojvodinu sa Kosova u 17 veku u velikoj seobi Srba.Tu su ostali do danas i u kasnijim godina su se izmesali sa starosedelackim stanovnistvom, prababa mi je Madjarica recimo, krivo mi je sto sam bio mali kada je umrla i nisam uspeo saznati vise od nje i tom delu mog porekla..
Drugi su poreklom Dalmatinci, koji su ziveli na prostoru Bukovice vekovima.U jednom momentu pre II svetskog rata familija se raselila na razne strane u potrazi za boljim zivotom.Moj pradeda se naselio u Makedoniji ali ga je II svetski rat tj. Bugari naterali da menja i to i tako su i oni naselili Vojvodinu.Obe familije nisu zaobisla dva sv. rata.Prakticno od Francuske do Grcke nalaze se grobovi mojih predaka.
Celu moju familiju vekovima unazad prati seoba i zivot iznova.
Obe familije su drzale do svog identiteta i zajednistva unutar sebe kako bi sacuvali ono sto su i oni nasledili.Njima je porodicna slava bila veoma bitna kao nekakav vrhunac bliskosti porodice ali i prijatelja i porodice, kao nekakav dan zahvalnosti za sve sto imaju.Slavu nisu menjali od kada poznajem poreklo familije.

Odavno sam poceo praviti dva porodicna stabla da bih saznao vise o pretcima, kroz to sam upoznao i neke clanove famije koji su otisli na neku drugu stranu i iznenadio sam se koliko ta porodica nalikuje na sve ostale iz familije iako je bila izdvojena pola veka od nas.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Interesantno mi je da saznam dosta toga o poreklu i istoriji porodice u kojoj zivim.
Sa oceve strane znam od negde polovine 18. veka pa na ovamo, samo se jednom celokupna porodica preselila da ne bi doslo do neke krvne osvete i ostali su na tom drugom mestu do polovine proslog veka.
S mamine strane znam samo ono sto je pradeda napisao (tj. samo jedan deo toga) i saznala sam sve o toj familiji od sredine 19. veka pa na ovamo, i samo delimicno o tome od kog plemena iz Cg poticu. Ali daleko vise znam o obicajima porodice i o odlikovanjima u ratovima sa mamine strane nego sa oceve.
Korisnikov avatar
By Macan86
hmmm,moje porodično stablo je jako specifično(sve neki domorodci)...
Deda mi po nekoj čukunbabi ima neku lozu od bugarskih mongola.Baba je piročanka,a ima nešto malo i od bugara i od makedonaca(po kevinoj su joj makedonci a po caletovoj bugari).To znači da mi je keva kombinacija toga.Čale mi je pa cisti vlah i sa cele njegove strane su sve čisti vlasi(i to oni planinci s Delijovana)...
Interesantno je da sam ja povukao sve na te vlase koji su sve do jednog riđi,pirgavi,zdepasti a široki u leđima(valjda zbog planinske klime)...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!