Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By lazarus
Planiram da putujem vozom od Beograda do Flensburga u Danskoj. Na odličnom sajtu http://fahrplan.sbb.ch pronašao sam četiri moguće kombinacije vozova i najviše mi se dopada ova:

1. BEOGRAD(22:10) - BUDIMPEŠTA (brzi voz, spavaća kola)
2. BUDIMPEŠTA - LINZ (Railjet) = 5 sati divne vožnje
3. LINZ - WURZBURG (InterCityExpress)
4. WURZBURG - HAMBURG (InterCityExpress)
5. HAMBURG - FLENSBURG (RegioExpress)

Putovao bih bez zadržavanja tako da za neka presedanja imam samo desetak minuta(između 4. i 5. samo šest minuta. Ukupno putovanje do Flensburga traje 25 sati.
Pitam se da li je ovo izvodljivo i da li Inter Rail može ovo da pokrije?
Da li je neko putovao ovim intenzitetom i promenio pet vozova?
Korisnikov avatar
By Dominion
ptica je iz raja izasla - uzmi avion...
Korisnikov avatar
By lazarus
Glavni cilj ovog putovanja je putovati vozom.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nisam to radila, ali mislim da su ti mali razmaci od po 10tak minuta. iance je super ideja, ali vidi neke kasnije polaske....pauze od po pola sata - sat idealno....5 minuta ti samo treba da izadjes iz voza napolje!
Korisnikov avatar
By lazarus
Da, i meni se čini da je neizvodljivo. Posebno otežavajuća novina je, ako sam dobro shvatio, to što od 11. dec. niko ne prodaje karte u vozu već ih moraš čekirati prije polaska.
Uz to, sumnjam da u Beogradu mogu uzeti rezervacije za sve vozove na mojoj ruti.
Koristi li se u Srbiji InterRail?

To što se tiče dosade u putovanju - Railjet i InterCity su, kako kažu, predivni vozovi. Ruta je dnevna, izuzev spavaćih kola do Budimpešte. Dok se budem vozio, mogu da čitam, surfam po netu, razgledam i fotografišem Mađarsku, Austriju, Njemačku i Dansku. I da upoznajem ljude i ćaskam mogu.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni ne bi cak smetali ni razmaci od nekoliko sati. odes i popijes kafu ili rucas negde u okolini....ja bih to razvukla na dva dana - sigurno!
Korisnikov avatar
By lazarus
Ta ideja ti je odlična. Sada ču da se preorjentišem na nju. To onda znači da ću najljepši dio puta kroz Austriju i Njemačku da proputujem po mraku, ali imaću priliku da lunjam po gradovima u kojima presjedam. Kako se meni čini, vozovi se po Evropi koriste više nego kod nas; ako ne to, onda dosta češće idu nego naši. Pitam se da li sam u pravu?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
iskreno ne znam! ali verujem da nije problem to proveriti na netu
Korisnikov avatar
By lazarus
Hvala ti.
Evo, skoro ceo dan putujem vozovima po Evropi. Ipak sam ja dete predigitalnog doba i treba mi ljudsko iskustvo.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
moj deda je bio masinovodja i stalno me je vodio na zeleznicku stanicu da sedimo i "gledamo ljude i vozove". redovno smo to radili. cesto smo se i vozili do beograda i nazad nas dvoje.

uvek smo isli vozom na nase more.

tako da za voz vezujem divna osecanja.
Korisnikov avatar
By lazarus
O, kako je to lijepo sjećanje!

Ja sam se jednom vozio u lokomotivi teretnog voza. Mašinovođa me pozvao jer sam propustio sve putničke vozove za taj dan. Razgovarali smo o književnosti i njegovoj strasti da proučava staroslovenski jezik. Mašinovođe su, izgleda, nerijetko neobični i plemeniti ljudi.
Korisnikov avatar
By disddaster
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335626#p2335626]hlaefdige napisao:[/url]moj deda je bio masinovodja i stalno me je vodio na zeleznicku stanicu da sedimo i "gledamo ljude i vozove". redovno smo to radili. cesto smo se i vozili do beograda i nazad nas dvoje.
Kako divno. :)
Inače, iz iskustva: tačnost nemačkih vozova je mit. Ali su zato predivni.
Karte verovatno moraš da kupiš unapred, a interrail bi ti možda odgovarao, zavisi koliko dugo ostaješ. Imaš opciju da putuješ 5 dana iz 10 ili 10 iz 22 itd. http://www.interrailnet.com/interrail-p ... lobal-pass

A sve države koje si naveo su deo interrail mreže.

I ja ću jednog dana vozom po Evropi. :zen:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ima li report lazaruse kako je bilo? nadam se da si uspio sprovesti to shto si planirao. :)

samo malena ispravka. Flensburg je ipak u Njemachkoj, uz samu granicu s Danskom ali ipak u Njemachkoj. :)
Korisnikov avatar
By Pipin
Dobro, šta bi na kraju, jel išao vozom?
Inače, i ja sam za ono da je ptica iz raja izašla. Putovati vozom 25 sati?! Brašo da me jebu pa mnogo je, a kamoli vozom putovati.

ajde ajde oćemo putopis :minibouncing:
Korisnikov avatar
By Azdaja
meni ne bi smetalo ni 30h, ne bi ni izlazila iz voza...volem voz :)
Korisnikov avatar
By nsc
ja se odma' setim danskog kraljevskog voza
Korisnikov avatar
By bothways
Kad sam bio klinac, obozavao sam da gledam vozove kako prolaze (trainspotting I guess). Ali od fakulteta imam odbojnost prema vozovima, pogotovo domacim.

Avion je keva. <3
Korisnikov avatar
By antibiotic
mislim da bih odustao kod wurzburga
ili hamburga, zavisi sta mi se jede)
putovanje vozom je krasno iskustvo, ali ne duze od 5 sati!
Korisnikov avatar
By LordOfSex
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335563#p2335563]lazarus napisao:[/url]Planiram da putujem vozom od Beograda do Flensburga u Danskoj. Na odličnom sajtu http://fahrplan.sbb.ch" target="_blank pronašao sam četiri moguće kombinacije vozova i najviše mi se dopada ova:

1. BEOGRAD(22:10) - BUDIMPEŠTA (brzi voz, spavaća kola)
2. BUDIMPEŠTA - LINZ (Railjet) = 5 sati divne vožnje
3. LINZ - WURZBURG (InterCityExpress)
4. WURZBURG - HAMBURG (InterCityExpress)
5. HAMBURG - FLENSBURG (RegioExpress)

Putovao bih bez zadržavanja tako da za neka presedanja imam samo desetak minuta(između 4. i 5. samo šest minuta. Ukupno putovanje do Flensburga traje 25 sati.
Pitam se da li je ovo izvodljivo i da li Inter Rail može ovo da pokrije?
Da li je neko putovao ovim intenzitetom i promenio pet vozova?
Ako mozes da uzmes povratnu kartu u Bg-u, a koliko se ja secam mozes sa rokom vazenja od mesec dana, onda je to dobra stvar. Bar je moglo kada sam putovao za Nemacku. Zovi informacije pa proveri.
Onda ne moras da putovanje obavis u jednom danu, mnogo je to 25 sati. Bukiras hotele ili hostele, zavisi sa koliko para planiras da krenes i koliko vremena imas na raspolaganju. Pa u svakom gradu ostanes, prespavas, izadjes, odmoris se i sutra nastavis dalje. Sa tom istom kartom, pitao sam konduktere u vozu i oni su mi potvrdili da moze bez problema ta kombinacija.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Tek sada sam video koliko je stara tema. :lol:

A i setio sam one cuvene bavarske kobasice, kuvano vino, kolaci. Bas je bilo dobro. Mozda svratim pred novu godinu, ponovo, nikad se nezna.
Korisnikov avatar
By Pipin
Zar ne bi morao onda svaki put da overava tu kartu na šalterima tamo?
Ili postoji drugi način da ga čeka rezervisano mesto? :puzzle:

off
Nema veze što je stara tema, može koristiti svima koji tek budu putovali.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2421538#p2421538]Pipin napisao:[/url]Zar ne bi morao onda svaki put da overava tu kartu na šalterima tamo?
Ili postoji drugi način da ga čeka rezervisano mesto? :puzzle:

off
Nema veze što je stara tema, može koristiti svima koji tek budu putovali.
Karta se ne overava na salteru, kondukteri je cekiraju u vozu. I naravno proveravaju pasose na svakoj granici. Pitaju neka uobicajena pitanja. Gde idete, koliko ostajete, jel imate para, koliko i sl. Kao i na svakoj granici. Nema potrebe za rezervacijom uvek ima slobodnih mesta.

Samo postoje klase.
Korisnikov avatar
By mikeli
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2335619#p2335619]lazarus napisao:[/url] Kako se meni čini, vozovi se po Evropi koriste više nego kod nas; ako ne to, onda dosta češće idu nego naši. Pitam se da li sam u pravu?
Mozda ste i u pravu ! Da ovi nasi ne kasne (toliko koliko), bili bi popularniji .... Mada, dosta ljudi (kao i ja) koristi voz do CG, mora ....
Dakle, da, u pravu ste ! (nasi su izgubili osecaj slobode, uzivanja u putovanju ,,,
Korisnikov avatar
By Pipin
Ja sam zadnji put putovao vozom pre devet godina. Traume.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!