Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Jeste li vjernik?

Vernik (Hriscanin)
62
27%
Ateista
111
48%
Ostalo (Alternativna-neka vrsta spiritualnosti-vera u prirodu, okult...)
60
26%
Korisnikov avatar
By BBM91
Možda klonira sebe, pa se jebe sa sobom?
Korisnikov avatar
By Greed
Ne verujem u boga, a crkvu i sveštena lica prezirem!

Povraća mi se od lažnih vernika! A puna ih je ova jadna i bedna država.
By Cathy9317
Nisam vernik ali nisam ni potpuni ateista. Recimo da sam negde na pola puta. Vesti tipa "Sveštenik seksualno zlostavljao dečake" i seljačine poput Amfilohija i Perovića su mi ogadile Crkvu!
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2326125#p2326125]Cathy9317 napisao:[/url]Nisam vernik ali nisam ni potpuni ateista. Recimo da sam negde na pola puta. Vesti tipa "Sveštenik seksualno zlostavljao dečake" i seljačine poput Amfilohija i Perovića su mi ogadile Crkvu!
Cathy, to sto postoje pojedini koji cine i govore suporotno od onog sto im vera nalaze ne mora da znaci da treba odustati od same vere/religije. Razlozi od odustajanja od vere i od boga se nalazi na drugim mestima.

Biti na pola puta, da nisi ni vernik ni ateista , a u isto vreme po malo od oba vise zvuci kao da jos nisi sigurna u sta zelis da verujes, nego da si u potpunosti odlikovala svoje misljenje oko toga da li verujes u boga ili ne.

Ovakav stav te cini agnostikom, sto je, po mom misljenju, pomalo lenja opcija.
By Kragi
Ta nesigurnost moze biti posledica njenih/njegovih godina, posledica nametanja religije i 'konfuzije' kroz koju prolazi da mu/joj se, recimo, rusi slika onoga cemu je ucen/a godinama.
Mozda je suvise mlad/a te je i logicno da ima nedefinisane stavove po nekim pitanjima. :)
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
Pa ne mogu da kažem baš da nisam vernik, jer su za mene vera i religija dve skroz različite stvari, ali svakako mogu da kažem da nisam religiozna.
A sad što se vere tiče, pa šta znam, kolebam se između vere i nauke, još uvek nisam zauzela stranu. Mada čak i da se opredelim za veru, ne bih nešto puno pažnje posvećivala tome.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Cudno ti je to kolebanje En, vera i religija ne stoje jedno nasuprot drugog pa da moras da se odlucis kojim puticem da krenes.
Takodje, umati veru, verovati u nesto je vrlo zdravo i pozeljno sve dok se ne poklapa sa necim natprirodnim ili sl. iluzijama.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2380303#p2380303]antibiotic napisao:[/url]Cudno ti je to kolebanje En, vera i religija ne stoje jedno nasuprot drugog pa da moras da se odlucis kojim puticem da krenes.
Takodje, umati veru, verovati u nesto je vrlo zdravo i pozeljno sve dok se ne poklapa sa necim natprirodnim ili sl. iluzijama.
Za mene je religija samo još jedan način manipulacije nad ljudima, da ne uzimam sad u obzir i sve što dešavalo tokom istorije zbog religije (krstaški ratovi itd.). Religija u teoriji šalje jedan primer, a religija u praksi sasvim drugi. I nikad neću da prihvatim religiju kao dobru stvar sve dok pape sede na zlatnim stolicama i propovedaju o skromnosti.
S druge strane, verovanje u nešto smatram poželjnim, kao što si naveo, sve dok to verovanje ima dobrog uticaja na nekog. A i tu opet sve zavisi od čoveka do čoveka i od toga kako on shvata pojam verovanja i kako se postavlja na osnovu toga.
Korisnikov avatar
By mega therion
ateista sam ali obozavam da proucavam religiju... omiljeni period mi je sam pocetak, tj, matrijarhat... :D volim da posmatram napredovanje religije kroz istoriju, nacin na koji se menjala, sta je u odredjenim periodima prioretizovala...
Korisnikov avatar
By Chutzpah
Ateista sam. Znaci ne verujem u boga sto se religije tice. Recimo da verujem u energiju i u karmu.

Nicemu i nikome se ne molim :novine:
Korisnikov avatar
By smaug
Ne ali cu iz ovih stopa morati da postanem ako hocu na Prajd u Bg.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Prajd bi mogao da bude neko kolektivno krstenje

Da iznesemo kace zapremine jednog... gigalitra... pa da sve ove olge, poliarhte, ulikse i slicne pobacamo unutra. A Sveti Duh ce sam sleteti.
Korisnikov avatar
By smaug
Beskurice? Ni to? Oh dear...

A je l ovo sto si napisala spada u greh il jok?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
tu je dogma vec narocito interesantna, jer uci da napisano spada u nekoliko grehova :awesome:

1.uzimanje imena Bozjeg u usta zalud
2.psovanje, ruzne reci
3.ironija, dakle gordost
4. ...ne poznajem svetootacki nauk bas ovoliko, ali bi se makar jos jedna zamerka dala naci.
:)
Korisnikov avatar
By smaug
Al koga boli isti onaj racku i muda koje nema za greh(e).
:wink:

edit: nisam mogla da odolim...

SSovac drzi Poljaka na nishanu. Ukaze se Bog I kaze 'Ne njega, od njega sam hteo da napravim Papu'
'A ja?', upita SSovac.
'Ti ces odmah posle njega', rece Bog.
Korisnikov avatar
By bern
vjerujem. al' metafizički, tebra,
Korisnikov avatar
By nsc
Naleteh malocas na ovo na profilu na Romeu, mislim da sam se zaljubio :love:

Ask yourself a question: do you believe that a cosmic Jewish Zombie who was his own father can make you live forever if you symbolically eat his flesh and telepathically tell him you accept him as your master, so he can remove an evil force from your soul that is present in humanity because a rib-woman was convinced by a talking snake to eat from a magical tree? If you answered yes- have a nice summer. Don't send postcards!
:leviathan: obozavam ga, mame mi
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!